Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB presenteert kalender 2015/16: ‘Programma zit in een krap jasje’

Laatste update:

De KNVB heeft maandag de speeldata voor het seizoen 2015/16 bekendgemaakt. Het betaald voetbal in Nederland begint op zondag 2 augustus met de strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen PSV en FC Groningen. Op vrijdag 7 augustus vangen de twee profcompetities, de Eredivisie en de Jupiler League, aan. Dat meldt de bond via de officiële kanalen.

/

“Voor de KNVB wegen bij de ontwikkeling van de kalender de sportieve uitgangspunten voor de competities en de mogelijkheid voor voetballiefhebbers om van de wedstrijden te genieten absoluut het zwaarst. Nu de speeldata vast staan, gaan we verder werken aan een competitieprogramma voor het komend seizoen.”, zegt KNVB-directeur Gijs de Jong.

Door het EK in de zomer van 2016 wordt de laatste speelronde een week eerder afgewerkt dan dit seizoen. Daardoor kent de Eredivisie twee midweekse speelronden. In de Jupiler League wordt zes keer een dubbel programma afgewerkt. “Het competitieprogramma zit in een krap jasje en er is weinig ruimte in de kalender voor eventuele wijzigingen en afgelastingen”, aldus De Jong. Het bekertoernooi begint op 22 september; de finale van het bekertoernooi vindt plaats op 24 april in De Kuip. De winterstop loopt van 22 december tot 14 januari.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben wel benieuwd wie de plek van jong Twente gaat innemen in de Jupiler league. Een competitie met 19 teams lijkt mij niet erg ideaal.

1 juni 2015 om 19:42

Komend seizoen nog wel, daarna promoveert de kampioen van de "beloften competitie" naar de Jupiler league.

2 juni 2015 om 07:37

Ik dacht FC Lienden. Die zijn amateurkampioen.

Van mij zouden ze volgende week al weer mogen beginnen!

1 juni 2015 om 19:44

Ja precies, niks aan die zomerperiode met alleen wat interlands en kwalificaties.

Misschien een erg domme vraag, maar ik vraag me al een tijdje af waarom de "johan cruijff schaal" de "johan cruijf schaal" heet. Ik denk omdat hij de beste voetballer van nederland ooit was maarr Kan iemand me dit uitleggen, alvast bedankt

1 juni 2015 om 17:02

Volgens mij heeeft het iets met de JC foundation te maken, een deel vd opbrengst word aan de JC foundation geschonken. Correct me if 'm wrong.

1 juni 2015 om 17:05

De winnaar mag een cruijf veldje aanleggen in zijn gemeente dacht ik.

1 juni 2015 om 17:09

Nee dat is de winnaar van het talent van het jaar

1 juni 2015 om 17:22

Terence/ajax
Precies wat je zelf al zegt: een eerbetoon aan de beste Nederlandse voetballer ooit!

1 juni 2015 om 21:17

In 1996 werd de opzet van de wedstrijd veranderd naar een nieuwe vorm. De prijs werd omgedoopt in de Johan Cruijff Schaal en de Amsterdam Arena werd voortaan de vaste locatie. Een deel van de opbrengst van het duel gaat sinds 1996 naar de Johan Cruyff Foundation.

Bron: Wikipedia

'in een krap jasje' Waar is de tijd dat er op oudjaarsdag gevoetbald werd? Ik meen me te herinneren dat dit nog niet zo lang geleden is (misschien een seizoen of 10). Zit het een beetje mee dan is het gewoon redelijk weer en kun je gewoon spelen. Maar misschien moeten we onze spelers gewoon lekker blijven verwennen met een lange winterstop, want dat verdienen ze zeker!!.. Neem een voorbeeld aan Engeland, zeer aantrekkelijk om in die periode van het jaar te spelen! Ik zou het niet erg vinden om op 2e kerstdag in de Arena te zitten.

1 juni 2015 om 17:09

Pff, alsjeblieft. Ben blij dat we daarvan af zijn. Ik heb op Tweede Kerstdag en oudjaarsdag in ieder geval wel wat beters te doen dan in het stadion te zitten. En ik denk dat voor de spelers hetzelfde geldt!

1 juni 2015 om 17:20

@exile

Voetbal is toch veel mooier dan bij je schoonouders een dag aan tafel te zitten, de meeste gaan het liefst naar het stadion!

1 juni 2015 om 17:30

Ik zou ook bijv. Op boxing day wel een speelronde willen, beter dan de zoveelste herhalingen van Annie en Home Alone

1 juni 2015 om 20:20

Als mijn schoonmoeder in zich in een botje zou verslikken zit ik liever aan tafel dan in het stadion

2 juni 2015 om 01:47

of prinses sisi

1 juni 2015 om 17:26

Roksajacied
Lijkt me ook heerlijk, lekker doorvoetballen.
Zal wel ook iets met (soms) onbespeelbare velden en het daardoor niet gelijk oplopen van de competitie te maken hebben, denk ik.

1 juni 2015 om 20:15

Als dat zo was, dan had je juist eind januari/begin februari niet moeten spelen i.p.v. eind december/begin januari. Juist eind januari/begin februari is het weer het slechtst in Nederland en is de kans op vorst en sneeuw het grootst.

1 juni 2015 om 20:20

Ok, bedankt voor deze info.

dat word dan lekker voor de CL deelnemers of de EL deelnemers ! dit gaat veel blessures opleveren!

1 juni 2015 om 17:12

Schei toch uit man. Dan trainen ze 2 dagen minder in de week. Je kunt ook gewoon 3 wedstrijden spelen, wanneer je maar voldoende rust hebt. Uitlooptrainingen etc meer invoeren. Daarbij snap ik de redenatie van een krappe agenda niet. Waarom zouden ze perse op die datum klaar moeten zijn. De spelers uit andere competities sluiten ook later aan.

1 juni 2015 om 17:16

ik wil het nog wel eens zien ik denk dat de CL en EL deelnemers het moeilijk krijgen!

Het seizoen zit er alweer op. Wat gaat de tijd snel!

Ik hoop dat de eerste en laatste wedstrijd thuis zijn, die wedstrijden staat er bij Roda vaak wat druk op :-)

Kan me nu al verheugen op de ontmoeting met PSV. Hopelijk zijn de kaartjes wat minder prijzig dan voor de KNVB Beker finale. Ook hoop ik dat we niet meer van 8 tot 3 uur snachts in de bus moeten zitten.

Offtopic: Weet iemand eigenlijk waarom die terugreis zo lang duurde? Eerst een uur of 3 in de bus wachten en toen nog met maar 80 km/u naar huis rijden. Wat een tocht. Kwam dat door die politie acties?

1 juni 2015 om 17:11

dan kunnen we nog lang wachten ze gaan denk ik bij geen club de prijzen naar beneden brengen!

Van mij mag de winterstop er wel uit, of in ieder geval worden ingekort. Niet voetballen op de feestdagen zoals in Engeland vind ik wel prima. Het probleem met de Nederlandse winters is dat ze te onvoorspelbaar zijn. Vaak genoeg is het in de winterstop prima voetbalweer, terwijl het daarna een ramp is en er afgelastingen nodig zijn. Die winterstop maakt het onnodig krap. Als die er niet is en er is een afgelasting noodzakelijk heb je nog meer dan genoeg tijd om die wedstrijd in te halen.

1 juni 2015 om 17:32

In de afgelopen jaren waren volgens mij de dagen rond Kerst juist vaak goed, veel sneeuw in februari en zelfs 2/3 jaar terug in Oktober, dus het Nederlandse weer is altijd onvoorspelbaar

Weet iemand waneer we de speelschema's van de clubs kunnen verwachten?

1 juni 2015 om 18:51

Ze zeggen over 2 weken

Ik snap niet dat ze hier altijd zeuren over krapheid van het schema. Maar 1 beker en de competitie.

Ik denk echt dat de play-offs voor de EL eruit moeten. Nu beginnen we weer vroeg wat net even een paar spelers in de etalage kan zetten. Raak je weer 1 speler kwijt tegen September die niet te vervangen is en de tegenstander dupeert die er wel tegen moet spelen. Denk dat een competitie indeling zoals Duitsland haalbaar moet zijn. De Engelse degradatie regel. Evt aangepast dat er 2 clubs rechtstreeks degraderen en 1 club rechtstreeks promoveert en dan voor de overige JL clubs een play-off met 1 finale ergens (kuip zoals in een bericht eerder vandaag geopperd). Dan kan de eredivisie later beginnen met complete selectie.

Nu maar hopen dat we geen strenge winter krijgen. Anders hebben ze een probleem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren