Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liverpool stuurt aankoop uit 2015 met 0 speelminuten terug naar Brazilië

Laatste update:

Allan Rodrigues de Souza, kortweg Allan, mag zich voortaan speler van Atlético Mineiro noemen. De 22-jarige middenvelder tekende een contract tot het einde van 2023. Allan, een voormalig jeugdinternational van Brazilië, stond sinds 2015 onder contract bij Liverpool, maar een definitieve doorbraak bij the Reds bleef ondanks de hoge verwachtingen uit.

Allan doorliep de jeugdafdeling van Internacional, voordat de middenvelder in 2015 de overstap maakte richting Liverpool. Scouts van de Engelsen zagen hem schitteren op de Frenz International Cup in Indonesië en Maleisië, waarna de Braziliaan voor 600.000 euro naar Liverpool werd gehaald. Al snel volgde een hele serie aan verhuurperiodes elders, omdat speeltijd in de hoofdmacht geen optie bleek te zijn.

De jonge middenvelder werd de laatste jaren uitgeleend aan onder meer Sint-Truiden, Hertha BSC en Eintracht Frankfurt. In het afgelopen jaar stuurde Liverpool Allan tijdelijk richting Fluminense. Daar viel hij op door uit te groeien tot de speler met de meeste correcte passes in de Braziliaanse Série A. Bij Mineiro gaat Allan proberen om zijn nog prille loopbaan nieuw leven in te blazen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

€750.000 betaald, €3.5m terug krijgen en meermaals verhuurd dus eigenlijk heeft hij alleen geld opgeleverd. Was jammer want voetballen kan die wel. Heeft helaas nooit recht gehad op een werkvergunning in Engeland, dus dit de beste optie voor iedereen.
Tevens had ik wel verwacht dat Voetbalzone een uitgebreid artikel zou schrijven over Pepijn Lijnders wat is verschenen in The Athletic. Jammer, dat zijn namelijk de stukken wat voetbalnieuws interessant maakt.

9 januari 2020 om 10:17

Minus salaris natuurlijk.

9 januari 2020 om 10:30

Had weinig salaris . En is zo vaak verhuurd dat Liverpool weinig tot geen salaris hoefde te betalen. Tevens 10% doorverkooppercentage.

9 januari 2020 om 11:41

Verhuur betekend niet altijd dat de club ook zijn salaris overneemt, he. Nu weet ik natuurlijk niet of dit ook het geval was bij Liverpool, want ik kan niet de contracten er op nakijken, maar spelers worden ook gewoon verhuurd waarbij de verhurende club zelf nog het salaris of een deel er van betaald.

9 januari 2020 om 12:09

Ja is wisselend maar Alan verdiende geloof nog geen miljoen per jaar. En als ze het salaris niet overnemen betalen ze een huurovereenkomst. En gemiddeld liggen die tussen de €0.5m-€3m per seizoen. In het ergste geval pakt Liverpool hier maar €1m onder de streep. Maar met de 10% doorverkoop toch weer slim gehandeld.

Heel jammer. Heeft 4 jaar lang op de loonlijst gestaan van Liverpool, maar kon geen werkvergunning krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren