Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘KNVB zal straks stemmen. Op wie? In elk geval niet op Blatter, lijkt me’

Laatste update:

Uit naam van de KNVB uitte voorzitter Michael van Praag afgelopen zomer al forse kritiek op FIFA-preses Joseph Blatter, die het al sinds 1998 voor het zeggen heeft bij de wereldvoetbalbond en probeert om nog een termijn te blijven. Tegenkandidaat Jérôme Champagne was dinsdag in Zeist.

/

Over Champagne liet Van Praag zich positiever uit en daar was de Fransman blij mee. “Ik voel me vereerd door de aardige woorden aan mijn adres”, gaf hij aan in gesprek met de NOS. De uitdager, die in het verleden topbestuurder was bij de FIFA, weigerde zelf overigens om zijn opponent van alles te verwijten. “De mensen die alleen Blatter de schuld geven van alle problemen zitten verkeerd. Het is een collectieve verantwoordelijkheid.”

Ondanks alle kritiek heeft het er toch alle schijn van dat Blatter ook volgend jaar nog de scepter zwaait bij de wereldvoetbalbond, en dat de poging van Champagne weinig kans van slagen heeft. “Dat weten we officieel niet, of het kansloos is. Pas bij de verkiezingen op 29 mei zal duidelijk zijn hoe de verhoudingen liggen”, laat een woordvoerder van de KNVB echter weten aan het Algemeen Dagblad. “De KNVB luistert en zal straks stemmen. Op wie? In elk geval niet op Blatter, lijkt me.”

Denk je dat Joseph Blatter de voorzitter van de FIFA blijft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die Afrikaanse en Aziatische landen zullen wel weer wat garanties van Blatter krijgen. Hij haalt alle stemmen van de niet voetbal landen toch binnen. Doodzonde dat zo n oude gek aan de macht blijft. Hij krijgt van alle kanten de wind van voren en snapt het blijkbaar nog steeds niet.

21 januari 2015 om 09:42

Ik denk dat Blatter uit Rusland nu ook wel stemmen krijgt: http://www.nusport.nl/voetbal/3976078/

Het is vechten tegen de bierkaai, die seniele oude vent blijft gewoon op zijn troon zitten door al die corrupte landen die voor hem stemmen.

Hij zal over een paar jaar zelfs nog voor een zesde termijn gaan. Bah.

'all dictators die'. Daar moeten we dan maar op hopen ben ik bang.

ik ken de andere kandidaten niet maar alles lijkt.mij beter dan blatter

waarom wordt van.praag zelf geen kandidaat of mag/kan dat niet?

Nederland moet er gewoon met alle Europese landen uit de fifa stappen. Het meeste geld stroomt binnen via de Uefa. Gewoon oprotten met Blatter en consorten.

21 januari 2015 om 11:37

Totaal eens met jou. Het is ronduit schandalig als je je nog met zo'n man associeert.

De enige optie als het niet goed komt bij de Fifa is gewoon met alle grote landen eruit stappen en een eigen "Fifa" oprichten. Zo begin je met een schone lei.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren