Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Kwakman legt zeer pijnlijke statistiek bloot: Ajax achttiende, PSV eerste

Zondag, 1 oktober 2023 om 20:50Bart DHanis • Laatste update: 22:02

De analisten van ESPN hebben zondagavond in Dit was het Weekend een pijnlijke statistiek blootgelegd. Kees Kwakman stelt dat de spelers van Ajax ‘minder bereidheid tonen’ dan de spelers van andere clubs in de Eredivisie. Om zijn verhaal kracht bij te zetten komt de analist met ontluisterende cijfers.

“Vorig jaar hadden we het over Feyenoord en zagen we hoe snel die aanvallers allemaal achter hun tegenstanders aan sprintten, moet je hier nou eens kijken, het is de 53e minuut”, analyseert Kwakman terwijl er beelden van RKC Waalwijk - Ajax worden getoond. “Dit moet de technische staf er heel snel in krijgen bij Ajax”, gaat Kwakman verder.

“Als we de statistieken erbij pakken: het aantal sprints bijvoorbeeld en de high intensity sprints. Ajax staat bij de high intensity sprints achttiende en bij normale sprints zestiende.” Tafelgenoot Kenneth Perez voegt daaraan toe: “PSV staat eerste. Vooral de high intensity sprints worden bij trainers altijd aangemerkt als zeer belangrijk."

Peter Bosz had het erover toen hij net naar Nederland kwam. Hij schrok heel erg van het verschil tussen Nederlandse en Duitse ploegen wat betreft het sprinten. Je ziet dat hij echt heeft geprobeerd om dat erin te krijgen bij PSV. Dat is gelukt, want ze staan eerste in dat lijstje”, besluit de in Denemarken geboren analist. Feyenoord staat zevende in de lijst en Ajax dus laatste.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door hansje1969)

En dan heb je nog de 80% die vindt dat Steijn nog 'een kans verdiend'. Die man heeft van Ajax een stroperig zooitje ongemotiveerde klunsen gemaakt. Al had hij 20 nieuwe spelers dan gaat dit nog nergens over.

1 oktober 2023 om 20:56

Ja, en dat terwijl hij de geoliede voetbalmachine van Heitinga heeft geërfd. Kom op zeg, eerst was met Schreuder de duivel in hoogsteigen persoon aangesteld volgens Ajax-fans, vervolgens was het Heitinga met zijn betonvoetbal, en nu is het weer Steijn. En dat allemaal terwijl Ajax zulke geweldige spelers heeft!

1 oktober 2023 om 21:03

Heitinga had gewoon geluk met individuele kwaliteiten van vooral Tadic en Kudus, die wedstrijden konden beslissen en daarnaast Alvarez en Timber die de verdediging enigszins bij elkaar konden houden. Tactisch was hij net zo zwak als Steijn nu, die het zonder uitzonderlijke individuele kwaliteiten moet doen.

1 oktober 2023 om 21:57

Ze willen gewoon niet voor hem door t vuur gaan. Logisch ook, hij fakkelt ze allemaal publiekelijk af.

1 oktober 2023 om 20:57

Met dit materiaal kan niemand kampioen worden. Ontslaan zal geen verandering brengen in de kwaliteit die er op gesteld kan worden. Niet veel spelers hebben zich in de top bewezen.

1 oktober 2023 om 21:22

Nee, kijk maar naar Utrecht, beetje zelfde verhaal. Jans gaat het ook moeilijk krijgen om er wat van te maken.

1 oktober 2023 om 21:38

Je bent echt geen topfavoriet voor de titel nee met deze selectie (daarvoor zijn er te veel sterkhouders in één klap vertrokken denk ik), daar geef ik je direct gelijk in. Maar je hoeft met dit materiaal echt niet in het rechterrijtje te bungelen hoor. Wat heet, je moet gewoon vlak achter de koplopers staan qua verliespunten na dit progromma normaliter..

1 oktober 2023 om 21:50

Dat er veel sterkhouders zijn vertrokken is natuurlijk geen reden dat je niet voor de titel kan gaan. Vooral met de financiële mogelijkheden die een stuk beter zijn dan die van de concurrenten. Dat er daarna slecht is ingekocht, is dat wel. Bij Feyenoord vertrokken vorige zomer 8 basisspelers en ook toen was het mogelijk om kampioen te worden.

2 oktober 2023 om 10:58

Volgens mij staan ze daar ook

1 oktober 2023 om 20:57

Steijn moet ook weg bij Ajax. Is in een wespennest terecht gekomen, denk dat hij gigantisch veel spijt heeft van zijn overstap naar Ajax. Kwaliteit is er niet echt meer, Forbes en Vos zijn eigenlijk de enigen die er een beetje tussenuit springen.

Vorig jaar had Ajax ook nog een leider in de vorm van Tadic, ook al speelde hij vaak niet zo goed.
Er is echt geen enkele speler die als leider opstaat momenteel. Ook een Sutalo, die werd geprezen en als "redder" van de verdediging werd gezien schuttert momenteel.

Steijn heeft niks gemaakt, Steijn heeft een bak ellende gekregen en kwalitatief niet de spelers gekregen die Ajax nodig heeft. En het grut dat er al zat (bergwijn, Berghuis, Taylor etc) presteert gewoon niks.

1 oktober 2023 om 21:07

Drie keer niet mee eens. Het is niet realistisch om te denken dat Ajax kampioen kan worden met dit materiaal, evengoed het (naar mijn mening) nergens op slaat om een plek in het rechterrijtje te rechtvaardigen. Het gaat ook niet alleen om de punten maar het spelbeeld. We doen nu met zijn allen net alsof Bergwijn, Berghuis, Sosa, Sutalo etc. allemaal flutspelers zijn terwijl het volwaardig internationals zijn van subtop landen. Nee, het is wel degelijk Steijn die zwaar onderpresteerd.

1 oktober 2023 om 21:11

Steijn staat niet op het veld. Als die spelers het echt nog wel zo goed zouden kunnen, zouden ze het ook met Steijn als trainer kunnen laten zien. Net als ze dat bij Heitinga en Schreuder hadden kunnen laten zien.

Nee, het zit er niet echt meer in bij die spelers. Maar het ligt nu al aan 3 trainers, niet aan die spelers zelf.

1 oktober 2023 om 21:17

Met een uitgavenpatroon van 110 miljoen lijkt het mij anders wel vrij realistisch om kampioen van Nederland te worden. Dan hoor je dik favoriet te zijn

1 oktober 2023 om 21:29

@andres13

Jullie hebben beide gelijk. Met 110 miljoen aan investeringen is het inderdaad belachelijk als je geen kampioen wordt. Maar als je dat geld uitgeeft aan net-niet spelers zoals Ajax ga je natuurlijk nooit kampioen worden. Daar is in de laatste jaren echt voor 200 miljoen aan brandhout binnengehaald.

1 oktober 2023 om 22:16

De grootste oorzaak van de huidige problemen is m.ii. dat de spelersgroep veel te laat compleet was. En dat is niet de schuld van Misintat maar van de RvC die bepaalde dat Sven eerst moest verkopen en daarna pas mocht kopen. Daardoor is het totaal niet realistisch om te verwachten dat het team meteen zou presteren. Dit team en deze spelers hebben vooral tijd nodig, en dat wordt door de supporters niet toegestaan. Ik heb er nog steeds vertrouwen in dat er wel degelijk steeds meer aankopen wel degelijk progressie gaan boeken. Ook (of zelfs) onder Steijn ! Met het continu afbranden van spelers wordt niemand beter.

1 oktober 2023 om 22:12

Je kan hem Ontslaan die Steijn en een ervaren top club trainer aanstellen. Steijn met alle respect goede trainer maar voor subtop niet voor topclubs, is wel bewezen. Daarnaast ben je net zo een goede trainer als de spelers die je hebt. En hij heeft echt dramatische spelers, 115 miljoen uitgegeven en echt helaas niks van buitencategorie is geland in Amsterdam. Dus al met al ontslaan heeft niet veel nut maar is wel nuttig, zo kan een ander het of goed doen of nog slechter.

2 oktober 2023 om 11:08

Voordat we Steijn de schuld geven.. heeft iemand die stats gezien? Ik niet namelijk. Maar als het gaat om gem. per wedstrijd dan zal Ajax hoger moeten staan dan 18e. Maar als het gaat om totaal aantal sprints dit seizoen, dan vind ik het noet gek aangezien Akax pas op 5 wedstrijden staat en de rest op 6-7. 1 wedstrijd is 80-120 sprints dus dat tikt aardig aan.

Dit is ook gelijk de hand van Bosz. Alles op hoge intensiteit. Geweldige omslag.

1 oktober 2023 om 20:57

Ja wel interessant!

Ik heb Bergwijn in 2 jaar geen enkele “high intensity” sprint zien maken

1 oktober 2023 om 21:13

Wel als er een opstootje is om heen te sprinten!!

2 oktober 2023 om 09:10

Dit was vorig jaar al het issue bij heel Ajax. Het is een verwend stelletje pseudo-vedetten bij elkaar. Je ziet ze elkaar nooit rugdekking geven, er zit werkelijk waar nul energie in en de aanvallers altijd dat schijn drukzetten door achter die vent aan te sjokken. Bizar hoe Ajax dit doet. Hier moet Steijn echt met de harde hand komen, anders is ie volledig ongeschikt.

1 oktober 2023 om 21:30

Dan moet je je ogen opendoen. Als bergwijn balverlies lijdt sprint hij er achter aan om zijn fout goed te maken, dus in plaats van iets doms te zeggen moet je de feiten bekijken.

1 oktober 2023 om 21:40

Hoe zijn de sprints van Taylor eigenlijk? Ik heb maar één idee waarom hij nog speelt bij Ajax. Omdat Boomen helemaal ruk is. Maar misschien wordt Taylor opgesteld vanwege zijn sprinten?

1 oktober 2023 om 21:59

Denk het niet, want hij sjokt te vaak

Zonde want zou heel goed kunnen zijn als zijn verdedigende deel ook beter wordt.

1 oktober 2023 om 22:52

Dus eigenlijk kan hij niets dus. Laatste schot van hem tussen de palen was volgens mij bij PSV uit die bal via beide palen het doel uit. Mijn God wat een drama. Zolang hij op 8 staat, blijft ons middenveld mors dood

2 oktober 2023 om 11:08

Eens Hansie, die jongen voegt 0,0 toe. Vooral verdedigend en in de omschakeling schrikbarend.

2 oktober 2023 om 19:47

Hoop dat we in de winter een Ajax waardige 8 gaan halen. Dat zal een slok op een borrel schelen

Zegt genoeg als Steven Bergwijn je aanvoerder is. Iemand die zelf geen stap teveel zet en ook in niets een leider is. En dat reflecteert op de rest van de spelers want Ajax is gewoon geen team...

1 oktober 2023 om 21:20

Hij straalt bij de tos al weinig uit. Moest tegen Twente de keeper vragen welke kant ze eerst naartoe willen spelen en tegen RKC won hij ook de tos maar gaf hij RKC het voordeel om in de 2de helft naar de eigen aanhang te spelen

De hoge intensiteit is inderdaad zeer belangrijk als je dominant voetbal wil spelen. Echter, als je puur naar de statistieken kijkt zeggen in ieder geval de cijfers in dit topic vrij weinig. Afgelopen seizoen stond Feyenoord op 1 met 118,8 sprints per duel, maar nummer 2 was Volendam met 117,2 en SC Heerenveen stond op 3 met 114,7 sprints per duel. Pas daarna kwamen Twente en Psv.
De truc lijkt vooral om de spelers conditioneel zo op te bouwen dat ze dit 90+ minuten volhouden en ook meerdere malen per week kunnen herhalen.

1 oktober 2023 om 21:29

Feyenoord weet nu veel rustiger dominant te spelen dan vorig jaar. Kiezen veel beter de momenten van druk zetten, waardoor er ook minder sprints nodig zijn

Voor de wedstrijd tegen RKC werd Steijn geïnterviewd over de communicatie tussen Sutalo en Avila, zijn antwoord was met een stalen gezicht ‘ik hoop dat ze de algehele voetbaltaal wel begrijpen op het veld’..
Ik mag hopen dat hij van al zijn spelers de eventuele communicatie barrières weet, daar begin je mee bij het kneden van een elftal.

Moet zeggen dat ik hier wel van schrik. Je ziet dat PSV met korte sprintjes vooruit verdedigd en Ajax veel achteruit loopt dus daar zit een verschil in speelstijl, coach en vertrouwen. Maar als het slecht gaat en je staat onderaan dan duidt het ook zeker op een gebrek aan werklust en dat mag in de situatie waarvAjax zit nooit.

Spelers willen niet werken voor Steijn. Chemie is er niet. Er moet gewoon een trainer staan waar die jongens tegenop kijken en met motivatie het veld opstappen. Onderling vechten ze nog wel eens voor elkaar. Maar daar mee uit. Het begint allemaal bij chemie. Dan komt het voetballen van zelf.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.FC Twente3013
6.Ajax214
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. de GraaffKeeper00
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper80
G. RulliKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

Nederland
16 fans
Middenvelder, 40 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 FC Volendam 12 1 1 0
2016/2017 FC Volendam 35 7 2 1
2015/2016 FC Volendam 14 4 1 0
2014/2015 Bidvest Wits 18 2 1 0
2013/2014 NAC Breda 28 3 2 0

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren