Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman heeft goed nieuws voor komende bekerfinale: ‘Ja, hij kan spelen’

Laatste update:

Barcelona kan zaterdagavond in de finale van de Copa del Rey tegen Athletic Club beschikken over Gerard Piqué, zo meldde Ronald Koeman vrijdag op de persconferentie. De oefenmeester wilde nog niet kwijt in welk systeem Barça zal aantreden in de bekerfinale, maar volgens Koeman is dat ook niet van al te groot belang.

"Ja, hij kan morgen spelen", antwoordde Koeman op een vraag over de fysieke gesteldheid van Piqué. De centrumverdediger was afgelopen anderhalve maand uitgeschakeld omdat hij opnieuw last kreeg van zijn knie. Een eerdere knieblessure hield Piqué van eind november tot medio februari ook al aan de kant. "Hij heeft zonder problemen meegetraind en is dus inzetbaar", aldus Koeman.

Opvallend genoeg wordt het de vierde keer dat Barcelona dit seizoen tegen Athletic Club speelt. "We hebben twee keer van ze gewonnen in de competitie en van ze verloren in de verlenging van de Super Cup (2-3, red.)", weet Koeman. "We weten dat we aan elkaar gewaagd zijn. We moeten goed zijn aan de bal en vooral ook zonder de bal. De laatste twee wedstrijden die we hebben verloren lag was ons spel zonder bal niet goed."

Koeman werd gevraagd naar het speelplan van Barcelona in de Copa del Rey-finale. "Onze benadering is altijd hetzelfde", aldus de coach. "We kunnen met drie of met vier verdedigers spelen, maar onze aanpak is hetzelfde: domineer de wedstrijd, zoek spelers tussen de linies, bereik de vleugels en creëer kansen. En, zoals ik eerder zei, zodra we de bal verliezen, moeten we hem heroveren. Het systeem is niet het belangrijkste."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"we moeten goed zijn aan de bal en vooral ook zonder de bal." Goede tactiek. Ik heb er vertrouwen in. Misschien voor de zekerheid ook nog stellen dat je ook goed moet zijn op alle momenten dat de bal niet in bezit is van eender van de ploegen, maar zich tussen spelers in bevindt. Dan wil je ook goed zijn. Tijdens de rust kunnen ze een rustmomentje pakken trouwens.

16 april 2021 om 19:56

Ik zou toch het liefst zien dat ze ook tijdens de rust goed zijn hoor.

16 april 2021 om 20:30

Haha precies wat je zegt als je eigenlijk niks kwijt wilt.

Zonder Piqué ging beter dan met Piqué volgens mij. Misschien niet te belangrijk maken en het doen met de spelers die echt wedstrijdfit zijn.

16 april 2021 om 19:55

Pique-Araujo vind ik wel het beste duo. Ik zou met Mingueza op de rechtsback spelen. Ik zou ook Pedri wat rust gunnen en met Ilaix spelen tegen de altijd fysieke Basken.

Wellicht enigste prijs die voor het grijpen ligt. Als ze dit ook weggeven dan is dat straks twee seizoenen zonder prijzen. Zou ongekend zijn, maar wel tekenend voor het aantal slechte aankopen van afgelopen jaren.

Hoop op het beste en misschien nog de dubbel aan eind van seizoen. Zou mooi meegenomen zijn, maar goed eerst Copa zien te winnen.

16 april 2021 om 19:57

Het blijft bizar dat je gewoon beter bent zonder de dure aankopen Griezmann en Countinho. Een titel zou in dit overgangsseizoen mooi zijn. Een spits blijft de ontbrekende schakel.

16 april 2021 om 20:32

Gebeurde in de laatste 2 seizoenen van rijkaard ook en daarna kregen we het het seizoen met de sextuple. Dingen slaan snel om in voetbal.

Of het nu echt goed nieuws is dat pique terug is weet ik niet
Vond barca in zijn afwezigheid juist sterker als met pique

Voor pique persoonlijk wel fijn natuurlijk

Altijd goed als je een speler met veel ervaring terug hebt in de selectie. Pique is uit audio-beelden gebleken zeer gemotiveerd zijn om de copa te winnen na het verlies in de classico.

Kijken of Koeman eindelijk z'n eerste grote wedstrijd weet te winnen. De mentaliteit van de ploeg is al een dikke vier maanden heel anders en dat is echt dankzij Koeman en z'n team. Tactisch is het echter nog steeds behoorlijk pover.

16 april 2021 om 20:56

Het is altijd weer de vraag hoe we dit keer gaan spelen. 433 of 352. Het team is ook wel wat groen om er in de grote wedstrijden meteen al te staan.

Ik hoop dat we Bilbao morgen terug kunnen pakken voor de Supercopa, want dit is gewoon een grotere prijs. Het wordt waarschijnlijk weer een vervelende wedstrijd en ze zullen er een gevecht van proberen te maken, maar ik heb dit keer veel meer vertrouwen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren