Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman onthult inhoud van gesprek met Xavi Simons: ‘Dat kan écht niet’

Laatste update:

Ronald Koeman heeft met Xavi Simons gesproken over zijn teleurstellende optreden tegen Schotland (4-0 winst). De bondscoach van het Nederlands elftal onthult dat de aanvallende middenvelder van RB Leipzig behoorlijk zelfkritisch is. "Hij vond zelf ook dat hij te veel balverlies had", aldus Koeman maandag op de persconferentie in aanloop naar de oefeninterland tegen Duitsland.

Simons ontvangt bij zijn club regelmatig zeer lovende kritieken, maar in het Nederlands elftal loopt het een stuk stroever bij de voormalig PSV'er. "Ik heb met hem gesproken na de wedstrijd", beaamt Koeman.

De bondscoach kan zich vinden in een deel van de kritiek die klonk. "Ik ben het er wel mee eens dat hij in het Nederlands elftal vecht tegen... Ik heb met hem gesproken of hij niet te veel druk op zichzelf legt. Bij zijn club speelt hij aan de linkerkant, bij ons vooral rechts. Maar hij heeft ook op die plek gespeeld tegen Griekenland thuis, toen was hij echt heel goed."

Aan de motivatie van Simons ligt het in elk geval niet. "Als er één speler goed en belangrijk wil zijn voor Oranje, dan is dat Xavi wel. Daar praat je over."

Tegen Schotland grossierde Simons in balverlies. "Het is een jongen die ook wel zelfkritisch is. Hij zegt ook dat hij te veel balverliesmomenten had op een plek waar dat echt niet kan. Als het gebeurt in een aanvallende situatie dan mag het, maar op eigen helft moet je altijd denken aan balbezit houden. Dat zijn geen plekken waar je een actie kan maken die balverlies kan opleveren."

Koeman krijgt de vraag wat hij in dat opzicht mag verwachten van een speler die pas twintig jaar oud is. "Ik mag van hem verwachten dat hij zich ontwikkelt in het herkennen van het moment: wanneer wel en wanneer niet?"

In het algemeen vond Koeman de wedstrijd tegen Schotland ondanks de 4-0 zege niet goed. "Ik wil tegen Duitsland zien dat we in balbezit beter spelen en dat we minder kansen weggeven. We leden onnodig veel balverlies. Dat kende ik niet van ons. Maar misschien is dat wel goed. Ik heb liever dat alles klopt in de zomer. Ik ben nog niet waar ik wil zijn met Oranje, maar dat heeft ook te maken met blessures."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze jongen speelt overal waar hij komt geweldig behalve bij Oranje. Dus dan vraag ik me af waar het aan ligt? Is het de druk? Manier van spelen? Of ligt het aan zijn teamgenoten die hem beperken? Of misschien ligt interland voetbal hem gewoon niet? Who knows. Feit is wel dat als je hem weet te laten presteren, je echt een geweldige speler in huis hebt.

25 maart 2024 om 18:58

Bij Oranje speel je natuurlijk met totaal andere spelers. Hij is nog jong en heeft denk ik meer tijd nodig om om te schakelen van club maar interlandvoetbal.

25 maart 2024 om 19:01

is vrij duidelijk waarom het bij Oranje niet lukt. in al zijn andere teams speelt hij met lopende spelers om hem heen die wanneer hij tempo maakt met hem mee rennen, bij Oranje staan ze allemaal te wachten op de bal in de voeten.

Xavi moet spelers als Malen om hem heen hebben, niet spelers als Depay of Wijnaldum.

25 maart 2024 om 22:47

Als ik mij niet vergis, heeft Xavi het merendeel van zijn interlands tot nu toe zonder Depay en Wijnaldum gespeeld. Ook van die wedstrijden kunnen we niet bepaald zeggen dat het lekker liep bij hem. Vrij vermoeiend en eentonig om het matige spel van anderen ook al op de heren Depay en Wijnaldum af te schuiven...

25 maart 2024 om 19:18

Heel eenvoudig te verklaren. Oranje probeert altijd op balbezit te spelen, verzorgd voetbal. Breien en tikkie breed en tikkie terug. Voor spelers als Noa Lang, Malen, Frimpong, Xavi is dat totaal niet hun spel. Dat zijn spelers die loeren op counters en willen vaak zonder aanwijzing voetballen. Alleen Koeman is conservatief en behoudend. Dat zie je terug aan bijvoorbeeld Geertuida die hij opstelt. Of Wieffer voor balans, Wijnaldum die hij oproept en opstelt. Net als Depay. Als hij innoveert en meegaat met de tijd zoals Guardiola. Dan speelt hij met De Ligt. Geertuida/dumfries rechtsback. Frimpong zijkant. Middenveld met Reinders, Xavi (vrije rol) en start je met Malen. Ook had hij Kluivert de kans moeten geven op nummer 10 positie. Die is in mijn optiek wel goed bezig dit seizoen en houdt zich prima staande. Enige speler die op hoog tempo nog overzicht bewaard. Verder speelt Gakpo altijd heel erg behoudend. Vind hem geen super indruk maken, weliswaar betrokken bij goals en op WK maakt hij goals. Maar daarnaast is het geen Robben, Sneijder die 70-90 minuten aanwezig is. Dit is perfecte voorbeeld van momentvoetballer. Zoals Van Nistelrooy. Heeft 1/2 kansen nodig en breekt het open, daarna volledig ontzichtbaar. Kan je ook ver brengen uiteindelijk, maar ik zie liever iemand die 70 minuten domineert. En 5/6 kansen creeert en het publiek vermaakt. Malen liet bijvoorbeeld wel al zoveel zien meer dan Gakpo. Net als Koopmeiners en Weghorst. Volgende keer Kluivert en Malen beiden opstellen, want Bergwijn, Berghuis, Gakpo gaan niet brengen wat het publiek 90 minuten wilt zien.

Tegen Griekenland was hij echt heel goed 🤔? Wedstrijd niet zo meer op mijn netvlies staan. Maar volgensmij heeft Simons nog geen enkele wedstrijd heel bijzonder in oranje gespeeld.

25 maart 2024 om 19:10

was zijn beste wedstrijd... maar griekenland was heel zwak en zo bijzonder was xavi toen ook niet.

Duidelijker dan dit kan haast niet, de juiste uitleg, ook de analyse over Oranje tegen Scotland.
En ja, ik hoop dat het tegen Duitsland inderdaad wat beter gaat, met name het balverlies.
Als de Duitsers net zoveel kansen krijgen als Scotland, dan gaat Oranje een portie rammes krijgen!

Misschien is het dat Nederland gewoon nooit een elftal heeft dat lekker draait en vrijuit kan voetballen. Het gaat altijd moeizaam en de verwachting is vooraf altijd een stroperige pot waarbij de pers en de achterban wilt dat het veel beter gaat, maar ook weet dat dit niet echt gaat gebeuren. Dus alles is een teleurstelling. Misschien is het ook een beetje te negatief rondom het elftal. Kijkende naar de carrière van Xavi Simons, altijd gespeeld in vrijuit voetballende teams. Simons is echter wel een speler met veel gif. Of grinta. Dat zou je juist niet verwachten van een jochie uit de jeugd van Barcelona en PSG dat al sinds zijn 10e gehypt wordt en een contract heeft bij Nike. Dat siert hem heel erg, dus theoretisch gezien zou je zeggen dat hij uiteindelijk zal uitgroeien tot een leider bij Oranje.

Ter vergelijking, de top 3 qua balverlies tegen Schotland: Simons 16x, Depay 11x, en Wiefer 10x

25 maart 2024 om 20:04

Los van het feit dat Van Dijk ook 11 keer balverlies had (in 82 touches), zegt die statistiek niet alles natuurlijk.Het is natuurlijk te veel balverlies, maar Simons had 54 touches, Depay 42 en Wieffer 62. Gakpo had 8 keer balverlies in 34 touches en Frimpong 7 keer in 36 touches. Wijnaldum 4 keer in 34 touches. Veerman 4x in 27 touches.Opvallend hoeveel balverlies Gakpo dus ook gemiddeld had, maar ook opvallend hoe weinig ballen Wijnaldum in 82 minuten heeft gehad. Als aanvallende middenvelder mag je meer aanwezigheid verwachten.Reijnders 82 touches en slechts 8 keer balverlies en het merendeel dwas ook nog in de eerste helft, geweldige tweede helft.

25 maart 2024 om 22:12

Ja en die statistiek van jou zegt ook niet alles.

Balverlies van Veerman omdat je iemand 1 op 1 wilt zetten en het net niet lukt, is totaal anders dan het balverlies van Wieffer achterin waardoor Schotland 1 op 1 komt met de keeper.

Simons gaat soms teveel op avontuur en wil hij rond de zestien twee man passeren, terwijl hij gewoon de bal moet afspelen.

Hij wil zich graag bewijzen en dan houdt hij de bal te lang vast, terwijl een aantal spelers al de diepte in gaan. Het lijkt of hij erg onder druk staat, maar dat is hij ook, want wij en de media verwachten heel veel van Simons.

Het probleem is simpel: Xavi heeft niet genoeg goede spelers om zich heen, waardoor hij zelf de belangrijkste speler wil zijn en moeilijk gaat zitten voetballen (is hij mee begonnen sinds vd Vaart ons vertelde dat het NL elftal om hem heen gebouwd moest worden). Als hij zich meer in dienst van het elftal opstelt en gewoon focust op zijn taken kan het een prima basisspeler zijn.

25 maart 2024 om 23:22

Bij psv was hij ook de beste en dat ging prima

In alle eerlijkheid, wat een teleurstellende bondscoach. Elke speler van het Nederlands elftal die een mindere wedstrijd kent, wordt gelijk in het openbaar zo besproken door hem. Jammer wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren