Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jong Ajax gebruikte al 56 spelers: 'Begrijp de bezwaren van andere clubs'

Laatste update:

De clubs in de Jupiler League zijn niet blij met de komst van Jong Ajax, Jong PSV en Jong FC Twente. Zo gebruikte Jong Ajax dit seizoen al 56 spelers en voor de tegenstanders is het dus moeilijk zo niet onmogelijk om in te schatten welke spelers ze tegenover zich krijgen. De ene week zijn het spelers uit reservespelers uit Ajax 1 en Jong Ajax, de andere week zijn het vooral spelers van de A1.

/

“Ik begrijp de bezwaren van andere clubs, maar wij komen ook zaken tegen”, zegt trainer Alfons Groenendijk van Jong Ajax tegen het Haarlems Dagblad. “We zijn intern bij Ajax elke week aan het evalueren en zullen aan het einde van het seizoen met de KNVB praten of het bevallen is. Voor ons is het een grote ontdekkingsreis door de Jupiler League.”

Overigens is Ajax er zelf ook schuldig aan dat er al 56 spelers in actie zijn gekomen. Groenendijk laat weten dat men in Amsterdam zo veel mogelijk spelers aan het werk wil zien. “Spelen in de Jupiler League is ook een fysieke test voor verschillende spelers. Jongens van zestien en zeventien jaar staan opeens tegenover echte kerels”, klinkt het.

Ik vind dat er een limiet moet komen aan het aantal spelers dat gebruikt mag worden

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap dat je met wisselspelers van het 1e werkt, spelers uit jong ajax en talentjes uit de A1, maar 56 is wel erg overdreven. Gemiddelde eredivisie selectie heeft 25 spelers maximaal.

Zeg dan gewoon, aan het begin van het jaar mag je bepalen wie er in Jong Ajax zitten (25 max) en daarnaast mag je nog 10 wissels gedurende het seizoen toevoegen uit Ajax 1 of A1 (dus 35 max).

31 januari 2014 om 11:06

Dan zou de jupiler league niet tijdens interlands (kort ervoor en erna) kunnen voetballen. Ajax miste heel veel spelers door alle jongeren elftallen van Oranje. Dan zouden geen elftal bij elkaar kunnen krijgen als ze werken met 25 vaste spelers.

31 januari 2014 om 11:24

Dat zou dan inderdaad een conqequentie zijn. Als de Knvb verwacht dat Ajax spelers afdraagt voor internationale jeugdelftallen, dan mogen ze niet Jong Ajax op diezelfde dag (of dag eerder of erna) laten spelen.

31 januari 2014 om 11:50

Voor de laatste wedstrijd van jong oranje en oranje o19 waren er slechts 5 ajacieden uit de selectie van 22 man uit jong Ajax geselecteerd.

Hoe je dan op 56 verschillende spelers kan komen is mij een raadsel, maar het lijkt er dan op dat jong Ajax wordt gebruikt om allerlei spelers maar iets van ervaring te laten opdoen. De schuld ligt dan toch echt voornamelijk bij Ajax zelf..?

31 januari 2014 om 11:58

Omdat ze niet alleen in jong oranje spelen misschien? Andersen en lobotka zijn bijv geen nederlanders.
In een interland periode bleven slechts 5 spelers over de rest was A junior.
En ajax zelf wil ook spelers aan t werk zien en sterker maken natuurlijk, maar tijdens interlandperiodes is het onzin om te laten spelen.

31 januari 2014 om 12:35

Heeft jong Psv en Jong Twente(!) daar geen last van dan? die hebben toch echt niet zoveel spelers gebruikt als Ajax.

31 januari 2014 om 12:40

Ik ben blij met jong Ajax in de jupilair league. Zoals in het artikel staat hebben de jongens uit de A1 niet genoeg aan talent in die competitie. Hard werken en fysiek sterk zijn is een must.

off topic: Eindelijk is de opstelling mogelijk zoals ik die het liefste zie bij ajax 1.

Cilessen
van Rhijn
Veltman
Moisander
Boilesen
Klaassen
Blind
Serrero
Schone
de Jong
Bojan
31 januari 2014 om 12:54

Niet alleen voor Jong Oranje worden ze opgeroepen, maar ook voor de jeugdigere oranjeselecties? Plus dat er ook een aantal nog uit buitenland komt..

31 januari 2014 om 13:19

@ Tendeloo en Gigabol,

Ondanks de Feyenoord supporters hier die hetzelfde steeds verkondigen hier is het toch echt Ajax dat de meeste spelers aflevert in de Oranje jeugdelftallen.

Twente en PSV hebben hier dus veel minder last van. Denken jullie nou werkelijk dat Ajax dit express doen? Ze hebben Knvb zelfs meerdere keren gevraagd om de wedstrijden op te schorten, maar dat wouden ze niet doen.

En precies zoals Jaap van Haafte en m_410 aangeven heeft Ajax ook nog eens meer jeugd internationals van andere landen.

31 januari 2014 om 13:30

Consequentie*

31 januari 2014 om 13:35

Tendeloo ik gingen even fact checken en je zit er echt zwaar naast met je "slechts 5".. O19 internationals voor de laatste wedstrijd waren bijvoorbeeld Lobotka, Meleg, Andersen, Riedewald, van der Hart en Bazoer. Dat zijn er al meer dan 5.

Laat staan als ik Jong Oranje (o.a. Denswil, van der Hoorn, Klaassen), het beloftenelftal en O18 er nog bij doe.

31 januari 2014 om 11:06

Veel ook maar 1 of twee keer. Ook jongens uit de A2 die sowieso ongeschikt zijn kwamen aan bod. Dit speelde rond de interlandwedstrijden waarvan de jeugdselecties van deze clubs ook veel spelers geselecteerd zijn voor de diverse nationale jeugdselecties.

31 januari 2014 om 11:21

Ik vind het maar gezever.

Ten eerste komt dit door de Knvb, als zij niet die achterlijke regel hadden van 10 (of 15) in het eerste dan mag je niet spelen in het tweede, dat is kul. Daardoor moet iedereen spelen in het 2e. Kijk naar Hoesen bijvoorbeeld. Die moet nu dus verhuurd worden ipv dat je hem zelf op mag leiden. Of geblesseerde spelers die niet wedstrijdfit mogen worden.
Daar is een 2e elftal voor!! Het is oneerlijk dat clubs als feyenoord/excelsior wel jongens in het 2e mogen zetten en Ajax, psv of Twente niet….
(dat 2 clubs gezamenlijk een academie moeten hebben is sowieso al tot daar aan toe maar dat is voor een andere keer)

Daarbij is een andere reden ook aan de orde en wederom dankzij de knvb:
Wanneer er een interland periode is, van zowel senioren als junioren is de halve toekomst leeg omdat iedereen overal opgeroepen wordt. Vervolgens moet je dan inderdaad met de overige mensen die niet naar hun nationale ploeg moeten en die ook nog eens geen 15 wedstrijden gespeeld hebben aantreden tegen profclubs.
Knvb moet die wedstrijden uitstellen.

Zo kom je wel aan die 50+ spelers.
Daarbij is het bekend dat Ajax altijd de meeste spelers gebruikt (ook het eerste), dit omdat ze vele jongens de kans geven.

En ik vind het netjes dat Ajax in de Jupiler League wel echt met jeugd speelt (althans zo veel mogelijk).
Wat wel echt moet veranderen in mijn ogen: Alfons Groenendijk….
Heb die vent altijd een drama gevonden.

Schuif Trustful door, haal een echte goede coach (voor dat niveau) of kies een oud voetballer zoals Kluivert bijvoorbeeld.

31 januari 2014 om 11:40

Afca020. Dat zijn 2 kulredenen die je geeft. De schuld hiervoor ligt niet bij de KNVB maar bij Ajax zelf.

Die regel van een max aantal wedstrijden is juist uit bescherming opgesteld zodat clubs niet tegen een veredeld ajax1 spelen maar juist tegen jeugdspelers. Jong Ajax is voor jeugdspelers en niet om Vermeer, enoh, hoesen en sana etc speelminuten te laten maken. De vergelijking met Feyenoord/Excelsior is onzinnig, die spelen in een andere competitie. Als Ajax graag jong Ajax had willen gebruiken om spelers wedstrijdfit te houden hadden ze niet in de JL moeten spelen.

Om je aan te melden voor de JL en achteraf aangeven dat het speelschema je niet lekker ligt is natuurlijk onzin. Dat was allang bekend, dan had Ajax dat beter moeten plannen. De JL past zich niet aan aan interlands en zal dit ook niet doen omdat er 2-3 jeugdteams bij zitten die een aantal (jeugd)internationals hebben.

Al deze punten en regels waren allang bekend bij Ajax, dus nogal onzinnig om tijdens het seizoen hierover te gaan klagen en de KNVB de schuld te geven..

31 januari 2014 om 11:51

Ajax past zich toch ook aan. Zij zijn niet de gene die klagen over het feit dat er 56 verschillende spelers gebruikt worden. Maar als je dat wilt inperken zijn o.a. de interlands een punt dat je dan moet aanpakken, want je kan niet verwachten dat Ajax met 25 verschillende spelers speelt bij jong Ajax en toch medewerking verleent aan de interlands.

31 januari 2014 om 12:03

Je snapt me niet helemaal tendeloo.

Ajax maakt hier geen problemen, maar de andere clubs.
Door wat regels te veranderen/versoepelen kun je dat al minderen.

Daarbij nogmaals weet je dat Ajax altijd veel spelers gebruikt, ook in het eerste, omdat wij nog wel eerst oog voor de eigen jeugd hebben.

Dan wat je roept over die spelers, ik vind dat jonkies gewoon in het 2e mee mogen doen. Je weet dat een 2e elftal inderdaad jongens gebruikt die tegen het eerste aanzitten of die terug van een blessure komen.
Dat gebeurd bij Ajax, dat gebeurt bij jouw amateurclub, gebeurt bij mijn amateurclub en dat gebeurt bij Feyenoord/excelsior. Dus ik zie dat probleem niet.

Ik ben voor gelijke rechten en niet de ene partij beperken in zijn mogelijkheden terwijl de ander alles maar kan en mag.
Dus alle tweede elftallen verdienen dezelfde rechten.

Ik maak mij meer zorgen om clubs als psv die spelers aantrekken speciaal voor hun tweede (bijvoorbeeld Alex Schalk en de rest). Dat hoort niet, daar moeten je eigen jongens spelen.

31 januari 2014 om 12:17

Dus je bent voor gelijke rechten? Dan hebben alle belofte elftallen het recht om in de Jupiler league voetballen, en hebben ook alle Jupiler League clubs het recht om tegen hetzelfde Jong Ajax-elftal te voetballen. De situatie die wordt gecreeerd door deze elftallen zorgt júist voor een scheve verhouding.

Je tweede elftal hoort in de JL een satellietclub te zijn. Jonge jongens die lekker mogen voetballen op een goed niveau om zich te ontwikkelen. PSV haalt Schalk zodat hij een halfjaar consistent in hetzelfde elftal tegen anderen voetbalt. Fortuna moest een paar maanden geleden tegen Schone, Sana, Hoesen, Veltman en nog wat anderen ballen, de week erna waren dit vooral A-spelers. Dát lijkt me niet de bedoeling.

Jong Ajax wil toetreden tot de Jupiler league, dan moet dat team zich aanpassen, niet andersom.

Als je je 2e elftal wil gebruiken om spelers ritme op te laten doen, dan moet je niet meedoen met de JL, maar juist tegen andere teams voetballen die dit ook doen. Leuk voor Ajax dat het zo kan, maar totaal oneerlijk tegenover de Jupiler League clubs die wél ergens om voetballen.

31 januari 2014 om 12:21

Afca020. Ik ben het met je eens dat het aanpassen van de regels een aantal van de problemen kan verminderen. Het probleem van het merendeel van de clubs uit de JL is dat Jong Ajax, PSV en Twente teveel verschillende spelers gebruiken. Hier moet dus een limiet aan worden gesteld.

Als je volgend jaar het limiet stelt op max 30 verschillende spelers, dan is er nog enigszins ruimte voor spelers uit Ajax 1 die moeten herstellen en fit raken, en een aantal spelers vanuit jongere teams die kunnen invallen.

Is een max aantal spelers voor Jong Ajax, PSV en Twente niet haalbaar, dan is het misschien beter dat zij zich terugtrekken uit de JL. Voor de JL als competitie is het namelijk niet wenselijk dat er de ene week met een veredeld A2 team gespeeld wordt en de week erop met een veredeld eerste team.

31 januari 2014 om 12:56

Natuurlijk was dat al bij Ajax bekend aan het begin van het seizoen, maar was dat andersom wel bij de Knvb bekend dan denk ik dat je je moet afvragen. Of dit moet de insteek zijn van de Knvb, maar dat kan ik me amper voorstellen.

31 januari 2014 om 13:35

@tendeloo

Ik snap wat je zeggen wilt, maar ik zie het anders.
Sparta, Den Bosch, FC Oss of weet ik veel wie, zouden ook allerlei jeugdspelers door mogen schuiven indien nodig.
En in mijn beleving werkt een ploeg met een kern van 23 en dan misschien wat overige (jeugd)spelers naarmate het seizoen verder gaat. Twente, Psv en Ajax spelen met 2 selecties, dus zou je dan rekening moeten houden met tenminste 46 spelers over beide teams. Dat is heel veel, dat klopt, maar niet meer dan logisch.
Wanneer de knvb dan zegt: Ajax jullie moeten voetballen tijdens interlands, dan vallen van die 46 een flinke berg af, dan moet je dus uit weer een andere vijver vissen.

Ik denk dat de Knvb gewoon moet zeggen dat wanneer een ploeg meer dan 3 spelers kwijt is door toedoen van de Uefa (dat is onze bond afrika cup tel ik derhalve niet mee) dat je dan het recht hebt om uitstel te vragen.
Want je kan die spelertjes niet verplichten om niet voor hun land uit te komen.

Nou ik zal het anders zeggen: door Uefa erkende interland periodes.
(dus ook spelers uit andere continenten, alleen geen toernooien)

31 januari 2014 om 11:24

Ik vind 56 ergens wel meevallen, in de Eredivisie zal Ajax ook op een mannetje of 30-35 gemiddeld per jaar zitten de afgelopen 3 jaar.

31 januari 2014 om 11:29

Selectie van Ajax bestaat uit 23 man, vorig jaar 27, jaar ervoor 25 (denk ik). Niet eens iedereen uit die selecties heeft in die seizoenen speeltijd gepakt. Dat is dus minder dan de helft.

31 januari 2014 om 12:01

Maar als je de jeugdspelers tijdens de bekerwedstrijden en alles er bij optelt...

Ik ga dit jaar eens even bekijken:
Kenneth Vermeer
Jasper Cilessen
Ricardo v Rhijn
Niklas Moisander
Joël Veltman
Mike vd Hoorn
Toby Alderweireld
Nicolai Boilessen
Daley Blind
Stefano Denswil
Ruben Ligeon
Fabian Sporkslede
Jairo Riedewald
Lerin Duarte
Christian Poulson
Christian Eriksen
Lasse Schone
Siem de Jong
Lucas Anderson
Davy Klaassen
Thulani Serero
Viktor Fisher
Kolbeinn Sigthorsson
Bojan Krkic
Danny Hoessen
Lesly de Sa

Komen in het restant van het seizoen mogelijk nog:
Mickey v t Hart
Acolatse
Stanislav Lobotka
Dejan Meleg
Ricardo Kishna
Riechadly Bazoer (of had die al gespeeld?)
Sana
Tete

en noem maar op nog bij en dan is dit jaar nog vrij rustig geweest in de winterstop.

Als je al die tijdelijke spelers als El Hamdaoui en dat andere Marokkaantje en noem maar op meerekent kom je altijd wel hoger uit dan 23.
Boerrigter had ook zomaar nog een wedstrijdje bij Ajax kunnen pakken dit seizoen, is niet gebeurd, maar had zomaar gebeurd kunnen zijn.

31 januari 2014 om 12:19

5 complete elftallen, 3 hele selecties vind je meevallen?

31 januari 2014 om 12:30

Als je alle mogelijkheden meerekent?

Laat ik het zo zeggen, ik had dit aantal zeker wel verwacht voordat dit project begon ja over een hele jaar gezien zelfs wel hoger.
Jullie niet dan?

31 januari 2014 om 14:36

Wat nou max dit max dat?
Elke club mag toch zelf bepalen hoeveel spelers ze gebruiken.
Al zijn het er 100.
Je hoeft geen rekening te houden met je tegenstander lijkt me.

31 januari 2014 om 16:35

Verschil is dat deze 56 spelers niet van '1 club' zijn. Jong Ajax en Ajax 1 moeten nu als losse clubs gezien worden, zo lang Jong Ajax in de Jupiler League speelt.

Barcelone kan toch ook niet af en toe voor een wedstrijdje Messi aan Espanyol uitlenen.

31 januari 2014 om 18:42

Ik ben het met je eens. Jong Ajax zou met een eigen selectie moeten werken en geen spelers meer moeten mogen gebruiken van Ajax 1.

Juist doordat Jong Ajax zo veel spelers uit Ajax 1 gebruikt, ondergraaf je juist het doel dat men met die beloftenteams had: de talentvolle jeugdspelers juist op niveau te kunnen laten spelen. Maar vaak genoeg worden deze op de bank gehouden door Ajax1-spelers. Dat is niet de bedoeling. Als Ajax dat had gewild, hadden ze lekker in de beloftencompetitie moeten blijven, waar resultaten niet val (levens)belang zijn voor de andere deelnemers.

31 januari 2014 om 17:05

Dit is alleen maar goed voor het nederlandse voetbal. Als ze niet bij ajax 1 terecht komen dan komen ze toch wel bij andere bvo clubs terecht hoe meer jeugd er doorstroomt hoe beter voor de clubs alleen profiteert Ajax er wel financieel van !

Snap de bezwaren zeker, ben alleen van mening dat je niet per see de schuld bij Ajax neer moet leggen.

31 januari 2014 om 11:33

alle belofte teams een gewone selectie . dit is competitie vervalsing .

31 januari 2014 om 11:48

Ben het deels met je eens. Maar de jongens van het eerste hebben nu ook weer niet zo'n grote invloed. Als Jong Ajax ergens bovenin mee zou draaien, zou ik het met je eens zijn. Maar kom op, ze staan ergens onderaan. Dus lijkt het helemaal niet uit te maken dat er spelers van het eerste mee doen.
Daarnaast was Ajax vaak ook gedwongen om met wisselspelers van de A1 en A2 te spelen omdat de rest interlandverplichtingen. Dit wisten ze inderdaad van te voren, maar ze kunnen er ook gewoon niets aan doen.

31 januari 2014 om 11:53

Punt is dat ze tegen de ene titelkandidaat met een a elftal spelen en tegen de andere met een c elftal

31 januari 2014 om 11:53

Dit is inderdaad competitievervalsing. Die voor Ajax, maar voornamelijk voor de overige JL teams verkeerd uitpakt.

De regeling dat bij 15 wedstrijden voor Ajax I spelers niet meer uit mogen komen voor Ajax II is prima. Hierdoor is er geen sprake van een bijna 1e elftal.
Verder moeten de teams die (jeugd)internationals hebben lopen vrijgesteld worden van competitievoetbal tijdens interlands zoals dat voor alle competities geldt. Hierdoor kan het niet meer voorkomen dat er een veredelde B2 op het veld staat.

Eerlijker voor de JL teams en eerlijker voor Ajax.

31 januari 2014 om 12:13

je moet je eens voorstellen dat ploeg a speelt tegen een elftal wat aangevuld is met jeugdspelers en dan een paar dagen later moet ploeg b tegen een elftal wat aangevuld is met eerste elftal spelers . zoals hoessen die mag in de 2e competitie helft niet meer spelen maar zat ploegen hebben al tegen hem gespeeld .

31 januari 2014 om 18:45

@vesta: de 1e spelers niet zo veel invloed? De VI heeft onlangs juist in hun blad aangetoond dat ze een zeer grote invloed hebben. De beloftenteams halen beduidend meer punten op het moment dat ze een aantal 1e elftalspelers in de selectie hebben zitten dan als die er niet in zitten.

En hierdoor ontstaat er zeker competitievervalsing, omdat FC Dordrecht bijvoorbeeld juist tegen de beloftenteams speelde toen ze 1e elftalspelers hadden en punten verloor, terwijl de meeste concurrenten van Dordrecht tegen de beloftenteams speelden toen er weinig/geen 1e elftalspelers in zaten en die concurrenten wonnen daardoor wel. Zonder de beloftenteams was de voorsprong van FC Dordrecht op de concurrenten veel groter geweest.

Het is natuurlijk apart dat je zo veel spelers gebruikt. Voor de andere clubs vervelend, maar voor Ajax zelf ook. Spelers als Hoesen kunnen nu niet meer gebruikt worden, dus is de kans aanwezig dat er weer een nieuwe speler door zal schuiven.
Verder is de interlandperiode heel vervelend. Dan raakt Ajax zóveel spelers kwijt, dat ze wel moeten spelen met een veredelde A2..
Ik kan me goed voorstellen dat als de ene club tegen half Ajax 1 speelt en hun concurrent tegen de A2, dat ze hier (geheel terecht) een vorm van competitievervalsing in zien.

Gewoon mee stoppen. Er komt geen kip kijken naar die wedstrijden, dus wat is de meerwaarde ervan? Ga verder met een kleinere eerste divisie, of maak 2 divisies op basis van regio die wat groter zijn. En waarbij de betere topklassers onder betere condities in kunnen stromen.

31 januari 2014 om 11:50

Ze zijn verplicht om met 20 teams te spelen door FOX. Topklassers willen niet naar de Jupiler League, dus dan hou je weinig opties over

31 januari 2014 om 18:48

Dat is niet waar Vesta. FOX wilde een competitie van 18 teams met 2 beloftenteams. Echter wilde de Knvb dat niet en die eiste amateurteams, aangezien die het promotierecht hadden. Uiteindelijk kwam toen een compromis met 20 teams, waarvan 2 amateurs (katwijk en Achilles'29) en 2 beloftenteams (jong Ajax en Jong Twente, waarbij de eveneens geïnteresseerde Jong PSV en Jong Vitesse geweigerd werden). Katwijk haakte uiteindelijk alsnog af, waardoor ze Jong PSV alsnog toevoegde om tot een even aantal te komen.

Ik snap niet waar die jp clubs zo om lopen t janken

Niemand kijkt er na en nu met
Wat jeugdspelers/wisselspelers
Van Ajax Twente PSV
Gebeurt er nog wat


T is voor de opleiding van die clubs juist goed om die jongens een niveau hoger t laten spelen

31 januari 2014 om 11:18

Niemand kijkt naar de B elftallen, bij de echte clubs komen ook nog gewoon mensen. De eerste divisie was altijd een mooie competitie waar ik jaren lang leuk voetbal heb gezien en waar ik me uit en thuis altijd heb vermaakt! Jouw argument slaat kant noch wal.

31 januari 2014 om 11:21

Omdat het zomaar kan zijn dat jij tegen een jong Ajax speelt vol met de spelers uit de A-selectie (vermeer, Hoessen, Denswil, de Sa etc...). En dat je directe concurrent voor de titel speelt tegen een Jong Ajax vol spelers uit de A1 en A2 (tijdens een interlandperiode).

Dat is, vanuit sportief oogpunt, op zijn minst raar. En je zal daardoor maar net 3 punten missen waardoor je anders naar de Eredivisie was gepromoveerd.

31 januari 2014 om 14:01

asorry maar als je De sa al noemt als volwaardige Ajax 1 speler kan ik je niet meer serieus nemen

31 januari 2014 om 12:22

Omdat jij niet kijkt, betekent dat niet dat er geen tienduizenden mensen zijn die wekelijks in het stadion zitten en de JL volgen. Dus de enige die jankt ben jij..

Daarom gaan ze aan het einde van het seizoen evalueren et de Knvb.

Ze zijn er beide schuldig aan. Ajax moest wel noodgedwongen zo nu en dan andere spelers opstellen vanwege Interland verplichtingen van de jeugdteams en niet te vergeten dat sommige defeniteief zijn overgeheveld naar Ajax 1 of Jong Ajax.

Ach ja geen man overboord, ze moeten maar goede afspraken maken voor volgend jaar.

Zal er zeker niet mee stoppen voor die jongen jongens dosis aan ervaring

Logisch, met interlandvoetbal mist Ajax (jeugdinterlands) al tig spelers. Die moeten aangevuld worden uit de A. Bovendien was het de bedoeling van Ajax om spelers die geen minuten maken bij 1 in de jupiler league te laten spelen. Zo kom je dus inderdaad aan heel wat spelers.

De regels voor nu zijn duidelijk maar zullen ongetwijfeld worden aangescherpt om verdere competitievervalsing te voorkomen. Het moet geen vrijblijvende speeltuin worden.

Op zich vallen die wisselingen allem aal ook wel weer mee en is het inderdaad vooral aanvulling vanuit de A1 en de A2 Als je kijkt naar spelers die bij het eerste horen maar meer dan 1 keer hebben meegespeeld bij Jong Ajax valt dat best redelijk uit te leggen.

Het koppeltje Serero/duarte wat stuivertje heeft gewisseld tijdens de competitie.
Het koppeltje Veltman/denswill wat stuivertje heeft gewisseld tijdens de competitie
Het koppeltje Vermeer/cillessen wat stuivertje heeft gewisseld tijdens de competitie
Klaassen die begon in Jong Ajax om ritme op te doen en daarna bij de selectie kwam door blessure De Jong
Hoesen - wat in principe een luxe wissel is/was bij het eerste, hangt een beetje tussen teams in
Andersen - hangt een beetje tussen teams in

Ik ben van mening dat Ajax, PSV en Twente gewoon 5 miljoen neer moeten leggen aan het begin van het jaar om mee te doen.
Komen ze in de top 5: Geld terug
Komen ze in de top 10: 2,5m terug
Komen ze in de top 15: 1m terug
Eindigen ze nog lager: geld kwijt

Op die manier moeten ze wel echt strijden en zullen de andere clubs in de Jupiler League er extra op gebrand zijn om deze jeugdelftallen te verslaan gezien ze dat in totaal 15 miljoen op kan leveren (verdeeld over de league weliswaar).

Het opgebrachte geld kan verdeeld worden over de andere clubs in de Jupiler League, gebaseerd op de directe duels tussen de jonge ploegen en de andere ploegen in de Jupiler League.
Win je dus veel van die jonge ploegen, kan dat een aardig zakcentje opleveren voor die clubs.

31 januari 2014 om 11:38

Waarom zouden wij de andere ploegen gaan sponsoren? We zijn geen liefdadigheidsinstelling.

31 januari 2014 om 11:47

Dat doe je alleen als je te veel verliest, verder ben je die andere ploegen tot last omdat het op dit moment competitievervalsing is.
Als Ajax al hun wedstrijden verliest of juist kampioen wordt maakt het geen bal uit, maar wanneer andere ploegen dit doen degraderen ze.

31 januari 2014 om 13:40

Die andere ploegen degraderen ook niet none. Er zou eigenlijk 2 amateurclubs promoveren, maar enkel Achilles wou dat ook echt. Zolang geen andere club naar de JL wil dan gaat er ook niemand degraderen.

31 januari 2014 om 18:53

Er kan niemand degraderen, omdat er ook niemand kan promoveren.
Tijdens de proef van 2 jaar is er geen promotie/degradatieregeling met de Topklasse. Hier waren de tak amateurvoetbal van de Knvb juist boos op.

Na de proef komt die promotie/degradatieregeling terug, maar dan moet er ook opnieuw gekeken worden wat er met de beloftenteams en Achilles'29 gaat gebeuren. Achilles'29 zou dan namelijk geen Jupiler League meer mogen spelen, omdat het niet voldoet aan de regels (ze hebben nu een uitzonderingspositie en die verdwijnt sowieso) en de beloftenteams zouden niet mogen degraderen, omdat beloftenteams verboden zijn in de amateurcompetities, aangezien die alleen voor standaardelftallen zijn.

Duidelijk competitievervalsing van Jong Ajax! Bijna elke week bestaat Jong Ajax uit bijna 5/6 A-selectie spelers. Zogenaamd om wedstrijdritme op te doen.. Ga toch weg. Zo oneerlijk.

31 januari 2014 om 11:52

Dat is dan juist niet competitievervalsing omdat ze dan elke week steeds met een zelfde aantal A-selectie spelers aantreden......

Wat ze gewoon na dit seizoen moeten doen is evalueren hoe je dit kan verbeteren. Bv. door rekening te houden in het schema met jeugdinterlands en door de clubs met een jeugdopleiding die meedoen een lijst in te laten leveren van deze spelers spelen voor jong Ajax dit seizoen en deze voor Ajax. Dan heb je het voor iedereen wel eerlijker en krijg je niet het hele wissel circus elke keer. Dat is voor de andere teams in de JL ook eerlijker.

Maar goed je begint met zoiets en daar kom je gaandeweg gewoon obstakels onderweg tegen en die moet je even gladstrijken met ze allen. Om het per definitie meteen af te blazen is ook niets want dan kan je nooit meer iets gaan veranderen. Ik denk dat die jeugdelftallen wel degelijk een toegevoegde waarde hebben voor zoals Ajax als de overige clubs in de JL.

31 januari 2014 om 13:43

batata weet dus duidelijk niet dat het altijd zo is met "beloften" teams en dat Ajax juist dit veel minder doet en daarom op 56 (voornamelijk A1 spelers) uitkomt.

Maar Knvb heeft het voor Ajax, PSV en Twente juist moeilijker gemaakt. Als je een bepaald aantal wedstrijden voor het 1e hebt gespeeld mag je niet meer in het 2e uitkomen. Vandaar dat Hoesen nu is verhuurd want hij mag niet meer in Jong Ajax.

Dit is competitievervalsing van de bovenste plank, maar Ajax valt helemaal niks te verwijten.
De Knvb heeft beslist dat deze ploegen worden toegelaten, niet kunnen promoveren/degraderen, geen vaste selectie moeten hebben etc..

Dan is het volstrekt logisch dat Ajax daar dankbaar gebruik van maakt, en jonge spelers ervaring op laat doen. Dit is een situatie die de Knvb heeft veroorzaakt en zelf moet oplossen.

Wat een onzin. Andere clubs uit de Jupiler league mogen ook al hun spelers inzetten die ze maar willen. Of de kwaliteit t zelfde blijft is de vraag. Maar bij bv Ajax is dit ook t geval. Daarnaast kun je t oneerlijk vinden dat er een aantal spelers in t 1ste hebben gespeeld. Maar vind iedereen Sana, de Sa, duarte, van der hoorn en bv Andersen dan zo geweldig in één keer? Ik vind t eerder een verrijking voor de Jupiler league. Jong Ajax is gewoon een elftal waarin talenten zich kunnen laten zien. Is altijd zo geweest. In de beloften competitie deden ze niet anders en hoorde je er nooit niks over. Nu zijn de regels zelfs aangescherpt. Men moet niet zo zeuren. Maja das mijn mening.

31 januari 2014 om 13:14

Ach, praat niet zo krom. Je moet het zo zien. Ajax speelt voor de CL tegen Barcelona en verliest. De week daarna speelt AC Milan tegen Barcelona, maar komt Barcelona ineens met de A1 opdraven. AC Milan wint van Barcelona en Ajax is hierdoor uitgeschakeld.
Wat zou jij als Ajax supporter dan roepen?

Nu speelt bijvoorbeeld Eindhoven tegen een veredeld eerste elftal van Ajax en verliest. Volgende week speelt Dordrecht tegen een veredeld A1 elftal en wint, waardoor Dordrecht met 2 punten verschil kampioen van de eerste divisie wordt. Eerlijk hè!

Ik snap niet dat de Knvb niet voor een systeem zoals in Duitsland heeft gekozen. Gewoon een 25/30 man inschrijven waar ze het tot de transferperiode mee moeten doen. Tijdens interlands competitie stil zodat je ook een sterk elftal kan opstellen. Jongens overhevelen van jong ajax naar ajax 1 mag altijd maar terug alleen in de transferperiode. Werkt prima in Duitsland dus waarom zou dat hier niet werken?

31 januari 2014 om 13:00

Lijkt me de enige juiste optie. Laat de clubs dan maar kiezen of ze het de moeite waard vinden om mee te doen. De huidige situatie is niet wenselijk.

31 januari 2014 om 20:13

En wat moeten ze doen dan in de interlandperiodes? Dan zijn de meeste spelers er niet, waardoor Ajax gedwongen word met een veredeld A1/2 team te spelen.

Gewoon stoppen met dit soort teams in een serieuze en belangrijke competitie als de jupiler league. We hebben het over de 2e competitie van Nederland. Gewoon alles opengooien naar beneden zonder eisen van aantal profs e.d. Als jij met amateurspelers mee wil draaien moet dat kunnen. Als er verversing van onderen komt, wordt de competitie veel interessanter om te volgen. De neutrale toeschouwer zal hierdoor ook meer interesse hebben in de topklasse, omdat er promotie op het spel staat.

natuurlijk is dit een achterlijke regel. Competitievervalsing tot en met en de beloftencompetitie is nu ook ernstig gedevalueerd. Op zich is het interessant voor de topclubs maar voor de competitie an sich is het funest.
Ik zeg het nogmaals: regels versoepelen, semiprofessionalisme toelaten en de promotie/degradatie vanuit amateurs opengooien. Het kan in bjna alle landen op deze aardbol, maar niet bij ons?

Tja wat kun je ervan zeggen. Ze hebben nou eenmaal meer geld dan de rest, zal voorlopig zo blijven dus.

In het belang van het Nederlands voetbal moet dit gewoon aanblijven. Als je ziet hoe vlot jongens als Veltman, Denswil, Hendrix, etc. zich hebben ontwikkeld in de Eredivisie (in het geval van Denswil zelfs CL) en in het geval Veltman zelfs Oranje dan zie je toch overduidelijk dat dit een goed systeem is. Ik zou het in België ook willen.

Samenvatting,

Competitievervalsing pur sang.

Wegwezen met die beloftenteam, die hebben immers al jarenlang hun eigen competitie.

De inschrijving van deze belofte teams in de JL is veel te gehaast en ondoordacht ingevoerd door de Knvb.
Iedereen bij Ajax en of Knvb had toch kunnen voorzien dat het problemen zou opleveren? Kwestie van een je pc het competitie schema laten draaien met je beschikbare spelers en het zou toch direct zichtbaar moeten zijn?!

Kappen met die onzin. Bewijs: 25% mindrr publiek in de Juup.
Ajax misbruikt het systeem, uiteraard want het gaat hen nooit om het belang van ons voetbal.
Heb het hele seizoen nog geen wedstrijd van Fcdb gezien, wat is dit voor een nonsens competitie geworden.

31 januari 2014 om 20:15

Als je niet meer naar je club kijkt vanwege de beloftenteams vraag ik me af of je wel écht supporter bent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren