Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Loting eerste ronde KNVB Beker: Utrecht tegen RKC, NEC ontvangt Roda JC

Laatste update:

In de studio van ESPN is zaterdagavond onder leiding van presentator Jan Joost van Gangelen geloot voor de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. De ploegen die dit seizoen Europees spelen of speelden komen nog niet in actie in deze ronde en gingen dus ook niet in de koker. FC Utrecht - RKC Waalwijk is het enige duel tussen twee Eredivisie-clubs. Verder lootte onder meer NEC tegen Roda JC en moet sc Heerenveen af zien te rekenen met VVV Venlo.

De clubs die dit seizoen deelnemen aan een Europees clubtoernooi (Ajax, AZ, Feyenoord, PSV en FC Twente) zijn vrijgesteld voor deze ronde. Ondanks dat FC Twente al is uitgeschakeld in Europa hoeven de Tukkers niet in actie te komen tijdens de eerste ronde van de beker. De wedstrijden worden gespeeld op dinsdag 31 oktober, woensdag 1 november en donderdag 2 november. Welk affiche op welke dag wordt gespeeld, wordt later bekendgemaakt door de KNVB.

Amateurclubs die een betaald voetbalclub treffen hebben een speciale status van de KNVB gekregen. Die verenigingen krijgen hoe dan ook de thuisstatus, ongeacht de volgorde van de loting. Dankzij de opmars van Nederland op de coëfficiëntenranglijst verdient de uiteindelijke winnaar van het bekertoernooi een ticket voor de groepsfase van de Europa League voor het seizoen 2024/25.

Volledige loting eerste ronde TOTO KNVB Beker:
NEC Nijmegen - Roda JC
De Treffers - VV UNA
Rijnsburgse Boys - FC Groningen
FC Den Bosch - Excelsior
SV Spakenburg - Helmond Sport
FC Utrecht - RKC Waalwijk
Koninklijke HFC - Go Ahead Eagles
OJC Rosmalen - Almere City
SVV Scheveningen - USV Hercules
HHC Hardenberg - Heracles Almelo
IJsselmeervogels - Sparta Rotterdam
RKVV DEM - VV Hoogeveen
VV Noordwijk - ADO Den Haag
De Graafschap - FC Emmen
RKSV Groene Ster - Vitesse
Excelsior Maassluis - FC Volendam
Cambuur Leeuwarden - MVV Maastricht
TOP Oss - FC Eindhoven
Sparta Nijkerk - Fortuna Sittard
S.J.C. Noordwijk - Willem II
AFC - PEC Zwolle
GVVV - Telstar
sc Heerenveen - VVV Venlo
Quick Boys - NAC Breda
RKAV Volendam - VV Eemdijk
FC Lisse - FC Dordrecht
VV Katwijk - SV TEC

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eindelijk mogen amateurclubs thuis tegen de BVO in de eerste ronde👌🏻

23 september 2023 om 23:20

Al jaren zo..

Wat een opluchting. Gelukkig geen Spakenburg voor ons!

Ik denk dat er aardig wat 2e divisie clubs zullen gaan winnen van de KKD teams. Thuisvoordeel en de kwaliteiten schelen niet eens zoveel meer.

24 september 2023 om 02:05

Dat roept men ook al jaren. En in de beker klopt dat. Maar zodra men daadwerkelijk aan de competitie meedoet eindigen ze allen bij de laatste drie. Althans de eerste paar jaar. Elke club die is toegevoegd sinds 2005 uit het amateurvoetbal. Zou de conclusie niet eerder zijn dat het beker toernooi vreemde krachten los weekt?

komop kattuk kom eens door de eerste paar rondes

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren