Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Koeman bevestigt vast één basisspeler en doet geen belofte over systeem

Laatste update:

Stefan de Vrij staat dinsdag wederom in de basis bij het Nederlands elftal. Dat werd maandag duidelijk tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Gibraltar. Ook liet bondscoach Ronald Koeman weten dat er wijzigingen zullen plaatsvinden in de opstelling, zonder daarbij concrete namen te noemen. Daarnaast kon hij niet beloven dat Oranje dinsdag aanvallender zal aantreden dan normaal, wanneer het 5-3-2-systeem gehanteerd wordt.

De Vrij kan normaliter niet rekenen op een basisplaats bij Oranje. De mandekker van Internazionale heeft daarbij de pech dat Koeman de keuze heeft uit veel sterke centrale verdedigers. Deze interlandperiode zijn onder meer Micky van de Ven, Lutsharel Geertruida en Matthijs de Ligt niet van de partij, waardoor De Vrij zaterdag tegen Ierland (1-0) zijn 61ste interland mocht spelen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

"Ik denk dat er al een hele lange tijd goede verdedigers zijn, dus de bondscoach heeft enorm veel keuze", vertelt De Vrij. "Daarom was ik persoonlijk ook gebrand en gretig om te laten zien dat ik er ook bij hoor. Er zijn natuurlijk veel opties en in maart en juni was ik er niet bij. Uiteindelijk zijn de keuzes aan de bondscoach."

"Ik denk dat het een wedstrijd wordt waarin we heel veel balbezit gaan hebben en dat we veel gaan aanvallen. Ik denk dat na de vorige wedstrijd vooral het rendement omhoog moet. We hebben veel kansen gehad (tegen Ierland, red.) en er uiteindelijk maar één gemaakt. Dan blijft het toch spannend. Ik denk dat dat beter moet."

ESPN-verslaggever Pascal Kamperman trekt vervolgens de conclusie dat de aanwezigheid van De Vrij op de persconferentie betekent dat hij dinsdag andermaal aan de aftrap staat. "Dat weet ik nog niet, maar normaal...", lacht De Vrij, die vervolgens onderbroken wordt door Koeman: "Ik begrijp dat degene die meegaat (naar de persconferentie, red.) altijd speelt..." Kamperman vraagt of Koeman die regel ook hanteert. "Ja", is de bondscoach duidelijk.

Koeman maakt vervolgens bekend dat hij sowieso wijzigingen gaat doorvoeren in de opstelling. De bondscoach heeft gesprekken gevoerd met Liverpool-sterren Virgil van Dijk en Cody Gakpo, maar liet in het midden wat de inhoud van die onderonsjes was. "Het kan zijn", antwoordde Koeman op de vraag of die gesprekken over het al dan niet meespelen van de twee gingen. "Het kan ook zijn dat het gaat om momenten in de vorige wedstrijd. Of, met de aanvoerder (Van Dijk, red), ook andere zaken."

Systeem
"We gaan wel wat posities wijzigen", vervolgt Koeman, die buiten de basisplaats van De Vrij weinig tot niets wil prijsgeven over de opstelling dinsdag. Koeman bevestigt dat hij andere spelers aan het werk wil zien. Op de vraag van Kamperman of Koeman ook het systeem gaat wijzigen, krijgt de journalist geen direct antwoord. "Het gaat er vooral om om een aantal andere spelers op te stellen en te bekijken, ongeacht de tegenstander."

Kamperman probeert het opnieuw en vraagt of je 'tegen Gibraltar ook met drie centrale verdedigers en twee wingbacks moet spelen'. "Het wil niet zeggen dat als je met drie of twee speelt, dat het met twee aanvallender is dan met drie", antwoordt Koeman cryptisch. "Het is duidelijk dat de tegenstand normaal gesproken minimaal is, met alle respect. In de eerste wedstrijd (2-0) hebben we het niet goed gedaan. Je hebt veel goed aanvalsspel nodig. Het spel via de zijkanten zal heel belangrijk zijn."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is ook spannend tegen Gibraltar. Ik vraag me toch altijd af waarom we 5-3-2 spelen. Ja, we hebben een goede defensie zegt men dan. Maar dat is dan juist toch een reden om er maar 4 op te stellen? Ik kan me herinneren dat we in '14 met 5 speelden omdat we weinig goede verdedigers hadden, tenminste...

20 november 2023 om 17:16

5-3-2 is een beetje de verdedigende uitleg. Als je het 3-4-3 noemt is het weer extreem aanvallend.

20 november 2023 om 17:31

Klopt, maar wel met vleugelverdedigers, die als buitenspelers fungeren.
Zet daar daar gewoon echte vleugelaanvallers neer.
Onbegrijpelijk dat we vasthouden aan dit on-Nederlandse systeem.
Ga lekker 4-3-3 spelen.

20 november 2023 om 18:56

Het werkt alleen duidelijk niet, gezien Oranje maar heel moeilijk tot scoren komt.

20 november 2023 om 19:03

Exact. Als Dumfries zo ver naar voren staat geschoven dat hij niet meer terug over de middellijn komt, dan kun je daar beter Malen neerzetten.

20 november 2023 om 19:19

Maar als je geen goede voetballers hebt op de rest van de posities krijg je wel de ruimte om vijf goede verdedigers op te stellen

"het wil niet zeggen dat als je met drie of twee speelt, dat het met twee aanvallender is dan met drie", antwoordt Koeman cryptisch. ""

Wel apart want bij het Nederlands elftal is het eigenlijk nooit aanvallend deze variant.

Zou het wel heel apart vinden als je 5-3-3 gaat spelen tegen dit team.

20 november 2023 om 18:06

Dat zou ik ook apart vinden. Dat je dan je keeper opoffert voor een extra spits

20 november 2023 om 18:53

Misschien maakt dat de wedstrijd wel wat leuker om naar te kijken. En bovendien spannender..

Je kan toch ook gewoon aanvallend spelen met 3-5-2. Als je daar toch aan wilt vasthouden ?

20 november 2023 om 18:08Je kan ook aanvallend spelen met 631, maar dan zou ik het anders gaan noemen.

Dat gedoe altijd van die coaches die 5 verdedigers het veld in sturen, maar het ook aanvallend gaan uitleggen. Voor mij zegt de 5 in 532 gewoon hoeveel verdedigers je het veld in stuurt, niet waar ze daarna allemaal gaan lopen. Dus in die zin vraag ik me nog of of je tegen Gibraltar niet met 3 of 4 verdedigers af zou kunnen

Ik zou ook als iedereen weer fit is voor De Vrij blijven kiezen. Eigenlijk de enige speler die amper iets op aan te merken is als hij speelt. En het is niet dat hij bij de minste club speelt ofzo.

20 november 2023 om 18:26

Ik vond hem echt ontzettend goed tegen Ierland. Hij was ook de enige die aanvallend een steentje bijdroeg door niet als een zombie de bal rond te spelen, maar met fatsoenlijke inspeelpasses te komen, door te lopen naar de volgende linie etc. Met afstand de beste speler op het veld.

Lekker 4-3-3 spelen! Verbruggen; Dumfries, de Vrij, Blind, Hartman; Schouten, Veerman, Simons; Stengs, Dallinga, Gakpo

20 november 2023 om 20:13

Vond Hartman anders behoorlijk slecht spelen. Misschien toch Blind op links.

20 november 2023 om 21:49

Hato mag nu ook lekker debuteren, als linksback.

Het interesseert me werkelijk helemaal niks hoe die speelt, ik wil gewoon leuk voetbal zien en met deze spelers moet dat goed te doen zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren