Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman tevreden over Nations League-loting Oranje: ‘Het had slechter gekund’

Laatste update:

Ronald Koeman is tevreden over de loting van de Nations League. De bondscoach zag Oranje donderdag gekoppeld worden aan Duitsland, Hongarije en Bosnië en Herzegovina. Op voorhand lijkt een plek bij de eerste twee zeker haalbaar voor Oranje. Koeman is op zijn hoede voor de tegenstanders, maar weet dat zijn ploeg het ook zwaarder had kunnen treffen.

"Neem een land als Hongarije, dat niet voor niets in Divisie A terecht is gekomen", vertelt Koeman tegenover OnsOranje. "De laatste jaren doen ze het heel goed met het nationale team. Dat wordt absoluut geen makkie." Hongarije eindigde in de vorige editie van de Nations League als tweede in een groep met Italië (groepswinnaar), Duitsland en Engeland.

"Duitsland kennen we natuurlijk heel goed. Dat zijn altijd geweldige wedstrijden en daar gaan we in maart ook al tegen oefenen. Tot slot Bosnië en Herzegovina, waar we een paar jaar geleden tegen hebben gespeeld in de Nations League. Daar weten we momenteel iets minder van, maar ze zitten niet voor niets in Divisie A. Dat betekent dat je elk land serieus moet nemen."

Oranje nam het in de Nations League in 2020 tweemaal op tegen Bosnië. Thuis won Nederland met 3-1, uit werd het 0-0. Koeman zegt te genieten van de Nations League. "Het creëren van de Nations League is een geweldig idee geweest. Je speelt nu echt ergens om."

"In twee eerdere edities hebben we de finaleronde gehaald. Daar streven we opnieuw naar. En dan willen we uiteindelijk ook winnen. Daar gaan we vol voor." In de eerste finaleronde verloor Oranje de finale van gastland Portugal. De eindronde in eigen land afgelopen zomer werd een grote teleurstelling met nederlagen tegen Kroatië (2-4 n.v.) en Italië (2-3).

Anders dan in de vorige keren zal er ditmaal sprake zijn van kwartfinales. Daardoor plaatsen de twee beste ploegen van iedere groep in Divisie A zich voor de kwartfinales. De winnaars daarvan plaatsen zich voor de finaleronde, de Final Four.

Al met al is Koeman tevreden over de loting. "Het had slechter gekund", doelt de bondscoach op de groep bestaande uit Italië, België, Frankrijk en Israël. De groepswedstrijden worden in september, oktober en november afgewerkt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weet iemand of die kwartfinales over 1 of 2 wedstrijden worden gespeeld?

8 februari 2024 om 22:00

Deze ronde moet kunnen. Als je hier niet er door heen komt dan hebben we daar niks te zoeken.

Zorg dan dit keer eens dat je die Nations League gebruikt om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van het beschikbare materiaal. Niets mis mee dat je dat toernooi probeert te winnen, maar dat kan ook door grote talenten en speelwijzen te testen. Door de uitbreiding van de eindrondes is niet plaatsen sowieso haast een onmogelijke opgave. Als je dan nog de Nations League nodig hebt, heb je sowieso niets op een eindronde te zoeken.

Duitsland is niet wat het was en Hongarije is een geduchte tegenstander geworden. 1e plek is trouwens wel haalbaar.

8 februari 2024 om 22:10

Kans is ook groot dat de Duitsers deze vriendschappelijke wedstrijden gebruiken om een beetje te experimenteren of rust te pakken in een vol seizoen, dus 1e worden kan best.

8 februari 2024 om 22:40

Dat experimenteren is ook geen overbodige luxe bij Oranje. Ik geloof niet enigszins dat Koeman het maximale uit Oranje haalt.

8 februari 2024 om 23:15

Koeman heeft Oranje 2x gekwalificeerd voor een EK, da’s beter dan zijn voorgangers. En dit EK wordt zijn eerste eindtoernooi dus het lijkt me een beetje vroeg om m nu al af te branden.

8 februari 2024 om 23:21

Deels mee eens, aan de andere kant zit er ook niemand op te wachten om er met 4-0 af te gaan tegen Duitsland of Hongarije.

Ik geloof ook niet dat de Duitsers tegen Nederland het veld op stappen met het idee dat het een vriendschappelijke wedstrijd wordt waar je eens wat kan gaan expirimenteren.

9 februari 2024 om 11:43

Misschien, maar je gaat toch heel anders zo'n vriendschappelijke wedstrijd in, dan vergeleken met een Wk/ek wedstrijd of de kwalificatiewedstrijden daarvoor..

Altijd meer en meer wedstrijden ? Als er nu wedstrijden bijkomen neem ik aan dat er ook wedstrijden ergens anders verdwijnen ? Of zijn dat minder vriendschappelijke wedstrijden dan ?

Vergeleken met de poules die we eerder hebben gehad bij de Nations League is het inderdaad een poule dat natuurlijk veel minder is op papier. Maar goed voetbal wordt nog altijd gespeeld op het veld. Ben wel benieuwd naar Hongarije. Want die speelden de vorige Nations League erg goed tegen de toplanden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren