Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kolderiek misverstand tussen VAR en arbiter leidde tot afgekeurde goal Díaz

Laatste update:

Het openingsdoelpunt van Luis Díaz in de uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur (2-1 verlies) is ten onrechte afgekeurd, zo is bevestigd. PGMOL, de instantie die verantwoordelijk is voor het in goede banen leiden van de wedstrijden in het Engelse profvoetbal, heeft toegegeven dat het doelpunt van de Colombiaan nooit geannuleerd had mogen worden vanwege buitenspel.

Kort nadat scheidsrechter Simon Hooper Curtis Jones met rood van het veld had gestuurd in de eerste helft, dacht Liverpool de leiding te grijpen in het Tottenham Hotspur Stadium. Díaz werd bereikt door Mohamed Salah en haalde knap uit in de verre hoek, maar werd afgevlagd door de assistent-scheidsrechter. Nu blijkt dat een misverstand tussen Hooper en VAR Darren England voor verwarring heeft gezorgd.

England was in de veronderstelling dat de beslissing op het veld een doelpunt was en zei daarop 'check voltooid' tegen scheidsrechter Hooper. Het doelpunt was echter afgekeurd, waardoor de, achteraf gezien verkeerde beslissing van Hooper, in stand bleef. Kijkers thuis waren van mening dat de check buitengewoon snel verliep. Die snelle controle kwam echter doordat England al snel in de gaten had dat Díaz niet in buitenspelpositie stond.

Jamie Carragher sprak op X meteen zijn verbazing uit over de beslissing. "Het is een verschrikkelijke fout, hoe deze ook tot stand is gekomen", aldus de oud-verdediger van Liverpool. "Maar als ze weten dat ze een grote fout hebben gemaakt, is het onzin dat de beslissing niet kan worden teruggedraaid alleen omdat de vrije trap al is genomen." Gary Neville vermoedt dat Hooper met de gedachten heeft gespeeld om het moment terug te draaien.

"Als je naar het gezicht van de scheidsrechter kijkt, ben ik er vrij zeker van dat ze het wilden corrigeren naar een doelpunt", aldus de collega-analist. "Er is een moment waarop de scheidsrechter er flink de 'p' in heeft. Op het portaal (dat thuis niet is te zien, red.) werd het VAR-scherm gestopt bij het buitenspelmoment, terwijl de wedstrijd doorging. Ze wisten het dus vrijwel meteen, maar om de een of andere reden draaiden ze het niet terug."

Twee minuten na de afgekeurde goal van Díaz greep Tottenham de leiding via Heung-min Son. Cody Gakpo maakte nog voor rust gelijk op aangeven van Virgil van Dijk, maar zag in de tweede helft ook invaller Diogo Jota vroegtijdig worden weggestuurd met een indirecte rode kaart. Lang hield de ploeg van Jürgen Klopp stand, totdat Joel Matip de bal diep in blessuretijd in eigen doel werkte. Door de zege is Tottenham Liverpool gepasseerd op de ranglijst.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is toch complete idioterie.

1 oktober 2023 om 10:03

Hoog tijd voor een extra controle op de VAR...

1 oktober 2023 om 16:30

Gewoon weg die var en ouderweds met alleen grens en scheidsrechters

1 oktober 2023 om 22:07

De vraag van iemand die moeite heeft met de VAR omdat het niet perfect is en daarom méér fouten terug wil zien.

De logica gaat een ieder voorbij.

1 oktober 2023 om 10:52

Zo'n slechte communicatie bij zo'n belangrijk moment. Check over, goal valid ofzo zou je toch op zijn minst verwachten, niet enkel check over.

1 oktober 2023 om 11:04

Oke en nu? Stel Liverpool loopt hierdoor CL mis, betaald de bond hen dan tientallen miljoenen vergoeding? Dit kan toch niet jongens....

1 oktober 2023 om 12:34

Ik snap de officiële verklaring niet helemaal. 1. Hoe kan de var nou gedacht hebben dat het om een toegekende goal gaat. Je ziet toch dat dat er afgefloten wordt en dat die grens met zijn vlag in de lucht staat. Twee seconde daarna zie je iemand van spurs klaar leggen om een vrije trap te nemen 2. Bij de var check voor buitenspel laten ze toch altijd lijntjes zien. Waarom zagen we nu niet dat hij concludeerde dat het geen buitenspel was dan? 3. Zodra die gek opeens een vrije trap voor spurs geeft roep je als var de scheids gelijk tot de orde als je net vastgesteld hebt dat het geen buitenspel is? United kreeg een jaar geleden ofzo nog na het het laatste fluitsignaal een penalty toegekend. Zwak verhaal

Dan heb je notabene een VAR en krijg je dit gepruts er nog even bij. Onvoorstelbaar dat het dan alsnog mis kan gaan en je niet eens in de gaten hebt welk besluit er vooraf is gegaan.

1 oktober 2023 om 10:32

Niet te geloven dit. Die VAR die kan de scheid toch gewoon in zijn oor blijven schreeuwen en zeggen dat hij het fout had. Dan leg je als scheidsrechter gewoon alsnog het spel stil en ken je het doelpunt toe. Dat had niet tot zo veel commotie geleid als nu

1 oktober 2023 om 10:55

Dit fantastische moment kosten mij en maten gewoon de toto. We konden echt niet geloven wat er gebeurde😂

1 oktober 2023 om 11:22

Precies! Ongelooflijk hoe Liverpool hier wordt genaaid!

1 oktober 2023 om 15:19

Ik vond het al zo raar dat er maar 1 herhaling werd vertoond en het meteen verder ging. In de herhaling was overduidelijk dat Diaz geen buitenspel stond.




Het is wel echt heel schrijnend dit, het is echt letterlijk een lijn trekken maar dat blijkt al te moeilijk voor sommigen. Straks krijgen we nog een VAR voor de VAR.
Ben van mening dat wanneer er sprake is van zo'n arbitrale dwaling en er niks mee is gedaan, er de mogelijkheid moet zijn om het over te spelen vanaf dat moment. Als achteraf blijkt dat teams door een administratieve fout een niet-speelgerechtigde speler laten spelen, wordt de uitslag ook gewoon omgezet. Dus waarom niet in deze situaties?



1 oktober 2023 om 09:31

"Het is wel echt heel schrijnend dit, het is echt letterlijk een lijn trekken maar dat blijkt al te moeilijk voor sommigen. Straks krijgen we nog een VAR voor de VAR" was je eerste bericht. Dit heeft dus niks met het verhaal te maken deze keer. Het was een communicatiefout. VAR dacht dat het een doelpunt was en zegt daarom check voltooid. Maar omdat ie was afgekeurd, denkt de scheids dat ie dus terecht is afgekeurd. Maar eigenlijk is het belachelijk dat ik het je uitleg, het lijkt erop dat je het niet gelezen hebt, maar gewoon snel wilde reageren. Edit: je past nu je bericht aan. Lijkt dus dat je idd graag snel wilde reageren ipv eerst het stuk te lezen.

1 oktober 2023 om 09:37

Denk dat je niet begrepen hebt wat er mis is gegaan. De VAR kwam tot de conclusie dat het gewoon een geldig doelpunt was, en reageerde met: "check voltooid". Maar omdat er gevlagd werd, heeft de scheids (terecht) geïnterpreteerd als dat de grens terecht had gevlagd.

1 oktober 2023 om 09:38

genieterr, niet begrepen of niet gelezen? 😉

1 oktober 2023 om 09:44

Sommige mensen kijken alleen naar de titel. Miscommunicatie is wel echt zuur in deze. Maar had de regels even links laten liggen en alsnog de goal toegekend. Al zal dit een hele goede les zijn voor de arbiters wereldwijd. Communicatie met VAR.

1 oktober 2023 om 10:59

Het is echt vooral niet te begrijpen dat de goal niet alsnog werd toegekend na de communicatie fout. Er was niks belangrijks daarna gebeurt. De Engelse arbitrage is echt lachwekkend voor de grootste competitie van de wereld.

Tijdens de wedstrijd is het ook genoeg gezegd, maar hier wordt Liverpool punt(en) bestolen. Schandalige fout om te maken

1 oktober 2023 om 12:55

Bij Arsenal ook gebeurd vorig seizoen dit soort blunders kunnen je gewoon de titel kosten.

Als je kijkt hoe weinig city normaal gesproken verliest (gister daargelaten). Dan kunnen dit soort grappen je gewoon de titel kosten.

1 oktober 2023 om 09:56

Echt verschrikkelijk triest inderdaad. Vorig jaar met Arsenal tegen volgens mij brentford ook zo inderdaad.. pijnlijk en dure blunders dit.

1 oktober 2023 om 10:08

Vergeten om lijntjes te trekken toen idd. En die vent leidt nu anderen op tot VAR 🙃

Gisteren een samenvatting gezien en ongelooflijk dat dit gewoon kan gebeuren. In de samenvatting zie je ook niet eens dat er lijntjes getrokken worden. Ik ben voorstander van de uitspraak ‘mensen maken fouten’, maar dit is echt amateurisme ten top. Vanaf nu zal de VAR dus ‘gewoon’ een uitspraak moeten doen of het buitenspel of geen buitenspel is.

1 oktober 2023 om 12:31

Zo zie je maar dat een miscommunicatie snel kan gebeuren. Ik vind je oplossing dan ook uitstekend. Check in de communicatie voortaan wat de scheidsrechter, of het arbitrale kwartet denkt wat de overtreding is en wat de VAR denkt wat de overtreding is. En laat de VAR zeggen wat ze letterlijk zien.

1 oktober 2023 om 23:27

Mensen maken fouten geldt in dit geval alleen voor de scheids wanneer spelers/ coaches "fouten" maken worden die keihard gestraft door wedstrijdleiding en nu komen deze ervanaf met een zogenaamde schorsing

Onbegrijpelijk dat ze niet alsnog het doelpunt toekennen, wat een faalhazen. Hoe lang mag dit nog doorgaan?

1 oktober 2023 om 09:46

Onbegrijpelijk is het niet gezien je na hervatting er niet meer op terug mag komen. Dat schrijven de regels gewoon voor. Zouden anders hele gekke situaties ontstaan. Wél moet er wat aan de communicatie gedaan worden.

1 oktober 2023 om 09:52

Dat is echt complete onzin. Er is hier een goal gevallen. Gewoon direct nadat de VAR het realiseert, affluiten en doelpunt toekennen. Er gebeurde niets na de toegekende vrije trap.

1 oktober 2023 om 09:55

Dit is juist een heel gekke situatie..

1 oktober 2023 om 10:04

Schei toch uit met je “gekke situaties ontstaan” er word hier verdomme een terechte goal onterecht afgekeurd, goh wat krijgen we een gekke situatie als een nietszeggende vrije trap met een klein vervolg van passes word afgefloten omdat er nota bene een fout ie gemaakt die letterlijk de wedstrijd beïnvloed.. komop zeg, juist nu krijg je dus hele rare competitievervalsende situaties, een grote schande dit. Nog niet te spreken over de schandalige 1e gele kaart die Jota kreeg, of het beeld wat de scheids kreeg te zien met de tackle van jones, niet eens de hele situatie maar enkel het moment dat hij over de bal heen komt en de scheen raakt, ja met zo’n herhaling kun je als scheids niks anders dan rood geven.. maar hij raakte de bal gewoon en kwam onbewust heel vervelend uit op het scheenbeen (wat je overigens alsnog als rood zou kunnen bestempelen maar geef de scheidsrechter iniedergeval een van eerlijk beeld van de situatie en niet alleen een heel klein stukje in slowmo waarin hij niet anders kan als rood geven. Anno 2023 in de grootste competitie Vd wereld zo genaaid worden, werkelijk waar schandalig.

1 oktober 2023 om 10:13

Hier spreekt een Liverpool fan denk ik? 🤣 Je zou denken dat de emotie wat is afgenomen na een nachtje rust…

Rode kaart Jones is terecht, al is het alleen maar omdat Case hem vorig seizoen voor hetzelfde kreeg. Ongelukkig? Wellicht, maar had zomaar zijn been kunnen breken met de manier hoe hij het duel aan ging. Dat het eerste beeld dat beeld is maakt niets uit, die still zou hij sws te zien krijgen. Eerste gele kaart Jota, lachwekkend? Zeker, net als de rode kaart van David Luiz tegen Wolves, exact hetzelfde gebeurde daar. Tweede gele kaart Jota? Terecht, lomp inkomen na de bal te verspelen en bewust risico nemen een kaart te krijgen.

1 oktober 2023 om 12:39

@SergioRamosHM: met het eerste gedeelte van je reactie ben ik het eens. Zolang het in de regels staat, moet je je daaraan houden. Al zou dat betekenen dat je een terechte goal onterecht afkeurt. Het tweede gedeelte van je reactie suggereert, maar dat is mijn interpretatie en corrigeer mij als ik het verkeerd interpreteer, dat je ook niet wilt dat de regel verandert. Daar ben ik het dan niet mee eens. Je zou kunnen afspreken dat bij een beslissing die zo van invloed is als wel of geen doelpunt, wel of geen rode kaart, je ook na de hervatting je als scheidsrechter er nog op terug mag komen. Het laatste stuk dat er iets aan de communicatie gedaan moet worden, ben ik het weer met je eens.

1 oktober 2023 om 13:42

@Samcro
Waarom vonden dan bijna zo goed als alle analisten het geen rood voor Jones? Het grappige is namelijk vorig seizoen gebeurde hetzelfde incident maar dan met Skipp dat vol op de enkel stond van Diaz. Toen had de var dit de vertellen: “a player is stepping into a challenge, gets the timing slightly wrong and catches the opponent above the foot, it has been consistent throughout the season that these are not VAR red cards”.
Wat we gisteren hebben gezien was gewoon pure corruptie, ik kan het niet anders verklaren. Ik ben er nog steeds ziek van haha.

1 oktober 2023 om 14:25

Je zegt het verschil zelf. “Op de enkel”.

1 oktober 2023 om 14:37

Oké Lierse zeer inhoudelijk, zoals we van je gewend zijn 😂 het was boven de enkel om precies te zien, wat heb je nu te zeggen? Was letterlijk identieke situatie als gisteren. En het gaat niet om de impact maar om de intentie en/of hij de bal eerst raakt, wat hier gebeurde. Volgens de regels is dit niet rood.

1 oktober 2023 om 15:26

Volgens de regels is dit niet rood.

Dat je er gisteren flink de pest in had en door je emoties alle objectiviteit was verloren is te begrijpen. Dat je het nu na een nachtje slapen verder blijft zetten wordt gewoon zielig.

Ongelofelijk, het zal maar net het moment zijn dat je club benadeeld wordt in de punten om het kampioenschap of om Champions League plekken of om degradatie… afschuwelijk! Liverpool moet op zijn minst een klacht indienen.

Deze wedstrijd moet gewoon overgespeeld worden met andere scheidsrechters. Dit gaat helemaal nergens over, pure competitievervalsing.

1 oktober 2023 om 09:39

Maakt in Engeland niet uit welke scheidsrechter er staat
Vroeger waren ze iig consequent met het hardr spel en waar ze dan wel een overtredingen en of kaart in zagen. Dat.maakte die competitie zo mooi. Nu weet geen 1 trainer en speler waar ze aan toe zijn en wekt het alleen maar irritatie. Zijn die scheidsrechters in Nederland nog niet zo heel slecht

1 oktober 2023 om 10:25

Dat gaat helaas niet gebeuren. Vorig seizoen was het Arsenal, waar de VAR was vergeten om de lijnen te trekken bij de gelijkmaker van Brentford.

Als ik Liverpool was zou ik Pmgol een brief schrijven dat ze die excuses in hun hol kunnen steken.

1 oktober 2023 om 11:36

Fouten maken is menselijk. Wedstrijden werden ook niet herspeeld vroeger voor de VAR.

1 oktober 2023 om 12:43

@Consy: waarom is het competitievervalsing? De scheidsrechter heeft toch volgens de regels gehandeld? De spelhervatting was weer genomen dus volgens de regels mocht er niet meer op worden terug gekomen.

Ik ben zeker voorstander van aanpassing van de regel, maar tot die tijd moet je je nog aan de huidige regels houden. Ik ben heel erg benieuwd op basis waarvan jij het competitievervalsing vindt. Kun wje dit onderbouwen?

Ik zit elk weekend mij onwijs te verbazen hoe het mogelijk is dat er in de "grootste" competitie van de wereld, zo ontiegelijk slecht de VAR wordt toe gepast.

Een handsbal die de ene dag wel wordt gegeven en de andere dag niet. Voor een bepaalde overtreding rood wordt gegeven en op de andere dag niet eens geel. Nu ook weer zo slecht een buitenspel geval beoordelen. Hoe moeilijk is het om van de beste beoordeelde hoek een lijntje te trekken.
Je zou bijna er iets van gaan denken...

1 oktober 2023 om 09:38

Er is een lijn getrokken en daaruit bleek dat het geen buitenspel was, maar omdat de VAR dacht dat ie aan het checken was of de goal goedgekeurd moest worden zei hij check complete. Dat ze daarna niet alsnog zeggen dat het dus wel een goal moest zijn is imo het meest gekke aan dit hele verhaal.

1 oktober 2023 om 09:42

Ik vind het ook wel een bijzonder slecht verhaal inderdaad Samcro. Alsof je als VAR alleen in steekwoorden communiceert... Het klinkt nogal ongeloofwaardig in mijn oren. Alsof ze niet kunnen zeggen: "check complete, no offside". Of: "check complete, goal". Is alsnog in steekwoorden overigens, maar goed. Klinkt in mijn oren meer als een smoesje in plaats van dat het echt zo is. Maar goed, is mijn interpretatie natuurlijk.

1 oktober 2023 om 09:42

In deze situatie klopt dat, bedoelde meer over het algemeen. Maar je hebt gelijk. Had het mogelijk ook iets duidelijker/of erbij moeten zetten. Maar nu is het slechte communicatie, de volgende keer wat anders... het is elke keer weer wat. De VAR had ook snel in kunnen grijpen toen de scheidsrechter een vrije trap gaf voor buitenspel ipv doelpunt. Daar is de VAR toch voor? Nu later toegeven heb je toch niks aan. Geef die fout dan in de wedstrijd toe. Maar zo laf zijn ze dus in Engeland

1 oktober 2023 om 10:01

Het is idd elke keer wat en we hebben er allemaal wel een keer nadelig mee te maken gehad. Ik zag ook weer de goal van Auba op OT voorbij komen waar de speler die buitenspel ophief voor de neus van de grens stond en hij toch vlagde. Soms mee soms tegen blabla, maar zulke fouten mogen ze toch gewoon niet eens maken??

1 oktober 2023 om 10:35

Dat "soms zit het mee en soms zit het tegen" zou gewoon niet mogen door de VAR. Die is ervoor om het zo eerlijk mogelijk re maken. Maar ze maken er nog een groter potje van dan voor de VAR.

1 oktober 2023 om 10:43

Het nadeel is dat veel situaties in voetbal ook gewoon "interpretatie" is. Heel veel grijze gebieden voor bijvoorbeeld hands, of overtredingen. Kijk als voorbeeld naar de rode kaart van Jones, ja, hij raakt de bal, maar komt gewoon veel te hoog in met de noppen naar voren. Imo dus terecht rood. Maar ook met hands, Arsenal kreeg een penalty voor hands tegen Tottenham, maar United niet, voor soortgelijke positionering van de verdediger en houding. Beiden had een penalty moeten zijn, maar Arsenal krijgt hem wel en United niet. In het voetbal zitten heel veel grijze gebieden.

ik snap dat mensen fouten kunnen maken.
maar ik heb toch wel het idee dat deze VAR foutjes vaker in engeland voorkomt dan in andere landen.
wat natuurlijk bizar is... de grootste, rijkste en meest bekeken competitie... en dan heb je een stel hans worsten achter in een VAR kamertje (in dit geval ligt het wat anders, maar genoeg voorbeelden waar de VAR gewoon de fout in is gegaan of juist niks doet).. ongelofelijk

heel erg spijtig voor de liverpool fans

Titel of geen titel. Champions League of geen Champions League. Handhaving of degradatie. Het is echt onbegrijpelijk dat dit soort amateurs beslissingen mogen nemen die daarop invloed hebben en een club aan het eind van de rit sportief en financieel enorm veel kunnen kosten.

En om het nog erger te maken, mogen managers en spelers er ook nog eens helemaal niks van zeggen, want als je al verkeerd kijkt naar de scheids of VAR heb je een schorsing aan je broek. Er is niemand die de leden van Pgmol aanpakt en voor verbetering zorgt, waardoor ze continu blijven wegkomen met dit soort achterlijke fratsen.

Ik vind het echt belachelijk dat ik als fan op de zondagochtend na een kop koffie binnen twee minuten een foolproof protocol hiervoor kan bedenken, terwijl de zogenaamde professionals in Engeland dat niet kunnen en grossieren in fouten.

Wauw, puur voetbal dit. Zo prachtig, het hoort bij het voetbal, fouten van de scheidsrechter.

1 oktober 2023 om 09:44

Prima, dan kunnen ze beter die VAR achterwege laten. Die neemt alleen maar meer verkeerde beslissingen

1 oktober 2023 om 16:29

ehmm de eerst fout is van de grensrechter. Zonder VAR was de goal ook afgekeurd.

Rode kaart die discutabel was, doelpunt afgekeurd ten onrechte. Dit was meer dan een menselijke fout.. spelers van Liverpool hoefde maar vreemd te kijken en ze werden bestraft met een kaart.

1 oktober 2023 om 10:45

Ik vond de rode kaart alles behalve discutabel. Komt te hoog in met de noppen naar voren.

1 oktober 2023 om 12:51

Bij een discutabel moment blijft de huidige beslissing staan. Dus er is rood gegeven en daar kan best over gediscussieerd worden. Maar de rode kaart was geen 100% fout en blijft dus staan. Hetzelfde zou zijn gebeurd als er geel gegeven was.

De onterecht afgekeurde goal, daar is (in mijn ogen) een plausibele verklaring voor gegeven hoe de miscommunicatie is ontstaan en hoe deze fout is gemaakt. Als scheidsrechter is het balen, als arbitraal kwartet ook, als iedereen die voor Liverpool is ook.

Hopelijk wordt dit voorbeeld gebruikt om de regels aan te passen en om de onderlinge communicatie aan te passen.

Ze moeten toch wat verzinnen? Lmao
Zelfs met check voltooid en goedgekeurd doelpunt zijn er altijd groene lijntjes zichtbaar.
Deze wedstrijd was gewoon zwaar gefixt en dat was niet alleen te bewijzen met dit ene moment.

1 oktober 2023 om 10:15

Gefixt nog wel, ga vooral door met beargumenteren..

1 oktober 2023 om 12:53

Ik vind het nogal een beschuldiging, de matchfixing door de arbiters. Je zegt bewijzen te hebben van matchfixing. Ik zou dit bewijs graag willen zien.

Waarom zegt de var niet, nadat ie ziet dat het spel verder gaat met een vrije trap, nee wacht ik bedoel het is geen buitenspel. Waarom, waarom, waarom?

1 oktober 2023 om 12:56

Ik denk dat het arbitrale kwartet zich vlak daarna zich precies hetzelfde afvroeg Migi. Als je ziet (volgens mij bij MOTD) hoe de scheidsrechter kijkt nadat hij beseft dat hij verkeerd heeft gecommuniceerd met de VAR, lijkt het erop dat ze zich het zelf ook vrij snel realiseerden. Heel sneu voor een scheidsrechter die het goed wil doen en heel sneu voor de ploeg en de fans die hierdoor gedupeerd worden.

Dan heb je VAR technologie en nog zijn ze te incompetent om een goeie beslissing te maken. Dat ook de communicatie weer volledig fout gaat is toch te zot voor woorden. Hier moet je gewoon even de tijd nemen om de goeie beslissingen te maken. In deze situatie gingen ze na een paar seconden gewoon weer verder. Het is te zot voor woorden dat er mensen zijn die te incompetent zijn de VAR te gebruiken. Er moeten maar duidelijke regels komen voor de VAR en ook andere mensen moeten daar staan. Want di gebeurd te vaak in Engeland...

Geloof er niks van, gewoon een slecht excuus om die scheidsrechters daar te beschermen, waarschijnlijk gaan ze dan weer zeggen dat je de beslissing niet mag terugdraaien nadat de vrije trap al is genomen bla bla. De scheids wees niet naar de middenlijn voor een doelpunt, je had het hem toen al kunnen vertellen.

Haha, een kolderiek misverstand.
Lachen jongens

Var nodig voor de var . Geldig doelpunt helaas voor Liverpool

Miljoenen/miljarden op het spel. En dan gebeurt er dit. Je werkt dag in dag uit om beter te worden, individueel en als team. Tuurlijk, je krijgt dit betaald, maar als topsporter wil je winnen. Maar als dit soort fouten wordt gemaakt, is het dweilen met de kraan open. Onacceptabel.

Hilarisch hoor. Het niveau van de arbitrage is al abominabel in de PL, van de VAR net zo goed, maar dit is wel een nieuw dieptepunt.

1 oktober 2023 om 16:11

Het is alleen een nieuw dieptepunt als het Liverpool fans overkomt, het overkomt niemand anders right?

1 oktober 2023 om 20:38

Ik benoem juist dat de arbitrage in de PL als geheel abominabel is, maar zoek lekker verder naar spijkers op laag water.

2 oktober 2023 om 21:34

Ja dit is het dieptepunt man nooit meer vreemde beslissingen gezien toch? Want iedereen is tegen Liverpool! Andersom hoor ik altijd van diezelfde aanhang dat wij niet moeten janken bij onbegrijpelijke beslissingen. Ik vind het oprecht lachwekkend.

Als scheidsrechter wil je zo geconcentreerd mogelijk een wedstrijd leiden. Daar ga ik althans vanuit. Dan lijkt het mij niet fijn als het hele arbitrale kwartet inclusief VAR de hele tijd van alles in je oortje brult. Dan kan ik mij ook voorstellen dat je de communicatie eenvoudig houdt. Met steekwoorden om 'ruis' te voorkomen.
In dit geval was het echter te weinig communicatie. Hopelijk wordt dit gebruikt om de communicatie te verbeteren.
Hopelijk wordt de regel ook aangepast dat je niet meer terug mag komen op een beslissing.

Ik vind het een vreemd verhaal. Als de VAR dan merkt dat de scheids de goal afkeurd, waarom roepen ze hem dan niet op via het oortje? Ook de 1e geel van Jota (geloof ik) was bijzonder zwaar. Hij zet de voet op de bal en glijd erover. Die scheids heeft Liverpool echt bijzonder benadeeld

Dit is nog idioter dan je je kon voorstellen. Niet zozeer het misverstand maar het feit dat ie knuppel van een VAR te schijterig was om zijn fout te erkennen en het even snel recht te zetten.

Schaamteloos slechte overwinning tegen 9 man en dan ook nog zo uitzinnig vieren na een eigen doelpunt. Sneu.

Ik snap dan alleen niet waarom England niet ingrijpt op het moment dat het afgekeurde doelpunt blijft staan. Hij geeft aan dat het overduidelijk geen buitenspel is, maar je laat het wel doorgaan? Dan vraag je toch op z’n minst waarom ze het doelpunt blijven afkeuren als je er zo van overtuigd bent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren