Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Leeds United haalt Raphinha; transferuitgaven stijgen naar 105 miljoen

Laatste update:

Leeds United heeft zich vlak voor het sluiten van de Engelse transfermarkt weten te versterken met Raphinha. De Braziliaanse buitenspeler komt voor een bedrag van zeventien miljoen euro over van Stade Rennes en heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot aan de zomer van 2024. Raphinha is de zevende aankoop van manager Marcelo Bielsa van de afgelopen transferperiode.

Raphinha begon zijn carrière bij Avaí en maakte in 2016 de overstap naar het Portugese Vitória de Guimarães. Met 22 doelpunten en 13 assists in 84 wedstrijden maakte hij grote indruk en verdiende hij een transfer naar Sporting Portugal. In de zomer van vorig jaar raakte Stade Rennes overtuigd; Raphinha vertrok voor 23 miljoen euro naar de Ligue 1. Afgelopen seizoen kwam hij dertig keer in actie voor de Franse club en daarin was hij goed voor zeven doelpunten en vijf assists.

Raphinha gaat op Elland Road spelen met rugnummer achttien. Hij is de dertiende versterking voor de promovendus, die de portemonnee trok voor in totaal zeven spelers. Rodrigo was met een transfersom van dertig miljoen euro de duurste aankoop. Diego Llorente (20 miljoen euro), Hélder Costa (17,7 miljoen euro), Robin Koch (13 miljoen euro), Illan Meslier (6,5 miljoen euro) en Joe Gelhardt (1 miljoen euro) werden voor lagere bedragen aangetrokken. Raphinha kan na de interlandperiode zijn debuut maken voor Leeds United in de wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers op maandag 19 oktober.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom laat Rennes hem na een op papier redelijk succesvol jaar voor 6 miljoen minder dan de aanschafprijs al weer vertrekken eigenlijk?

6 oktober 2020 om 09:04

Waarschijnlijk omdat ze Doku en Terrier gehaald hebben, maar vaag beleid is het zeker.

Ploeg om echt naar uit te kijken dit seizoen, speelde tegen City ook weer geweldig. Mooi om te zien dat Bielsa daar echt zijn plek heeft gevonden en volledig zijn speelstijl kan ontwikkelen. Jammer alleen dat Cuisance niet is gekomen, was een heerlijke speler geweest voor Leeds op het middenveld.

Leeds word met deze team gewoon een stabiele middenmoot in Engeland. Dat combinatie voetbal van Leeds was mooier dan die van Man City afgelopen week.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren