Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

LaLiga beslist: Atlético en Real Madrid dit weekend niet in actie

Laatste update:

Atlético Madrid en Real Madrid komen komend weekend niet in actie in LaLiga. De Spaanse voetbalbond gunt de twee topclubs een vrij weekend. Beide clubs hadden een verzoek ingediend om de wedstrijden tegen respectievelijk Granada en Athletic Club te verplaatsen, omdat de Zuid-Amerikaanse interlandperiode twee dagen langer duurt dan normaliter en aanstaande dinsdag alweer duels in de groepsfase van de Champions League op het programma staan.

Door het volle programma in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie krijgen Atlético en Real een aantal spelers pas later terug dan normaal. Zij zouden hierdoor komend weekend niet in actie kunnen komen. In eerste instantie negeerde de Spaanse bond de wens van de twee topclubs, maar in hoger beroep volgde alsnog groen licht. LaLiga gaat nu op zoek naar nieuwe data voor de uitstelde wedstrijden.

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat competitiewedstrijden in Spanje worden verplaatst vanwege de Zuid-Amerikaanse interlandperiode. Barcelona, Sevilla, Villarreal en Alavés kregen vorige maand al een vrij weekend. Atlético Madrid en Real Madrid krijgen nu de tijd om zich voor te bereiden op de Champions League. Real neemt het dinsdag in Oekraïne op tegen Shakhtar Donetsk, terwijl Atlético dan op eigen veld speelt tegen Liverpool.

In de Eredivisie heeft Ajax het meeste te lijden onder de Zuid-Amerikaanse interlandperiode. Erik ten Hag heeft komende zaterdag in Friesland tegen sc Heerenveen niet de beschikking over Antony (Brazilië), Nicolás Tagliafico, Lisandro Martínez (beiden Argentinië) en Edson Álvarez (Mexico). Laatstgenoemde ontbrak vannacht echter in de wedstrijdselectie voor het duel met El Salvador. Dinsdag volgt voor Ajax de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund in de Champions League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is eigenlijk bizar dat ze in Zuid-Amerika nog op donderdag spelen. Snap deze beslissing dan ook volledig. Ook Ajax moet bijv dit weekend uit tegen Heerenveen maar liefst 4 basisspelers missen (martinez, Alvarez, Antony en Tagliafico) om diezelfde reden. Snap dat het reizen naar Zuid-Amerika wat langer duurt dan in Europa natuurlijk, maar kunnen die landen daar dan niet spelen op do/zo/wo in het vervolg?

14 oktober 2021 om 10:04

Wat ik begrijp, is dat derde duel er normaal niet maar zijn dat inhaalduels die vanwege corona niet door konden gaan. Dus ga er vanuit dat dat op een gegeven moment klaar is. Ik heb ook geen idee of Ajax een verzoek heeft ingediend, al denk ik overigens niet dat dat een kans van slagen heeft.

14 oktober 2021 om 10:09

Als je dan beseft dat Alvarez niet gespeeld heeft, en Martinez en Nico waarschijnlijk op de bank zitten dan is het toch wel extra zuur.

14 oktober 2021 om 10:12

Dan kunnen ze gewoon spelen toch? Of kun je tegenwoordig ook al niet meer voetballen als je in een vliegtuig hebt gezeten en een wedstrijd hebt bekeken? Ze hebben dus genoeg uit kunnen rusten.

14 oktober 2021 om 10:32

Ik denk eerlijk gezegd dat zo'n lange reis meer energie kost dan een wedstrijd voetballen.

14 oktober 2021 om 10:32

@schijntrap, Ik denk dat de jetlag er meer inhakt dan de 90 minuten spelen wat ze wel gewend zijn. Dus ondanks ze niet hebben gespeeld, komen ze niet okselfris terug, en zaterdag is al hun wedstrijd, en als het er maar 1, of 2 was prima, maar 4, waarvan alle 4 potentiële basisplaats is too much. Ik zou als Ajax zijnde dit gewoon aanvechten. Schuif het op z’n minst op naar zondag laat in de middag..

14 oktober 2021 om 12:56

@maurootje, daar zit Ajax echt niet op te wachten hoor. Dinsdag alweer tegen Dortmund. Dan wil je 2 dagen rust. Anders was het echt wel verschoven

14 oktober 2021 om 12:59

@maurootje: Ajax speelt dinsdagavond ook alweer in de CL tegen Dortmund. Denk dat we wel kunnen stellen dat de voetbalagenda veel en veel te vol zit en dat clubs (die het salaris betalen) het altijd moeten afleggen tegen landen die de spelers opeisen.

14 oktober 2021 om 13:02

Oja, dat is ook weer waar, dan had het moeten worden uitgesteld

14 oktober 2021 om 13:49

Jetlag. Lange reis is vermoeiend, plus omschakelen tijdverschil

14 oktober 2021 om 10:10

Wat Boris aangeeft. Als toevoeging daar op, vanaf de volgende kwalificatieronde ergens in november zou het een normaal schema zijn.

14 oktober 2021 om 10:11

Tja dat is dan toch gewoon het risico als je zulke jongens scout. Als je Afrikanen in je elftal hebt heb je een kans dat ze worden opgeroepen voor de Afrika cup. Dan moet Ajax maar wat meer op de eigen jongens vertrouwen en wat meer Nederlanders de kans geven. Dan heb je dit probleem niet!

14 oktober 2021 om 11:35

Dat is onzin, want dit speelt pas sinds dit jaar. En van wat ik begrijp hierboven komt dat dus door de inhaalduels met corona. Dus Ajax had moeten scouten op een mogelijke pandemie die uit zou breken?
De Afrika Cup daarentegen is een ander verhaal, maar dat is dan ook al jarenlang hetzelfde.

15 oktober 2021 om 13:44

Ben ik het helemaal mee eens. Wij hebben we voor gekozen om spelers buiten europa te halen. Het goede nieuws is dat nu andere spelers ook weer minuten kunnen maken.

Voor Atletico begrijp ik het volkomen, maar de keuze van Real Madrid is vrij onlogisch. Een wedstrijd minder achter lopen is natuurlijk best wel een psychologisch nadeel aangezien wanneer je nr1 staat tegenstanders en jezelf anders spelen als dat je nr5 staat, ondanks wedstrijd minder, en tevens nadelig voor je huidige status aangezien je anders 1e zou staan maar nu makkelijk uit de top 4 valt, vanwege de wedstrijd minder. Vinicius, Valverde waren makkelijk te vervangen en allesbehalve onmisbaar. (Modric en Kroos blijven een klasse beter) Miltao is nota bene geblesseerd. Als deze wedstrijd pas over 4 maanden wordt ingehaald sta je volstrekt onnodig steeds 1 wedstrijd achter, en dat alleen voor Vinicius en Valverde.

14 oktober 2021 om 10:15

@ajax34x als je daar mentaal niet tegen kunt, dan had je het waarschijnlijk nooit tot het eerste van real geschopt.

14 oktober 2021 om 10:29

Geloof dat jij het punt niet helemaal snapt. Nog een keer lezen misschien? Ik praatte ook over de mentale voorsprong voor tegenstanders? En de reputatie aangezien wanneer mensen wereldwijd Real Madrid op 5e plek zien staan ondanks 1 wedstrijd minder of dat ze 1e staan is natuurlijk een gigantisch verschil qua aanzien en prestige, ook al is het maar voor 4 maanden. Vrij nietszeggende reactie die volledig voorbij gaat aan de gemaakte punten. Begrijpend lezen...

14 oktober 2021 om 11:05

gast...je hebt het zelf over het psychologisch nadeel in je eerste zinnen, waardoor je anders zou gaan spelen omdat je 5e staat ipv 1e.
Misschien je eigen tekst nog eens lezen.

14 oktober 2021 om 11:10

Leuk geprobeerd maar ik maak 3 punten over nadeel/voordeel en jij begint cherrypickend te zeiken over maar 1 punt en verdraaid mijn "psychologisch nadeel" opmerking naar "als je daar mentaal niet tegen kunt". Je slaat de plank volledig mis. Nogmaals, of je snapt het punt niet of je bent op zoek naar nutteloze eindeloze discussies, "gast".

14 oktober 2021 om 11:15

ik wil ook wel op je andere punten ingaan, maar de conclusie blijft dat je zwaar overdrijft.
Er lopen wel vaker competities niet helemaal recht, soms zitten er zelfs 2 a 3 gespeelde wedstrijden verschil tussen.
En de invloed daarvan valt heel erg mee. Maar als jij het anders wilt zien, ik vind het prima.

14 oktober 2021 om 11:33

*jouw conclusie blijft dat ik zwaar overdrijf

Ieder z'n mening. Feit blijft staan dat het voor de huidige status, reputatie en prestige voor een gevallen topclub van het statuur Real Madrid, zéér nadelig is dat ze door een wedstrijd minder niet op de 1e plaats staan als mensen op Google klikken. Onbewust beïnvloed mensen dit en praten ze over/zien ze RM minder snel als de beste van La Liga.

14 oktober 2021 om 11:38

Je overdrijft inderdaad Ajax34x. Bovendien, als de competitie straks op 15 wedstrijden zit, dan ga je echt niet van nr 1 naar nr 5 omdat je 1 wedstrijd minder gespeeld hebt. Dan zijn de gaten tussen die ploegen wel groter dan 3 punten. En dat je begint over het gigantisch verschil in aanzien en prestige die mensen wereldwijd zien als ze naar Real op de ranglijst kijken... serieus? Voor 1 inhaalwedstrijd?

14 oktober 2021 om 12:07

Goed lezen, het woordje HUIDIGE reputatie/aanzien/status etc. En ja, voor het aanzien maakt het wel degelijk uit als je vier maanden 3e staat ipv 1e door een wedstrijd minder in een razend spannende titelstrijd waar concurrenten nauwelijks punten laten liggen.

14 oktober 2021 om 12:17

Tegenstanders stropen toch juist extra de mouwen op als ze tegen de nummer 1 moeten? Dus als je door een of twee wedstrijden minder spelen op de 5e plek staat, ben je juist in het voordeel toch?

14 oktober 2021 om 12:27

Enerzijds wel, anderzijds speelt een gemiddeld team veel zelfverzekerder tegen een nr5 dan de nr1. Minder zenuwen, verwachten minder kwaliteit etc. Is toch ook een stukje onbewust. Tegen een laaggeplaatste team spelen is voor letterlijk elk team een voordeel.

14 oktober 2021 om 12:45

ook je laatste zin is niet standaard.
Tegen een laag team MOET je presteren, tegen een hoog team kun je alleen maar winnen.
M.a.w. er zijn heel veel verschillende scenario's te bedenken, de ene keer in je voordeel de andere keer in je nadeel.
Real Madrid is veel groter dan een plek op de ranglijst, die gaan zich er echt niet druk om maken als ze aan het einde maar met de schaal staan.

14 oktober 2021 om 13:03

Veel groter dan een plek op de ranglijst? Als je goed mijn reacties had gelezen had je gezien "gevallen topclub" die de afgelopen jaren gigantische klappen hebben gekregen, grote reputatieschade, status kilometers naar beneden is gestort en dus wel degelijk baat bij hebben om nu zo goed mogelijk op de lijstjes te staan. Na de vernedering tegen Sherrif en laatst weer verlies, komt deze wedstrijd minder natuurlijk zéér ongelegen, ook met die wedstrijd minder en 5e plek heb je ook nog zoiets als de Media? Die dan kliks gaan scoren met "CRISIS!!! Real Madrid staat 5e!" artikelen etc. Sinds Ronaldo's vertrek is RM altijd maar 2 nederlagen verwijderd van crisis berichtgeving. Dus nee, niet alleen de schaal einde seizoen telt aangezien media en de publieke opinie kijken naar nu. Staat RM 1e dan denken veel mensen meer lovend over RM dan als ze 5e staan, ondanks wedstrijd minder.

14 oktober 2021 om 15:21

Wat een flauwekul, waar heb je deze onzin geleerd? Zeker op de afdeling josti voetbalpsychologie. Vervolgens kunnen de mensen die reageren op jouw berichten niet goed lezen. Ik denk eerder dat het andersom is, je verkoopt dramatische bs.

Real en Atleti staan gedeelde 1e met Sociedad met 17 punten. De nr 4 en 5 hebben 14 punten.

Sociedad is de enige die kan uitlopen met 3 punten. Verder hooguit een paar ploegen die gelijk komen.

Je doet allerlei aannames die waarschijnlijk op niks gebaseerd zijn, of ga je de discussie naar een hoger niveau tillen en met feitelijke cijfers komen dat ze onder jouw scenario's ook daadwerkelijk lijden.

14 oktober 2021 om 16:03

Vrij gênant om niet eens te begrijpen dat Real Madrid binnen 2 weken 5e kan staan en je hele verhaaltje dus de prullenbak in kan aangezien ik heel duidelijk praatte over de directe toekomst, terwijl jij over het nu hebt. Als Real Madrid 2x verliest staan ze makkelijk 5e, en dan gaat die wedstrijd minder pijn doen. Misschien eerst nadenken voordat je jezelf voor schut met daadwerkelijke flauwekul? Sterke verder! 😘

14 oktober 2021 om 17:31

Jij snapt duidelijk het punt niet, wat nog gênanter is.

Als als als.

Als mijn tante een piemel had was ze mijn oom geweest, die kennen we allemaal. Je complexe dramatische relaas raakt kant noch wal. De aanvulling hierop geeft allesbehalve verheldering. Ik snap zelf ook wel dat ze na 2x verliezen 5de kunnen staan. Ze kunnen waarschijnlijk zelfs 10de staan.

Gigantische reputatieschade, status kilometers naar beneden is gestort. Klappen gehad!!!!!! De media, oh nee toch de mediaaaa. Daar trekken we ons tegenwoordig zo veel van aan!!! Laten we die maar te vriend houden en geen voorstel indienen om een dag rust te pakken. Stel je voor dat we psychologisch nadeel ervaren want het risico is zo groot dat we een een diep dal vallen door een wedstrijd minder!!!!!!!!



14 oktober 2021 om 18:45

Lekker blijven wrijven in die vlek. Je weet dondersgoed dat je nu op basis van dingen die ik nooit letterlijk heb gezegd goedkoop punten probeert te scoren. Helaas, het is je niet gelukt. Wederom sterkte toegewenst!🤭

14 oktober 2021 om 18:59

Volgens mij heb je echt een klap van de molen gehad. Je bent toch niet serieus?

Ik heb gewoon letterlijk woorden overgenomen, niks verzonnen. Of ben je verstomd dat je die onzin zelf hebt getypt?

15 oktober 2021 om 08:30

Kan iemand die Ajax34x een ban geven. Zoveel onzin lullen en dan ook nog zo brutaal zijn. Wat een mafklapper is dat joh. Beste Ajax34x je lult maar wat in de rondte en kan niet eens reflecteren op je eigen woorden en gedrag. Een wedstrijd minder spelen heeft voor en nadelen, maar volgens jouw heeft het alleen nadelen. En dan dat gelul over aanzien en prestige, man man man, denk jij dat men alleen naar het lijstje op teletekst kijkt ofzo. In deze hele discussie ben je meer mensen tegengekomen die het met je oneens zijn dan mensen die het met je eens zijn. Eigenlijk is er helemaal niemand die het met je eens is, dat zou je aan het denken moeten zetten toch? Wss krijg ik nu weer het verwijt dat ik niet goed kan lezen, dat klopt beste vriend, zo veel onzin kan mijn brein niet verwerken.

Mooi. Met Suarez, Gimenez (is ook nog eens geblesseerd geraakt voor de verandering), Herrera, Correa en de Paul hadden we anders aardig wat spelers gemist, wat ook nog eens vervelend is met het oog op Liverpool. Nou was het niet per se noodzakelijk omdat Felipe, Cunha en Lodi niet geselecteerd zijn, maar toch wel eerlijk omdat andere clubs wel rust hebben gekregen na de vorige interlandperiode.

Benieuwd of de Franse competitie zelfde doet eigenlijk. Daar speelt PSG bijvoorbeeld morgen, terwijl meeste sterspelers ook in Zuid Amerika wedstrijd hebben.

14 oktober 2021 om 14:21

Belachelijk om vrij te krijgen, UEFA moet hier tegen optreden anderen moeten ze maar amateur worden. Genoeg rust dagen lijkt mij, en het zijn goed getrainde profs die gewoon veel moeten aankunnen.

Belachelijk om rust te krijgen, zit genoeg dagen tussen om herstelt te zijn. Moeten ze maar lekker amateur worden dan speel je ene keer in de week train je een keer inde week. Kan hier slecht tegen je worden vorstelijk betaald moet je niet zo zeuren al helemaal als je genoeg rustdagen hebt...

Pff die interlandsbreak ben ik ook helemaal zat. Weer een week geen clubvoetbal (real).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren