Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kraay: ‘Als hij drie maanden bij Ajax traint, brengt hij wat Grillitsch brengt’

Laatste update:

Hans Kraay junior heeft weer eens zijn licht laten schijnen op een parel uit de Keuken Kampioen Divisie. De analist van ESPN stak dinsdagavond in Voetbalpraat de loftrompet over Stije Resink. De middenvelder van Almere City maakt dusdanig veel indruk op Kraay dat hij 'binnen drie maanden de rol van Grillitsch over kan nemen bij Ajax'. Laatstgenoemde stond afgelopen weekend pas voor de tweede keer in de basis in een Eredivisie-duel.

In het voetbalpraatprogramma wordt de vraag gesteld welke spelers uit de Keuken Kampioen Divisie rijp zijn voor een stap omhoog. "Je mag nooit denigrerend doen over voetballers die het een en ander hebben gepresteerd. Grillitsch heeft best het een en ander gepresteerd. Maar bij Almere loopt een jongen van negentien, Stije Resink, die komt uit de eigen jeugd. Als hij drie maanden met Ajax meetraint, kan hij brengen wat Grillitsch brengt", laat Kraay niets aan vertwijfeling over.

Tienertalent maakt indruk in de KKD: ‘Ik kan beter voetballen dan autorijden’

Voetbalzone sprak onlangs met Stije Resink in het kader van de Talentscout.Lees artikel

"Zijn aanname is altijd goed, hij speelt altijd vooruit en kan een bal veroveren. Ik hoop voor Grillitsch dat hij het geweldig doet bij Ajax, maar dit soort jongens lopen er dus ook rond. Als ik Ajax, PSV of FC Twente was zou ik hem echt wel in de gaten houden. Ik zie daar echt potentie in." Wel is er nog een puntje van kritiek. "Hij kan misschien nog iets agressiever worden in de duels. Ik weet wel dat hij hele andere tegenstand krijgt dan Grillitsch."

Ook Ruben van Bommel is ook klaar voor een stap naar de Eredivisie, meent Kraay. "Die is echt goed als rechtsbenige linksbuiten." Kees Kwakman is een stuk sceptischer. "Ik zie in de Keuken Kampioen Divisie niet een speler die zo bij de top in de Eredivisie meedraait zoals Mats Wieffer. Die stap is over het algemeen heel erg groot. Dat zie je niet vaak. Zo'n tussenstap als Van Bommel bij Go Ahead kan maken (er is interesse vanuit Deventer, red.) juich ik alleen maar toe."

Kwakman en Kraay laten tot slot de naam van Camiel Neghli (De Graafschap) vallen. "Hij heeft een prachtig linkerbeen. Maar hij heeft ook een heel goed rechterbeen. Dat zie je niet vaak bij spelers die stijf links zijn", aldus Kraay. Kwakman sluit zich daarbij aan. "Ik was bij De Graafschap tegen Ajax in de beker en dan zie je, ook op dat niveau, dat de kwaliteit er vanaf spat. Allemaal jongens die gewoon uit de eigen jeugd van De Graafschap komen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hans ziet het wel vaker goed met spelers uit de KKD. Natuurlijk gaat Ajax hem niet halen, maar ik ben toch benieuwd of deze jongen al snel in de eredivisie zien.

12 april 2023 om 10:10

Ik denk ook niet dat Ajax hem gaat halen, maar als Hans het zegt, dan zou ik als Nederlandse subtop deze speler toch wel halen. Hans heeft het inderdaad wel vaker bij het rechte eind. Vind AZ ook wel een club die dit soort spelers wel ophaalt.

12 april 2023 om 10:18

Hans is ook een van de weinige analisten met echt een goede kijk op het voetbal. Vind alleen zijn interviews en dan vooral in het Engels tenenkrommend. Gister ook weer met Sven Mislintat het was echt vet ongemakkelijk.

12 april 2023 om 10:21

Hans op de vrijdagavond tijdens het KKD schakelprogramma is genieten. Voor de wedstrijden licht hij spelers uit en wat ze mogelijk gaan doen en vaak gebeurt dat dan ook daadwerkelijk. Heeft ook echt zichtbaar liefde voor het spelletje, mag van mij wel vaker wedstrijden analyseren in plaats van zuurpruim Perez.

12 april 2023 om 12:35

Hij "speelt" te vaak een typetje. Maar inhoudelijk zeker sterk, komt er alleen niet altijd even lekker uit.

12 april 2023 om 11:13

Hans ziet het wel vaker, maar er is er bijna nooit 1 die doorbreekt. Ik wil hier ook wel iedere week 10 namen droppen. Zeker weten dat er dan 1 is die over 2 jaar wel een paar wedstrijden goed speelt bij Feyenoord zoals Wieffer nu. Dat maakt mij echter nog geen scout met diamanten oogjes

12 april 2023 om 12:47

Moridin

"natuurlijk gaat Ajax hem niet halen,"

Zou wel goed zijn als Ajax grote talenten uit de KKD haalt en vervolgens verhuurd aan een club in de eredivisie, zoals Sparta. Zou win-win-win situatie zijn.

Breekt er 1 of 2 door van de 5 spelers, heb je makkelijk je inzet er makkelijk uit.

12 april 2023 om 14:14

Hans ziet het wel vaker goed. Hij had het bijvoorbeeld 1 a 2 jaar geleden over beide backs van NEC, Van Rooij en El Karouani. Die twee staan nu in de belangstelling van Twente en Utrecht dus Hans had een punt.

Grillitsch brengt niets en over 3 maanden kan Resink dus ook niets brengen? Beetje aparte vergelijking.

12 april 2023 om 10:26

Maar hij moet wel eerst 3 maanden afbouwen (of opbouwen) bij Ajax.

12 april 2023 om 10:36

Grillitsch speelde zondag gewoon een goede pot hoor.
ok hij had wat teveel balverlies maar maar statistieken waren verder uitstekend.
En is tenminste een voetballer die vooruit denkt en risico in zijn spel durft te leggen.

12 april 2023 om 10:38

Dan heb je ajax duidelijk niet gevolgd wondersloffie..

Ik denk dat clubs als Utrecht en Heerenveen deze spelers goed in de gaten moeten houden. En als ze het daar goed doen een stapomhoog kunnen maken. Ze zijn 19 dus als ze het daar 2 jaar laten zien zijn ze het waard.

Bij spelers die stijf links zijn zie je inderdaad niet vaak dat ze een goed rechterbeen hebben nee… daar staat dat stijf dus ook voor.

Ik hoop dat Vitesse ook eens pareltjes uit de KKD durft te contracteren. Beter dan pak 'm beet: Hajek -Domgjoni -Gong etc

12 april 2023 om 10:39

Wat is daarmee gebeurt haha

12 april 2023 om 10:51

Eens, dat denk ik bij heel veel voetballers uit de KKD, sommigen zelfs nog uit de Vitesse-jeugd zoals die jongen van FC Eindhoven. Ook van De Graafschap mag je hopen dat ze in Arnhem op de radar staan, maar dat zal wel niet. Er was ooit een tijd dat de jeugdscouting en -opleiding in Arnhem top was, andere tijden..

Ik wil het eigenlijk niet zeggen, maar Neghli moet volgend seizoen een stap naar de ED maken. Speelt bij de Graafschap zowel op de vleugels als op 10 (waar ik hem het liefste zie). Hij heeft een goed schot maar kan ook (op snelheid) een actie maken.

Hans weet dat Vos en Fitz-Jim ook talenten zijn die op 6 kunnen spelen? Dan lijkt mij zo’n talent van Almere overbodig.

12 april 2023 om 11:31

Wil jij met Fitz-Jim op 6 spelen ? Ook internationaal ? Ik zou het niet aandurven.

Fitz-Jim had ervoor moeten zorgen dat hij de 2de seizoenshelft verhuurd zou zijn aan een ED ploeg.

12 april 2023 om 15:51

Ik heb het er alleen over dat je geen talent voor de 6 haalt als je er al 2 talenten voor hebt rondlopen. Internationaal zijn ze alle 3 nog niet goed genoeg. Fitz-Jim moet nu een paar keer de kans als invaller krijgen.

12 april 2023 om 16:28

Maar ik vind Fitz Jim geen speler voor de 6 positie van Ajax. Dat je hem dan ook als talent voor deze positie noemt verbaasd mij.

12 april 2023 om 16:49

Waarom niet? Hij is steevast één van de besten in Jong Ajax, was één van de besten bij Nederland o20 en viel goed in tegen NEC uit. Waarom zou je dan geen talent zijn? Hij speelt altijd op 6 en heeft alle kwaliteiten voor het Ajax spel. Iemand had laatst ook een mooi lijstje dat hij qua duels ook helemaal niet onder doet voor andere Ajax middenvelder, verdedigend zit het ook prima.

12 april 2023 om 19:14

Jong Ajax speelt in de KKD, dat is niet het niveau dat Ajax na wil streven. Daarbij dacht ik dat hij daar vooral op de 8 speelt. Van mij mag Ajax hem opstellen, maar ik zou het niet doen. En Heitinga heeft dezelfde gedachte.

12 april 2023 om 22:02

Met die logica hoef je geen enkele jeugdspeler de kans te geven. Kom op zeg. En nee hij speelt daar eigenlijk altijd wel op 6, hij is ook echt een 6 die het spel verdeelt. Dat Heitinga dezelfde gedachte (vooralsnog) heeft zegt natuurlijk niet veel. Hij zet bijvoorbeeld ook Sanchez op rechtsback ten faveure van Regeer die vorig seizoen een goed debuut had en ook één van de betere spelers in Jong is. Ten Hag zag het bijvoorbeeld wel in Regeer zitten en Sanchez is echt matig. Fitz-Jim is ook nog jong dus niet gek dat hij nog niet vaak speelt. Dat jij Fitz-Jim geen talent of 6 vindt mag je vinden.

13 april 2023 om 08:09

Volgens mij zeg ik nergens dat ik Fitz Jim geen talent vind. Ondanks dat hij bijna 20 is is hij nog steeds erg jong. Voetballend heeft hij zeker zijn kwaliteiten, maar ik zie in hem niet de verdedigende middenvelder die vooral vieze meters maakt en verdedigend ook zijn kopduels aangaat.

13 april 2023 om 11:03

Het verbaasde je dat ik het een talent voor de 6 vond zei je. Niet elke verdedigende middenvelder hoeft vieze meters te maken. Hij compenseert het juist met zijn inzicht en daarnaast is hij ook slim in de duels, heeft regelmatig balonderscheppingen. Erg slimme speler. Ja koppend is het natuurlijk niet goed, maar je kan ook niet alles hebben.

13 april 2023 om 11:18

Ik vind het ook geen talent voor de 6, dat wil niet zeggen dat ik het geen talent vind. Waarbij het wel tijd wordt dat hij minuten op het hoogste niveau gaat maken om te laten zien dat het meer is dan een talent.
Ajax heeft ook met Schone op 6 gespeeld. Daar heeft zowel positief maar ook negatief uitgepakt. In de finale tegen MU was Mourinho zo slim om lange middenvelders op te stellen en speelde MU heel veel de lange bal. Omdat Ajax geen lengte had verloren ze bijna elk duel en kon MU vanuit daar weer verder voetballen.

13 april 2023 om 12:42

Daarom moet hij tegen Emmen minstens 20 minuten invallen, zeker als er al 2 doelpunten verschil zijn. MU creëerde nauwelijks wat tegen Ajax, dus het kwam nou niet persé door die tactiek. Ze scoorden door een fout van Riedewald bij de ingooi (overigens viel het schot met ontzettend veel geluk binnen) en uit een corner. Beide had weinig te maken met de lange bal. Ajax had zelfs de grotere kansen. Het feit dat Ajax zo succesvol is geweest met een voetballende 6 zowel in 16/17 als in 18/19 zegt genoeg. Niet alleen Ajax trouwens. Ik zie liever zo’n type dan een type Alvarez bij Ajax. Vos is eigenlijk een mix. Fysiek, verdedigend en technisch goed. Meer gebalanceerd dan de andere 2.

13 april 2023 om 14:11

Aan 20 minuten (als je al voor staat) wordt hij ook niet beter. Hij moet minuten maken en ook moeilijke wedstrijden spelen. Daar wordt je beter van.

Ajax kon MU destijds nauwelijks onder druk zetten omdat MU heel makkelijk de lange bal kon spelen en daar de duels won. Vanuit daar konden ze weer door voetballen.
Persoonlijk zie ik liever een 6 / verdedigende middenvelder die fysiek zijn mannetje staat en die de verdediging kan helpen.

13 april 2023 om 15:09

Dan kan hij wel laten zien wat hij al kan op ED niveau (deed het tegen NEC ook goed). Als dat goed gaat, nog vaker brengen. Dan volgend jaar een iets grotere rol spelen. Hij speelde eigenlijk nog bij Jong dit seizoen, dus ideaal is als hij volgend seizoen regelmatig speelt bij schorsingen, rust voor anderen, blessures, dus de eerste back-up voor de 6. Dan is een mooie geleidelijke weg.

Ajax creëerde zelf gewoon weinig aan de bal. Zoals ik al zei creëerde MU ook nauwelijks kansen door die tactiek. Het gaat daarna ook nog om de 2e bal. Als je de statistieken erbij pakt zie je ook 70% balbezit voor Ajax en 17 schoten, tegenover 7 schoten van MU. MU was dus gewoon erg effectief en Ajax ineffectief (in kansen benutten en creëren) en beiden creëerden geen hele grote kansen. De goals zijn tekenend voor de wedstrijd. Ik zie niet precies hoe MU doorvoetbalde gezien de kansen die ze dus niet kregen.

Je kan ook de verdediging helpen zonder dat je fysiek bent, dat doet Fitz-Jim ook. Puur koppend en duelkracht is het minder, maar het verdedigende inzicht is goed. Als je goed aan de bal bent hoef je ook minder te verdedigen en gaat vaak ook om hoe je staat. Jij hebt liever een type Alvarez dus, ik liever een voetballende 6 met verdedigend inzicht.

Grillitsch wordt zwaar onderschat in Nederland. Was bij Hoffenheim gewoon een hele goede middenvelder die wordt gewaardeerd op Bundesliga niveau

12 april 2023 om 12:39

Ik snap ook niet dat men zo negatief over hem was na Ajax - Fortuna. Ja hij verloor de bal een paar keer, dat zijn dingen die normaal zijn bij spelers die weinig minuten krijgen. Hij liet wel zien een goede schakel te zijn in het aanvalsspel van Ajax en was zeer naar voren gericht in tegenstelling tot een hoop andere middenvelders bij Ajax nu. Op het grotere plaatje denk ik dat het best goed kan zijn om hem even te laten staan nu.

Haha.. Hij heeft een prachtig linkerbeen. Maar hij heeft ook een heel goed rechterbeen. Dat zie je niet vaak bij spelers die stijf links zijn. Hoezo dan stijf links?

12 april 2023 om 16:29

Neghli is zeker niet stijf links maar is wel een speler die liever de bal met buitenkant voet geeft dan met zijn mindere been.

Hans Kraay heeft wel kijk op het spelletje. In mijn optiek een van de betere op de Nederlandse televisie. Alleen jammer van de rol die hij vaak speelt.

Ze moeten hem alleen geen interviews in het Engels meer laten doen, dat gaat echt nergens over.
Moet hij zelf toch ook niet meer willen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren