Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB verplaatst duel Ajax met maand en houdt ruimte voor meer wijzigingen

Laatste update:

De KNVB heeft woensdagmiddag het definitieve speelschema voor de Eredivisie en de Eerste Divisie bekendgemaakt. De voetbalbond heeft, ten opzichte van het conceptprogramma dat vorige week werd gepresenteerd, bij 47 van de 704 wedstrijden wijzigingen aangebracht wat betreft de aanvangstijd of speeldag.

De meest in het oog springende verandering is de verplaatsing van Ajax - Fortuna Sittard van zaterdag 24 augustus naar woensdag 25 september. De Amsterdammers spelen de week voor en de week na die zaterdag in de play-offs van de Champions League of de Europa League en krijgen daardoor meer tijd om te herstellen en zich voor te bereiden.

Ook voor de andere clubs die Europees actief zijn kunnen er nog wijzigingen plaatsvinden. Als FC Utrecht de play-offs van de Europa League haalt, gaat het duel met VVV-Venlo bijvoorbeeld ook naar 25 september. Als Feyenoord en AZ in dat stadium nog Europees actief zijn, wordt de onderlinge wedstrijd die de twee afwerken eveneens naar die dag verplaatst.

Voor PSV vindt er mogelijk nog een kleine wijziging plaats in de agenda. De wedstrijd die op 24 augustus tegen FC Groningen wordt gespeeld, blijft op verzoek van de Eindhovenaren sowieso in dat weekend staan. Alleen als de nummer twee van het afgelopen seizoen op donderdag 22 augustus moet aantreden in de play-offs van de Europa League, wil de club dat het duel wordt verplaatst naar zondag 25 augustus.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zolang hier vooraf goed over nagedacht wordt en clubs geen hinder ondervinden aan de verschuivingen, lijkt mij dit gewoon een goed plan. Dus niet dat alles moet wijken voor de clubs die Europees spelen.

19 juni 2019 om 15:58

Dus de Knvb moet eigenlijk wederom rekening houden met een halve finale?

19 juni 2019 om 16:16

Ja tuurlijk clubs doen mee aan een toernooi dus je moet rekening houden met een finaleplaats. Lijkt me wel handig als de bond daar vanuit gaat scheelt een hoop bombarie achteraf (hebben we vorig jaar gezien).

19 juni 2019 om 16:37

Zou ik zeker niet doen, omdat je een drukkere periode krijgt terwijl je haast nooit zover komt en anders krijg je een langer seizoen voor de spelers. Dat laatste is met het oog op het EK ook weer lastig. Ik vind dat je als Knvb niet uit hoeft te gaan van de rondes na de groepsfase tenzij clubs zich structureel plaatsen.

Ruim op tijd aangekondigd. Nu niet gaan klagen.

19 juni 2019 om 17:06

Dat was ook de klacht, Einstein. Je redeneert alsof men tegen Ajax klaagde, nee de KNVB was de boosdoener. Er valt nu niks te klagen.

Waarom wordt alleen voor PSV de wedstrijd sowieso niet naar september verplaatst?

19 juni 2019 om 15:41

Het enige dat ik me kan voorstellen is dat ze dat pas doen, als dit voor PSV van belang is. Als ze het dan nog niet doen, zou dat idd heel vreemd zijn.
Of Ajax heeft het eventueel wel aangevraagd en PSV niet.

19 juni 2019 om 15:41

Omdat PSV daar niet voor gekozen heeft.

19 juni 2019 om 15:44

Op verzoek van PSV zelf want ze hebben die mogelijkheid wel gekregen.

19 juni 2019 om 16:08

PSV heeft gezegd dat de wedstrijd niet verplaatst hoeft te worden. Ajax wilde dat wel. Het is dus een eigen keuze van PSV om de wedstrijd te laten staan.

19 juni 2019 om 16:24

Nee psv wil niet dat die verplaatst wordt! Tenminste nog niet

19 juni 2019 om 18:36

Omdat PSV heeft geweigerd

goed dat hier nu duidelijkheid over is voor dat het seizoen begonnen is. Wel zielig dat het juist de wedstrijd Ajax Fortuna is. Lijkt me dat dit voor veel Fortuna supporters een hoogtepunt is en dan moet je savonds na die wedstrijd nog eens 2.5 uur terug..

19 juni 2019 om 16:03

Dat is het voor iedere club in Nederland, daarbij weten ze het nu ruim van te voren.

19 juni 2019 om 19:26

Of je het een dag van tevoren of een half jaar van tevoren weet doet aan de reistijd niets af. Blijft vervelend als je doordeweeks zo laat thuis bent van een uitwdsstrijd.

Goede zaak. Ik zie dit seizoen voor zowel het Nederlands voetbal, als voor Ajax als een cruciaal seizoen. Om plek 11 te behouden moeten er goede resultaten worden gehaald en zullen clubs als Utrecht, AZ en Feyenoord Europees hun steentje moeten bijdragen. PSV moet hierbij terug naar het niveau van vier jaar geleden. Voor Ajax is dit jaar cruciaal omdat naar mijn mening Ajax zich dit jaar definitief kan settelen in de Europese (sub)top. Met een kwartfinale CL of ten minste overwintering, zien de prestaties van de laatste vier jaar er dan uitstekend uit. Ajax kan dan definitief aanhaken bij clubs als Roma, Benfica, Porto, Sevilla, Lyon en Valencia die voor de afgelopen drie seizoen veel succesvoller waren in Europa dan Ajax.

19 juni 2019 om 15:55

Qua prestaties zeker, maar toch denk ik dat die clubs meer aanzien en financiele mogelijkheden hebben (lees: uitgaven aan spelers) dan Ajax. Niet dat Ajax het aanzien niet verdiend, maar ik verwacht dat spelers natuurlijk ook kijken in wat voor competitie zo'n ploeg speelt.

Dan zou ik persoonlijk eerder voor een AS Roma kiezen dan Ajax. Dan speel je sowieso tegen clubs als: AC Milan, Inter, Juve, Lazio, Napoli, terwijl je het in Nederland dan moet doen met Feyenoord en Psv.

Ik vind het nogal onzinning. Laat toch lekker staan die thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Wordt de maand september alleen maar zwaarder van. Is echt niet nodig om nu al wedstrijden met een maand op te schuiven. Overigens waarom alleen van Ajax die wedstrijd verplaatsen? Mogelijk spelen er nog andere clubs eind augustus een voorronde. Dan kun je dan toch ook eind september plannen?

19 juni 2019 om 15:43

Als je het artikel nou eens zou lezen kan je zien dat bijvoorbeeld utrecht ook wordt geholpen als ze verder komen in europa

19 juni 2019 om 15:45

"47 wijzigingen van de 704 wedstrijden" lijkt me stug dat dit alleen wedstrijden van Ajax betreft,

19 juni 2019 om 15:49

Clubs kunnen dit (ook) zelf aanvragen. PSV heeft er, wellicht niet voor gekozen. Die redeneren wellicht zoals jij nu doet. An sich niets mis mee.

Hoe je het ook wendt of keert, de voorronde wedstrijden zijn misschien nog wel belangrijker dan de poulewedstrijden. Als je die voorronde niet overleeft, scheelt dat je als club vele miljoenen. First things first, zullen ze bij Ajax gedacht hebben.

19 juni 2019 om 16:10

PSV kon ook een wedstrijd laten verplaatsen maar dat hoefde niet. Eigen keuze dus.

Goede zaak voor de NL voetbal maar wel een hele slechte zaak voor de supporters van Fortuna die zo lang moeten terugreizen op een midweekse dag. Ach anders kunnen zij de dag daarna vrij nemen om door het centrum wandelen ;-).. Of de overnachting wordt als cadeau meegegeven door Knvb :P.

Hoop niet dat er te veel geschoven moet worden naar aanleiding van de CL en EL, dat gaat echt een hoop gezeur opleveren, ongeacht dat het van te voren goed is afgesproken.

De clubs zitten nu in de periode dat er nog mutaties in de wedstrijdschema gemaakt kunnen worden en dan is het logisch dat clubs die Europees gaan spelen hun voorkeuren mogen uitspreken, mits dat haalbaar is natuurlijk. Alleen begrijp ik niet waarom er niet op maandagavond gespeeld zal worden voor clubs die op donderdag EL spelen zodat ze 1 dag extra hersteltijd krijgen. Bij Ajax had men dat al eens aangekaart maar er werd daar niets mee gedaan door de Knvb.

Wijzigen ze ook de wedstrijd van Ajax - PSV ? JC schaal? Want die zit tussen de wedstrijden Basel - PSV en PSV Basel.

19 juni 2019 om 15:58

Is al verplaatst

19 juni 2019 om 17:08

Ajax vraagt al 80 mil voor zijn topspelers

Prima dat ze rekening houden. Hoe mooi zou het zijn als we 2 clubs in de cl hebben en 2 of misschien 3 in de EL. Al schat ik de kans erg klein dat dit gaat lukken.

Wel appart dat PSV de wedstrijd niet wilt verplaatsen. Benieuwd naar de redenen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren