Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lidberg zet officieel stap omhoog in de Eredivisie en tekent bij Utrecht

Laatste update:

Isac Lidberg heeft zijn transfer naar FC Utrecht afgerond, zo melden de Domstedelingen dinsdag op de officiële kanalen. De 24-jarige spits komt over van Go Ahead Eagles. In Utrecht moet de Zweed het spitsenbestand weer op orde brengen. Tasos Douvikas lijkt na een concreet bod van Lazio te vertrekken. Met de transfer van Lidberg zou naar verluidt zo'n zes ton gemoeid zijn, wat door bonussen nog kan lopen.

Utrecht verlangt naar verluidt ruim tien miljoen euro voor Douvikas en is dus bereid een deel van dat bedrag te herinvesteren in Lidberg. Met het aantrekken van laatstgenoemde troeven de Domstedelingen meerdere clubs uit de Championship af. De aanvalsleider van Go Ahead had nog een contract voor een jaar in Deventer. Naast het eventuele vertrek van Douvikas is ook Bas Dost uit zijn contract gelopen. Met hem zou de club echter graag verlengen.

“Isac is een sterke spits met veel power”, aldus technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Hij is een echte teamplayer en stopt veel energie in wedstrijden, daardoor zaait hij veel onrust in de defensies van tegenstanders waardoor kansen ontstaan. Isac heeft de laatste jaren een goede ontwikkeling doorgemaakt die we nadrukkelijk hebben gevolgd. De scouting en onze individueel trainer Jacob Mulenga kennen hem goed en we zijn blij dat we zijn specifieke kwaliteiten kunnen toevoegen aan onze selectie.”

Lidberg scoorde afgelopen seizoen 7 keer namens Kowet en bereidde daarnaast 5 doelpunten voor. In totaal kwam de rechtspoot 65 keer in actie voor de ploeg uit Deventer, waarin hij 11 keer doel trof. Daarmee komt hij nog niet aan het moyenne van Douvikas. De Griek scoorde afgelopen jaargang maar liefst 22 doelpunten voor FC Utrecht in alle competities. Verwacht wordt dat Lidberg wordt gehaald als 'targetman' om in de slotfase van de wedstrijd iets te kunnen forceren.

Het is een drukke transferwindow voor FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren. Het aantrekken van de Zweedse spits zou al de achtste aanwinst betekenen voor de ploeg van Michael Silberbauer. Eerder kon de trainer Souffian El Karouani, Mats Seuntjens, Ole Romeny, Adrian Blake, Marouan Azarkan, Zidane Iqbal en Mattijs Branderhorst al verwelkomen. Utrecht begint het nieuwe seizoen op 12 augustus met een uitwedstrijd tegen PSV.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Wanneer ze geld vangen voor Lidberg dan lachen ze zich bij de Eagles helemaal een breuk. Lidberg heeft 2 dingen. Hij werkt keihard en is de slechtste spits van de eredivisie. Dit zou echt een grap zijn.

17 juli 2023 om 14:58

Ho ho, vergeet die lange spits van Cambuur niet he. Roberts Uldriķis heeft in 28 ED wedstrijden afgelopen seizoen wel geteld 1 doelpunt gemaakt. In de allerlaatste wedstrijd van het seizoen, toen Cambuur al lang en breed gedegradeerd was wist hij te scoren.

Lidberg heeft er in 33 wedstrijden 7 gemaakt. Ook geen hoge score, maar de prijs van de slechtste spits van de ED pakt hij er niet mee hoor.

17 juli 2023 om 15:00

Uldrikis was niet eens basisspeler en viel af en toe een paar minuten in dus die vergelijking is een beetje krom.

17 juli 2023 om 15:10

Ik overdrijf misschien een beetje, maar hij maakt het wel heel klein. Hij heeft in 28 wedstrijden 1327 minuten gespeeld. Dat is gemiddeld 47,5 minuut per wedstrijd. Dus in ruim 80% van de wedstrijden speelde hij een helft mee.

Dat vind ik wel iets meer dan af en toe een paar minuten invallen.

Maar om de vergelijking even recht te trekken:
Lidberg speelde 2770 minuten en maakte daarin 7 goals, bijna 396 minuten per goal.
En Uldrikis maakte in 1327 minuten 1 goal, precies 1327 minuten per goal.

17 juli 2023 om 15:20

Wat een onzin. Lidberg is een gewaardeerde spits die altijd 2 mensen 90 minuten kan bezighouden waardoor anderen ook profiteren. Prima spits

18 juli 2023 om 16:07

Daar heb je niet veel aan als doelpunten maken sowieso al een probleem is. FC Utrecht maakte slechts 55 doelpunten en kreeg er 50 tegen. Dan is het oliedom om zo'n spits te halen die beter is in het bezighouden van centrale verdedigers (die overigens sowieso altijd bezig zijn) dan in het maken van doelpunten.

17 juli 2023 om 18:51

Lidberg is een vage spits. De ene keer denk ik van, huh hij is best goed en de andere keer denk ik dat ie nog slechter is dan Lucas Pratto. Ben benieuwd wat ie laat zien bij Utrecht. Hij maakt in ieder geval wel zijn meters.

Hier ben ik dus weer totaaaaal niet over te spreken! Mijn god.. Dit past weer he-le-maal in het oerslechte beleid van mijn club. Kijk alleen maar naar de statistieken van deze jongen bij GAE. Daar word je niet vrolijk van. Waarom in godsnaam dan deze jongen kopen als Utrecht zijnde? Ik had liever gezien dat ze voor Frey van Antwerp waren gegaan. Nee.. als je het mij vraagt is de tijd rijp voor onze directie om op te stappen. Ze hebben alweer 10 spelers gehaald en dat heeft allemaal tijd nodig om op elkaar ingespeeld te raken.. dat werkt gewoon niet. Haal gewoon 2 a 3 gerichte aankopen en hou het daarbij! Jankbeleid, puur jankbeleid.

17 juli 2023 om 14:56

Dat beleid van Utrecht is inderdaad zeer matig. Als je ziet wat er aan spelers wordt aangetrokken en welke salarissen worden betaald. Deze gast past ook totaal niet bij een club als Utrecht.

Ander onderwerp, hoe staat het ervoor met Booth?

18 juli 2023 om 16:04

Als hij in ieder geval nog behoorlijk jong was, had ik het nog wel enigszins kunnen begrijpen. Echter wordt hij over iets meer dan een maand alweer 25 jaar. Zo vreselijk veel ontwikkeling zit er dus ook weer niet in. Zuidam vind het duidelijk erg leuk om met geld te strooien, maar heeft totaal geen idee wat hij doet. Er is geen cohesie, geen visie, geen logica, geen balans, niets... Ik snap ook niet hoe ze dit bij Utrecht niet zien. Het is ook niet zo dat de man aan de andere kant van de streep nou zo geweldig werk verricht. Ja, 10 miljoen voor Douvikas, maar dat is gewoon de markt. Daar hoef je echt geen verkoopspecialist voor te zijn.

18 juli 2023 om 16:24

Helemaal mee eens! Er zit to-taal geen beleid achter en ik word hier inmiddels echt doodziek van. Zoals ik in mijn vorige reactie al zei; Koop nou gewoon 2 a 3 gerichte aankopen, loos overbodige spelers en laat de rest zoveel mogelijk voor wat het is! Maar nee hoor.. een heel vreemdelingenlegioen van 10(!) nieuwe spelers worden weer aangetrokken. Elk-jaar-maar-weer. Het is tijd voor Zuidam om op te stappen. Van Seumeren houdt dit helaas ook in stand. Zo lang de oude stempel er zit gaat er nooit wat veranderen bij de FC. Tijd voor een frisse nieuwe wind!

Dit is toch niet serieus? Hele harde werker maar heeft echt totaal geen techniek. Zou misschien in de laatste minuten handig kunnen zijn maar echt geen utrecht niveau

18 juli 2023 om 16:10

Op Utrechtse sportpagina's staat dat hij inderdaad is gehaald als breekijzer/targetman. Er zal ongetwijfeld nog een spits worden gehaald voor de goals.

18 juli 2023 om 16:50

Dat zou het kunnen verklaren. Hele sympathieke speler die echt keihard werkt. Helaas geen verfijnde voeten en qua afmaken valt het ook tegen.

Heb deze jongen een aantal wedstrijden zien spelen. Vind het al bijzonder dat hij bij de Eagles speelt. Vind dit allesbehalve een topper. Wellicht mis ik iets. Hij toont absoluut inzet dat wel en enige vorm van verfijning mis ik. Zou hem dan ook niet bij Utrecht vinden passen.

Ik ben denk ik 1 van de enige die het jammer vindt dat hij eagles verlaat. En ik denk ook dat hij het goed gaat doen bij Utrecht. Misschien niet als basisspeler maar in ieder geval als vaste invaller.

Deze man werkt hard, kan scoren, is sterk en de snelste speler van eagles dit seizoen(!). Ik vind hem bij eagles het afgelopen jaar erg opvallen als balvaste spits die heel goed een bal kan kaatsen om spelers om hem heen te laten renderen. Ik denk dat jullie je gaan verbazen.

17 juli 2023 om 15:22

Iemand die het begrijpt. In plaats van die volgevreten vedettes die Utreg al jaren niet verder helpen heb je nu eindelijk een beest voorin.

17 juli 2023 om 15:40

Inderdaad. Ik verwijs de mensen graag naar de statistieken op de Eagles Instagram pagina van 22 en 26 juni.

18 juli 2023 om 16:53

Qua kaatsen/aanname vind ik hem juist tegenvallen. Werkt wel keihard en is idd sterk. Echt zo'n typische hotseknots voetballer. Ben heel benieuwd hoe hij het gaat doen.




1. Dit is hopelijk een grap; niets tegen Lidberg want hij werkt hard, maar hij heeft echt niet het niveau waarop Utrecht moet mikken. Utrecht moet het geld wat verdient wordt met een eventuele verkoop ook echt investeren in een goede spits die er meteen staat. anders wordt het wederom een heel matig seizoen, en waarschijnlijk weer eentje met een stuk minder doelpunten.

2. Gun ik het Douvikas van harte om een mooie transfer te maken, en hoop ik dat hij alleen maar beter en beter wordt. Zit een goeie kop op die gozer.

Go Ahead heeft 5 spitsen en er lijken er 3 op de transferlijst te staan. Sow, Lidberg en Stokkers. De laatste ligt er enkele maanden uit en gaat deze transferperiode niet weg. Sow kunnen we aan De Graafschap nog niet kwijt. Dan is Lidberg onze enige kans optie om het aantal spitsen te verlagen en er nog wat aan over te houden. Al enkele weken gaan de geruchten rond Lidberg, er lijken aardig wat clubs interesse te hebben in de spits. Hij is helemaal geen slechte speler, alleen aan zijn afronding schort het. Hij is niet rustig genoeg aan de bal. Mocht een trainer dat erin weten te krijgen dan is hij zeker een aanwinst voor menig teams.

Dit is echt een heleee slechte spits. Denk top 10 slechtste spitsen van het Nederlands Betaald Voetbal afgelopen jaar. Waarom zijn Nederlandse clubs zo oncreatief had dan Braaf van Hellas Verona gehuurd ofzo

Zuidam maakt er weer een potje van. Eerst aangeven wat de gewenste transfersom voor Douvikas is en vervolgens een middelmatige vervanger ophalen. Probeer eens de volgende Douvikas in ieder geval op het oog te hebben.

Eerlijk gezegd zie ik geen ontwikkeling bij Zuidam als technische man. Hij mag strooien met de centen van Van Seumeren, maar het resultaat is bedroevend.

18 juli 2023 om 15:59

Zuidam is inderdaad een ramp zonder enig voetbalvernuft. Er zit werkelijk totaal geen lijn in de aankopen en creatief is het al helemaal niet. De man had het beter bij een Football Manager of zo kunnen houden, want daar lijkt zijn beleid op. Het werkt alleen niet in de echte wereld. Zal de man trouwens weten dat FC Utrecht best wel een dure jeugdopleiding heeft waar ongetwijfeld wel aardige talenten rondlopen die niet zoveel slechter zijn dan dit soort aankopen?

Top deal (voor de Eagles) dit. Best ok speler qua inzet maar met alleen inzet kom je er niet. Ben er niet rouwig om dat hij vertrekt uit Deventer en als je er dan nog een miljoen voor krijgt heb je het gewoon goed gedaan qua onderhandeling..

Haha wow. Ik verbaasde me er al over dat deze jongen überhaupt profvoetballer is, en dan een stap hogerop? Ongelofelijk.

Utrecht gaat een beetje a la Heerenveen vol voor het potentie, maar het ontbreekt aan spelers die er direct staan in de selectie. Die hebben ze niet. Wellicht tijd dat die er wel gaan komen.

Ik heb regelmatig kritiek en bedenkingen over de titels die VZ boven de berichten plaatst, maar nu toch een dikke pluim. Met deze titel weet iedereen over wie het gaat en welke clubs betrokken zijn. Niet zoals regelmatig instinkers, doordenkers of hele rare verbanden/links naar totaal niet relevante spelers/clubs.

"lidberg zet officieel stap omhoog in de Eredivisie en tekent bij Utrecht"

18 juli 2023 om 15:42

Ik maak er even een grapje van. "lidberg zet officieel stap omhoog in de Eredivisie en tekent bij Utrecht" Hiermee verzwakt Go Ahead de concurrent en aankomend seizoen eindigt de ploeg uit Deventer boven Utrecht. De stap omhoog bleek niet de gewenste stap voor Lidberg. Wel fijn dat Utrecht ieder jaar komt shoppen in Deventer. Na Brouwers en Lidberg ben benieuwd wie er komend jaar de overstap maakt.
Toch vind ik Lidberg een spits die zeker nog kan groeien in zijn spel, zoals ik eerder aangaf is hij onrustig in de afwerking. Hij schiet ongecontroleerd van onmogelijke posities. En dat komt omdat hij zichzelf niet zo goed weet te positioneren binnen de zestien meter. Maar als Mulenga dit erin weet te krijgen gaat hij er komend seizoen wel een aantal inschieten. En ik vind hem wel bij clubs als Utrecht, Feyenoord en Go Ahead passen. Het publiek houd wel van dit soort spelers.

Ik dacht dat t een handballer was die per ongeluk bij een voetbalclub had getekend in Nederland?!

Toch wel merkwaardig hoe je van Douvikas naar Lidberg gaat. Dat had ik kunnen snappen als die jongen nog 20 of 21 jaar was, maar Lidberg is ook alweer 24 en wordt begin september 25. Je hebt Romeny en ook Seuntjens kan er spelen. Er is weer eens geen touw vast te knopen aan het aankoopbeleid van Utrecht. Kwantiteit over kwaliteit.

Kan iemand ons bevrijden van die Zuidam?,
Heeft een paar goede aankopen gedaan zeker, maar blijkft de laatste jaren steeds vaker met geld strooien met of te oude spelers of spelers van het niveau wat je als Utrecht zijne toch niet moet nastreven. Heeft hij echt niets geleerd van bv Brouwers, Mahi enz?

Al lang hebben wij problemen met een zeer zwakke achterhoede(door o.a blessures van st. Jago)
maar ondanks dat er ook zeker wat weg gaat komt er overal wat bij alleen niet achterin.
Zelfs een echte nummer 6 vergeten ze daar te halen. En dan deze spits!!!

Misschien het bestuur eens doorlichten voordat we financieel weer aan de grond zitten?

maar goed dat is mijn mening.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren