Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Journalist linkt tijdens bezoek aan Gimenez nieuwe Mexicaan aan Feyenoord

Laatste update:

Feyenoord gaat zich tijdens de zomerse transferperiode mogelijk melden voor Cruz Azul-speler Rodrigo Huescas. Dat schrijft de bekende Mexicaanse journalist David Faitelson op X. Het nieuws wordt door de media veelvuldig overgenomen in het voetballand van Santiago Gimenez. Faitelson is momenteel in Nederland voor een bezoek aan De Kuip, waar hij uitgebreid sprak met de populaire spits van Feyenoord en directeur Dennis te Kloese.

Huescas is een twintigjarige jeugdinternational van Mexico, die op de gehele rechterflank uit de voeten kan. In 2021 debuteerde hij namens Cruz Azul, met wie Feyenoord in het verleden zaken deed om Gimenez. Inmiddels staat Huescas al op 69 officiële wedstrijden voor zijn jeugdliefde, waarin hij goed was voor 5 doelpunten en 11 assists. Transfermarkt schat zijn marktwaarde op 3,5 miljoen euro.

Bij Cruz Azul ligt Huescas nog tot medio 2025 vast. Een jaar geleden werd de rechtspoot gelinkt aan meerdere Duitse en Spaanse clubs. Volgens AS vroeg Cruz Azul destijds zo’n 5 miljoen euro voor zijn diensten.

Volgens Faitelson geniet Huescas nu ook belangstelling van Feyenoord. “Verslag uit Rotterdam over Rodrigo Huescas. De jonge voetballer voetballer van Cruz Azul zou komende zomer in het vizier van Feyenoord kunnen staan”, aldus de Mexicaanse journalist, die meer dan 4 miljoen volgers op X heeft.

Het lijkt er niet op dat Feyenoord zich reeds concreet bij Cruz Azul heeft gemeld voor Huescas. Wel was Faitelson de afgelopen dagen in Rotterdam, waar hij ook sprak met Te Kloese. De directeur van Feyenoord is sinds juli 2022 ook verantwoordelijk voor het transferbeleid van de Stadionclub.

Gimenez is naast ex-teamgenoot ook een goede vriend van Huescas. Tegenover de Mexicaanse media sprak hij zich eerder lovend uit. “Ik denk dat Huescas de volgende zelf opgeleide voetballer van Cruz Azul wordt die de overstap naar Europa gaat maken.” Feyenoord en Cruz Azul hebben een goede band sinds de transfer van Gimenez, waarbij een voor beide partijen gunstige financiële regeling werd getroffen.

Huescas staat in zijn geboorteland te boek als een groot talent, dat ook al in beeld is bij bondscoach Jaime Lozano. Eenmaal zat hij bij de wedstrijdselectie van Mexico, maar tot een debuut kwam het nog niet. Mogelijk bewandelt Huescas komende zomer hetzelfde pad als Gimenez.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zag een paar dagen geleden de geruchten al en ben even in de beelden gedoken. Het lijkt mij een ideale vervanger voor Wieffer. Felle speler met een uitstekende tackel. Behoudt aanvallend het overzicht, maar is ook niet bang om zelf voor de goal te gaan. Passt en schiet met beide benen comfortabel en wint voor zijn postuur redelijk wat verdedigende kopduels. Niet bijzonder snel en ook geen fantastische dribbel of passeerbeweging. Zal ook nog moeten wennen aan de intensiteit van de ED en het loopvermogen wat je onder Slot nodig hebt.
Idealiter had je hem vorige maand al opgehaald, dan had hij een half jaar kunnen wennen.

21 februari 2024 om 14:19

Is het niet een beetje gek om een speler die als rechtsbuiten en rechtsback speelt als vervanger voor Wieffer te nemen? Als dit waar is, zal men hem of proberen te halen voor de rechtsbuitenpositie of als vervanger van Geertruida op rechtsback (mits Geertruida vertrekt).

21 februari 2024 om 14:24

Hij speelt niet als rechtsbuiten, hij speelt als rechtermiddenvelder in een soort 343 of als rechterverdediger in een 4231. Als je kijkt naar zijn kwaliteiten, is hij voor de vleugels bij Feyenoord in ieder geval niet geschikt. Rechtsback zou eventueel kunnen, maar naar wat ik van hem heb gezien is het geen echte verdediger.

21 februari 2024 om 15:57

Rechtermiddenvelder is toch iets heel anders dan controleur/verdedigende middenvelder... Je zegt net zelf dat het geen echte verdediger is, hoe moet het dan een verdedigende middenvelder worden? Voor zover ik kan zien is het een aanvallend ingestelde speler, kan ook op 10. Geen vervanger voor Wieffer.

21 februari 2024 om 16:19

Het gaat er alleen niet om welke naam je een positie precies geeft, maar om hoe die rol wordt ingevuld. Ga de beelden maar bekijken, dan zie je duidelijk dat hij absoluut geen 10 is. Als je kijkt naar waar hij in uitblinkt; dus het aan de rechterzijde van het middenveld hoog druk zetten en zijn verdedigende werk, komt hij overeen met de rol die Wieffer vervult.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren