Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kuipers en Go Ahead zondag in actie voor goed doel: 'Gebaar naar m'n vader'

Laatste update:

De wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en FC Groningen van komende zondag staat in het teken van de Hersenstichting. Initiatiefnemer daarvan is Bas Kuipers, die in oktober vorig jaar zijn vader verloor aan de gevolgen van een dubbele hersenbloeding. De wedstrijdshirts die de Go Ahead-spelers tegen Groningen dragen, worden na het duel geveild, waarbij de opbrengst naar de Hersenstichting gaat. Daarnaast kunnen mensen via een website geld doneren.

“Het initiatief is eigenlijk ontstaan na het overlijden van mijn vader”, vertelt Kuipers in een speciale video om de actie aan te kondigen. “Toen ben ik gaan nadenken over wat ik kon doen, en het voelt een beetje als iets doen voor hem. Vandaar dat ik uitkwam bij de Hersenstichting. Op die manier hoop ik iets terug te kunnen doen en een gebaar richting hem te maken. Én naar de mensen die dit soort dingen ook overkomen.”

Tegen Groningen zal de club uit Deventer is een speciaal shirt spelen. “Met een klein logootje”, vertelt Kuipers. “Daar kunnen de mensen op bieden na de wedstrijd.” Dat kan worden gedaan via de website MatchWornShirt.com. “En we hebben een website waar ook geld gedoneerd kan worden, dus hopelijk halen we veel geld op.”

Halverwege oktober, vlak na het duel tussen Go Ahead en sc Heerenveen, vertelde Kuipers met tranen in zijn ogen aan ESPN-verslaggever Hans Kraay junior dat zijn vader kort daarvoor twee hersenbloedingen had gehad. “Waarbij de laatste fataal is geweest. Zijn lichaam is er nog wel, maar zijn hersenen doen het niet meer en de doktoren kunnen niets meer voor hem doen.” Een dag later overleed zijn vader.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hopelijk halen ze hier bakken met geld mee op. Ik kan me dat interview nog herinneren na die wedstrijd. Hans Kraaij was op dat moment de juiste man op de juiste plek. Die had waarschijnlijk een paar vragen klaar, maar zag direct dat die jongen een arm om zich heen nodig had en zijn verhaal wilde doen.

Mooie actie. Snap dat hij wat wilt doen om zijn vader te eren en om te zorgen dat andere mensen wel geholpen kunnen worden. Een mooi voorbeeld om je bekendheid op een positieve manier te gebruiken. Kun je toch beter doen dan Saoedi-Arabië als vakantieland promoten.

Vandaag naar het ziekenhuis geweest naar de tante van mijn vrouw, het arme mensje had 3 tia's gehad en een hersenbloeding. Vind dit dus een geweldig initiatief, en hoop dat ze heel veeeeel geld ophalen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren