Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liggen Ajax, PSV en Feyenoord te slapen? ‘Kan een Nederlandse topclub zeker aan’

Laatste update:

Kees Luijckx denkt dat Magnus Mattsson klaar is voor een overstap naar een Nederlandse topclub, zo heeft hij gezegd bij Voetbalpraat, een praatprogramma van ESPN. De aanvallende middenvelder van NEC maakte twee doelpunten tegen Fortuna Sittard vrijdagavond (4-1 winst) en was onderwerp van gesprek.

“Negen goals en vier assists in zestien wedstrijden. Ik denk dat hij een topclub in Nederland zeker aankan”, doelt de voormalig verdediger van onder meer Roda JC en NAC Breda op Ajax, PSV en Feyenoord.

“Ik vind dat hij heel veel beheerst voor zijn positie”, gaat Luijckx verder. “Hij is heel behendig met de bal, kan scoren, assists geven en lopen. Want dat laatste wordt tegenwoordig ook veel van je gevraagd: druk zetten. Hij kan dat negentig minuten volhouden.”

Luijckx vertelt verder dat hij Mattsson persoonlijk kent uit zijn tijd in Denemarken, waar de middenvelder annex aanvaller vandaan komt. “Het is een hele prettige jongen met een goed karakter, dus ik denk: waarom niet?

Kees Kwakman en Marciano Vink denken dat AZ een betere stap zou zijn voor Mattsson. “Dani de Wit wil weg. Mattsson is een creatieve nummer tien. Die weg willen ze inslaan bij AZ”, aldus Vink.

“Ik denk dat hij een hele reële optie zou zijn voor AZ”, vervolgt Vink zijn betoog. “Ze hebben veel ervaring met Scandinaviërs. Hij zou goed in de lijn passen bij AZ”, besluit de analist van de sportzender.

Mattsson werd in de zomer van 2021 voor 700.000 euro door NEC overgenomen van Silkeborg IF. Waar hij de eerste twee seizoenen nog moest loskomen, heeft hij zijn draai inmiddels gevonden bij NEC. Dit seizoen scoorde hij negen keer en gaf hij vier assists in zestien Eredivisie-duels. Transfermarkt schat zijn huidige waarde op drie miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties

Het gebeurt niet vaak dat spelers die in de eredivisie bij een kleine club uitblinken, ook uitblinken bij een topclub.

17 december 2023 om 05:51

Nou dit dus.

Dit is een type Sam Larsson imo. Goed voor de middenmoot en subtop, waar het mag. Maar zodra het moet zul je zien dat hij 2 goede potjes afwisseld met 6 slechte/middelmatige wedstrijden.

Wat een vermoeiend figuur is die Luijckx ook. Die hoort zichzelf een partij graag praten zeg, die denkt dat ie het heeft uitgevonden allemaal. Heb hem nog nooit op een zinnig woord kunnen betrappen en alleen maar boos zien worden op zn collega analisten als ze zijn mening niet delen. Wat Mattson betreft zie ik het voorlopig ook niet gebeuren. Laat hem eerst maar eens een tijdje stabiel presteren voordat hij uberhaupt een stap naar de (sub)top kan maken.

16 december 2023 om 13:33

Vind hem ook altijd erg langdradig in dat voetbalpraat, praat ongelofelijk traag, dus het moment dat hij eindelijk tot zijn punt komt ben je 2 minuten verder.

Sinds wanneer heeft Luijckx bij Ajax, PSV en Feyenoord gespeeld?

Ik denk dat Ajax, PSV en Feyenoord te hoog gegrepen zijn maar dat een club als AZ of Twente de perfecte vervolgstap zou kunnen zijn voor hem in Nederland.

16 december 2023 om 13:32

Ik vind het anders echt een dertien in een dozijn speler. Was echt zo'n Feyenoord aankoop van een aantal jaar terug geweest, waarmee je dan met hakken over de sloot 5e wordt. Doet het nu leuk hoor bij NEC, maar zie ik deze jongen niks voor een NL topclub. Of het voor Twente/AZ wel een aanwinst is betwijfel ik ook. Vlap, Steijn en Goudmijn vind ik bijvoorbeeld al beter.

16 december 2023 om 13:48

Dat je Vlap beter vindt dat zegt al veel. Vlap heeft al 2,5 jaar zeer slechte statistieken bij Twente. Er zijn ook in toenemende mate Twente fans die hem liever kwijt dan rijk zijn. Van 16 tot 16 gaat het wel, maar daarna wordt het zowel verdedigend als aanvallen dramatisch. Schuldig aan 2 doelpunten tegen NEC en aanvallend raakt hij het overzicht kwijt. Groot gebrek aan voetbal; intelligentie. 2 doelpunten en 2 assists zijn schandalige cijfers in een aanvallend team als Twente. Matson is wel degelijk talentvol en zou in een meer aanvallend team wel eens goed uit de voeten kunnen.

16 december 2023 om 14:41

Vlap is misschien wel de beste voetballer van Twente. Hij laat de ploeg beter voetballen. Maar zijn cijfers zijn niet indrukwekkend, dat klopt.

16 december 2023 om 14:02

*doelt de voormalig verdediger van onder meer Roda JC en Nac op Ajax, Feyenoord en Psv.

Eens vwb de vervolgstap. Az of Twente zou prima zijn. Van daaruit dan naar de topclubs of het buitenland.

Hopelijk gaat twente zich meldden voor hem.

16 december 2023 om 15:30

Hij gaat Steijn er niet zomaar uitvoetballen en ook Vlap zal nog voor hem staan in de pikorde. Als die beide blijven dan heeft Twente geen enkele noodzaak om deze speler in te lijven.

We moeten eens stoppen met iedereen naar PSV, Feyenoord en Ajax te praten. Dit is op dit moment veel te hoog voor hem gegrepen. Laat hem eerst maar NEC wekelijks uitblinken en dan kijken we wel eens verder.

Leuke speler, maar bij Feyenoord heeft een 10 absoluut geen prioriteit. Stengs staat er, Ivanusec lijkt daar het best uit de voeten te kunnen en dan zijn Lingr, Timber en Milambo ook nog opties.

Als je dan voor een NEC gaat als Ajax/PSV/Feyenoord zijn, zou ik voor Proper gaan. Kan nog flinke stappen maken maar echt een hele fijne '6' is dat

16 december 2023 om 15:36

Klopt, ben blij dat het eigenlijk altijd vrij 'stil' is rondom Proper. Die is eigenlijk elke wedstrijd de beste man op het veld zonder dat hij opvalt qua statistieken of dergelijke.

17 december 2023 om 13:21

Er gebeurt, wat ik begrepen heb, op de achtergrond genoeg rondom Proper mbt binnen -en buitenlandse interesse. Maar NEC wil ook zijn contract opwaarderen en verlengen en dat lijkt mij een uitstekende zet.

Is ondanks zijn leeftijd (pas 21) een van de steunpilaren en je merkt dat hij nu een beetje stagneert, maar er zit echt enorm veel potentie in hem. Zou het bijvoorbeeld helemaal geen gekke zet vinden van PSV om hem te halen als '6' voor achter Schouten.

Ik denk niet dat deze clubs liggen te slapen. Mattsson heeft zeker talent, maar eigenlijk heeft hij alles redelijk tot prima. Hij blinkt in niks uit (behalve gisteren een heerlijk schot). Hij heeft vaak net niet genoeg power in zijn schot, net niet genoeg snelheid en net niet genoeg body. Dit seizoen heeft hij wel echt heerlijke statistieken voor ons natuurlijk en is hij erg belangrijk, maar komt nog wel wat te kort voor de topclubs in Nederland.

Laat mattson eerst maar bijtekenen voor dat er weer een speler gratis de deur uit loopt

17 december 2023 om 13:22

NEC heeft een optie in zijn contract waardoor hij sowieso nog tot 2025 vastligt. Afhankelijk van hoe de contractonderhandelingen zullen gaan, zal hij of deze zomer sowieso verkocht worden en anders kan NEC hem evt. nog behouden of alleen tegen een niet te weigeren bod verkopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren