Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Kampioenschap zorgt voor onrust in de perskamer bij Paris Saint-Germain

Zondag, 28 mei 2023 om 10:29Guy Habets • Laatste update: 11:05

Christophe Galtier, de trainer van Paris Saint-Germain, vindt dat hij ook volgend seizoen een kans verdient bij de Frans kampioen. Na het binnenhalen van de titel door een 1-1 gelijkspel tegen Strasbourg was hij zeer kribbig tegenover de Franse pers. "Er is een groot verschil tussen wat de media zeggen en wat ik heb meegemaakt", zo laat Galtier onder meer optekenen.

PSG had zaterdagavond genoeg aan een gelijkspel tegen Strasbourg om de titel voor zich op te eisen en met de 1-1 deed het dus precies genoeg. Na afloop stond Galtier, die dit seizoen ook de Franse Supercup won met de Parijzenaars maar wel vroegtijdig werd uitgeschakeld in de Champions League, de pers te woord. "Eigenlijk vind ik dat ik het nu wel verdien om te blijven", zo begon de trainer. "Ik heb alles gegeven en er heel veel energie in gestopt. Ik wist hoe we door de moeilijke tijden heen moesten komen, op persoonlijk en professioneel gebied."

Dat de Franse media al geruime tijd schrijven over een eventuele opvolger voor Galtier in het Parc des Princes, pikt de oefenmeester niet meer. "Oké, schrijf maar wat jullie willen. Ondanks al die analyses, de vervelende reacties en het gebrek aan respect, is er een groot verschil tussen wat de media zeggen en wat ik heb meegemaakt met mijn team. Jullie zijn hard voor me geweest, maar uiteindelijk ben ik wel kampioen van Frankrijk en hebben we de Supercup gewonnen."

Paris Saint-Germain wist zich zaterdagavond met een 1-1 gelijkspel tegen Strasbourg voor de elfde keer in de clubgeschiedenis tot landskampioen van Frankrijk te kronen. De Parijzenaren speelden ongeïnspireerd en Lionel Messi was nagenoeg onzichtbaar. De Argentijnse sterspeler zette de ploeg van Galtier met een klein uur op de klok wel op voorsprong en die goal bleek uiteindelijk cruciaal. De gelijkmaker van Kevin Gameiro, die tien minuten voor tijd doel trof, bracht het landskampioenschap voor les Parisiens niet meer in gevaar.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door modricmagic)

Kampioen worden met een selectie vol met volgevreten vedettes en Mbappe is maar weinig een prestatie te noemen. De situatie in Frankrijk doet mij denken toen ik vroeger zelf nog op amateurvoetbal zat. De tegenstanders hadden vaak spelers uit hogere elftallen opgesteld waardoor wij geen kans meer hadden en eruit werden gelopen door die jonge honden. Dat is ook vergelijkbaar met Paris Saint Germain en de rest uit Frankrijk. Zij toveren ergens weer een galatico vandaan met hun dikke portemonee en dat kan de rest niet. In Europa heeft Paris Saint Germain niets laten zien, dus de trainer heeft het niet goed gedaan. De bazen uit het Midden Oosten zullen een grondige evaluatie houden en schromen niet om een de portemonee te trekken voor een andere trainer. Misschien kan Louis daar de verwende vedetten aan de oren trekken??

28 mei 2023 om 11:08

Die fragiele egootjes van PSG kunnen LvG niet handelen joh. En dat durven die sjeiks ook niet aan. Dan gaan die diva’s en jonge juffers aan de wandel. Nee, ze hebben een trainer met zachte handen en zonder ruggengraat nodig. Iemand die de oren laat hangen naar de wensen en eisen van z’n spelers.

28 mei 2023 om 11:34

Dus kortom: kampioen in eigen land, noit Champions League winnen

28 mei 2023 om 11:21

Louis? 🤣. Pochettino en Galtier kunnen de Franse media al niet aan, laat staan Louis. En ik hoef dat alfa mannetje niet te hebben die bijna met een rollator langs de zijlijn moet staan. Luis Enrique of Motta kom er maar in.

Kampioen van Frankrijk met PSG, poeh poeh.

Eerder een schande dat je niet gewoon in maart al kampioen werd.

28 mei 2023 om 11:37

Zelfs als je elke competitiewedstrijd wint is het nog niet gezegd dat je in Maart al kampioen wordt. Vind dit altijd zo'n vaag argument.

28 mei 2023 om 11:45

Het is een overtreffende trap van het punt dat ik wil maken, neem het vooral niet te serieus.

Ik had hem aan het begin hoog zitten, maar man, wat is het een enorme zeikerd. Dat incidentje met de Nice supporters kan ik nog wel begrijpen, maar voor de rest heeft die alleen maar lopen te zeiken. Terwijl die over de beste selectie beschikt van heel Frankrijk. 6 keer verliezen en 4 gelijke spellen met psg is gewoon teveel voor zo'n ploeg. Pochettino was ook ontslagen, en die heeft 4 keer verloren en 8 keer gelijkgespeeld in de competitie. Ongeveer evenveel verliespunten (gaultier doet het met 2 verliespunten minder wel iets beter), maar is Poch wel met 15 punten afstand kampioen geworden. Gaultier maar met 4 punten verschil van Lens.

28 mei 2023 om 11:14

Galtier verdient zeker een ontslag voor dit gênante seizoen. Maar ik vind dit eigenlijk niet zo heel raar. Als de media je zo aan het vernederen is elke persconferentie mag je best een beetje tegengas geven.

28 mei 2023 om 11:22

Je mag tegengas geven, maar in voorgaande interviews liep hij ook al de hele tijd te zeiken toch? Het is sinds de uitschakeling in de Champions league en toen de afstand tussen Marseille en of Lens vrij klein was in de competitie al vrij matig qua persconferenties. Kom op man, je hebt een van de beste selecties en jeugdopleidingen ter wereld en je hebt nog steeds lastig in alle competities.

28 mei 2023 om 11:31

Dat Galtier zoveel aan het zeiken is zegt ook wat over de de Franse media. Hij stond bij Lille, Nice en Saint Ettienne altijd bekend om zijn nuchterheid en kalmte. Hij wordt nu al de hele 2e seizoenshelft gewoon opgefokt. Verder een wanprestatie natuurlijk om het zo slecht te doen bij PSG. Galtier moet gewoon weer een subtopper/middenmoot club opbouwen in Frankrijk, dat past veel beter bij hem dan PSG.

28 mei 2023 om 12:43

fcgrun

Had hem ook hoger ingeschat. Voorheen kwam hij over als sympathieke kerel, maar wat is deze man naast zijn schoenen gaan lopen. Vooral dieptepunt over de trein vs prive vlucht. Wat een walgelijke kwal geworden. Succes laat sommige mensen zweven.

Hopelijk schopt PSG deze zeikerd de laan uit en halen een trainer die zorgt dat er weer sympathie komt voor de club. Iemand met gun factor.

28 mei 2023 om 12:45

Ja dat laatste stukje van jou tekst slaat nergens op.
'Galtier heeft 2 minder verliespunten dan Poch
Maar Poch word met 15 punten verschil kampioen en Galtier met 4.'
Dat ligt dan toch aan de concurrentie en niet aan Galtier dat het verschil kleiner is dan betekent dat de overige clubs meer punten hebben gepakt nu Galtier trainer is dan in de tijd van Poch daar heb je als trainer geen invloed op toch?

Kampioen worden is natuurlijk geen moeilijke opgave en in de CL is het niets geworden. Ik zie nog wel gebeuren als City de CL wint dat Pep klaar is met City want dan heeft hij daar alles gewonnen. En dat PSG hem dan een extreem aanbod gaat doen om hetzelfde trucje bij PSG uit te gaan halen. Of Pep moet nog graag de wereldbeker dan willen winnen met City maar dat is niet echt een prestigieuze prijs om te willen winnen.

28 mei 2023 om 11:06

Ik zie Guardiola inderdaad wel weer een stap naar een absolute titelkandidaat in een andere competitie gaan. Een club waar het geld tot in de hemel rijkt. Stel je voor dat je een uitdaging aangaat en daadwerkelijk moet tonen wat je waard bent. Heb wat dat betreft meer met een Mourinho die (vaak) met veel bescheidener budgetten moet werken, zoals bij Porto, Inter (ook echt niet te vergelijken), Spurs en Roma en met die clubs succesvol is, met uitzondering van Spurs.

28 mei 2023 om 11:24

Als je zo gaat redeneren is Galtier ook beter dan Guardiola. Want zie jij Guardiola met Lille met een selectie waarin een bijna gepensioneerde Yilmaz je beste speler was, kampioen worden boven PSG? Dat lijkt mij kort door de bocht. Guardiola heeft inderdaad budget nodig maar dan heb je ook wat hoor, want City speelt al jaren magistraal voetbal.

28 mei 2023 om 11:37

Leuk en aardig dat je Pep zo omschrijft, maar hij moet er alsnog een team van maken. Je kan niet echt zeggen dat het bij PSG lukt. Als dat Pep wel lukt en hij wint bij PSG de Champions League is het echt wel een wereld prestatie. Helaas kunnen sommigen alleen maar uitgaven kijken

28 mei 2023 om 11:52

Aan de ene kant ben ik het met je eens, maar aan de andere kant. Guardiola geeft veel geld uit, maar alleen veel geld is niet genoeg. Vraag maar aan Chelsea, United en PSG. Er is ook een reden dat Guardiola naar deze teams toe kan en trainers die het bij bijvoorbeeld Twente laten zien niet.

Ik heb niets met deze man, maar er valt ook geen eer te behalen als trainer bij PSG. Win je de titel, dan is dat nauwelijks een prestatie te noemen en in de CL heb je ook concurrentie van een City, Bayern, Real etc. Dat PSG is ook totaal geen team met al die ego's en vedetten. Behalve een goed salaris en een dikke ontslagpremie, gaat een baan als trainer bij PSG je niets opleveren.

Met de spelersmateriaal die jij hebt, kunnen wij als voetbalzone lid ook kampioen worden zonder een trainersdiploma 😁

PSG heeft gewoon een trainer als Zidane, Pep of Mourinho nodig die van nature al het overwicht in de kleedkamer hebben

28 mei 2023 om 12:45

Zidane zou zorgen voor veel factor. Een gentleman.

Pep heeft niets te winnen. Krijgt weer (terecht) bakken kritiek dat hij alleen clubs pakt waar hij 99 x van de 100 landskampioen kan worden

Mourinho zou zorgen met zijn fratsen dat PSG nog meer gehaat gaat worden. Wat echt knap zal zijn met huidige haatgehalte van de club.

Het is natuurlijk super knap om met dit elftal gewoon bovenaan te eindigen. Het is nog knapper om Europees wederom kansloos te zijn. Ik zou hem lekker laten zitten idd

Kampioen en de Super Cup met PSG is niet heel knap. Net zoals het niet zo knap en bewonderenswaardig is wat Guardiola presteert. Met zulke budgetten en surplus aan goede spelers betekent dat vrij weinig. Gun die man best nog een seizoen (en dan met name het salaris) maar gun hem ook een andere club ipv die megalomane slangenkuil. Hoop dat zowel PSG als ManC nooit de CL zullen winnen met hun oneerlijke concurrentiepositie. Er is 0,0 beleid, alleen maar kopen, kopen, kopen.

Deze kerel is ook een parodie van zichzelf. Elke keer lopen klagen en nu zeggen dat het knap is dat hij kampioen is geworden en de Super Cup wint haha. Hij coacht PSG dan is dat het minimale wat je doet met zo'n selectie vergeleken met de rest. Galtier begon prima maar het niveau zakte steeds meer en meer gedurende het seizoen. Maar ja elk seizoen een andere trainer is natuurlijk ook niet goed want zo krijg je nooit vastigheid.

Zeer goede trainer alleen de club PSG zit helemaal verkeerd in elkaar word tijd dat daar de bezem door de selectie gaat en eens aankopen gedaan worden op specifieke kwaliteiten van spelers in plaats van aankopen puur op naam. Want welke trainer je ook bij PSG voor de groep zet geen een van die trainers krijgt er een team van gemaakt dat op elkaar ingespeeld is en jaren samen zullen spelen.

Terugkomend op de trainer. Lille en Nice zeer verdienstelijk gedaan met ook een duidelijk plan en goed voetbal maar nogmaals PSG heeft te veel Ego's in het team, te veel eenlingen die er alleen zijn omdat ze vorstelijk betaald krijgen en wanneer ze verzadigd zijn zie je dat ook terug aan hun waardeloos spel.

Pfff sjonge jonge zeg, kampioen van Frankrijk, wereldprestatie hoor!!! Ongekend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

1 fan
Coach, 57 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 9 september
Ajax volgt de verrichtingen van Wesley nauwlettend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren