Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Kroos neemt opvallend standpunt in inzake Super League en hekelt UEFA

Laatste update:

Toni Kroos is voorstander van de Super League. Dat vertelt hij in zijn podcast Einfach mal Luppen. De 33-jarige middenvelder van Real Madrid denkt dat de Super League-opzet die vorige week werd gepresenteerd ervoor kan zorgen dat de passie voor voetbal weer toe gaat nemen bij de fans. Volgens Kroos speelt de UEFA momenteel een te dominante rol in het Europese voetbal.

In 2021 werd bekend dat een aantal topclubs buiten de UEFA om een Super League wilden gaan oprichten: een gesloten competitie met vaste deelnemers. Daar kwam echter massale kritiek op, waarna negen van de twaalf clubs achter het idee hun excuses aanboden en een boete betaalden. Vorige week kwamen de beleidsbepalers met een nieuw voorstel: een open competitie van zestig tot tachtig clubs, waarbij de sportieve prestaties in eigen land de boventoon blijven voeren. Onderling spelen de teams minimaal veertien Europese wedstrijden, zo is het plan.

Kroos denkt dat dat een goed idee is. “De Super League heeft geen plannen om teams uit te sluiten. Er zullen geen teams permanent in mogen blijven. Het is een sportcompetitie, een open toernooi, georganiseerd door de clubs en niet door de UEFA, want de clubs vinden dat ze de UEFA daar niet voor nodig hebben. Ik vind dat het in ieder geval een kans verdient”, aldus de 106-voudig Duits international.

Volgens Kroos, wiens club Real Madrid zich nooit terugtrok uit het oorspronkelijke Super League-plan, is de UEFA momenteel te dominant. Als voorbeeld noemt hij de oprichting van de Nations League. “We hebben alleen het verhaal van de UEFA gehoord, en ik vind dat dat te vaak gebeurt. Waarom introduceert de UEFA een Nations League, die niemand nodig heeft? Niemand heeft erom gevraagd. Daarom denk ik dat het ontzettend belangrijk is om naar andere voorstellen te luisteren, zoals de Super League. Ik krijg het gevoel dat er niet meer naar ons geluisterd wordt.”

De verwachting van Kroos is dat de oprichting van de Super League het aantal voetbalfans doet groeien. “Veel mensen zullen zeggen: 'wie wil Real Madrid tegen Manchester City nou elke week zien?' Maar ben je ooit moe geworden van steeds opnieuw kijken naar Federer tegen Nadal? Ik niet. Ik denk dat we fans kunnen aantrekken die weer van voetbal gaan houden. Het kan ook een heel andere manier van enthousiasme oproepen bij de neutrale fan. Deze wedstrijden zouden namelijk niet alleen gekeken worden door supporters van de clubs, maar ook door neutrale fans. En aangezien de interesse in voetbal lijkt af te nemen, hebben we de mogelijkheid om die interesse weer toe te laten nemen als we het serieus nemen”, besluit hij.

Ben jij voorstander van de nieuwe plannen van de Super League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo vaak wordt Federer tegen Nadal dan ook niet gespeeld hoor Kroos. Daarnaast is het natuurlijk superleuk als supporter van Bayern en Real Madrid, maar als supporter van Cambuur, Mainz, Southampton en dergelijke betekent het alleen maar dat je nooit meer sterren in je stadion zal zien. Doe maar niet gewoon.

17 februari 2023 om 17:06

41x in 20 jaar. Gemiddeld 2x per jaar. Das meer dan Bayern en Real gemiddeld tegen elkaar spelen.

17 februari 2023 om 17:31

Maar niet meer dan Bayern en Real tegen elkaar gaan spelen in de nieuwe Super League.

17 februari 2023 om 17:34

Met de Super League krijg je echter Federer tegen Nadal, om de week een keer of 12, afhankelijk van het aantal deelnemers. Het leuke van Federer tegen Nadal is dat het de krenten uit de pap zijn. Niet omdat het schering en inslag is.

17 februari 2023 om 17:58

En hoe vaak denk jij dat Bayern en real tegen elkaar gaan spelen in de super league?

17 februari 2023 om 19:25

Maar Real speelt ook tegen City, Barça, Chelsea, PSG, Juventus etc. Dus vrijwel iedere week is er wel een wedstrijd tegen een andere topclub. Denk je nu echt dat iedereen iedere week helemaal uitkijkt naar die topwedstrijden. Als Ajax 14x in het seizoen tegen PSV of Feyenoord zou spelen dan wordt er ook minder naartoe geleefd dan nu die paar keer per jaar. Iedere ronde van de CL wordt er uitgekeken naar de topwedstrijden want ze komen niet zo vaak voor.

17 februari 2023 om 19:45

Er gaat altijd meer uitgekeken worden naar real-Liverpool dan naar real-Sociedad ja.

17 februari 2023 om 17:41

Die drie clubs zien toch ook sws geen sterren in hun stadions op dit moment? Toch alleen in hun eigen competitie? De super league word geen vervanger van de landelijke competities.

17 februari 2023 om 17:59

Klopt die clubs niet, maar Feyenoord, Slavia Praag enzo is het toch leuk als je een keer in de Europa League tgeen Arsenal komt net als PSV dit seizoen.

17 februari 2023 om 18:16

Ja maar dat geldt dus niet voor ploegen zoals Cambuur, waar Barcalover op doelt.

17 februari 2023 om 18:41

Cambuur heeft ook jongens als Zlatan, Suarez et cetera over de vloer gehad. Ik doel uiteraard op de sterren uit de eigen competitie. Dus als Southamptonsupporter zie je per seizoen 5/6 sterploegen over de vloer komen.

17 februari 2023 om 19:27

Maar theoretisch is dat gewoon mogelijk voor Cambuur. Een stunt jaar en vervolgens ineens CL spelen zoals Willem 2 en Heerenveen wel eens is gebeurd. Dat valt weg met zo'n gesloten competitie.

17 februari 2023 om 19:02

Dat komt omdat Cambuur geen sterren aantrekken. Waarom verdienen ze het om topclubs met sterren op bezoek te krijgen als ze het zelf niet kunnen veroorloven om sterren aan te trekken? Betekent dus gewoon dat ze niet in dezelfde ballpark zitten. Is niet erg, maar deze clubs hebben nergens “recht” op.

17 februari 2023 om 19:46

De anti ESL reageers roepen echt zo vaak maar wat met allerlei argumenten die echt gewoon tegenstrijdig zijn zonder dat ze het zelf door hebben. Lol.

Hoe komt hij erbij dat de interesse in voetbal lijkt af te nemen?

17 februari 2023 om 16:53

Misschien dat de stadions niet meer overal vol zitten?
In Italië bijvoorbeeld is de interesse wel sterk afgenomen.

17 februari 2023 om 16:56

Dan gooien ze de salarissen maar eens omlaag zodat de ticketprijzen ook omlaag kunnen.

17 februari 2023 om 17:00

Nee dat kan niet het Consy. Hoe moeten die voetballers nu rondkomen met maar 100k per week in plaats van 150k per week?

17 februari 2023 om 17:02

Komt met die idiote ticketprijzen, kaartje nou camp is 90 euro het goedkoopste en dat zit je helemaal bovenin. Gaat natuurlijk nergens meer over

17 februari 2023 om 18:28

@protheus, klopt en itt de andere posters geloof ik niet dat dit met geld te maken heeft. Er is tegenwoordig gewoonweg veel meer entertainment in de wereld dan sport. Er zijn veel meer festivals/concerten tegenwoordig, iets als Walibi Fright nights had je niet, voor een paar tientjes kan je al een vliegtuig pakken voor een stedentripje. Je kan maar op een plek tegelijkertijd zijn.

En Corona heeft er ook voor gezorgd dat er veel ingehaald moet worden, denk aan bruiloften etc

17 februari 2023 om 18:47

Klapatoel88. Je kan ook tickets krijgen voor Barca voor 40euro. En voor iedereen die een keer naar Camp Nou wil. Je kan bjj sommige wedstrijden 40% korting krijgen met de code RESIDENT.

17 februari 2023 om 16:56

Ik vraag me ook af hoe dat wordt gemeten. Want Florentino Perez heeft dit volgens mij ook al eerder genoemd als argument voor de Super League. Het zou wel iets zijn om zeker aandacht aan te besteden mocht het daadwerkelijk zo zijn, maar de rijken nog rijker maken en alleen de "goede" ploegen het tegen elkaar uit laten vechten lijkt mij persoonlijk niet de oplossing om de sport aantrekkelijker te maken.

17 februari 2023 om 17:05

Tickets zijn ontzettend veel geld tegenwoordig. Ook de consumptie is gewoon erg veel geld. En als je een buitenlandse voetbalreis wil maken kost het ook al een aardig zak geld tegenwoordig. Denk dat het daar ook wel mede mee te maken heeft in deze tijden.

17 februari 2023 om 17:05

Kijkcijfers en stadions leeg.

17 februari 2023 om 17:33

Misschien interesse in de grote clubs, omdat de kaarten onbetaalbaar zijn geworden. In de eredivisie merk je er niks van, maar daar betaal je ook nog een prima prijs voor een kaartje. Zouden ze daar ook eens moeten overwegen, zitten de stadions ineens bomvol locals, ipv toeristen.

17 februari 2023 om 17:34

Waarschijnlijk door de kijkcijfers en de stadion bezoeken.

Overigens is het in vijwel all sporten zo dat de kijkcijfers voor live wedstrijden op TV onder jongeren afenemen. Je kan daar met even zoeken op google ongetwijfeld een paar rapporten over vinden. Dat ze in sommige gevallen nog toenemen komt door de bevolkingsgroei en de internationale groei.

Overigens hoeft de afnemende interesse niet direct verband te houden met een afnemende interesse in het voetbal (of sport in het algemeen). Waar jongeren minder naar live wedstrijden kijken maken ze dit deels goed door de sport op andere manieren te volgen (korte filmpjes, reels, alle vormen van social media e.d.).

17 februari 2023 om 17:40

@vassetillidie, Gen z heeft sws minder interesse in sport kijken in general, geldt ook voor andere sporten. Sporten als de MMA en boksen doen het trouwens wel goed vanwege de korte antenne spanne die ervoor nodig is. Een slome sport als honkbal pakt de grootste klappen onder deze generatie maar vele sporten hebben hier last van.

De nieuwe generaties vinden supersterren ook steeds belangrijker. Ik denk dat het helemaal niets te maken heeft met geld maar puur met desinteresse. De nieuwe generatie kijkt voornamelijk de grote wedstrijden. Ik zie in mijn omgeving maar ook werk met jongeren dat velen voornamelijk CL El classico kijken

17 februari 2023 om 19:47

Onderzoeken! En zou me niks verbazen. Neem het alleen al op micro niveau. Vroeger speelden we buiten enorm vaak veel voetbal, uren lang. Nu zijn voetbal velden vaak leeg, gamen ze liever en hebben ze andere bezigheden. Het voetbal heeft duidelijk een nieuwe boost nodig.

17 februari 2023 om 20:08

@sociofan1, er zijn nu natuurlijk wel andere vormen van voetbal die je vroeger niet had waardoor je was aangewezen op buiten. Denk bijvoorbeeld aan voetbalscholen.

17 februari 2023 om 20:21

Komt omdat die in een competitie speelt waar grotendeels Barca en Real de dienst uitmaken en ze moeten pieken op dienpaar wedstrijden in de CL.

Iedereen kon het niet geloven dat bijvoorbeeld Casemiro een nieuwe uitdaging aan wilde gaan en naar United vertrok. Waar hij ook grote wedstrijden zal spelen tegen Liverpool Chelsea Arsenal City en Spurs als grote clubs genaamd zijn. Waar je tegen de kleinere clubs ook volle bak moet spelen. Dat is wel een groot verschil. In Engeland zit niemand daar op te wachten. Die hebben als een Super League met volle stadions en fanatieke supporters.

Ik kan me hier wel in vinden, het enige probleem is, is dat mensen moeite hebben met veranderingen.
Ook kan het hierdoor misschien gemakkelijker worden voor Konami om aan licenties te komen voor Efootball.
Tuurlijk zal Uefa alles uit de kast halen om dit te voorkomen want hierdoor lopen zij heel veel geld mis.

17 februari 2023 om 17:17

Misschien is het wel gewoon een heel slecht idee en heeft het niet zoveel te maken met niet tegen veranderingen kunnen.

Persoonlijk lijkt een super league idee mij op lange termijn vooral heel saai. Misschien het eerste seizoen is het wel leuk omdat het dan nog nieuw is, maar op termijn kan het zomaar betekenen dat de algemene interesse in het voetbal gewoon afneemt, waardoor deze clubs zichzelf in de voeten schieten.

17 februari 2023 om 19:49

Dat is het ook, angst en zich laten meespelen met de anti ESL geluiden. En dan zie ik vaak allerlei anti argumenten die gewoon enorm tegenstrijdig zijn. Dat is nog het grappige.

Diens brood met eet, diens woord men spreekt

Niet serieus te nemen, krijgt zijn miljoenen van de vader van dit concept genaamd Perez. Is totaal niet onafhankelijk en praat zijn suikeroom naar de hand. Het is een walgelijk idee, zeer destructief voor het voetbal wat het gat tussen de SL clubs en de clubs daaronder alleen maar verder zal vergroten. Next.

17 februari 2023 om 17:00

ah daar hebben we hem, niemand krijgt vaste plek aan deelname.
Je hebt uiteraard geen idee wat het nieuwe concept inhoud maar op een of ander manier laat je jezelf dan toch gaan.

17 februari 2023 om 17:07

Heb je uberhaupt je ingelezen in de Super League want je kondigt onzin aan. Het is een OPEN concept met geen clubs die een gegarandeerde positie hebben. Je bent liever voor de UEFA die alles lekker alles in eigen zakt stopt en er meerdere toernooien en deelnemers bij wil doen. De UCL vanaf 24/25 heeft namelijk hetzelfde concept als de Super League overgenomen…

17 februari 2023 om 17:09

OK. Dan mag Fortuna Sittard ook meedoen? Want ik schat zo in dat de nummer 10 van Engeland of Spanje ook deelnemen. Ik acht de kans groter dat clubs zich mogen inkopen als in een pokertoernooi. En ja, dan zien we alleen maar de corrupte "topclubs" die leven van sjeiks en omvallende Spaanse banken.

17 februari 2023 om 17:22

Open of niet open maakt helemaal niet uit. Er wordt in die Super League dusdanig veel verdiend dat de deelnemers elk jaar een financieel voordeel hebben tov de clubs die zich in eerste instantie niet plaatsen. Hoe willen die clubs dit ooit goed maken dan wanneer ze geen zicht hebben op die ongekende nieuwe geldstroom die er vast en zeker gaat komen. Het is verwerpelijk, en nee ik keur de nieuwe opzet van de CL ook niet goed evenals het feit dat de grootste competities verzekerd zijn van 4 plaatsen in de CL.

17 februari 2023 om 17:27

En dat hebben teams niet nu met de CL dan? Een Ajax die veel meer verdient dan de rest van de Eredivisie? Kleine clubs blijven altijd klein en grote clubs blijven groot. Dat gaat nou eenmaal nooit weg. Dat is in elke sport zo als je in het kapitalisme leeft. De clubs worden daarnaast gewoon beschermd door de FFP regels van de Super League. Dus oliesjeiks en die praktijken zoals bij Chelsea gaat niet gebeuren. Je kan alleen geld gebruiken die je in het voetbal hebt verdient. Toch wat eerlijker dan dat oliestaten etc er geld in pompen dat niet van het voetbal is.



17 februari 2023 om 17:49

@myvision Als Fortuna Sittard zo goed gaat presteren dat ze uiteindelijk promoveren naar de super league wel. Anders hebben ze er ook niks te zoeken

17 februari 2023 om 17:59

@Consy, je hebt toch door dat het toekomstige CL-format nog erger is mag ik hopen.

Als je objectief beide formats naast elkaar neerlegt dan komt de super league (in het nieuwe format) er gewoon een stuk beter uit.

17 februari 2023 om 18:51

Maar waarom zou Fortuna Sittard daar recht op hebben? Ze komen nu toch ook überhaupt niet in de CL? Fortuna Sittard is praktisch een amateur club uit een klein dorp met weinig fans. Sommige clubs moeten natuurlijk ook gewoon hun plaats kennen want een Fortuna Sittard zal nooit met de topclubs mee kunnen doen..

17 februari 2023 om 19:50

Tja vele roepen maar wat, zijn anti maar komen met allerlei tegenstrijdige argumenten. Zeer frappant. En hebben niet door hoe erg de Uefa is en hun nieuwe route. Lachwekkend.

Op basis waarvan worden die 60 tot 80 clubs dan gekozen? Want ik kan me niet voorstellen dat bijvoorbeeld Engeland 10 teams gaat afvaardigen en Nederland 10. Ik denk eerder dat Engeland er 10 mag/kan afvaardigen en Nederland 1. En dan kom je in een nog oneerlijkere concurrentiepositie dan we al zaten als kleiner voetballand (gewoon 6 van Europa momenteel trouwens) en worden de verschillen alleen maar groter. De Super League is bedoeld om de grotere clubs en landen alleen nog maar groter te maken, enige regelgeving waarschijnlijk van FFP uit te sluiten en de spelers nog rijker te maken. Ik vind het niet zo'n heel goed idee. Mensen zien juist graag verrassingen, zo'n Ajax '18-'19 werd in een seizoen wereldwijd bekend. Dát is wat mensen willen zien.

Ja leuk, en dan de helft van de wedstrijden in Azië en Amerika laten plaatsvinden. En ach dan doen we bij elke wedstrijd ook een half time show in de rust.

De finale houden we vervolgens in Saoudi Arabië want Prins Salman betaalt het meest.

Helemaal mee eens, ook voorstander van de Superleague. Iedereen heeft het wel over het beschermen van de kleine clubs, maar er zijn amper mensen (buiten fans van de club om) die vrijwillig kijken naar Cadiz - Valladolid, Cambuur -Utrecht, Augsburg - Hoffenheim, en noem het maar op. De gemiddelde fan wilt het beste van het beste zien, een Super League maakt dit mogelijk, en voor voetbal is het ook broodnodig, aangezien de Amerikaanse sporten groeiende interesse hebben in de Europese markt.
Daarbij zie ik ook niet in waarom een Uefa nodig is voor een Europese competitie, neem als voorbeeld de NFL, waar alle clubs eigenaar zijn van de competitie. Geen geld voor de middenman, maar voor kwaliteitsinjecties in de competitie.
Wel ben ik van mening dat de eerste presentatie van de Superleague fout was, maar met een open structuur en wat aanpassingen zie ik deze competitie als een groot succes

17 februari 2023 om 19:55

Exact. Grappige is nog, ze brabbelen over kleine clubs alsof die nu wel in de huidige CL actief zijn. Alsof die wel kunnen concurreren met grotere clubs. Uiteindelijk gaat het om beleid. Neem Atalanta, Ajax etc. met prima beleid kun je best concurreren. En met zo'n ESL krijgen deze clubs juist meer kans daarop. Want Ajax in de Eredivisie wat een kleine competitie is zal dat niet lukken vanwege lage tv gelden e.d.

De ESL is een oplossing voor vele issues. De corrupte Uefa en hun machtspositie. Aantrekkelijker maken van het voetbal met meer leuke matches. Neem de CL nu, groepsfase is boring, daarna moet je 2 a 3 maanden wachten en hopen dat er wat leuks komt. Doe mij maar vaker een potje zoals Ajax tegen Napoli. Of Dortmund tegen Milan e.d. en dan heb je nog meer kans op potjes onder de topclubs. Wie wil dat nou niet! Daar doelt Kroos ook op.

Bij grote veranderingen zijn er altijd winnaars en verliezers. Teams die met kop en schouder boven de lokale competitie uitsteken kunnen in dit format meer geld verdienen. De clubs die buiten de boot vallen zullen echter hard geraakt worden. Neem de PL dat momenteel de inkomsten relatief even verdeelt over de teams. Vanaf het entertainment perspectief is het lastig in te schatten. Er zullen minder busbal wedstrijden zijn, maar de spanning en sensatie van het knockout element mis je wel in vergelijking met de CL. Voor mij als liefhebber van hoogstaand voetbal ben ik wel benieuwd

Logisch dat hij dat wil, hij speelt in een competitie in verval

17 februari 2023 om 18:28

Een competitie in verval.. Engeland heeft 3 jaar leuk mee gedaan en is weer terug bij af. Een subtoppertje uit de EL als Arsenal die 1e staat. Een ander subtoppertje uit de EL die 3e staat. Chelsea en Liverpool die totaal verdronken zijn.

La Liga is hoofdlevrrancier van CL en EL winnaars. Was het niet afgelopen jaar weer Real?

Daarnaast stopt kroos binnen een jaar of twee heeft die aangegeven, dus wat kan hem het interesseren?

Ik snap dat als je 30+ bent je hersennen heel onwennig voelen bij verandering, maar verandering is goed. Evolutie papa

Ook verder onzin. Ze zetten niet alleen de top 20 in bij Wimbeldon, toch? Nadal en Federer is juist mooi omdat het niet elk weekend voorkomt. Ben hier enorm op tegen. Moet je zien dat die wedstrijden straks overal worden gespeeld behalve de steden waar die clubs uit komen.
Eigenaardig dat een speler van de topclubs uit Spanje hiermee komt, uitgerekend van de voorzitter die voor de Super League staat. Weet je, toen Italie en Spanje met geld smeten in de jaren 90 en 2000 hoorden je niks, maar nu de PL het is moeten we naar de Super League. Ga je zaken eens op orde zetten.

17 februari 2023 om 18:00

De super league zou niet in het weekend zijn.

17 februari 2023 om 20:00

De ESL is echt in vele opzichten een oplossing voor vele issues. De corrupte macht van de Uefa, het aantrekken van meer kijkers e.d. maar ook voor Ajax. Nederland levert nu steeds maar 1 club in de CL. Met zo'n ESL zou Ajax en Psv bv. vaker kunnen meedoen. Meer leuke potjes, bedoel wie wil nou niet vaker een Napoli tegen Ajax zien of Liverpool tegen Ajax, is meer kijkers, meer inkomsten, snellere groei e.d.

En dat Kroos dit zegt, zegt niets over voot welke club hij speelt! Wat een onzin. Ten Hag was er laatst ook positief over! Oh dat is vreemd zeg!

Op zich zou zo'n Superleague prima kunnen, al denk ik dat je dan de hele Europese competities om moet gooien. Dan zou je die Superleague in de weekenden moeten spelen en die clubs uit de competities moeten halen. De 6 grootste competities met elk 3 vertegenwoordigers, dan heb je 18 teams. De laatste 3 clubs in de Superleague degraderen terug naar de competitie van hun eigen land en de kampioen van dat land komt in hun plaats. CL plaatsen verdelen we anders. Alleen de eerste 5 van de Superleague krijgen een ticket voor de CL. Alle andere landen in Europa krijgen 1 direct ticket en 1 playoffticket. Echter, als er 1 land 3 teams in de top 5 van de Superleague heeft, dan krijgen deze teams het directe ticket en de kampioen, het ticket voor de playoff, omdat er maximaal 4 teams per land mee mogen doen. De winnaar van de CL en de winnaar van de EL krijgen ook een ticket, maar gelden als vertegenwoordiger van de CL of EL en gaan niet af van de tickets die een land krijgt. Verder skippen we de groepsfase en beginnen we na de kwalificaties direct met knockout rondes en geen geplaatste teams. Alles in 1 pot en trekken maar. Ronde van 64 (128 ervoor als we teveel landen hebben in Europa om het met 64 rond te krijgen), ronde van 32, 8e finales, kwartfinale, halve finale en finale. Dat zijn genoeg weken om de dubbele confrontaties te spelen. Tv gelden en prijzengeld wordt per ronde uitbetaald en is voor iedere club hetzelfde, ongeacht afkomst. Ik zie dit al helemaal voor me. Een beetje een gunstige loting en je hebt in de kwartfinale nog maar 2 topclubs over, komt er misschien wat vaker een underdog door.

17 februari 2023 om 19:49

Ik heb even geteld. Er zijn 55 competities binnen de Uefa. 55 landskampioenen, de winnaar van vorig jaar, de EL winnaar van vorig jaar en de 5 clubs uit de Superleague. Dat brengt het totaal op 62. De 55 teams met een ticket voor de kwalificaties gaan in 4 potten verdeeld worden, samen de winnaar van de fairplay prijs (de club in Europa met de minste kaarten in het vorige seizoen die op het hoogste niveau in een van de landen speelt). 3 potten van 16 landen die willekeurig zijn gekozen en 1 pot van 8 die bestaat uit de teams uit landen van de top 7 van de Uefa ranglijst en de winnaar van de fairplay award. Vervolgens spelen deze potten een kwalificatietoernooi van 2 weken voor het begin van de competities, bestaande uit achtste (valt weg in de groep van 8), kwart, halve en finale. De winnaars van groep a en b spelen tegen elkaar voor 1 ticket en de winnaars van groep c en d doen dat. Alle andere clubs stromen in bij de Europa League en deze wordt ook weer aangevuld en heeft hetzelfde format en begint met de ronde van 128.

Hopelijk komt de ESL er snel. Hoezo moet de Uefa nog alle macht hebben, die ze echt compleet uitbuiten? En hun vriendjespolitiek met psg, de nieuwe CL deal met Bein komt ook van die psg eigenaar af. Het is 1 smerige boel daar.

Maar niet alleen dat. De ESL zal vele issues verbeteren. Meer aantrekkelijkheid middels veel meer leuke potjes. Meer potjes zoals Napoli v Ajax, Liverpool v Milan, Dortmund v Atleti en noem maar op en dan heb je nog de echte top top matches. Wie wil dat nou niet! Zoals Kroos zegt, Nadal v Federer werd men ook niet moe van. Of neem de PL, veel vaker goede top matches, wordt men daar moe van? Nee toch (laat staan in een KO fase)! En ga alleen na hoe vaak sommige voetbal clubs tegen elkaar hebben gespeeld in de geschiedenis, echt... Het is zo karig.

En dan lees ik vaak van die anti argumenten, terwijl ze niet eens doorhebben dat zij zelf gewoon zo tegenstrijdig zijn. Hebben ze het over kleine clubs, hun kansen. Uhh alsof die wel in de CL spelen. Met de ESL zouden ze juist meer kans krijgen (waaraan 60 a 80 teams gaan meedoen), en zeker wat subtop clubs als Ajax, Psv, Atalanta e.d., die zullen dan altijd wel mee doen. En met goed beleid kun je altijd groeien of juist andersom, dat staat los van een CL of ESL. Als de ESL gesloten was, dan was het idd onzin maar dit nieuwe concept is meer dan prima.

En vergeet niet, de potentie wat er in europa ligt wordt echt totaal niet benut. Elk seizoen is het maanden wachten op een goede clash tussen goede clubs in de CL. De groepsfase is boring en dan 2 a 3 maanden wachten voor de KO fase. Nee ik zou het wel weten.

Wat ze niet lijken te snappen is dat je als supporter de ‘grote wedstrijden’ aan het begin van het jaar met rood omcirkelt in je agenda. Je kijkt daar naar uit. Als je iedere week Liverpool-Bayern of PSG-Arsenal hebt, dan raak je daar ook een beetje op uitgekeken. Tuurlijk is het voetbal 10 klassen beter dan tegen een degradatiekandidaat, maar is dat echt de enige reden? Uiteindelijk zal geld winnen, dus ik zie het somber in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren