Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lodeweges wil niet ingaan op vermeende interesse van nummer zes

Laatste update:

Dwight Lodeweges heeft geen weet van enige interesse van sc Heerenveen in zijn persoon. De 56-jarige trainer staat sinds vorig jaar zomer voor de groep bij SC Cambuur en doet het meer dan goed met de promovendus, die verdienstelijk tiende staat. ‘Buurman’ Heerenveen zoekt naar een nieuwe coach, omdat Marco van Basten weggaat. Lodeweges is echter niet benaderd.

Technisch directeur Hans Vonk zegt in de Leeuwarder Courant dat Lodeweges één van de vele namen is, die de revue is gepasseerd bij sc Heerenveen. Daarmee ontkent noch bevestigt Vonk dat er belangstelling zou zijn voor de trainer van de provinciegenoot. Zelf wil Lodeweges er niet teveel over zeggen. “Ik weet daar niets van en ga daar niet over praten”, is zijn veelzeggende reactie.

Enkele weken geleden kwam een lijstje naar buiten met namen van trainers in wie sc Heerenveen het wel zag zitten: Erik ten Hag, Art Langeler, Alex Pastoor en Jan de Jonge. Ten Hag gaf aan liever bij Bayern München II te blijven, Langeler prefereerde een langer verblijf als hoofd jeugdopleidingen bij PSV en de kans dat Gertjan Verbeek zou willen terugkeren, achtte de club zelf al nihil.

Pastoor en De Jong lijken nog steeds kandidaten in Friesland. Pastoor speelde in zijn actieve jaren voor de club en De Jonge was in veel verschillende functies werkzaam in het Abe Lenstra Stadion: nu coacht hij Heracles Almelo. Erwin Koeman (vertrekt in de zomer bij RKC Waalwijk), Ernest Faber (assistent bij PSV) en Foeke Booy (hoofdtrainer bij Go Ahead Eagles) zouden ook nog opties zijn.

Wie is de beste kandidaat voor sc Heerenveen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

If you can't beat them, buy them. Blijf maar mooi in Leeuwarden Dwight.

mag het ook niet hopen, volgens mij is de assistent Henk de Jong degene met de kwaliteiten bij Cambuur. Lodeweges, man, dat is pure middelmaat.

25 maart 2014 om 16:34

Dat heb jij dan beter gezien dan Hans Vonk. Maar logisch ook. Er is maar een Abe.

25 maart 2014 om 17:04

Vonk heeft zelf nooit Lodeweges genoemd, dus je opmerking raakt kant noch wal.

27 maart 2014 om 08:52

Technisch directeur Hans Vonk zegt in de Leeuwarder Courant dat Lodeweges één van de vele namen is, die de revue is gepasseerd bij sc Heerenveen.

Vonk heeft hem dus genoemd. Hij had het ook kunnen ontkennen

Mooi in Leeuwarden blijven Dwight!

Wat zijn dit nu weer voor vage berichten? Iets in de trant van: "we melden dat we niets te melden hebben."

Volgens mij vormt Lodeweges een prima koppel daar in Leeuwarden met Henk de Jong.

25 maart 2014 om 12:50

Is wel vaker zo op Voetbalzone. Dat Heerenveen zoekt naar een trainer en dat daar alle mogelijke namen bij worden genoemd is al een paar maanden zo.

Waar halen ze trouwens de namen van Faber en Booy vandaan? Vooral Booy is opvallend, is een Cambuur-man en zal niet zo snel naar ons toe komen.

25 maart 2014 om 18:12

ook kampvuur mensen kiezen liever voor sc heerenveen ! denk je nu echt dat booy nee zegt tegen heerenveen als die aan de deur klopt ? wordt wakker man !!!!!!!

25 maart 2014 om 19:57

Ik hoop oprecht dat Heerenveen dat niet in zijn hoofd haalt. Vind het ook geen trainer voor ons.

25 maart 2014 om 16:55

In Friesland (de lokale media) speelt het wat meer dan landelijk denk ik. Vorige week werd om omroep Friesland bekend gemaakt dat Heerenveen interesse zou hebben in Lodeweges. Dus dat zet in de provincie alles op scherp.

Dat beide partijen zich nu liever richten op de competitie, dat is logisch. Er zijn nog zat namen die in aanmerking komen. Maar Heerenveen heeft de afgelopen jaren wat gerommeld. Ik zou ook terughoudend zijn als trainer.

Kan iemand mij uitleggen, op basis van wat Ernst Faber hoog in de poll staat?
Willen ze (supporters) bij PSV deze man kwijt?
Heerenveen heeft een ervaren tariner nodig, ik zie het Faber niet echt zijn.
Misschien leuk voor Rkc, maar dan gaan ze er ook uit, als ze het dit jaar overleven.
Anders een goede trainer voor RKC voor de JL en een leuke uitdaging om ze terug naar de eredivisie te leiden, als ze dus al zouden degraderen.

25 maart 2014 om 12:33

Wat heb jij tegen Faber? Heb jij zijn trainerscarrière gevolgd? Of heeft jou afkeer alleen maar te maken om dat hij Psver is?

25 maart 2014 om 12:40

Ik heb geen afkeer, dat zeg ik niet, ik denk, alleen dat hij carriere rustig moet beginnen in de Eredivisie en dat hij niet gelijk naar een middenmoter moet gaan, stapsgewijs dus.

Ik hoop Erwin Koeman ooit nog eens bij Groningen te zien, hoop niet dat hij (ooit) trainer wordt van Heerenveen. Ik denk overigens ook niet dat dit volgend seizoen gaat gebeuren, aangezien hij de wens heeft uitgesproken om samen met zijn broer een grote club te trainen. En omdat Ronald volgend seizoen weggaat bij Feyenoord, denk ik dat Erwin eerst afwacht waar Ronald naar toegaat.

Wie zegt dat er in Cambuur op termijn niet misschien wel evenveel zo niet meer mogelijk is dan in Heerenveen? Ze blijven erin dit jaar, dat staat al wel vast, als ze volgend seizoen deze lijn weten door te trekken, zou het nog wel eens een zeer stabiele club kunnen worden in de Eredivisie.
Er zal wel een nieuwe accommodatie moeten komen, hoe zonde dat ook is.

25 maart 2014 om 12:51

Volgend jaar wordt do or die, laten we dat eerst maar afwachten. Het eerste jaar ben je nog verrassend, het tweede jaar is meestal lastig doordat sterkhouders van het eerste jaar weggaan. Laat Cambuur maar vervangers vinden voor Manu, Ritzmaier en Leeuwin. Dat is een mooie opgave.

25 maart 2014 om 12:54

Alles hangt af van de nieuwe accommodatie van Cambuur of het een blijvertje is of niet. Ze kunnen niet eeuwig geluk hebben met huurspelers (ritzmaier, Manu) en transfervrije spelers (leeuwin) uit de woestijn (ogbeche) die uiteindelijk voltreffers blijken te zijn. Ze zullen iets stabielers moeten bouwen. Ze zullen moeten overleven tot het nieuwe stadion (als die er komt) en ik vraag me af of dat er in zit als volgend jaar een aantal sterkhouders zijn vertrokken.

25 maart 2014 om 13:02

Ja dat is zeker zo, volgend jaar wordt overleven geblazen gok ik, maar wie weet kunnen ze weer op een creatieve manier wat spelers op huurbasis aantrekken. Elk jaar zijn er bij een topclub wel spelers overbodig die je kunt oppikken en Cambuur heeft het voordeel dat die huurlingen dit jaar bewijzen goed te aarden als basisklant bij Cambuur.
Het zal voor spelers die verhuurd mogen worden komend seizoen, ook een serieuzere optie zijn.
Op lange termijn denk ik wel dat in zo'n grote stad als Leeuwarden wat meer mogelijk zal zijn dan in het dorp Heerenveen, maar goed ik zit er niet bovenop dus dat blijft giswerk. Bovendien gaat zoiets niet over één nacht ijs en zullen er nog heel wat jaren overheen gaan wil Cambuur een stabiele subtopper in de Eredivisie worden. Maar ik sluit zeker niet uit dat ze er komend seizoen weer met gemak in blijven.

25 maart 2014 om 14:01

Klopt, met een boel creativiteit en een dosis geluk zou het kunnen. Leeuwarden heeft natuurlijk meer dan Heerenveen, waarbij wel moet worden aangetekend dat Heerenveen een club van de provincie is en door middel van het pompebledenshirt, het Friese volkslied en de sfeer rondom de club het erg veel Friezen aanspreekt. Zelfs buiten Friesland vallen (of vielen gezien de onrust vorig jaar) mensen voor de charmes van Heerenveen. Cambuur heeft dat toch wat minder, het is vooral de club van de stad Leeuwarden en daaromheen dragen de meesten Heerenveen een warm hart toe. Cambuur komt nu sympathiek over op de rest van Nederland vanwege de uitstraling van de dappere underdog, volgend seizoen is hun rol gewoon anders. En zoals gezegd, Cambuur heeft minder achterland dan Heerenveen en zal dus heel erg creatief moeten zijn om niet in de problemen te komen volgend jaar.

25 maart 2014 om 16:52

Oh nu is het ineens eeuwig geluk dat de scouting leeuwin binnenhaalt en 2 goede huurspelers. Voor komend seizoen zal er juist nog meer mogelijk zijn wat het aantrekken van spelers betreft.

25 maart 2014 om 16:55

Je kunt niet zeggen dat Leeuwin gehaald is op basis van zijn prestaties bij Ado, of wel? En dat Ritzmaier zo goed uitpakt, had jij zeker al voorspeld? Onzin natuurlijk. En door die ene miljoenentransfer is er natuurlijk veel mogelijk.. Wat bazel je nou?

25 maart 2014 om 13:00

Cambuur heeft nog geen 10% van de mogelijkheden die Heerenveen heeft. Cambuur moet dan nog een slag maken op alle gebieden, commercieel en financieel, qua accomodatie, structurele basis, op scoutingsniveau, jeugdopleiding en noem het allemaal maar op. Totaal onrealistisch voor ten minste de komende 10 jaar.

25 maart 2014 om 13:03

We hebben allemaal gezien hoe rap dat met Groningen is gegaan toen ze de Euroborg kregen. Mogelijkheden en kansen in een regio is iets anders dan faciliteiten waarover je al beschikt.. Die twee dingen haal je hier door elkaar.

25 maart 2014 om 13:24

Wat een vergelijking man. Groningen is al die jaren de enige club van het noorden geweest. De mogelijkheden die een FC Groningen of FC Twente hebben, heeft Cambuur simpelweg niet.

Mogelijkheden en kansen op gebied van regio is beperkt, want de mensen in Friesland hebben hun keuze al gemaakt en zullen nooit massaal overstappen. Net zo goed als Heracles er in Twente niet meer tussenkomt en Veendam nooit een kans van slagen had in Groningen. Impossible.

25 maart 2014 om 16:37

En toch kan succes of juist het gebrek eraan het tij zeer snel keren. Als Heerenveen degradeert en niet snel kan terugkeren bijvoorbeeld. Of als Cambuur paar jaar achtereen play-offs haalt en Heerenveen niet.

25 maart 2014 om 16:51

Ach zolang heerenveen zovewl verliezen blijft maken hoeft dat echt niet hewl lang te duren. Het voetbal in leeuwarden is nu al veel beter en leuker. Heerenveen heeft enkel wat meer kwaliteit. Vele voetballiefhebbers en ook enkele sponsors zijn al geswitcht van hveen naar leeuwarden. Wanneer handhaving de komende jaren bewerkstelligt wordt is het een kwestie van tijd voordat cambuur heerenveen voorbij streeft

25 maart 2014 om 17:03

Ja, Heerenveen verliest echt zoveel, zelfs Cambuur presteert beter..

De nieuwigheid dat Cambuur zich met gedurfd voetbal handhaaft, is volgend seizoen niet meer. Iedereen vindt ze dan niet meer de leuke nieuwkomer in de Eredivisie, maar dan zal duidelijk worden waar ze nou echt staan en wordt Cambuur niet beoordeeld als promovendus die bijna zeker zou degraderen maar als volwaardige eredivisieclub. Daarnaast zullen enkele sterkhouders van het 'geweldige' voetbal dat jullie spelen vertrekken, probeer dat maar eens op te vangen. Misschien kunnen jullie die enorme miljoenen ervoor aanwenden?

Probeer eerst maar eens een zakenloge van een paar honderd man op te bouwen, een groot en fatsoenlijk stadion neer te zetten en een paar keer Europees Voetbal te halen. Voor dat het zover is, zijn we nog wel een heel behoorlijk aantal jaar verder. Als het überhaupt ooit zover komt en het sprookje na volgend seizoen niet is afgelopen tenminste..

25 maart 2014 om 20:42

Leuk en aardig Josephius, maar Heerenveen degradeert voorlopig niet en Cambuur is niet in staat om jaren achtereen voor playoffs te spelen ten koste van Heerenveen. Tegen de tijd dat Cambuur daar het budget voor heeft zijn we jaren verder. Zoals ik al eerder zei, de komende 10 jaar is dat ondenkbaar en onmogelijk.

25 maart 2014 om 20:43

Broflovski,

Veel plezier met dromen, zal je verder niet wakker maken.

Dwight Lodeweges moet helemaal niet naar Heerenveen gaan. Ik denk dat het de types Jan de Jonge daar het best passen. Al denk ik dat het uiteindelijk Alex Pastoor gaat worden, op basis waarvan weet ik niet zo geweldig heeft hij het ook niet gedaan als trainer.

25 maart 2014 om 12:52

Jan de Jonge is een hele sympathieke man, maar een vrij beperkte trainer. Goan met die banaan, dat is het credo een beetje, tactisch houdt het niet over en dat is een understatement.

25 maart 2014 om 12:57

Haha inderdaad, ben het helemaal met je eens. We zullen wel iets kwalitatief gezien beters moeten vinden.

Lekker stunt bericht, Heerenveen wil hem niet eens hebben. Meest reele namen: Koeman, Booy (helaas) en Faber. Pastoor kan voorlopig een streep door volgens Vonk.

Haha die titel ook van Voetbalzone. Uit het stuk blijkt dat Lodeweges niets heeft gehoord van Heerenveen, terwijl de titel vermeldt dat hij niet op de interesse wil ingaan. Zijn jullie dan echt alleen maar uit op meer views en dus geld, Voetbalzone?

25 maart 2014 om 13:15

Kritiek op vz niet helemaal terecht. Het is de voorzitter van Heerenveen zelf die aangaf dat ze daar gecharmeerd zijn van de trainer Lodeweges.

25 maart 2014 om 13:54

Je bedoelt het interview bij Omrop Fryslan? Daar vertelde hij volgens mij alleen dat de naam Lodeweges gevallen was bij het vragen van het personeel wat voor trainer zij graag zouden zien komen. De interviewer (arjen de Boer, vrij irritante vraagsteller) probeerde de naam Lodeweges er wel door te krijgen.

Ik zou als ik Heerenveen was voor Ruud Brood gaan. Is dan weg gestuurd bij Roda maar heeft bij RKC bewezen dat hij wel kijk op het spelletje heeft. Draait al meerdere jaren mee en heeft het met mindere clubs altijd gewoon prima gedaan.

Ik denk persoonlijk dat Henk de Jong meer van waarde is voor Cambuur dan Lodeweges. Zodra De Jong de kar zelf kan gaan trekken zal hij dat waarschijnlijk ook wel gaan doen. Maar zoals het dus wel blijkt is er weinig waar van de vermeende interesse die hier wordt gesuggereerd. Ben overigens wel erg benieuwd wie Van Basten uiteindelijk zal gaan opvolgen. Er zijn een aantal leuke kandidaten, maar wie weet komt er nog een verrassing uit. Overigens zal Lodeweges zich ook niet erg geliefd maken als hij zo'n overstap zal maken, maar goed, hij is natuurlijk niet een rasechte Cambuur-trainer zoals Jans was bij Groningen toen hij overstapte naar Heerenveen.

25 maart 2014 om 13:26

Ik denk dat Lodeweges de nieuwe td wordt bij Cambuur en Henk de Jong de hoofdtrainer. Volgens mij zijn die twee een prima combinatie.

De (eventuele) interesse van Heerenveen in Lodeweges is alleen interessant omdat het om aartsrivalen gaat.

Ik denk ook wel dat wij kunnen uitgroeien. Maar het wordt overleven tot het nieuwe stadion af is (eta medio 2017)

25 maart 2014 om 13:36

Daarnaast is Cambuur ook wel vrij afhankelijk op sportief gebied van gehuurde spelers. Ritzmaier, Manu en Ogbeche zijn enorm belangrijk. Van Moorsel is een leuke aanvulling en Leeuwin zal na dit seizoen ook wel vertrekken, dus wat hou je nog over? Ik hoop van harte dat Cambuur voor volgend seizoen weer zo sterk kan inkopen/huren om weer te overleven in de Eredivisie. Ik vind de club en de supporters een verademing en een enorme toevoeging voor de Eredivisie. Liever wat meer noordelijke clubs erbij en wat zuidelijke eruit dan andersom!

25 maart 2014 om 13:43

Klopt. Dat Leeuwin vertrekt is geen zekerheid. Hij wil alleen weggaan als een club echt een stap hoger is.

Ogbeche is zeker een toegevoegde waarde. De ervaring dat die jongen heeft is ongelofelijk. Het is misschien wel in ons voordeel geweest dat hij een groot deel van de wedstrijden geblesseerd was. Je zag dat het ook zonder hem goed ging. (heracles uit, pec thuis, roda thuis, groningen uit, ajax uit, rkc thuis zijn de wedstrijden die hij miste, tijdens rkc thuis viel hij echter wel in)

Ritzmaier en Manu zijn zeker een groot gemis.

25 maart 2014 om 13:48

Qua spits denk ik dat jullie met Barto gewoon een enorme goeie jongen hebben. Hij is voetballend misschien wat onderontwikkeld, maar hij is gigantisch sterk in de lucht en is echt beter geworden de laatste tijd. Voor zo iemand is vertrouwen denk ik ook erg belangrijk. Waar hij voorheen veel minder speeltijd krijgt lijkt hij nu wel een zekerheidje als spits.

Ik zag inderdaad dat Cambuur ook nog een optie heeft om te lichten in het contract van Leeuwin om hem een jaar langer vast te leggen, ben erg benieuwd of dit gaat gebeuren. Hij is een sterkhouder in de verdediging bij Cambuur die trouwens over het algemeen gewoon goed staat. Verrassend dat een nieuwkomer in de Eredivisie zo'n goede defensie heeft staan.

25 maart 2014 om 14:05

Cambuur heeft deze optie kortgeleden al gelicht, maar ze zullen hem komende zomer willen verkopen om nog wat geld over te houden aan hem. Anders loopt hij een jaar later alsnog gratis de deur uit.

Ik denk dat het momenteel niet zo makkelijk voor hveen is om een goede trainer aan te trekken. Financieel gezien is er de komende jaren weinig mogelijk, de betere spelers lopen waarschijnlijk gratis of voor een prikkie de deur uit en zie dan maar eens een team bij elkaar te krijgen die meestrijdt om de Europese plaatsen, want dat moet toch elk jaar de doelstelling zijn van deze club. Ik denk dat een club als hveen in moet zetten op een onbekende, talentvolle trainer die zich op alle fronten graag wil bewijzen.

25 maart 2014 om 14:44

Niet mee eens, ik denk dat het juist makkelijker is. Door het gebrek aan budget ga je niet op zoek naar een grote naam, maar naar iemand die klein is en waarbij het verwachtingspatroon laag blijft. Financieel gezien is er juist net weer wat meer mogelijk door het vertrek van zo'n 10/11 spelers bij de club. Staat een talentvolle jeugdopleiding waar de 1 na de andere speler uit rolt.

Het gros van de eerste selectie blijft intact. 3 miljoen voor Ziyech klinkt weinig, maar kan voldoende zijn om de selectie te versterken. Vergeet niet dat Ziyech ook nog geen onomstreden reputatie heeft door de aanwezigheid van wisselvalligheid. Nordfeldt is dit seizoen vervangbaar gebleken en Finnbogason zal niet voor minder dan 8 tot 9 miljoen vertrekken, als hij deze zomer weg gaat.

Tel de bedragen bij elkaar op. Zal wel wat van af gaan natuurlijk, maar blijft meer dan voldoende over om je te versterken. Met Riemer aan het roer heb ik vertrouwen dat de juiste spelers voor de juiste bedragen worden gehaald en de juiste trainer volgend jaar voor de groep staat. Eindelijk weer iemand die aanvallend durft te denken en niet na ieder doelpunt achteruit wil voetballen.

Dat zou denk ik voor beiden een goede zet zijn Rustige kundige man die uitstekend presteert met Cambuur. Cambuur speelt leuk aanvallend voetbal. Aanwinst voor de eredivisie dus.

De vraag is alleen hoe gaan ze het 2e jaar doen, dan is het nieuwe er af. Cambuur heeft natuurlijk een paar huurspelers waarvan je maar moet afvragen wie daarvan blijft. Denk dat Ritzmaier, Manu en die nigeriaan niet te houden zijn, en Leeuwin in deze vorm kan zeker linkerrijtje spelen. Dus kan me voorstellen dat Lodeweges Heerenveen als een positieverbetering ziet. Dat hij aangeeft dat hij er niet over wil praten is een teken aan de wand.

Zal bij de fans van m.n. Cambuur zeer gevoelig liggen, als uitgerekend hun trainer naar Heerenveen gaat. Aan de andere kant hebben ze daar veel aan Lodeweges te danken. Cambuur staat op de kaart.

Erwin Koeman vind ik wel geschikt voor Heerenveen. Jammer dat hij perse na het buitenland wil...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren