Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Kazim haalt uit na Feyenoord-vertrek: ‘Hij probeerde problemen te veroorzaken’

Dinsdag, 10 januari 2017 om 16:30Chris Meijer • Laatste update: 16:30

Colin Kazim-Richards maakte onlangs de overstap van Coritiba naar Corinthians. De Turks-Engelse aanvaller heeft het naar zijn zin in Brazilië, maar kijkt toch nog even terug op zijn vertrek bij Feyenoord. De manier waarop hij moest vertrekken zit hem nog altijd dwars.

/

Na bedreigingen aan het adres van Mikos Gouka, journalist van het Algemeen Dagblad, werd Kazim-Richards uit de selectie van Feyenoord gezet. “Het maakt voor mij niet uit of je een journalist, een voetballer, een IT-man of een miljonair bent, je moet me respecteren. Deze man bleef schrijven over dingen die niks met voetbal te maken hadden”, zegt de ex-Feyenoorder tegen FourFourTwo. “Hij probeerde problemen te veroorzaken tussen Michiel Kramer en mij. Ik heb verhalen in de krant gezien dat ik dacht: wat was ik aan het doen vandaag? Ben ik daar wel geweest?

Toen Feyenoord-fans zijn vrouw opzochten en uitscholden, was Kazim-Richards het naar eigen zeggen zat. “Ik heb hem toen gevraagd: wat is er? Zeg het me nu in mijn gezicht. Hij heeft toen geroepen dat ik hem bedreigd had. Dat kwam Feyenoord niet verkeerd uit, ik verdiende veel. Toch hoefde ik niet per se te vertrekken.”

/

De aanvaller vertrok wel, naar Celtic. Via Schotland kwam Kazim-Richards in Brazilië terecht. “In Brazilië beoordelen ze spelers op hun voetballende vermogen. Ik heb geen idee waar mijn carrière zal eindigen”, stelt Kazim-Richards over zij imposante loopbaan, die hem al langs twaalf clubs leidde. “Je kan niet naar een plek komen, gewoon je geld verdienen en weer weggaan. Dat is niet cool. Ik wil de mensen wat teruggeven en ze proberen te helpen.”


Poll

Had Feyenoord Colin Kazim-Richards moeten behouden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door millonario)

De ene maakt het een drama van (bedreigingen) en de andere maakt het een onschuldig gesprek van. De waarheid zal wel ergens in het midden zitten. Feit is wel dat wij (feyenoord) zeer gelukkig zijn met onze huidige spits!

Hij roept altijd dat hij van iedereen respect wilt. Misschien moet ie andere dan ook eens met respect behandelen

Een beperkte voetballer met een veel te grote bek. Daarnaast heeft hij denk ik (en niet omdat zijn haar er belachelijk uit ziet) nog nooit in de spiegel gekeken. De beste man is net dertig en heeft intussen al 12 clubs versleten. Ik durf te wedden dat er hier nog een aantal bij gaan komen, want het ligt altijd aan een ander en nooit aan zichzelf

Tuurlijk Kazim is geen heilig boontje, en haalde zat gekke dingen uit.

Maar snap het ergens best wel. Journalisten kunnen en mogen maar alles schrijven en je zwart maken. Maar als je dan eesn reageert is er ineens een rel.
Zelfde met Manolev toen bij Psv, dielater ook zeid at het hem zekerw at deed dat Gijp keer op keerhem moest hebben. Gee enkel mens zou het leuk vinden als je keer op keer kapot word gemaakt.

En dat publiekelijk ook nog eens, ga daar maar eensmee om. Voetballers blijven ook gewoon mensen.

10 januari 2017 om 16:49

Kom op, het is een professioneel voetballer. Als je niet wilt dat men dingen over je schrijft moet je maar niet gaan voetballen. Hier in Nederland zijn de journalisten ook maar softies i.t.t. tot onze vrinden uit Engeland.

Kazim moet lekker zichzelf op het voetbal focussen in zijn carriere. Ondertussen wisselt hij bijna vaker van club dan van onderbroek, en dat lijkt mij niet omdat het een makkelijke jongen in de omgang is met veel voetballende kwaliteiten.

10 januari 2017 om 17:03

Het 1 sluit het ander toch niet uit?

Het word ook moeilijker focussen als iedereen steeds maar op je zit te vitten. Ja Kazim is dan iemand die het wel over zich zelf afroept. Maar je word dan ook steeds meer onzeker, het helpt iedergeval niet.

Maar omdat iemand een voetballer is mag en kan je hem maar publiekelijk kapot maken en geen weerwoord verwachten? Het zijn ook mensen metz elf gevoel en nog erger kinder en familie ook. Die mensen lezen dat ook keer op keer.

Doel dan ook niet speciaal op Nederland, maar in het algemeen.

10 januari 2017 om 19:50

De een is een professioneel voetballer. Daarvan kun je verwachten dat hij fatsoenlijk kan voetballen. De ander is een professioneel journalist. Daarvan zou je moeten kunnen verwachten dat hij fatsoenlijk nieuws geeft. Dat laatste mis ik toch toch wel bij vrij veel journalisten... alleen nog maar randzaken en leugens tegenwoordig...

10 januari 2017 om 21:01

@capis

Als voetballer moet je je maar afsluiten van wat de media schrijft, door o.a. op het veld te presteren. Nee, Kazim gaat een journalist bedreigen. Blij dat die kneus bij ons weg is. Even grote miskoop als Van Beukeringen.

Toch wil ik Kazim bedanken, door zijn stommiteit hebben wij nu wel een geweldige spits voorin rondlopen.

10 januari 2017 om 17:39

VD Gijp heeft later toegegeven daar spijt van te hebben. Eerlijk maar te laat.

10 januari 2017 om 17:51

Je hebt wel ergens gelijk en vd Gijp ging ook wel te ver. Daarentegen, als je je gewoon normaal opsteld vallen mensen ook een stuk minder snel over je heen. Aan dit interview kan je aan Kazim ook weer merken dat zijn hele instelling fout is. Hij zou eens in de spiegel moeten kijken. Wat heeft het hem nou gebracht dat het hem "niks uit maakt wat iemand van hem vind. Of je nou zaken man of wat dan ook bent". Dat laat juist zien dat het je wel raakt en zag reageer je van je afbijtend. Hou gewoon je mond als je niet anders kan reageren en ga lekker ballen. Als hij dat vanaf het begin had gedaan had hij het zeer waarschijnlijk langer volgehouden bij clubs. In het leven bestaat er zoiets als een gun factor en die heeft Kazim vrij weinig.

10 januari 2017 om 19:51

In principe doet die journalist ook niet echt zijn werk.

Hij kon er gewoon niet zoveel van, toch is hij, net als bijv. Manu, wel belangrijk geweest voor Feyenoord in een paar Europese wedstrijden. In zijn eerste seizoen scoorde hij nog wel redelijk wat, terwijl hij niet per se goed speelde. In zijn tweede seizoen scoorde hij veel minder, toen wilden ze natuurlijk van hem af. Naast zijn zwakke prestaties op het veld had hij elke week wel ruzie met iemand.
Met Kramer was dat eigenlijk niet beter (hoewel Kramer zich dit seizoen goed gedeisd houdt).

Hij moet gewoon niet zo zeuren, want nu heeft hij vgm zijn plek gevonden. Hij heeft daarnaast voor zijn kwaliteiten wel aardig zijn brood kunnen verdienen in de afgelopen jaren.

Tja hij heeft een punt als hij het over de journalisten heeft, echter zjn gedrag destijds in het veld vroeg ook om reacties. Was altijd aan het provoceren, terwijl het al moeilijk genoeg had met zich zelf. Iemand die op valt krijgt nou eenmaal eerder de volle laag vanuit de media. Terecht of niet terecht dreigen mag nooit. Er was een filmpje van gemaakt dacht ik en dat was aanleiding hem te schorsen door Feyenoord en kon er een vertrek geregeld worden. Dat was zeker niet iets wat Feyenoord slecht uitkwa, want iedereen wist dat hij voor Feyenoord niet goed genoeg was. Dit is 1 van de slechtste zoniet de slechtste aankoop van v Geel geweest bij Feyenoord.

Als je hem en Kramer vergelijkt met Jorgensen dat is echt een wereld van verschil en niet alleen in het voetballende gedeelde. Jorgensen is naast een goede spits voor Feyenoord ook een vriendelijke man.

Ondanks alles wat geschreven is over Kazim vind ik nog altijd dat hij met zijn hart speelde voor Feyenoord en blijf ik van mening dat hij te snel is afgeserveerd. Laten we eerlijk zijn Kramer was geen verbetering en zat/zit er nog altijd meer oetbal in Kazim dan Kramer ooit heeft laten zien. Uiteraard is het geen topspeler, maar ondanks zijn fratsen blijft hij gewaardeerd voor hetgeen hij gebracht heeft.

Mooi ventje ! Werd beoordeeld op een verkeerde manier !

Vindt het altijd verassend dat men altijd een oordeel klaar heeft over persoonlijke zaken van een ander. Papegaaien over alles maar na wat er in de media geschreven wordt.

Kazim was inderdaad geen begenadigde voetballer. Maar wist wel oorlog te maken in het strafschoppen gebied met zijn impossante fysiek. Hoewel hij voor Feyenoord tactisch tekort kwam moet je de schuld zoeken bij hen die hem aan boord gebracht hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Corinthians

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Cuiabá48-1
13.Fortaleza45-2
14.Cruzeiro443
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Arthur SousaAanvaller
Yuri AlbertoAanvaller338
Á. RomeroAanvaller206
Pedro HenriqueAanvaller141
CássioKeeper360
Voor de complete selectie: Clubpagina Corinthians.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Corinthians.

Turkije
23 fans
Aanvaller, 37 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren