Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kraay jr. reageert op overstap Slot: ‘Ik begrijp hier niets van, lachwekkend!’

Laatste update:

Hans Kraay junior begrijpt niets van de afkoopsom van Arne Slot bij Feyenoord. De analist van ESPN gaat in Goedemorgen Eredivisie in gesprek met Marcel Brands, algemeen directeur van PSV, over de overstap van Slot naar Liverpool. "Als je nou zo'n afkoopsommetje betaald ziet worden door Liverpool, dat gewoon dertig miljoen euro betaalt voor hele simpele spelertjes, is het niet lachwekkend laag?", aldus Kraay junior.

Slot neemt het komende zomer over van Jürgen Klopp. Feyenoord ontvangt een bedrag van negen miljoen euro plus twee miljoen euro aan bonussen voor de succestrainer, bevestigt Fabrizio Romano. Daar komt nog twee miljoen euro bij voor het gedeeltelijk overnemen van de staf van Slot. Sipke Hulshoff (assistent) en Ruben Peeters (head of performance) gaan mee naar Anfield.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Brands is het niet met Kraay junior eens. "Dat is nog steeds veel geld voor een trainer", zegt de directeur van PSV. "Er zijn natuurlijk in Engeland nog wel wat hogere bedragen betaald, maar van de andere kant: je weet ook dat de bedragen binnen Engeland altijd hoger zijn."

Feyenoord stelde zich aanvankelijk hard op tegen Liverpool, maar kon en wilde de droomovergang van Slot niet in de weg staan. "Ik denk ook dat er vooraf afspraken gemaakt zijn tussen Arne en Feyenoord die het mogelijk moesten maken om zo'n stap te maken", aldus Brands. "Er was geen clausule, maar er kan alsnog wel een afspraak liggen."

Kraay junior is niet overtuigd. "Ik vind het lachwekkend! Ik word er bijna verdrietig van dat Slot evenveel waard is als een hele middelmatige linksback van Ajax, Gastón Ávila. Arne Slot moet vijftig mensen aansturen."

Julian Nagelsmann geldt met een transfersom van 25 miljoen euro (in 2021 betaald door Bayern München aan RB Leipzig) als de duurste coach aller tijden. "Dat staat dus ook niet in verhouding met de duurste speler", beargumenteert Brands.

Milan van Dongen vindt het gek dat bedragen voor coaches zo laag zijn. "Omdat een trainer zoveel bepaalt bij een club", aldus de presentator.

"Dat is inderdaad wel gek", zegt Brands. "Het is eigenlijk pas iets van de laatste jaren dat er transfersommen voor trainers worden betaald. Vroeger was dat helemaal niet zo. André Villas-Boas was zo'n beetje de eerste." Chelsea betaalde in 2011 15,5 miljoen euro aan FC Porto voor de Portugees, die ook razendsnel weer ontslagen werd.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, ik vind het ook gek, maar voor trainers wordt niet zoveel betaald. Volgens mij is 11 miljoen echt een heel hoog bedrag voor een trainer zelfs. Als je ziet hoeveel Slot voor ons heeft gedaan zou een prijskaartje van zo'n 100 miljoen toereikender zijn. Maar ja, gaat nie gebeuren nie he.

28 april 2024 om 10:38

De invloed van een coach is groot. Misschien wel net zo groot als van een dragende speler. Echter worden coaches bij het minste of geringste ontslagen, waar die dragende speler nog wel een groot gedeelte van zijn transferwaarde houdt. Denk dat het daarmee te maken heeft.

28 april 2024 om 10:40

Das wel een goed punt idd. Beetje zonde om 70 miljoen te betalen en hem er dan uit te kieperen na 6 maanden haha.

28 april 2024 om 11:20

Kraay vergeet dat slot in onze Mikey mousse competitie werk en vergeet ook dat nog nooit zoveel voor een trainer uit Nederland is betaald

28 april 2024 om 11:32

Inderdaad Crooswyker. Aan de ene kant is er nog nooit zo'n hoog bedrag neergeteld voor een Nederlandse trainer, toch lijkt het misschien op het eerste oog een relatief laag bedrag. Aan de andere kant denk ik dat ze bij Feyenoord Slot simpelweg de stap gunde, waardoor ze dit bedrag als een mooie bijverdienste zien.

P.S. Mikey mousse, dank voor de lach! Ik zie nu een soort van nieuw boegbeeld voor de nieuwste lijn haarproducten van Schwarzkopf voor me.

Walgelijke vent, echt. Weer heel geforceerd een miskoop van Ajax er tussendoor fietsen. Hij kreeg de kans niet om over de oh zo zielige Maurice Steijn te beginnen, maar anders had hij dat ook nog gedaan. Want wat een onrecht is zijn vriend aangedaan. De waarde van trainers ligt gewoon anders dan spelers, vreemd wellicht, maar dat is een heel ander gesprek. De duurste Nederland trainer ooit, fantastisch voor Feyenoord, geweldig voor Slot zelf, maar daar wil meneer het niet over hebben. Gênant figuur.

28 april 2024 om 10:47

Vind het een prima vergelijking hoor, je kan in ieder geval heerlijk overdrijven, zit het nog steeds zo diep?

28 april 2024 om 11:12

Rustig joh, het is maar een vergelijking. Bovendien zijn er niet zo veel clubs in Nederland die miskopen voor dit bedrag hebben. Ajax daarentegen had er afgelopen seizoen meerdere. Dus snap wel dat hij er een miskoop van Ajax uithaalt

28 april 2024 om 12:13

Een zeer matige vergelijking.

28 april 2024 om 11:18

Vind het wel meevallen. Hans Kraay is soms wat overdreven maar zegt vaak gewoon zinnige dingen over voetbal

28 april 2024 om 11:39

Jij zit echt te zoeken naar dingen die er helemaal niet zijn. Hans maakt een vergelijking die erg interessant is, maar zoals je aangeeft, wel context mist. Maargoed hij wil de vergelijking maken met een speler rond dezelfde waarde, dan zijn er sowieso niet veel keuzes in Nederland. Dus dat je uitkomt bij een speler van Ajax, zeker gezien de afgelopen transferzomer, is ontzettend logisch en gewoon voor de hand liggend. Overigens noemt hij ook nog Lopez (vraag me niet waarom).Wat dat betreft vind ik jou reactie heel erg vergezocht, en een stuk sneuer, dan de reactie van Hans.

29 april 2024 om 12:05

Calimero much?

Dan zou het hele model van bij tegenvallende resultaten de selectie ontslagen moeten worden ipv de trainer dat is het verdienmodel Hans. Feyenoord heeft hier een super bedrag gekregen. Clubs moeten trainers al salaris meegeven (potter 68m) + tekengeld en dan nu ook een transfersom.

Klopt, ik denk dat de trainers-markt nog in de lift zit. Over een paar jaar is dit een klein bedrag voor zo'n goede trainer. Maar Feyenoord heeft het relatief goed aangepakt.

Wat zal die leuke sympathieke man uit Bergentheim wel niet gaan verdienen bij Liverpool, per jaar. Om nog maar niet te spreken over de geweldige uitdaging die hem daar ligt te wacten. Dat Feyenoord 9 a 11 miljoen opstrijkt is toch geweldig. De vergelijking met een speler die dit jaar aangekocht is voor ongeveer hetzelfde geld vind ik wel logisch en dat het toevallig een speler van Ajax is is Hank Kraaij in 1 keer een zielig ventje nee dat je dat roept is zielig. Ajax heeft een kutjaar slechter dan dit kan niet.. niet zeiken schouders eronder achter je club blijven staan en zorgden voor een goede selectie volgend jaar en de aankopen van Mislintat wegdoen... Zijn naam begint niet voor niets met MIS ....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren