Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Maatsen tekent vlak voor stap naar Dortmund opvallend nieuw contract bij Chelsea

Laatste update:

Ian Maatsen heeft zijn contract bij Chelsea met twee jaar verlengd, zo weet Fabrizio Romano te melden. De Nederlandse vleugelverdediger vliegt dinsdagavond naar Dortmund om zijn huurtransfer af te ronden en zijn medische keuring te ondergaan. In zijn nieuwe contract bij the Blues is een ontsnappingsclausule opgenomen.

Die clausule wordt actief vanaf de zomer van 2024. De hoogte van de clausule is nog onbekend. Eerder werd, bij geruchten over een koopoptie, gesproken van een bedrag rond de 35 miljoen euro.

Eerder op de dag werd bekend gemaakt dat Maatsen af zal reizen naar Dortmund. De linksback tekent in Duitsland een huurcontract van zes maanden. Die Borussen hebben volgens Florian Plettenberg geen koopoptie bedongen.

Maar mocht de samenwerking toch goed verlopen, zal Dortmund in de zomer de kans krijgen om de vleugelverdediger alsnog langdurig vast te leggen. Daarvoor zal het naar alle waarschijnlijkheid wel diep in de buidel moeten tasten.

Chelsea voelde in eerste instantie meer voor een directe overname, om zo geld in te zamelen voor nieuwe aanwinsten, maar zijn uiteindelijk toch op een huurdeal uitgekomen.

In Engeland wist Maatsen, ondanks een sterke seizoensvoorbereiding, geen basisplaats af te dwingen. Trainer Mauricio Pochettino koos op de linksbackpositie telkens voor andere namen, zelfs toen zijn ploeg geteisterd werd door een blessuregolf.

Het enige duel dat Maatsén wel meedeed bij the Blues, deed hij dat als rechtsbuiten. Door het gebrek aan perspectief hoopt de vleugelverdediger dat Dortmund uitkomst biedt. Als linksback moet hij daar de concurrentiestrijd van Ramy Bensebaini zien te winnen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie stap voor hem. Hopelijk kan hij daar wekelijks spelen en uitblinken zoals Frimpong bij Leverkusen. Verwacht dat hij uiteindelijk wel gaat slagen bij Chelsea, en met deze verlengen laten ze ook zien dat ze vetrouwen in hem hebben.

Als de ontsnappingsclausule die 35 miljoen is waarover eerder ook gerept werd, dan zou Maatsen wel eens een hele gewilde jongen kunnen worden. Het talent heeft 'ie. Als BVB hem dan ook de kans geeft om dat talent te tonen zullen de topclubs voor hem in de rij staan.

En als ik Martha dan zie schutteren op linksback bij Ajax, of Sosa waar Steijn en Van 't Schip weinig vertrouwen in lijken te hebben baal ik er toch ook wel van dat Ajax geen poging heeft gewaagd afgelopen zomer. Gezien de staat waarin Ajax verkeert heeft het nu geen zin meer, zeker niet nu Dortmund concreet is, maar vorige zomer was Ajax gewoon een goede club met perspectief die net toevallig een matig jaar achter de rug had.

9 januari 2024 om 12:49

Nee, Ajax zou absoluut geen kans maken. Een seizoen eerder kwam Feyenoord al die ook nog Champions league te bieden had. Hij verkoos toen ook al Championship. No way dat hij een Ajax zonder CL zou verkiezen boven een PL verhuur waar ook volop interesse voor was

9 januari 2024 om 13:05

Toen had Feyenoord geen CL te bieden. Dat hebben ze pas sinds dit seizoen.

9 januari 2024 om 13:24

@messibazoer, je hebt helemaal gelijk. Was idd ook EL.

9 januari 2024 om 12:52

vind het toch wel te makkelijk om daar altijd achteraf wat over te zeggen.
want maatsen stond helemaal niet op het punt in de zomer verkocht of verhuurd te worden door Chelsea. Daarnaast was het ook niet zo dat Ajax geen linksback had... dat ze vervolgens allemaal niet voldoen, is gewoon heel matig. Martha vind ik overigens niet veel op aan te rekenen, die jongen is een rechtsbuiten en werd nu even omgetoverd tot linksback... logisch dat dat nog niet helemaal goed uitpakt.

9 januari 2024 om 12:53

Anderzijds is 35 miljoen vrij veel voor een onbewezen talent met een handjevol PL wedstrijden op zak.

9 januari 2024 om 13:22

Hij was basisspeler bij een ploeg die zich de Championship uit heeft gevochten. Dat is misschien nog wel pittiger dan de Eredivisie winnen, veel PL clubs zouden het daar ook gewoon lastig hebben.

9 januari 2024 om 12:55

Airbags. Als Chelsea al tot verkoop wilde overgaan dan mikten ze toen ook al op een transfersom van omstreeks 35 miljoen natuurlijk en dat zou Ajax nooit hebben betaald voor een linksback afgelopen zomer. Er zijn veel verkeerde keuzes gemaakt, en veel mooie haalbare opties hebben ze laten liggen, maar ik denk niet dat deze Maarsen daar 1 van was.

9 januari 2024 om 14:02

Het moet eerst maar eens blijken of hij het talent heeft. Vooralsnog heeft die jongen enkel indruk gemaakt in de Championship. Bij Chelsea komt hij eigenlijk niet eens in de plannen voor en het is niet zo dat die nou zo'n geweldige linkerkant hebben. Niets tegen Maatsen verder natuurlijk, maar op dit moment wijst niets er nog dat hij zich snel in de kijker speelt van de Europese top.

Prima, doet ie het goed dan heb je 35 miljoen pure winst. Maar wanneer hij het goed doet is behouden vrijwel geen optie meer helaas, door de koopwoede die de Amerikanen tentoon hebben gesteld. Terwijl we nog altijd met Colwill op linksback staan. Ik had liever Cucurella zien gaan en Maatsen als backup gehouden, maar als Poch hem dan rechtsbuiten gaat lopen zetten dan zou ik ook eieren voor mn geld kiezen.

9 januari 2024 om 14:30

Ik begrijp niet waarom Maatsen de kans niet gekregen heeft op linksback. Waarom Colwill week in, week uit tergen op die positie? Waarom vertrouwt hij alleen Cucurella of Gusto op linksback? Chilwell werd ook eerder als linksbuiten geposteerd dan als linksback, hij mocht daar nog geen minuut spelen dit seizoen. Waarom? Het lijkt mij een verkapte manier om toch met 3 man achterin te spelen, maar ondertussen heeft iedereen wel door dat het niet werkt. Onze linkerkant is compleet vleugellam als Colwill daar speelt en draagt niets bij aan het offensief.

9 januari 2024 om 15:37

Ik vind Colwill daar totaal niet denderend nee, is vaak ook gewoon slordig in de passing en bij elk opstootje is hij met Jackson de eerste die zijn temperament verliest. Dat gezegd hebbende snap ik wel als hij niet helemaal lekker in z’n vel speelt wanneer je ziet dat Disaster en Badiashille wekelijks op zijn positie mogen staan prutsen. Ik kan me moeilijk voorstellen dat Maatsen slechter was geweest dan Cucurella’s start en een half gemotiveerde Colwill.

9 januari 2024 om 15:55

Nou inderdaad! Ik vind het ook onbegrijpelijk dat Pochettino zo tevreden is over Disasi.. "ja, hij speelde heel goed tegen mij toen ik bij PSG zat dus kan hij prima als rechtsback spelen! Hij doet het hartstikke goed!"... Hoe kan het dat Pochettino het zo anders ziet dan wij?

Hij moet wel concurreren met 1 van de weinige spelers die het aardig doen dit seizoen, Bensebaini

Zo'n jongen snapt het ook echt niet. Waarom zou je uberhaupt bij gaan tekenen? Volgens Transfermarkt was z'n laatste verlenging in oktober en het is niet bepaald zo dat hij echt in de plannen voorkomt. Z'n salaris gaat er vast op vooruit, maar nu ligt hij tot 2027 vast bij Chelsea en hij moet wel erg veel indruk maken bij Dortmund, willen clubs deze zomer in de rij staan voor hem. Had toch wat meer geduld gehad. Hij lag sowieso nog tot 2025 vast voor deze verlenging.

9 januari 2024 om 16:10

Hij snapt het waarschijnlijk prima. Clubs willen hem allemaal halen maar van Maatsen zelf hebben we nog geen een keer iets van ontevredenheid gehoord zoals je bv van kamp Misehouy hoor. Niet van hem, niet van zijn zaakwaarnemer, niet op zijn socials. Alleen dat hij afgelopen zomer niet verkocht wilde worden en wilde blijven. Waarschijnlijk vind hij het ook prima om volgend seizoen ook nog verhuurd te worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren