Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

John de Jong zegt niet meteen ‘ja’ tegen flirtend AS Roma

Laatste update:

AS Roma heeft serieuze interesse in technisch manager John de Jong van PSV, zo werd donderdagavond bekend. De afgelopen dagen is de belangstelling voor de directeur van de Eindhovense club vanuit Italië concreet geworden en heeft hij aan algemeen directeur Toon Gerbrands laten weten dat hij door de Serie A-club is benaderd. Het Eindhovens Dagblad schrijft vrijdag dat De Jong desalniettemin niet meteen ‘ja’ zal zeggen op een aanbieding.

AS Roma is onlangs voor ongeveer 87 procent van de aandelen in handen gekomen van de Friedkin Group, met aan het hoofd multimiljardair Dan Friedkin. Als het aan de investeerders uit de Friedkin Group ligt, groeit de club uit Rome binnen de kortste keren uit tot een serieuzere concurrent voor Juventus. Luis Campos, sportief directeur van OSC Lille, is volgens De Telegraaf en diverse Italiaanse media de nummer één voor de vacante functie. De gesprekken, die al bijna twee weken duren, lijken vastgelopen en De Jong geldt als zeer serieus alternatief.

Intern bij PSV ziet niemand De Jong graag vertrekken, al is er volgens het Eindhovens Dagblad alle begrip voor als AS Roma doorpakt én De Jong op de avances wil ingaan. De oud-voetballer werd in oktober 2018 tot de nieuwe technisch manager benoemd. De Jong werkte als hoofdscout al voor de Eindhovenaren en werd in zijn rol de definitieve opvolger van Marcel Brands. De Jong was al technisch manager op interim-basis toen Brands in mei 2018 na acht jaar bij PSV vertrok en bij Everton in Engeland aan de slag ging.

De Jong is AS Roma met name in het oog gesprongen om zijn verleden als hoofd scouting bij PSV. Als rechterhand van Brands was hij veelal actief in Zuid-Amerika. Het Eindhovens Dagblad gaat ervan uit dat De Jong niet de laatste kandidaat zal zijn waar AS Roma contact mee zoekt. De Jong, die nog een contract tot de zomer van 2022 heeft, twijfelt namelijk of hij op dit moment PSV wel moet verlaten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat hoop ik op Joris Mathijsen als John vertrekt!

13 november 2020 om 09:55

Lood om oud ijzer

13 november 2020 om 15:04

Joris Mathijsen doet het echt goed bij Willem II hoor. Dat is verder geen garantie, maar ik zou bij een vertrek ook graag Mathijsen bij PSV zien.

Ik geloof eerlijk gezegd helemaal niks van dit verhaal. Op basis van welk feit zou een AS Roma interesse hebben in de Jong? Lijkt meer op een PR-stunt. Meer niet.

13 november 2020 om 08:50

Voor wie is dit dan een PR-stunt? Snap niet wie van de 3 (Roma, De Jong of PSV) hier voordeel uit zou halen.

13 november 2020 om 08:56

Je zou het kunnen uitleggen als een PR-stunt voor De Jong, maar dat lijkt mij persoonlijk veel te veek moeite voor iets wat veel te weinig oplevert. Bovendien heeft De Jong het deze zomer erg goed gedaan, dus ik kan me best voorstellen dat Roma hem wilt hebben.

13 november 2020 om 13:35

Volgens het artikel heeft de Jong aan PSV laten weten dat AS Roma interesse in hem heeft en heeft AS Roma zelf dus nog geen contact met PSV opgenomen. Ik spreek een aardig woordje Italiaans en zie de Jong op de verschillende fansites en fora ook nauwelijks voorbijkomen. Het gaat steeds om Campos, waar heel veel interesse voor is maar nog een langdurig contract heeft en de Italiaan Andrea Berta van Atletico Madrid. Beiden heel erg ervaren en totaal niet te vergelijken met een John de Jong die dit pas sinds 2 jaar doet.

Ja ik geloof hier zelf heel weinig van, maar ik zal er ook zeker niet rouwig om zijn mocht J. De Jong vertrekken. Heeft ook in deze transferperiode weinig inbreng gehad op de transfers aangezien ze bijna allemaal uit de stal van Schmidt zijn gekomen... Ik las hierboven Joris Mathijssen en dat lijkt mij best een interessante optie!

13 november 2020 om 08:46

@Sir, och. Twee spelers die het momenteel prima doen, Max en Sangare, komen toch echt uit de koker van de Jong/PSV. Max stond voordat Schmidt trainer was al op de radar bij PSV, dat is inmiddels toch wel bekend?

13 november 2020 om 08:49

Sangaré heeft toch aangegeven dat hij hier is doordat hij met Schmidt kon werken?

13 november 2020 om 08:55

Al die goede spelers zijn gekomen omdat ze met Schmidt willen werken. Ook Gotze, Zahavi en Mvogo hebben het aangegeven. Geen idee wat de inbreng van de Jong is geweest maar na zijn hopeloze transfer periode van vorig jaar kan ik me niet voorstellen dat een topclub hem willen hebben.

13 november 2020 om 08:59

@MessiBazoer, ho wacht even! Nu worden er twee dingen door elkaar gehaald. Hier wordt beweerd dat Schmidt die spelers heeft gehaald. Nu wordt er van gemaakt dat ze bij PSV komen vanwege Schmidt. Dat is een wezenlijk verschil en dat laatste mag geen argument zijn. Als technisch directeur ben je toch altijd ook deels afhankelijk van welke trainer er zit. Dat is bij geen enkele club anders. Dat het werk van de Jong er wellicht wat makkelijker op wordt, is dan weer een andere discussie.

13 november 2020 om 09:08

Als technisch directeur probeer je op aangeven van de trainer en scouting spelers te contracteren, waarbij jij verantwoordelijk bent voor de onderhandelingen en het bewaken van het beschikbare budget. Vorig seizoen krijgt hij de schuld voor het binnenhalen van de spelers die hem aangedragen worden door trainer en scouting en dan zou hij nu niet de credits krijgen voor hetzelfde? Beetje cru dit.

13 november 2020 om 09:09

@diegelbereds Max stond ergens op een lijstje van PSV maar ook de Jong had nooit verwacht dat hij hem binnen kon halen. Het feit dat iemand op een lijstje staat betekent niet dat daar naar gehandeld wordt, pas toen Schmidt kwam is dat in gang gezet. Sangarã© is de enige die echt door toedoen van De Jong / PSV is gehaald, de rest is aangedragen door Schmidt. De Jong heeft gewoon geen netwerk of voetbalinzicht die PSV waardig is en moet naar mijn mening gewoon weg.

13 november 2020 om 09:15

@Steef71,Tuurlijk overleg je met de coach, wat hij wil en hoe hij er over denkt. Maar op aangeven van de coach spelers halen lijkt me niet verstandig. Je probeert als club/td zijnde toch spelers te halen die ook bij PSV passen, en spelers halen voor de toekomst. Wat jij zegt lijkt me nogal cru, nu een blik spelers open trekken voor de coach. Die volgend jaar bij een goeie aanbieding (bijvoorbeeld) weer vertrokken is. Dat is toch geen beleid?

13 november 2020 om 09:20

@steef71
Als TD scout je met je scouting samen spelers, en die draag je dan voor aan de trainer. Dan heb je overleg en kom je samen tot 1 speler die gehaald gaat proberen te worden. Tuurlijk kan er af en toe een speler tussen zitten die door toedoen van de trainer wordt gehaald, maar de trainer is de trainer, en de TD is de TD. Op dit moment is het zo dat Schmidt bijna alle spelers aandraagt, en De Jong met overgrote hulp van Schmidt deze spelers probeert binnen te halen. Niet de manier zoals het gebruikelijk gaat. Het geeft gewoon aan dat De Jong niet voor deze job is gemaakt.

13 november 2020 om 09:23

Volgens mij worden spelers niet door de Technische Directeur gescout. Daarvoor zijn de scouts bij Psv, die dragen spelers aan bij de Technisch Directeur en die gaat vervolgens kijken of deze speler bij PSV past en haalbaar is. Dus of een scout of trainer een speler aandraagt maakt geen zak uit! Daarnaast is het altijd van belang welke trainer er staat of een speler daadwerkelijk komt, heeft die vertrouwen in de speler en heeft de speler vertrouwen in de trainer of Club. Dus JA de Jong heeft het dit jaar gewoon zeer goed gedaan! Dat netwerk of voetbalinzicht, heeft de Jong zeker wel. Hij was de Hoofdscout onder Brands of denk je dat Brands zelf die spelers heeft ontdekt??

13 november 2020 om 09:25

Vervolgens zorgt de Jong, dat de spelers een netjes contract krijgen en dat sommige spelers hun contract verlengen. Het werk van een TD is niet alleen scouten! De trainer stelt toch niet de contracten op, nee dat is het werk van een TD. De trainer moet van dat zooitje grootverdieners gewoon een winnend elftal smeden en prijzen pakken!

13 november 2020 om 09:30

Meen je dit nou echt? John de Jong heeft er toch voor gezorgd dat Roger Schmidt is gekomen. Dus indirect heeft hij er voor gezorgd dat jongens als een sangare en gotze komen. Overigens komt Sangare uit de koker van John de Jong. En het argument wat ik hierboven lees dat een Sangare onder Schmidt veel voetballen dus dat het door schmidt komt, nee tuurlijk komt hij voor de trainer en de spelers. Welke voetballer komt er naar een club om voor de technische manager te voetballen, dat slaat toch helemaal nergens op?
John de Jong heeft een paar matige aankopen gedaan maar heeft het deze periode best goed voor elkaar. Het enige wat ik mis is een centrale verdediger, daar mag je hem op aanrekenen maar voor de rest echt op het eerste oog prime werk! Toen Gotze kwam sprong iedere Psver de lucht in en nu loopt PSV nog niet lekker en we zijn weer aan het klagen over John de Jong. Zou het misschien ook gewoon komen dat Schmidt er op dit moment niet veel van bakt of dat de corona situatie gewoon erg nadelig is voor PSV of dat de spelers niet in vorm zijn?

13 november 2020 om 11:25

@sir. JBA Schmidt komt toch ook uit de hoge hoed van J de Jong? Stel Max staat al langer op het lijstje en Schmidt is het laaste stem geweest om hem te halen. Dan komt het toch ook door Schmidt.

Dit is het beste wat PSV kan overkomen. Ook deze zomer gewoon weer gefaald. Heel leuk hoor Götze en Zahavi, die trouwens gewoon door Schmidt hier zijn en zeker niet door De Jong. Maar opnieuw is de verdediging het zorgenkindje van PSV. Geen back-up voor zowel Dumfries als Max. En je 4 centrale verdedigers Teze, Boscagli, Baumgartl en Viergever zijn allemaal Eredivisie niveau. Teze ontwikkelt zich goed, maar je kan niet verwachten dat hij achterin de boel neer zet. Elftal is totaal niet in balans.

13 november 2020 om 08:58

Je vergeet de beste CV op te noemen: Baumgartl!

13 november 2020 om 09:13

Allemaal makkelijk praten dat ze hier door Schmidt zijn. Schmidt zal vast zijn rol gespeeld hebben maar is zeker niet verantwoordelijk voor deze transfers. John de Jong verdient veel credrits voor het halen van deze spelers en trainer.

Ted van Leeuwen zou een mooie opvolger zijn die heeft ook een groot netwerk

Ik geloof er helemaal.niks van. Denk gewoon wat name dropping van Roma om zo de aandacht wat af te lijden. Lijkt me echt totaal onvoorstelbaar dat de Jong ook Maar bij 1 club intesse heeft gewekt.

AS Roma heeft op het moment nog minder middelen dan Psv. De enige reden om het te doen is dat je een uitdaging wilt en in een grotere competitie wil werken. Of John de Jong het nou goed gaat maken bij Roma betwijfel ik, maar geen enkele TD kan daar nu iets klaarspelen.

JDJ kan beter bij PSV blijven, daar kan hij alleen maar groeien en zal het uiteindelijk alleen maar beter worden.Kiest hij voor AS Roma dan kiest hij voor onzekerheid en een enorme druk.Deze trein komt doorgaans nog wel vaker langs.

Als ik Roma was zou ik verder zoeken. Ik kan nou niet zeggen dat de Jong geweldig werk heeft geleverd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren