Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kraay: ‘Hij wijst zijn Oranje-medespelers die onder de douche klagen terecht’

Laatste update:

Hans Kraay junior en Jan Joost van Gangelen zijn goed te spreken over Virgil van Dijk als aanvoerder van Oranje. Nederland leed dinsdagavond een late oefennederlaag op bezoek bij Duitsland (2-1), maar desondanks kan de 32-jarige centrumverdediger rekenen op complimenten.

“Hij is een goede aanvoerder vind ik”, begint Van Gangelen over Van Dijk tijdens de nabeschouwing op ESPN. “Hij probeert de rest van het elftal ook aan te sturen. De puntjes zullen nog wel op de i moeten worden gezet, maar er valt nog wel wat behoorlijk te slijpen, lijkt mij.”

Kraay junior stelt dat Van Dijk weer in dezelfde grootste vorm verkeert als voor zijn zware knieblessure die hij eind 2020 opliep. De analist is er zeker van dat Van Dijk een leidersrol binnen de kleedkamer van het Nederlands elftal op zich neemt.

“Het is heel erg lekker als je als trainer blind kunt vertrouwen op je aanvoerder”, geeft Kraay junior aan. “In zo’n groep van 23 spelers zijn er altijd terpentijnzeikerds, teleurgestelde spelers, die elkaar opzoeken en samen onder de douche klagen over de trainer.”

“Als Van Dijk dat hoort, dan stapt hij die douche binnen en zegt hij: ‘De trainer heeft toch altijd gezegd dat je bij hem terecht kunt? Je moet dáár lopen terpentijnzeiken.’ Daar zijn er maar weinig van. Hij is gewoon een echte kapitein”, stelt de analist.

Van Dijk na nederlaag


De aanvoerder van Oranje kon de nipte oefennederlaag tegen Duitsland na afloop maar moeilijk verkroppen. Van Dijk vond het lastig te accepteren dat zijn ploeg twee keer uit een standaardsituatie een doelpunt tegen kreeg.

"Als je twee doelpunten tegen krijgt uit spelhervattingen… Dat is echt balen", zei Van Dijk in zijn analyse voor de camera van de NOS. “Je steekt er zoveel energie in en je werkt hard met elkaar. Dan verdien je misschien meer. Spelhervattingen horen er helaas ook bij, maar het is wel zuur."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mwoh, van Dijk in z'n eerste Liverpool-jaren was zó dominant. Dat is bijna onvergelijkbaar. Voor Nederland heeft hij dat niveau nooit gehaald. Hij bosste toen het halve veld in zijn eentje, gaf spelers als Robertson en Trent A.A. echt de ruimte om hun beste voetbal ooit te spelen.

Zelfs als hij 70 procent van dat niveau haalt is ie nog steeds basismateriaal bij Oranje, echter. In die context is eigenlijk Aké al jaren de beste presteerder.

27 maart 2024 om 08:59

Dikke groene rand. Helemaal eens. Aké is het meest stabiel en de levert het beste in oranje. Van Dijks top bij Liverpool was echt wereldniveau. Heeft die bij oranje een beetje verborgen gehouden helaas

27 maart 2024 om 09:26

Ligt ook aan het systeem. Met 3 centrale verdedigers is Van Dijk de vrije man en dan kun je toch minder dominant zijn. Ik begrijp echt niks van dit systeem. Wij hebben topverdedigers maar stellen ze dan zo op dat eigenlijk alleen Aké uitblinkt. De rest zijn allemaal net minder dan in een rol met 2.

27 maart 2024 om 09:43

Van Dijk heeft ook nooit echt uitgeblonken als we in een 4-3-3 speelden, en dat was toch echt de meerderheid van zijn tijd in Oranje.

27 maart 2024 om 11:02

Mwoah, ik vind Van Dijk weer behoorlijk op niveau, en dat valt inmiddels ook op bij Liverpool waar de media lovend over hem zijn dit seizoen. Ik vind dat we in NL overmatig kritisch op hem zijn..

27 maart 2024 om 11:11

Ik ben niet per sé kritisch op hem, ik zeg juist dat hij zelfs op praktisch halve kracht het elftal al draagt. Hij is gewoon echt niet zo dominant als toen hij bij Southampton en Liverpool piekte.

Als er echt verdedigend ingegrepen werd de laatste twee interlands dan was Ake degene die dat deed. Speelt gewoon twee klassen beter dan van Dijk op dit moment. Van dijk roept wel heel veel maar staat constant in de achteruit. Om nou te roepen dat hij op hetzelfde niveau zit als voor 2020 is wel heel erg overdreven. Absoluut nog altijd van waarde voor dit elftal maar ook niet meer dan dat.

27 maart 2024 om 12:01

Van Dijk staat bewust in de achteruit. Als je analyses van VVD opzoekt waarin hij 1 tegen 1 in grote ruimtes moet verdedigen (van VI en van Motd) dat is echt enorm indrukwekkend. Dit jaar weer in topvorm.

van dijk speelde sterk maar ake is gewoon je beste verdediger en zelfs de beste speler van dit Oranje. ja, zelfs boven Frenkie.

zijn positionering en de momenten dat hij druk zet zijn echt van een hoog niveau.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren