Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lukoki blijkt hele wijze investering en levert recordbedrag op

Laatste update:
/

PEC Zwolle betaalde vorig jaar zomer een bedrag van een paar ton aan Ajax om Jody Lukoki over te nemen. De rappe vleugelaanvaller tekende destijds voor drie seizoenen, maar verlaat de Overijsselse club al na één jaar. Hoewel PEC niet hardop wil zeggen hoeveel geld het krijgt voor Lukoki, weet De Telegraaf dat het om ruim één miljoen euro gaat.

De komst van Lukoki blijkt achteraf dus een wijze investering. Ajax hield vorig jaar aanvankelijk vast aan een hoger transferbedrag, maar zakte uiteindelijk toch en deed Lukoki over aan PEC. Ron Jans stelde de snelle flankspeler altijd op en hoewel het scorend vermogen van Lukoki niet groot was (twee doelpunten) had hij wel een belangrijk aandeel in het spel.

Hij viel positief op bij scouts van Ludogorets Razgrad uit Bulgarije en tekende daar deze week voor drie seizoenen. Lukoki levert PEC Zwolle een recordbedrag op: niet eerder verdienden de Blauwvingers zo veel geld aan de verkoop van een speler.

Denk je dat Jody Lukoki een succes wordt bij Ludogorets?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jody bedankt! Grappig dat de meest bekritiseerde speler van ons voor het hoogste bedrag weg mag.

27 juni 2015 om 08:51

Hij miste doelgerichtheid, maar er kwam zoveel dreiging van hem af. Heeft echt een prima seizoen gedraaid bij Zwolle. Dus ben het niet met je eens.

27 juni 2015 om 09:03

Niet met me eens ? Ik zeg niet dat ik hem het meest bekritiseerde, maar in het algemeen.

27 juni 2015 om 09:54

Valt mee hoor, de meeste liepen weg met hem. Vooral de staf en spelers! Daarnaast was het in de laatste wedstrijden constant een van de betere spelers, waar de rest moe was ging hij maar door.

27 juni 2015 om 11:07

Speelde vaak als een natte krant, veel balverlies en daarna nooit de bal terug willen veroveren maar stil staan. Goede deal van Pec

27 juni 2015 om 12:00

Wij noemden 'm altijd Mr. Balverlies

27 juni 2015 om 15:31

Goh wat zullen jullie hebben gelachen met elkaar

27 juni 2015 om 13:35

Buiten het feit dat zijn voorzetten en schoten te vaak de tribune in worden geschoten. Is Lukoki wel een speler met heel erg veel dreiging. Hij is ook gewoon razendsnel en heeft een redelijke actie.

28 juni 2015 om 11:51

Dat klopt ook wel, maar toch komt er zelden een doelpunt uit zijn voorzetten/balbezit.

Hij is een beetje druistig maar ik vind dat hij in ieder geval een goede wedstrijdmentaliteit heeft. Hij is een van de weinige vleugelaanvallers die bij balverlies ten koste van alles zijn 'fout'wil goed maken en de bal wil heroveren

27 juni 2015 om 09:08

Ten koste van inderdaad overtredingen op onhandige plaatsen op het veld en veel te veel gele kaarten. Succes in bulgarije vriendelijke jongen!

27 juni 2015 om 11:08

Dat doet hij juist nooit.

27 juni 2015 om 11:14

We hebben een hater in de house. Jij bekijkt kennelijk hele andere wedstrijden dan de rest van Nederland...

27 juni 2015 om 11:38

Klopt ik zie hem graag vertrekken. Ik erger me er elke wedstrijd weer aan

27 juni 2015 om 16:05

Emsland volgens mij kan je beter in het station 30km verderop zitten. Daar snappen ze ook niet wat er gebeurt. Lukoki heeft het prima gedaan in Zwolle altijd dreiging. Verloor nog wel eens de bal maar ging er meteen achterna heeft nogal vaak geel gepakt daardoor.

Nooit gedacht dat wij als Zwolle een recordbedrag aan een speler als Lukoki over zouden houden. Bij lange na niet een van de betere spelers die er in de laatste jaren is geweest. Wel zullen we zijn dreiging en tomeloze inzet zeker gaan missen. En zijn positieviteit ook, was een speler die altijd vrolijk was en tijd had voor supporters

27 juni 2015 om 11:10

Vlgs mij is het ni eens een revord wanr mokotjo die was vrij goedkoop en ging voor 3 miljoen naar Twente

27 juni 2015 om 11:44

Mokotjo ging voor een miljoen ofzo. Daarvan was 40% voor Feyenoord, omdat Feyenoord een doorverkooppercentage had afgedwongen.

27 juni 2015 om 16:06

1,5 miljoen leverde Mokotjo op ging nog wel een deel naar Feyenoord.

Heeft ajax nu verkeerd gehandeld of kun je hier weinig aan doen? Heeft in zwolle niet meer laten zien dan in Amsterdam. Alleen valt het meer op bij zwolle omdat hij daar basis speelt en hij mindere teamgenoten heeft. Misschien doorverkoop percentage standaard opnemen?

27 juni 2015 om 09:37

Ik hoor dat steeds vaker bij Ajax. Zie Dijks, Denswil enz.

27 juni 2015 om 10:32

Verkeerd gehandeld door hem te laten gaan of te goedkoop verkocht?

Ajax matst kleine clubs altijd zodat ze later in ruil wat terug krijgen wanneer ze bv. zelf een speler komen halen. Ik vind dat Ajax dus goed heeft gehandeld. Die paar 100k kun je wel missen.

27 juni 2015 om 10:38

Denk niet dat Ajax verkeerd heeft gehandeld tav Lukoki. Het is een leuke speler voor pec maar nooit voor een topclub in Nederland. Als hij nog bij Ajax had gezeten zou hij standaard op de tribune hebben gezeten.

27 juni 2015 om 11:45

Klopt, maar Lukoki kon dus inderdaad niet laten zien in Amsterdam wat hij kon. Er waren gewoon betere spelers en dan weet je dat je Lukoki niet voor veel kunt verkopen, zeker niet aan een club als PEC.

27 juni 2015 om 12:22

Dat Lukoki zo'n goed seizoen heeft gedraaid is ook de verdienste van Pec. Dan vind ik het prima dat ze er goed aan verdienen. Toen Ajax hem verkocht, was hij niet veel meer waard dan wat ze voor hem hebben gekregen. Had Ajax hem dan beter moeten begeleiden? Lukoki moest gewoon veel minuten maken in de Eredivisie, en bij Ajax moeten ze de beste speler neerzetten op die positie. En El Gazi is niet alleen beter, hij heeft ook meer potentie. Dit was en is gewoon het beste voor alle partijen.

Mooi dat je weg is hij kan geen eens een normaale voorzet geven

In 1 klap uit de schulden en nog een smak geld over
Mensen die zo negatief deden omdat Zwolle cat. 3 zat.
Je moet durven te investeren om daarna de volgende stap te zetten.
Zwolle heeft het uitstekend gezien en kan nu rooskleurig de toekomst tegemoet zien.
Drost, Thomas, saymak, allemaal jonge talentvolle spelers waar Zwolle nog meer geld aan gaat verdienen.

27 juni 2015 om 12:19

Vind de uitspraak je moet durven investeren wel een hele riskante. Dat dacht Twente waarschijnlijk ook. Er zijn in Nederland al genoeg voorbeelden waar het fout is gegaan dus ik begrijp die kritiek wel.

Ze hebben geluk dat Ludogoretz hem wil hebben anders hadden ze een niet scorende buitenspeler die niet echt gewild is gehad en die over 3 jaar gratis naar een andere middemoter zou vertrekken.

27 juni 2015 om 13:58

@scummyman

Lukoki heeft het verder prima gedaan hoor bij zwolle. Met hem durven weinig ploegen 1 op 1 te spelen, hij zal per ongeluk die bal er wel een x intrappen. En investeren Is goed, maar niet nodeloos zoals bij Twente gebeurd Is, als je dit met beleid doet, kun je je het veroorloven om een 'misser' te maken. Zwolle zou niet in de problemen komen als ze Lukoki niet verkopen, maar dan duurde het gewoon wat langer om weer in de plus te komen.

27 juni 2015 om 16:08

Vind het ook riskant om te investeren. Maar Twente en Zwolle is niet echt te vergelijken omdat er gewoon veel minder geld in om gaat. En Zwolle vaak hele jongen spelers haalt. Dus kost het wat minder en zou je ook minder verlies kunnen maken. Maar dan alsnog moet alles maar net goed uitpakken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren