Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liesveld fluit koploper Ajax, Kuipers naar De Kuip voor topper

Laatste update:

Dinsdag heeft de KNVB weer de aanstellingen van de scheidsrechters in de Eredivisie bekendgemaakt. Koploper Ajax neemt het zaterdag in de Amsterdam ArenA op tegen FC Groningen en die wedstrijd wordt gefloten door Richard Liesveld. Het verrassende Heracles Almelo gaat op bezoek bij AZ en dat duel staat onder leiding van Pol van Boekel.

/

Landskampioen PSV speelt in eigen huis onder leiding van Danny Makkelie tegen promovendus NEC. De nummer drie in de rangschikking van de Eredivisie is PEC Zwolle en voor de ploeg van Ron Jans wacht de moeilijke uitwedstrijd tegen Feyenoord. De KNVB heeft de volgens velen beste scheidsrechter van Nederland, Björn Kuipers, op dat duel gezet.

Overigens ontmoeten Feyenoord en PEC elkaar twee keer in een paar dagen tijd, omdat zij donderdag tegenover elkaar staan in het bekertoernooi. De bekerwedstrijd wordt gefloten door Bas Nijhuis, naast Kuipers de tweede elitescheidsrechter die Nederland heeft. In competitieverband heeft Nijhuis echter geen wedstrijd toegewezen gekregen.

Alle aanstellingen:

Zaterdag 26 september

sc Heerenveen - Vitesse, 18:30 uur. Scheidsrechter: Higler. Assistent-scheidsrechters: Brondijk en Polman. Vierde official: Kooij.

FC Utrecht - SC Cambuur, 18:30 uur. Scheidsrechter: Van de Graaf. Assistent-scheidsrechters: De Vries en Ketting. Vierde official: Dieperink.

Ajax - FC Groningen, 19:45 uur. Scheidsrechter: Liesveld. Assistent-scheidsrechters: Simons en Kleinjan. Vierde official: Blank.

AZ - Heracles Almelo, 20:45 uur. Scheidsrechter: Van Boekel. Assistent-scheidsrechters: Van Dongen en Goossens. Vierde official: Bax.

PSV - NEC, 20:45 uur. Scheidsrechter: Makkelie. Assistent-scheidsrechters: Diks en Steegstra. Vierde official: Martens.

Zondag 27 september

De Graafschap - Willem II, 12:30 uur. Scheidsrechter: Janssen. Assistent-scheidsrechters: Lapar en Langkamp. Vierde official: Gerrets.

ADO Den Haag - Excelsior, 14:30 uur. Scheidsrechter: Mulder. Assistent-scheidsrechters: Hubers en De Nas. Vierde official: Van Herk.

Feyenoord - PEC Zwolle, 14:30 uur. Scheidsrechter: Kuipers. Assistent-scheidsrechters: Van Roekel en Zeinstra. Vierde official: Van den Kerkhof.

FC Twente - Roda JC, 16:45 uur. Scheidsrechter: Gözübüyük. Assistent-scheidsrechters: Janson en Van Zuilen. Vierde official: Pérez.

Björn Kuipers is de beste scheidsrechter van Nederland

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben weer benieuwd naar het arbitrale falen in deze competitieronde. Kuijpers kan zo'n wedstrijd meestal wel in goede banen leiden maar de rest is toch van een bedenkelijk niveau.

22 september 2015 om 13:39

Heb je kuipers tijdens PSV - Feyenoord gezien? Kuipers is jn de Eredivisie stukke minder dan
In de CL of op WK helaas... Elia zal wel weer een penal tegenkrijgen en rood. Voor puur alleen ademen.

22 september 2015 om 13:54

Wat een onzin zeg sinds wanneer is een wedstrijd van.pec een.topper??? Begrijp me niet verkeerd ze doen het geweldig en speen al drie seizoenen leuk en.goed voetbal..... maar een topper is volgends mij tussen topteams die voor het kampioenschap kunnen gaan. Of begrijp ik er niets van.

22 september 2015 om 16:39

Michael90,

Hoezo voor ademen??? Na mijn weten had Elia rood gekregen voor een slaande beweging en niet voor ademen.

22 september 2015 om 16:59

@ hootsch30 psv-feyenoord niet gezien? Daar ging het over. En je moet niet alles geloven. Elia maakt een slaande beweging en de ander zegt kopstoot!

23 september 2015 om 07:34

Nee, helaas heb ik PSV - Feyenoord niet gekeken. Heb jammer genoeg niet zo'n kastje thuis. ben nog ouderwets.

Is Feyenoord-Zwolle tegenwoordig een topper?

22 september 2015 om 13:20

Vind ik niet, maar interessant wel. Ik heb jet gevoel dat beide ploegen niet voor elkaar obder doen, maar dat Jans een slimmere coach is.
Ik gok op puntverlies voor Feyenoord.

Ow...en winst voor PSV en Ajax (moeizame winst Ajac, Groning kan aardig ballen)

22 september 2015 om 13:22

Ja...snap ik dus ook niet.

Feyenoord staat niet eens in de top3

22 september 2015 om 13:40

Dis als het nu Ajax - PSV zou zijn is het ook geen topper? Want PSV staat niet in de top3?

22 september 2015 om 14:23

Niet zo happen, pannekoek.

22 september 2015 om 13:26

Op basis van de ranglijst, zeker. In een doorsnee topper wordt beide ploegen een aannemelijke kans toegedicht de wedstrijd te kunnen winnen. Ook dat lijkt me het geval bij deze wedstrijd. PEC heeft weliswaar minder materiaal, maar voetbalt veel beter. Wij hebben denk ik wel betere spelers, individueel gezien, maar een trainer die (voorlopig) niet laat zien er veel van te snappen.

Mooie competitie ronde.
De scheidsrechters doen hun best dus niet zo zeuren hier. Je krijgt wat mee, je krijgt wat tegen. Ga het zelf maar eens doen onder druk van spelers, coaches, fans en pers.

Was het vorig jaar ook niet twee keer fey Zwolle in 1 week

22 september 2015 om 14:42

2 keer GAE-Feyenoord in een week

Bepaalde Feyenoord supporters blijven maar zielig doen over scheidsrechters, vooral als ze puntverlies lijden. Als het geluk aan hun zijde is hoor je ze niet. Clubblindheid?

22 september 2015 om 18:32

@redblack: dit zijn niet alleen supporters van Feyenoord. Ik lees elke week bij de berichten over de aanstellingen dat scheidsrechter A club B niet meer mag fluiten omdat club B dan altijd punten verliest. Kijk, als het aan de forumleden ligt, is 99% van de scheidsrechters een pannekoek die alleen maar blunders maakt. Dat is het lot van een scheidsrechter. Een beetje waardering is ver te zoeken. Liever zeiken wij over het niveau van de scheidsrechters in plaats van erkennen hoeveel lastige beslissingen een scheidsrechter in een wedstrijd moet nemen. Een voetballer hoeft maar een paar momenten per wedstrijd scherp te zijn. Een scheidsrechter moet 90 minuten lang er kort opzitten en scherp zijn. En als hij iets niet goed beoordeelt of over het hoofd ziet, wordt hij hier afgemaakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren