Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kieft: ‘Hij belichaamt alles wat voetbal is: techniek, drive, uitstraling, weergaloos!

Laatste update:

Europees Kampioen Wim Kieft en zangers Guus Meeuwis en Rolf Sanchez zijn te gast in Wie is de Leeuw?, de EK Quiz van ING en Voetbalzone. In deze show over het Nederlands elftal en het aankomende Europees Kampioenschap strijden de gasten met verslaggever Jelle Kusters van Voetbalzone om als eerste de verborgen Leeuw te ontdekken. Ondertussen bespreken ze het OranjeDNA en ontdekken ze samen met ING wat Oranje zo bijzonder maakt.

Guus schreef speciaal voor de campagne van ING en het Europees Kampioenschap het nummer In Oranje. Of dit nummer een hit gaat worden, hangt volgens hem vooral van één factor af.
“Oranje moet het gewoon ver schoppen. Er is één zinnetje waarvan ik hoop dat die opvalt: ‘In Oranje klopt het hart van iedereen.’ Dat gaat over het shirt dat symbool staat voor het OranjeDNA en ons allemaal samenbrengt.”

Dat samenbrengen herkent Rolf ook. “Ik kijk elke wedstrijd met veel plezier. Of we nu winnen of verliezen, ik sta altijd achter Oranje en dat is echt iets wat ik samen met mijn vader heb. We kijken vaak samen en anders bellen we tijdens of na de wedstrijd. Dat is iets wat voor mij heel bijzonder is.”

Missers: Welke speler kreeg rood tijdens de strafschoppenserie tegen Argentinië?

Wim heeft als enige aan tafel het voorrecht gehad om ook daadwerkelijk in het Oranje-shirt in actie te komen. “Ik vond het altijd heel bijzonder om op dat exclusieve lijstje met spelers te staan. Je had toch het gevoel dat je bij de crème de la crème hoorde. Als ik nu zelf naar Oranje kijk, wil ik altijd dat ze goed spelen zoals dat hoort bij de identiteit van ons voetbal. Dat is hartstikke moeilijk in een nationaal team, want je speelt weinig samen en hebt daardoor minder automatismen. Het OranjeDNA is voor mij aanvallend, eigenwijs en frivool.”

Als Guus die identiteit beaamt, gooit Rolf een dilemma op tafel. “Stel je voor dat we wel Europees Kampioen worden, maar geen goed voetbal spelen. Zijn we dan blij of niet?” Guus: “Dat is voor één keer ook goed, haha!”

Tijdens de aflevering vertelt Wim dat Diego Maradona de beste speler is tegen wie hij ooit gespeeld heeft. “Hij belichaamt alles wat voetbal is: techniek, drive, uitstraling, weergaloos. Dat was echt een sensatie.” Vervolgens vertelt hij een mooie anekdote. “Ik heb drie keer tegen hem gespeeld en hij heeft één keer wat tegen me gezegd. Ik had een ploeggenoot van hem een schop gegeven en toen kwam hij heel bestraffend naar me toe en zei hij: ‘Dat moet je echt nooit meer doen.’ Ik zei meteen: ‘Nee, ik zal het echt nooit meer doen!’ Dat was voor mij het hoogtepunt van mijn carrière, haha!”

Missers: Welke speler ontbreekt op deze teamfoto uit 2015?

De sportiviteit komt ook bij de dilemma’s aan de orde: alles om te winnen of sportiviteit boven alles? De hele tafel is van mening dat alles om te winnen hoort bij het OranjeDNA. Wim zegt lachend dat er gewoon gewonnen moet worden. “Daarvoor heb je er een aantal nodig die sportiviteit opzij kunnen schuiven.”

Andere dilemma’s over het OranjeDNA die de revue passeren in de aflevering zijn onder meer ‘individuele kwaliteit of de kracht van team’, ‘altijd gaan voor dominantie of counteren tegen toplanden’ en ‘lelijk winnen of prachtig ten onder’.

Meer lezen over de ontdekkingstocht naar het OranjeDNA? Lees erover op de
website
!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind Kieft een verademing in analistenland. Soms een tikkeltje zuur, maar hij heeft een nuchtere kijk op het spelletje, een eigen mening en ook ervaring als profvoetballer. Daarnaast is hij de meest bescheiden Amsterdammer/ajacied die ik ooit heb meegemaakt.

11 juni 2024 om 16:54

Het is wel één van de heren aan de diverse tafels waar je echt serieus naar luisterd ja.
De rest komt zoveel onzin uit, bij Wim gaat her tenminste nog over gewoon 'voetbal' terwijl de rest meer en meer over randzaken praat.

11 juni 2024 om 18:58

Zo bescheiden als hij vaak is, zo worden in Italië nog op handen gedragen. Heerlijk toch

Hahaha, die anekdote is wel echt mooi. Oke, sorry meneer Maradonna! 😅

9 juni 2024 om 13:17

Zo'n beetje wat Van Dijk tegen Paredes zei. Met het verschil dat Paredes een smeerlap pur sang is en nooit zo zou reageren als Kieft in deze anekdote.

Ik denk dat Strootman die nummer 6 is op de foto

9 juni 2024 om 10:08

Nope! Antwoorden zitten in de video. :D

9 juni 2024 om 10:33

Mathijsen?

Edit: Ik zie op de afbeelding 2015 dat kon Mathijsen nooit zijn. Plus Bruma en BMI zijn Cv's. Ik mis hier een linksback. Ik gok op Pieters?

Weer edit: Ik zie Blind die stond linksback. Ik geef op!

9 juni 2024 om 10:50

Ik zou eerder denken dat je een middenvelder mist omdat Blind linksback is. Dan zou ik eerder aan Sneijder denken. Ja ook ik heb geen zin om een video te bekijken op het moment.

9 juni 2024 om 13:33

Ik denk Jordy Clasie

Vindt Kieft altijd bescheiden overkomen en dat maakt hem in mijn ogen een goede analist.
Vele doen poepie jopie zoals Sneijder, Vd Meyden, Hooijdonk enz en kan ik niet serieus nemen.

Kieft heeft er altijd een goede kijk op. Zegt nooit gekke dingen.

Alles om te winnen hoort bij ons Oranje DNA? Ik heb juist het gevoel dat dat bij Oranje totaal niet is. Zelf willen we altijd juist mooi voetbal op de mat leggen en vliegen we eruit tegen een ploeg die wel alles uit de kast wil halen om te winnen. Dat zijn ploegen die willen sterven voor dat shirt wat ze dragen en die mentaliteit zie ik eerlijk gezegd niet bij Oranje.

9 juni 2024 om 13:19

Helemaal eens. Bij "alles om te winnen" denk ik aan Italië Argentinië Duitsland Portugal, zelfs nog eerder aan vechtvoetbal van IJsland oid dan aan ons voetbal. Onder Van Marwijk hadden we die vibe, met Nigel onder andere en Van Bommel en Robben (die het vervolgens liet afweten in de finale maar goed).

9 juni 2024 om 14:08

Kijk voor de gein even het filmpje op Youtube: The Netherlands vs Brasil, World Cup 1974: all the fouls . Dat is óók Nederland. Portugal 2006, en Spanje 2010. Afgelopen WK tegen Argentinië tel ik niet want toen was Lahoz totaal de weg kwijt. Maar we staan 3x in de top5 wedstrijden met de meeste kaarten. De noppen slijpen hoort er wel degelijk bij, en we hebben wat ijzervreters gehad, zeg. Dat hoort zeker bij het Oranje DNA .

Wel eens dat we nu zulke types missen.

Wieffer kan dat misschien worden. Die heeft ook dat felle, en die magische gave dat hij met meer wegkomt dan een ander.

9 juni 2024 om 15:51

Van Dijk Hartman Dumfries Weghorst De Ligt zijn wel spelers die veel inzet tonen en fysiek sterk zijn in hun spel. Alleen we missen een stofzuiger op het middenveld. En inderdaad, wat pit in de groep misschien?

9 juni 2024 om 19:46

@mt87

Dus dat. Nederland heeft altijd schoppers gehad en waren zeker in finales altijd zeer fel, maar over het algemeen ook.

Ze combineerden dit enkel vaker met goed aanvallend spel. Wat Oranje vaak mist is net dat klein beetje om bepaalde wedstrijden over de streep te trekken qua mentaliteit, maar strijden hebben ze altijd gedaan.

Maradonna en het WK in Mexico, dat had alles. De hand van God , een van de mooiste goals uit de geschiedenis. Op dat moment droeg hij dat elftal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren