Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jimmy Hasselbaink heeft er genoeg van en verlaat zinkend schip

Laatste update:

Jimmy Hasselbaink heeft ontslag genomen als manager van Burton Albion. De ploeg staat stijf onderaan in de League One en vergaarde dit seizoen pas één punt. Het vertrek van de voormalig spits komt niet als een verrassing. Afgelopen augustus uitte hij al openlijk zijn twijfels of hij wel moest aanblijven.

De voormalig Oranje-international was bij Burton Albion bezig aan een tweede periode als manager. In het seizoen 2014/15 leidde hij de ploeg naar de titel in de League Two en dus promotie naar de League One. Het seizoen erop maakte hij een stap omhoog naar de Championship en werd hij assistent bij Queens Park Rangers. Uiteindelijk keerde Hasselbaink op nieuwjaarsdag 2021 weer terug en werd hij voor de tweede keer in zijn carrière benoemd tot manager van Burton Albion. Vorig seizoen eindigde zijn ploeg op de zestiende plek in de League One.

Na een matige seizoenstart uitte Hasselbaink afgelopen augustus al zijn twijfels over zijn aanblijven. “Ben ik het? Ben ik het probleem? En als ik het probleem ben, dan moet iemand anders komen om het beter te doen.” Tot betere resultaten leidde het tot nu toe niet. Afgelopen zaterdag verloor Burton met 2-1 van Oxford United en werd zodoende de zesde nederlaag van het seizoen geleden. De ploeg staat stijf onderaan in de League One.

"Ik heb de club zo ver mogelijk gebracht met de beperkte beschikbare middelen en het is tijd voor iemand anders om binnen te komen en wat nieuwe energie te injecteren. Ik wil de fans en iedereen die bij de club betrokken is, inclusief de voorzitter, bedanken en hen het allerbeste wensen in de toekomst", zei Hasselbaink op de website van Burton over zijn ontslag.

Voorzitter Ben Robinson zei 'te hebben genoten van het werken met Jimmy’. “Hij is een inspirerende coach en ik begrijp en respecteer zijn beslissing om te vertrekken. Ik wil hem bedanken voor het succes dat hij de club heeft gebracht, zowel op als buiten het veld, en ik wens hem veel succes met zijn toekomstige carrière."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan meteen door naar Sittard. Burak kan nog wel wat leren van onze Jimmy!

Ik hoop dat hij in Nederland de kans krijgt. In zijn eerste seizoen leek het alsof we hier met een enorme rijzende ster te maken hadden, maar na zijn avontuur bij QPR hebben we denk ik zelden nog wat van hem gehoord en maakt hij vooral naam als analist.

5 september 2022 om 14:21

Als je het zo beoordeeld dan verdient Jimmy Hasselbaink toch eerder een kans bij ADO Den Haag dan Dirk Kuyt? Achja, anderzijds wil je daar ook niet dood gevonden worden.

5 september 2022 om 14:44

Dat is toch ook zo? Kuyt heeft die baan gekregen omdat hij Kuyt heet, niet omdat hij een bewezen coach is die 1 van de 40+- betaalde voetbal organisaties van Nederland kan leiden.. Als wij ons afvragen waarom bepaalde clubs maar niet verder komen of we voorbijgestreefd worden door andere landen, dan is Dirk Kuyt het levende bewijs. In Nederland worden de serieuzere kandidaten niet serieus genomen, in Nederland ben je 20 jaar verder voor je het papiertje hebt, tenzij je ex-international bent. Mensen die in andere landen doorbreken omdat ze vernieuwende ideeën hebben komen hier niet eens bij de amateurs aan de gang..

5 september 2022 om 14:44

Daarnaast zit Jimmy ook heel vaak bij Sky Sports Football, waar hij ongetwijfeld best veel verdiend

5 september 2022 om 15:07

Yoeri, zullen we naar Engeland kijken dan? Hoe denk je dat Lampard en Gerrard aan de bak zijn gekomen? Toch niet toevallig omdat ze ex-internationals zijn? Net als OGS en in mindere mate Arteta. Of alle degradatiekandidaten die jaar in jaar uit gered moesten worden (gelukkig lijkt dat nu beetje voorbij) door dezelfde nutteloze trainers als Pardew, Hodgson, Mcclaren etc.
Of in La Liga met Gatusso, Xavi en voorheen Zidane.

Letterlijk in elke competitie gebeurt hetzelfde als in de Eredivisie. Daarnaast worden we vgm alles behalve voorbijgestreefd door andere landen. Juist het tegenovergestelde

5 september 2022 om 15:15

En hoeveel Engelse coaches krijgen de kans bij top clubs? Hoeveel Engelse coaches passen iets vernieuwends toe? Hoeveel Engelse coaches vinden werk door het complete continent? Het grote verschil is dat de Engelse lekker aan kunnen klooien want het geld stroomt toch wel binnen.. Maar kijk eens naar de landen waar het aankomt op prestaties in Europa, bij hoeveel van die clubs staan ex-internationals aan het roer?

5 september 2022 om 15:37

"kijk eens naar de landen waar het aankomt op prestaties in Europa"? Huh? Dat is appels en peren. Een Kuyt hoeft niet te zorgen voor de prestaties in Europa.
In Nederland zit nu toevallig alleen bij Psv een oud-international in RvN.
Of wil je zeggen dat hetzelfde van toepassing is op Ron Jans, Schreuder, Slot en Pascal Jansen? En het seizoen ervoor Schmidt en Eth.

In de Engelse top werken alleen maar coaches die zich internationaal ruimschoots hadden bewezen (behalve Arteta als je Arsenal eronder wil scharen). De ED heeft dat geld en die aantrekkingskracht niet.

Heel erg zonde. Zijn eerste periode bij Burton was fantastisch, jammer genoeg stapte hij naar een onstabiel team als QPR over op een totaal verkeerd moment. En stapte hij ook weer terug in bij Burton toen dat niet heel verstandig was. Zo zie je maar dat een op zich prima coach met een matige timing in het kiezen van zijn werkgevers zichzelf een heel slechte dienst kan bewijzen..

Nou Burak Yilmaz, hier heb je jouw nieuwe marionet. Denk nog best een goede keuze.

Fortuna sla je slag.

Deed het nog wel fantastisch tijdens de eerste paar maanden van zijn comeback bij Burton, won op een gegeven moment een hele rits wedstrijden. Helaas zat de klad er eind vorig seizoen al in en is het dit seizoen ook doorgetrokken. Erg jammer voor zo'n sympathieke manager(in mijn ogen) en een klein, sympathiek clubje als Burton

Wat was Jimmy Floyd een wereldspits zeg! Schoot in zijn tijd bij Chelsea de ene na de andere goal in het netje, terwijl er toen der tijd een hoop goede verdedigers rondliepen. Ik vind dat hij niet de erkenning heeft gekregen die hij verdient. Helaas zien we dat vaker bij Surinaamse voetballers in Nederland…

5 september 2022 om 14:20

Ik begrijp echt niet waarom dat zo is!

5 september 2022 om 16:27

Hoezo heeft hij geen erkenning gekregen? Heeft nota bene 23 interlands gespeeld.

5 september 2022 om 17:57

Hij had simpelweg de pech dat Nederland een aantal wereldspitsen had zoals Bergkamp, Kluivert, later van Nistelrooij en toch ook een beetje van Hooijdonk.
In deze tijd had hij waarschijnlijk in de basis gestaan.

Jammer. Heb wel sympathie voor hem. Was toch een icoon als voetballer. Gun hem daarom ook een mooie trainerscarrière. Terug naar Nederland en daar onderaan de ladder beginnen, zou ik zeggen.
Misschien is assistent bij het dameselftal iets voor 'm?

5 september 2022 om 14:44

Waarom moet hij onderaan de ladder beginnen en een dirk kuyt bijvoorbeeld niet? Of een frank de boer, cocu en gio

5 september 2022 om 15:00

Voor F de Boer:
- zeer lang gespeeld bij Ajax, dus bekend met cultuur en speelstijl;
- de A1 van Ajax gecoached en was assistent bij Nls Elftal;
- was kort interim trainer van Ajax 1, waardoor hij eigenlijk een soort 'proef'periode had.
Een F de Boer was echt niet aan de bak gekomen bij andere (sub)topclubs in NL. Hetzelfde geldt voor Cocu en Gio bij respectievelijk Psv en Feyenoord. In zekere zin begonnen ze allemaal onderaan de ladder, alleen hadden die 3 'mazzel' met hun status bij hun clubs.

Niet getreurt Jimmy, je kan altijd nog Bonds Coach worden van het Nederlands Elftal!
Er zijn er genoeg geweest met een veel mindere staat van dienst die het geworden zijn, of zou dat toch met iets anders te maken hebben? Zou zomaar kunnen dat we al aan het maximum van zeg maar "exotische" trainers zitten...dan zou je nog wat geduld moeten hebben!

Jammer. Heb wel sympathie voor hem. Was toch een icoon als voetballer. Gun hem daarom ook een mooie trainerscarrière. Terug naar Nederland en daar onderaan de ladder beginnen, zou ik zeggen.
Misschien is assistent bij het dameselftal iets voor 'm.

5 september 2022 om 14:24

Ja want in Engeland is hij niet onderaan begonnen? En Nederland staat natuurlijk wel op een hoger nivo...assistent bij een dames elftal...valt mee dat je niet een Amateur club noemt.

5 september 2022 om 14:29

@hens Cray: Jij neemt onderaan beginnen wel direct heel serieus. Als assistent bij voetbal gespeeld door vrouwen is ook wel gelijk de bodem natuurlijk...

Wellicht iets voor een KKD divisieclub o.i.d., mocht daar een plek vrijkomen?

Off: Ben wel benieuwd hoe Gullit deze ontwikkeling ziet, je kunt toch niet zeggen dat hij geen kans heeft gekregen en lijkt het erop dat hij uiteindelijk zelf een keuze heeft gemaakt...

5 september 2022 om 14:38

Klopt, assistent bij de dames is natuurlijk ongeveer het laagste wat je kunt bereiken, maar toch, je moet wat. En dan kan hij gelijk van Andries Jonker de kneepjes van het vak leren. En die meiden kunnen toch veel opsteken van een echte voetballer? Ik zeg: win-win.

5 september 2022 om 22:54

Ik ben geen echte voetbal kenner..maar Jonker heeft natuurlijk de grote top clubs gemanged.. waarschijnlijk hoofd trainer geweest bij Ajax en in Engeland dus Jimmy kan heel veel bij hem opsteken!

5 september 2022 om 22:57

@Svenieman ik probeer me te herinneren welke kansen hij hier in Nederland gehad heeft? Maar dat Gullit om een of andere reden wel weten! Typisch dat dit soort gasten nog steeds niet weten wat hun plek is...
TOCH?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren