Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB wil over zes jaar Champions League-finale organiseren

Laatste update:

De KNVB wil de finale van de Champions League over zes jaar naar Nederland halen. De bond hoopt de eindstrijd van het miljardenbal te kunnen organiseren in het nieuwe stadion van Feyenoord, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Het is echter nog onzeker of de nieuwe Kuip gebouwd gaat worden. Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB, noemt de organisatie van de finale “een heel ambitieus plan waar een heel goed bidbook voor nodig is bij de UEFA”.

Wanneer de KNVB kans wil maken op de organisatie van de Champions League-finale, dan moet de nieuwe Kuip wel beschikken over een behoorlijke capaciteit. De UEFA schrijft namelijk voor dat de capaciteit van een stadion dat de Champions League-finale wil organiseren meer dan 63.000 toeschouwers moet hebben. “Het plan om de belangrijkste clubfinale van Europa te organiseren past in de plannen van de KNVB om meer belangrijke internationale voetbaltoernooien/evenementen te organiseren in de komende jaren”, zo klinkt het. De laatste keer dat de Champions League-finale in Nederland werd gespeeld, was in 1998. Destijds won Real Madrid met 1-0 van Juventus in Amsterdam.

De bond slaagde er eerder al in om het EK zaalvoetbal van 2022 naar Nederland te halen. Komende zomer worden in de Johan Cruijff ArenA vier EK-wedstrijden gespeeld. Verder hoopt de KNVB op het WK Onder-17 en de Champions League-finale voor vrouwen in 2023. In 2017 werd het EK voor vrouwen nog in Nederland afgewerkt en de KNVB leverde al een bidbook in voor de organisatie van het WK voor vrouwen. “Daar doen 32 landen aan mee tegenwoordig en dat is veel voor Nederland. We zouden daarin een samenwerking kunnen zoeken met andere landen om ons heen zoals België, Duitsland of het Verenigd Koninkrijk”, aldus De Jong.

Verwacht jij dat de Champions League-finale over zes jaar in Rotterdam gespeeld wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Nou speel die alsjeblieft in de Kuip, en desnoods in de Arena. Zeker niet in het nieuwe stadion. Dit zijn Nederlands’ 2 nationale stadions, en ik vind niet dat we dat moeten veranderen. De sfeer en herinneringen in de Kuip en in een klein beetje mindere mate de Arena, wegen voor mij heel zwaar.

14 januari 2020 om 16:58

Die hebben geen 63.000+ stoeltjes

14 januari 2020 om 17:54

@Boris19 @blackpool Oh oke. Mijn fout. Dank voor de verbetering

14 januari 2020 om 16:59

Eis Uefa is een capaciteit van 63000 toeschouwers. Zo’n stadion heeft Nederland op dit moment niet. Zou dus alleen in de nieuwe Kuip kunnen of De Arena zou ook moeten uitbreiden.

14 januari 2020 om 17:02

De Arena was toentertijd ook nieuw en werd jarenlang verafschuwd. Hoe lang heeft het veld er bijvoorbeeld abominabel bijgelegen? Inmiddels liggen die problemen lang achter ons, zijn die foeilelijke regenboogstoeltjes vervangen door egaal rode exemplaren en lijken de fans het stadion ook omarmd te hebben. De Arena is vorig jaar het decor geworden van legendarische wedstrijden, zoals De Meer dat voorheen ook was. Zo zie je maar dat mettertijd alles went. En ja, ik ga de Kuip ongelooflijk missen. Het blijft de plek van mijn grootste jongensdromen. Echter zou dat niet doorslaggevend moeten zijn in de besluitvorming over een eventueel nieuw stadion.

14 januari 2020 om 17:21

speciaal door jouw reactie de oude stoeltjes opgezocht. Dat zag er toch een stuk leuker uit dan hoe het er nu uit ziet. Het had misschien nog mooier kunnen wezen door daadwerkelijk een regenboog motief te hanteren maar zoiets geeft naar mijn idee een stadion toch juist identiteit dat van zulke kille rode stoeltjes, die zie je immers in ieder stadion, in de bioscoop, in het theater. Jammer zeg! Gemiste kans.

14 januari 2020 om 18:24

Ieder z'n smaak Ikea. Ik vind het juist door die rode stoeltjes veel minder kil eruit zien en ook veel meer Ajax. Het doortrekken van de tribunes tot aan het veld is al schitterend en ik hoop dat ze nog wat verzinnen om de hoeken nog dichter te maken. Zijn ze eigenlijk al bezig met die omloop bovenop? Zodat de Arena iets meer op de Allianz Arena van FC Bayern gaat lijken?

15 januari 2020 om 10:57

Er zijn al plannen om de hoeken dicht te zetten

14 januari 2020 om 17:22

Klein beetje mindere mate? De Kuip is een voetbaltempel van bijna 100 jaar oud, kun je qua herinneringen (en qua sfeer ook niet trouwens) in geen enkel opzicht vergelijken met de Arena.

14 januari 2020 om 17:37

Haha echt he. De Kuip is iconisch, uniek en echt een voetbaltempel. Het ademt voetbal, trilt heerlijk ouderwets op haar grondvesten en heeft 1 vd mooiste grasmatten van Europa. Wat mij betreft komt er geen Nederlands stadion maar ook een klein beetje in de buurt. Maar goed ik zal wel bevooroordeeld zijn Desondanks hoop ik wel echt op een nieuw stadion.

14 januari 2020 om 17:53

@Boadurum Ja in de Arena is recent nog halve finale CL gespeeld. Als je mijn leeftijd bekijkt, zal je zien dat ik nog niet geboren was dat Feyenoord voor het laatst Europees succes had, voor de 1 na laatste keer kampioen was geworden en een topsfeer had. Daarnaast ben ik ook nog eens Ajacied dus ik zie vooral de goede dingen aan de Arena. @Ingmar, redelijk mee eens, De Kuip is iconisch en wat mij betreft Nederlands nummer 1 stadion. Echter, de Arena heeft een flinke opmars gemaakt. Het heeft allebei wat. Arena is moderner, tekenend voor Amsterdam, terwijl de Kuip ouderwets is. Hier houden de Rotterdammers geloof ik meer van. Beiden topstadions waarbij de Kuip wat mij betreft licht de overhand heeft.

14 januari 2020 om 18:39

Ajax heeft met de ArenA bijna meer successen geboekt dan Feyenoord met de Kuip.... maar goed. Hoop dat die CL finale dan komt in een uitegbreide Arena, dan wel in de nieuwe Feyenoordtempel. De Kuip gaat hier natuurlijk niet voor gebruikt worden, staat de Uefa nooooit toe. Kansloos. Vergeet het maar.

14 januari 2020 om 20:32

@MeneertjeJ ja hoop t ook, als het überhaupt hier gehouden wordt. Het nieuwe Feyenoordstadion kan nooit beter zijn dan de Arena

Wie betaald die bepaald, gaat dus mooi niet door. De knvb gaat geen miljoenen betalen om een CL finale naar Nederland te halen

Het EK zaalvoetbal in de Johan Cruijff Arena. Ik moest wel lachen, aangezien er altijd gezegd wordt dat het net zaalvoetbal is in de winter. Maar dit slaat toch alles.

Verder, leuk dat ze denken dat het nieuwe stadion er komt. Ik ben één van de weinige voorstanders denk ik, maar alsnog vind ik het een enge gedachte om er 63000 mensen in te rammen. Moet je voorstellen als ze een keer niet komen, wat dit seizoen vaker voorkomt dan mij lief is. Dan is het echt een spookstadion. Toch spreken de plannen mij enorm aan.

14 januari 2020 om 17:07

Waar staat dat het EK zaalvoetbal in de JC arena gehouden wordt? Die 4 EK wedstrijden zijn deze zomer neem ik aan.

14 januari 2020 om 17:44

Sorry, dan is de tekst wat ongelukkig. Zie nu dat Groningen en Amsterdam (Ziggo Dome) de hosts zijn. Wat ongelukkig snel gelezen, kan gebeuren

Leuk dat de Knvb dit wilt organiseren. Voor mij persoonlijk is het niet nodig, overbodig, mits er daadwerkelijk een Nederlandse club in de finale speelt. Waarom spelen ze de finale niet gewoon in Qatar?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren