Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jong Oranje kent tegenstander na spectaculaire kwartfinale met penaltyserie

Laatste update:

Jong Oranje speelt donderdag in de halve finale van het EK Onder-21 tegen Jong Duitsland. Die ploeg rekende in de kwartfinale in een penaltyserie af met Jong Denemarken (5-6 na strafschoppen). De Denen leken in reguliere tijd te gaan winnen, maar kregen in de absolute slotfase de gelijkmaker van Lukas Nmecha om de oren. Duitsland dacht de verlenging te beslissen dankzij een treffer van Jonathan Burkardt, maar de Denen kwamen terug via een penalty van Victor Nelsson: 2-2.

De Duitsers waren duidelijk de bovenliggende partij in de eerste helft en kregen ook enkele kansen. De beste daarvan was na twintig minuten voor Mergim Berisha, die na een pass van Nmecha vrij opdook in het strafschopgebied. Doelman Oliver Christensen verkleinde zijn doel en zag Berisha van ongeveer elf meter naast mikken. Drie minuten eerder had de Deense goalie al ingegrepen op een schot van Arne Maier. De Denen zetten daar vrijwel niets tegenover.

Vijf minuten na rust kregen de Scandinaviërs hun eerste goede mogelijkheid, toen Jacob Bruun Larsen van acht meter mocht aanleggen. Finn Dahmen pareerde het lage schot. Het bleek een startsein voor meer, want in de 69ste minuut greep Denemarken verrassend de leiding. Wahidullah Faghir ontving op de rand van het strafschopgebied de bal, dribbelde enkele meters naar links om vervolgens recht door het midden van het doel te scoren: 1-0. Duitsland ging vol op de aanval en werd twee minuten voor tijd beloond. Een hoekschop schoot door tot bij de tweede paal, waar Nmecha al vallend intikte: 1-1.

Carlo Holse had Denemarken in blessuretijd alsnog de overwinning kunnen schenken, maar de aanvaller faalde een-op-een met Dahmen. Daardoor volgde een verlenging, waarin Jong Duitsland na tien minuten scoorde. Burkardt controleerde een voorzet vanaf links op de borst en knalde vervolgens hard binnen: 1-2. Denemarken knokte zich terug en kreeg in de 108ste minuut een penalty, toen Carlo Holse over de rechterflank doorbrak en over het been ging bij Lukas Mai. De Denen kregen een penalty, die werd benut door Victor Nelsson: 2-2.

Beide ploegen kregen een grote mogelijkheid om een penaltyserie te voorkomen. Faghir zag zijn poging geblokt worden door Mai, terwijl Burkardt de bal rechts van de strafschopgebied naast mikte. Diezelfde Faghir en Burkardt misten vervolgens hun strafschop in de eerste serie van vijf. Door de misser van Victor Kristansen kon Paul Jaeckel vervolgens de beslissende penalty binnen schieten namens Duitsland: 5-6.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die David Raum is een hele goeie. Wat een goede deal van Hoffenheim om hem transfervrij over te nemen van Fürth.

Was super spannende penalty serie. Had het Denemarken wel gegund. Zitten leuke spelers tussen ook.

Duitsland is minder goed dan Frankrijk maar dat maakt het niet meteen minder lastig. Acht de kans nog altijd 60/40 in het voordeel van Duitsland. Looen er paar sterke en goeie jongen tussen bij de Duitsers.

31 mei 2021 om 23:59

60/40 is overdreven. Vond ze ook niet zo denderend in de poulewedstrijd. Daarom niet zo bang voor dit Duitsland, helemaal als je Frankrijk net hebt uitgeschakeld. Maar goed er zal natuurlijk scherpte moeten zijn om door te komen en eenvoudig wordt het niet.

1 juni 2021 om 00:07

Tjah, individueel gezien is Frankrijk altijd de beste van dit toernooi, maar als team is Frankrijk enorm zwak met een enorm slechte coach, Duitsland speelt wel meer als team.

1 juni 2021 om 00:22

Alltimerin, mooi achteraf praten. Voor de wedstrijd waren we kansloos tegen de gedoodverfde favoriet. Met een selectie van weet ik hoeveel miljoenen. Duitsland heeft het ook in de poule gewoon heel matig gedaan en komen nu weer met hangen en wurgen door. Geen vrees voor nogmaals.

1 juni 2021 om 01:06

Ik heb ook net vooraf gepraat? Ik wist al lang dat er kansen lagen hoor, echte watchers die jong frankrijk bekijken weten dat ze een enorm slechte coach hebben en als team niet kunnen spelen.

1 juni 2021 om 06:51

Je bent nooit kansloos en dit jong oranje was dat al helemaal niet, ook niet vooraf.
Ze hadden er zelf gelukkig wel vertrouwen in anders was het niet gelukt!

Wel lekker eigenlijk dat ze meer dan 90 minuten hebben gespeeld, en uiteindelijk nog penalties moesten nemen. Dus Nederland heeft wat meer rust. Echter, deze Duitsland heeft de beschikking over Wirtz nu, dus ik ben benieuwd hoe dat qua impact anders zou uitpakken voor dit Duitsland. Vond ze vorige keer niet sterk spelen (jong Oranje ook niet trouwens), dus hopelijk lukt het voor Jong Oranje. Maar ja, het blijft Duitsland. Overigens dacht ik dat Denemarken door zou gaan, want Capellas Herms van Denemarken had best een sterk team gesmeed, en dit is de eerste pot die hij heeft verloren in 16 potjes (won onder andere van Oekraine in de kwalificatierondes, en Frankrijk in de poulefase).

Saaie opzet pff. Weer tegen Duitsland, toernooi in 2 delen. Gekke gedoe

1 juni 2021 om 00:00

2 keer tegen dezelfde tegenstander is ook geen unicum in een toernooi wat ineens achter elkaar gespeeld wordt..de opzet is gewoon hetzelfde.

1 juni 2021 om 03:13

Gebeurt vaak genoeg inderdaad. ‘88 gebeurde het ook😏

1 juni 2021 om 07:17

In 88. Toen kon je poule-genoten toch ook pas weer in de finale tegenkomen, niet al eerder dacht ik.

1 juni 2021 om 07:29

Klopt je had 2 poules van 4 en als je die door kwam stond je in de halve finale.

Vreemd dat we weer Duitsland tegenkomen, ik ben benieuwd. De wedstrijd in de groepsfase was van beide kanten weinig verheffend.

1 juni 2021 om 10:43

Inderdaad. Normaal zou dat pas in de finale moeten zijn. Het grote EK in 2008 had ook zo’n idiote opzet.

Ik kijk nu al uit naar de wedstrijd tegen jong Duitsland. Hoop dat het nu een spektakelstuk wordt en het niet aankomt op strafschoppen. Laat het grote Oranje een voorbeele nemen aan dit jong Oranje!

Ik ken de selectie van Duitsland niet door en door maar als ik er zo naar kijk zijn de enige echt opvallende namen Ridle Baku van Wolfsburg en Florian Wirtz van Leverkusen. De rest is vrij ‘armoedig’ voor wat je normaal gewend bent van een voetbalnatie als Duitsland. Het u21 elftal in 2015 als voorbeeld met o.a. Gnabry, Goretzka, Kimmich, Sane, Brandt, Sule en Werner etc. Die Duitsers zijn er zeker wel achteruit op gegaan qua talent en eigenlijk hoort Nederland dit elftal gewoon opzij te zetten.

1 juni 2021 om 08:42

Met ‘Ik ken de selectie niet zo goed’ zeg je eigenlijk al genoeg. Je kent ze niet en gaat er daarom vanuit dat er minder talentvolle jongens tussen zitten. In 2015 was een Gnabry ook nog niet zo’n wereldspeler hoor. Deze jongens zijn nog erg jong, over een paar jaar kunnen we pas zeggen of dit een geslaagde lichting was.

1 juni 2021 om 10:53

Ik zie dat het begrijpend lezen je niet heel goed afgaat, maar wel grappig dat je op de mr.wiseguy tour gaat en lekker open deuren intrapt. Ik zei niet ‘niet zo goed’. Ik zei: ‘ken ze niet door en door’. Ik heb namelijk geen wedstrijden van Fortuna Dusseldorf, HSV en Greuter Furth gekeken in mijn vrije tijd. Misschien dat jij houdt van de 2e Bundesliga? Het gros van de Duitse selectie voetbalt bij Mainz, Stuttgart, Köln, HSV, Furth, en nog wat meer middenmoters in het buitenland. Wirtz is 18 en Adeyemi is 19. Inderdaad nog erg jong. De rest van de selectie bungelt tussen de 20 en 23 jaar en zijn niet allemaal doorgebroken bij hun clubs. Dan praat je niet meer over puppy’s. Bovendien speelt geen enkele speler bij Bayern of Dortmund. Dat bevestigd alleen maar wat ik eerder zei over dat de Duitsers hebben ingeleverd qua talent. Dus waar je wil je naartoe, met je ongenuanceerde uitspraken?

Raar dat die 4 poules niet anders verdeeld zijn. Nu spelen de landen uit 1 poule weer tegen elkaar. Weet iemand waarom daarvoor gekozen is?

1 juni 2021 om 10:45

Dat was met het grote EK in 2008 ook zo. Heb ik me toen al over verbaasd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren