Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Loting play-offs voor EK: mogelijke Oranje-opponent treft IJsland

Laatste update:

De loting voor de play-offs voor kwalificatie voor het EK van volgend jaar is vrijdagmiddag verricht. Via de Nations League-route zijn de vier overgebleven EK-tickets te verdienen. Nederland plaatste zich net als negentien andere landen rechtstreeks voor het EK.

Zestien landen zijn onderverdeeld in vier groepen. De landen die aan elkaar zijn gekoppeld spelen een halve finale, waarna de winnaar van de finale een EK-ticket verdient. De halve finales worden gespeeld van 26 to en met 28 maart. De vier finales staan voor 29 tot en met 31 maart op het programma.

Op 30 november staat de loting voor de groepsfase van het EK op het programma. De winnaars van de play-offs komen bij de loting automatisch in Pot 4 terecht. Mocht Roemenië de eindronde bereiken, dan komt het Oranje tegen in de groepsfase. Het EK start op 12 juni.

Path A
IJsland - Roemenië
Hongarije - Bulgarije

Path B
Bosnië & Herzegovina - Noord-Ierland
Slowakije - Ierland

Path C
Schotland - Israël
Noorwegen - Servië

Path D
Georgië - Wit-Rusland
Noord-Macedonië - Kosovo

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ijsland en daarna tegen de winnaar van Hongarije - Bulgarije? Pfft, zie dat Roemenie niet redden hoor. Lastige klus.

Roemenië kan wel bij ons in de poule komen. Hongarije weer niet. Aangezien zij speelstad zijn. Wat een gedrocht deze loting zeg

22 november 2019 om 13:09

Idd, ben benieuwd hoe ze dit gaan doen met de loting? Dan zijn deze wedstrijden nog niet gespeeld en weet je nog niet wie naar het EK gaat. Ik ging er eerst vanuit dat de winnaar van deze vier waar Roemenie bij zit bij Nederland inkomt, maar dat kan dan weer niet als Hongarije wint.

Zou een van de ploegen van path D al eens op een EK eindronde geweest zijn?

22 november 2019 om 13:07

Nope

22 november 2019 om 13:09

Hebben alle 4 nog nooit op een EK of Wk deel genomen inderdaad, voor een van hen word het dus sws een mooie zomer haha

22 november 2019 om 13:09

Nee. Wel als onderdeel van de Sovjet-Unie of Joegoslavië, maar nog niet als onafhankelijke staten. Dus sowieso een debutant!

22 november 2019 om 17:16

Je geeft er geen oordeel aan maar dit is precies waarom voor deze landen de nations league een geschenk uit de hemel is. Ik vind dat wel mooi!

23 november 2019 om 00:17

Naast dat deze loting een gedrocht is snap ik niets van de opzet dat een land uit poule D er straks mee mag doen. Wat is dit voor bizarre actie. Ik kon het tot nu toe niet geloven. Er zijn zoveel landen die meer aanspraak maken. Hoezo straks wit Rusland ofzo? Doe normaal.

Ik verwacht de volgende uitslagen: Path AIJsland - Roemenië 2-1.Hongarije - Bulgarije 2-0.Hongarije - IJsland 1-1 IJsland wint na penalty's.Path BBosnië & Herzegovina - Noord-Ierland 0-1.Slowakije - Ierland 3-1.Slowakije - Noord-Ierland 2-1.Path CSchotland - Israël 1-2.Noorwegen - Servië 1-0.Noorwegen - Israël 2-0. Path DGeorgië - Wit-Rusland 1-0. Noord-Macedonië - Kosovo 2-1.Georgië - Noord-Macedonie 1-3. IJsland, Slowakije, Noorwegen en Noord-Macedonie die het dus halen.

22 november 2019 om 13:30

Vrij specifiek.

22 november 2019 om 13:31

Thanks Rick! Hoef ik er zelf niet over na te denken

Vraag me af hoe ze het met de loting voor de poule indeling van EK doen. Roemenië zou bij NL in de poule komen, maar wat als Roemenië het niet red? Komt dan de winnaar van Path A in de groep met NL?

22 november 2019 om 13:10

Ik heb echt werkelijk geen idee.. ik hoop dat ze zelf nog weten hoe het werkt want verder zijn er maar weinig tot geen mensen die er überhaupt nog iets van snappen geloof ik..

22 november 2019 om 13:11

Kan niet want Hongarije heeft ook een speelstad. Ik heb ook geen idee hoe ze het wel gaan invullen eigenlijk. Iemand die kan helpen?

22 november 2019 om 14:07

Dit staat op de (engelse) wikipedia-pagina: - Path A is won by Bulgaria, Hungary or Iceland: The winner of Path A will enter Group F, and the winner of Path D will enter Group C. - Path A is won by Romania: Romania will enter Group C, and the winner of Path D will enter Group F. Dus als Roemeniã« zich plaatst komen ze bij Nederland in groep C, zo niet komt de winnaar van de play-off met Georgiã«, Wit-Rusland, Noord-Macedonië en Kosovo bij Nederland in groep C.

22 november 2019 om 14:34

Thanks voor de uitleg. Dit heeft niks meer met een loting te maken. Hieruit concludeer ik dat eigenlijk alleen pot 3 nog geloot dient te worden op november. De rest is vooraf zo'n beetje ingevuld.

22 november 2019 om 15:01

Dat betekend dat we normaal gesproken of Roemenie of waarschijnlijk Kosovo in onze poule krijgen. Prima toch. Moet beide voor Nederland te doen zijn zonder Kosovo te willen onderschatten want die hebben best leuke resultaten behaald al. Uit pot 3 maar geen Portugal loten en de rest is om het even. Hooguit Turkije ontlopen voor het thuisvoordeel

Kan iemand me uitleggen waarom van de de 4 zwakste landen van al deze 16 er ook 1 doorgaat? (Poule D)Zijn dit winnaars vd nations league? Met alle respect, maar ik zie voor de beleving liever een land als Schotland, Slowakije, Ierland of IJsland meegaan ipv 1 van deze vier... en die zouden dan ook al voor spek en bonen meedoen...

22 november 2019 om 13:33

Jep, Path D heeft ook één kwalificatieplek voor het EK dmv de Nations League.
Dit zijn de 4 groepswinnaars die dus strijden om een EK ticket

22 november 2019 om 13:50

Ja dit moet je toch niet willen. Je wil toch de beste landen op het EK hebben. Zal wel een eis zijn geweest van de landen. Normaal gesproken zou je dan toch de landen van path A laten strijden tegen path D.

Goede loting voor Bosnië, ook al zijn ze uit vorm, moeten deze 2 thuispotjes te doen zijn

23 november 2019 om 23:21

Je hebt helmaal gelijk, maar ze hebben een kans en die moetwn we nu pakke ...NOW OR NEVER!!....KRV SVOJU ZA BOSNU MOJUU!!

Ik hoop dat IJsland, (Noord-)Ierland, Schotland en Kosovo zich plaatsen.

De winnaars van playoffs A en D worden in de groepen van Nederland en Duitsland geloot. Mocht playoff A bij Duitsland loten en Roemeniã« winnen, of de winnaar van playoff A bij Nederland loten en Hongarije winnen, dan wisselen na de playoffs 2 landen van poule. Edit: Die loting is ook al geweest. Nederland loot tegen de winnaar van playoff D, tenzij Roemeniã« playoff A wint. Ook is al geloot dat Denemarken op het EK 3 keer thuis speelt en Rusland dus niet.

Is er iemand die snapt hoe deze poules tot stand zijn gekomen, want hoe kan bijvoorbeeld Bulgarije dat 4e wordt met 6 punten wel de playoffs halen, maar Slovenie dat met 14 punten 4e werd de playoffs niet halen.

Op basis van de Nations League. De 4 hoogst geëindigde landen per divisie van de Nations League die zich niet direct voor het EK hebben geplaatst spelen de playoffs. Omdat er in divisie A geen 4 landen over waren, is playoff A aangevuld met landen uit divisie C.

Vind het echt volstrekt belachelijk dat een team uit groep D een ticket krijgt. Op een ek horen de beste landen te spelen, wat nu al niet echt meer het geval is met 24 deelnemers en dan gaan zo ook nog gratis tickets weggeven voor een van de slechtste landen van europa. Wat een schande voor het toernooi.

Hoop dat Kosovo en Bosna doorgaan💙 Turkije,Kosovo, Bosna op het EK.

Bosnie heeft met eerste wedstrijden in Nations legeue zeer goed gespeeld, hoewel met kwalificaties zeer triest. We hebben nu kans gegkregen wat te kunnen maken en ik hoop dat het lukt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren