Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Koeman snapt besluit van Barça niet: ‘Nooit zo begrepen waarom hij weg moest’

Laatste update:

Ronald Koeman begrijpt niet waarom Sergiño Dest bij Barcelona op een zijspoor raakte. De Amerikaans international wordt dit seizoen door de Catalanen verhuurd aan AC Milan. Koeman besloot Dest in september 2020 als trainer van Barcelona voor ruim twintig miljoen euro te halen van Ajax.

Dest kwam tot nog toe tot 72 officiële duels namens Barça. Op voorspraak van Koeman maakte hij een kleine tweeënhalf jaar geleden de overstap van Ajax naar Barcelona. “Hij kon destijds van Ajax naar Bayern München”, zegt Koeman in het YouTube-programma Bij Andy in de Auto. “Wij hadden destijds een rechtsback nodig bij Barcelona en ik zag in Dest de ideale oplossing.”

Koeman werd in oktober 2021 ontslagen bij Barcelona. Onder Xavi raakte Dest vervolgens op een zijspoor, waarna de vleugelverdediger als uitweg voor een uitleenbeurt aan Milan koos. “Hij is een jonge speler en deed het ook nog eens goed op het WK. Ik heb nooit zo begrepen waarom hij weg is bij Barça. Bellerin gaat nu ook weer weg en Dest is echt niet minder dan Sergi Roberto”, aldus Koeman.

De uitleenbeurt aan Milan is voor Dest vooralsnog geen succes gebleken. I Rossoneri besloten de verdediger niet in te schrijven voor de knock-outfase van de Champions League. Dest kan voor twintig miljoen euro definitief worden overgenomen door Milan. La Gazzetta dello Sport meldde vorige maand echter dat men in Milaan niet van plan is om de optie tot koop in het huurcontract van Dest te lichten. De rechtsback lijkt onder trainer Stefano Pioli op een dood spoor te zijn beland. In veertien officiële duels voor Milan kwam hij slechts tot 635 speelminuten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou misschien is die jongen gewoon niet zo goed he Ronald.

9 februari 2023 om 17:41

Zijn concurrenten zijn echt niet veel beter... Je hebt later een speler als Bellerin gehaald die echt veel minder was en ook een aankoop als Emerson was minder dan Dest.

9 februari 2023 om 18:38

Precies. Misschien is Dest niet het niveau wat Barça moest nastreven, maar hij was niet meer of minder dan Sergi Roberto en Bellerin. Maar zij hebben (denk ik) een streepje voor omdat het jongens van de club zijn.

9 februari 2023 om 18:53

Bellerin die gratis kwam en nu ook alweer verkocht is. Daarin geen fout gemaakt. Emerson zit totaal niet onder het niveau van Dest.

Sergi Roberto is natuurlijk een heel stuk beter dan Dest.

Dest heeft kansen genoeg gehad, maar op de eerste vijf wedstrijden zelden iets laten zien waardoor je zou kunnen denken dat ie moet blijven. Emerson speelt basis bij Tottenham en Dest zit de bank warm te houden bij Milan en is zelfs voor de CL uitgeschreven.

9 februari 2023 om 20:58

Toch, hij is wel heel snel. Dat is een sterk wapen als back. Als hij dan ook nog zijn mond dicht doet tijdens het rennen is ie nog sneller denk ik!

Beste Ronald, wij hebben nooit begrepen waarom jij in Dest de ideale oplossing zag…

Mwah Koeman, Dest is geen Barca materiaal. Die had eigenlijk nooit gehaald mogen worden. Er zitten nu mensen bij Barca die er echt verstand van hebben en daarom moest Dest weg.

9 februari 2023 om 17:59

"er zitten nu mensen bij Barca die er echt verstand van hebben"

Serieus?

9 februari 2023 om 18:03

Ja bloedserieus. Barca heeft nu een prachtig elftal gemixt met jonge talenten en ervaren (top)spelers. Staan daarom ook terecht 8 punten los in Laliga, zitten nog in de beker en gaan tegen United spelen voor Europees.

Ik hoorde laatst Laliga voorzitter zeggen dat Barca financieel het ook weer in orde heeft. Om dit voor elkaar te krijgen heb je mensen met verstand nodig lijkt mij.

9 februari 2023 om 19:51

Die anderhalf miljard Euro die plotseling beschikbaar was nadat Koeman ontslagen was,(nadat hij verschillende dure spelers slecht nieuws moest verkopen) zal ook wel enigszins geholpen hebben om de huidige selectie te kunnen realiseren, volgens mij. Met een oude piraat en 2 clowns en geen geld wordt het lastig om resultaten te halen.

9 februari 2023 om 20:17

Ze mogen god op hun blote knieën bedanken dat die anderhalf miljard niet beschikbaar was ten tijde van koeman. Die had dan een partij middelmaat aangekocht…

10 februari 2023 om 10:50

Laliga heet toch eigenlijk Laliega??

9 februari 2023 om 18:42

Ze hebben een vermogen geinvesteerd en liggen uit de CL. Dat is niet best. Dat Real onnodig veel punten laat liggen dat wil niet meteen zeggen dat Barca bovenmatig goed presteert

9 februari 2023 om 18:48

Iedere club die de cijfers neerlegt van Barça dit seizoen, presteert bovenmatig, ouwe pik. Veertien keer de nul gehouden, Slechts één keer verloren in twintig wedstrijden, halve finale van de beker. Dat het Europees niet op topniveau gelukt is, is jammer, maar niet meer dan dat.

Goed, dat is ingaande op jouw lulkoek. Verder slaat je antwoord natuurlijk als een tang op een varken.

9 februari 2023 om 18:56

Ze hebben onderaan de streep voor 119 miljoen geinvesteerd. Voor een club van het kaliber Barca is dit niks. Zeker als je bedenkt dat ze daarvoor niks konden.

Vriend en vijand ziet in dat er een wereld van verschil zit tussen dit Barca en dat onder het vorige bestuur. Zowel sportief als financieel. Er zit nu een capabel bestuur en trainer.

En het is niet de schuld van Barca dat Real punten laat liggen. Direct onderling heeft Barca laatst nog een prijs gewonnen.

9 februari 2023 om 19:08

Ach Japie misschien is Real wel niet zo goed als je denk het is gewoon een bejaarden team aan het worden hoor , die zijn erg laat met doorselecteren maar dat was jou zeker niet zo opgevallen , en als je naar Barcelona kijk die hebben een erg jong team en hebben pas 6 tegen goals , ze presteren juist erg goed hoor .

9 februari 2023 om 18:48

Grapjas, die zelfde mensen hebben spelers als Torres binnengehaald voor een absurd bedrag.

Omdat Dest als een kip zonder kop speelt. Ik begreep eerder niet waarom Semedo weg moest en Sergi Roberto mocht blijven...of waarom Umtiti werd weg gepest en Langlet niet.

9 februari 2023 om 17:55

Semedo was ook gewoon bagger. Aanvallend bracht hij weinig en verdedigend ook kwetsbaar, is eigenlijk alleen snel.. Umtiti en lenglet zijn beide ook bagger. Sergio Roberto is beter dan al die namen. Prima 12de man, levert altijd een 6, en multi inzetbaar.

9 februari 2023 om 18:01

Umtiti was voor zijn blessure echt een beest. Helaas koos hij voor het wk dat uiteindelijk zijn carrière zou kosten. Na zijn blessure was het niet best nee en hij kon nog amper om zijn as draaien.

9 februari 2023 om 19:18

Sergi Roberto beter? Waarin precies? Sergi is de Blind van Barcelona: te traag voor een back en te fysiek te zwak en te klein voor een central. Achterin is slechter dan Semedo en Umtiti.

9 februari 2023 om 18:49

De rest is gehaald voor veel geld, verdienden een aardig salaris en leverden ook nog eens geld op na verkoop. Sergi Roberto hebben ze altijd binnen gehouden, weliswaar als matige back-up maar één die relatief weinig kostte.

Ik lees de titel en dacht aan Suarez.. gaat het verdomme over Dest..

Ze hadden koeman de tijd moeten geven bij barcelona. Dest prima voetballer.

Bedankt voor de 25 mil Koeman, beste deal van de laatste 10 jaar vind ik.

Dest is matig, maar ik kan Koeman wel begrijpen, Bellerin is ook alweer weg, en met alle respect voor Sergio Roberto, maar die kwam 4 jaar geleden al kwaliteit te kort, zelfs tov Dest. Alleen tja kind van de club he.

Koeman snapt zelf niet dat zijn keuzes niet al de beste keuzes waren.

Grappig hoe hij zei: “Barcelona doet het goed nu, maar ze hebben 11 nieuwe spelers ofzo gehaald. Ik moest het doen zonder Messi die net vertrokken was”. Meneer Koeman ging nauwelijks in op die ene jaar daarvoor waarbij hij de beschikking had over Messi, Grizzie en Coutinho!

Als ik het niet mis heb, heeft Laporta weten te voorkomen dat Koeman nog een vriendje naar Barcelona had gehaald waar de club niets aan zou hebben. Wijnaldum namelijk. Toevallig maar waar, weer een Nederlandse speler. Nu snapt meneer niet waarom Dest weg moest?

Beste beslissing was om deze man te ontslaan.

9 februari 2023 om 18:55

Koeman vergeet ook gemakshalve hoe Barça het veel en veel beter deed met Auba (afgeschreven bij Arsenal en nu ook weer bij Chelsea), een 39-jarige Daniel Alves en Adama Traore.

Lekker makkelijk om nu te wijzen naar Lewa en co.

Koeman is ongeschikt voor de absolute top. Dat is geen schande, overigens.

9 februari 2023 om 20:36

Echt ongelloffelijk wat Xavi uit deze drie spelers nog heeft kunnen uithalen. En dat is het verschil met Koeman. Onder Koeman werd alleen Pedri echt beter, maar ook volledig uitgezogen. Gavi was lekker fel, maar echt niet zo goed zoals hij nu onder Xavi speelt. Hetzelfde geldt voor FdJ die zich nu onder Xavi ook positief aan het ontwikkelen is. En om nog maar te zwijgen over een herboren Busquets en ter Stegen. Ten slotte durft Xavi ook nog eens door te selecteren door spelers als Pique en Alba te passeren ten opzichte van jong bloed wat gezien de status van beide heren echt niet makkelijk is.

Nee, een volgevreten nep vedette laten komen omdat hij een Barca verleden heeft. Status van Barca en dan Dani Alves toevoegen..... Ik zou zeggen licentie intrekken bijna..

Gelukkig heeft iedereen hier meer verstand van voetbal dan Koeman 😂

10 februari 2023 om 09:45

Gelukkig is Dest altijd onbetwiste basisspeler geweest bij zijn drie clubs en wist hij zijn stempel in positieve zin op de wedstrijd te drukken, om Koemans gelijk te bevestigen.

Koeman kom op deze Sergino Dest wannabe rapper denkt dat hij een vedette is en behoorlijk veel prijzen heeft gepakt en dat ie belangrijk is, en buiten dat is ie zo arrogant en denkt alleen aan zichzelf ik irriteerde me toen ik hem een keer zag bij Andy in de auto bah wat een mannetje AC Milan moet m snel wegdoen en snap helemaal niet waarom een club als AC Milan hem heeft gehaald….

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren