Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Japan verrast en komt tot twee keer toe op voorsprong tegen Uruguay

Laatste update:

Uruguay is in de nacht van donderdag op vrijdag niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel tegen Japan op de Copa América. Met de remise slaagde de ploeg van bondscoach Oscar Tabárez er niet in om de 4-0 overwinning op Ecuador een goed vervolg te geven. Tot twee keer toe moest Uruguay een achterstand wegwerken tegen de Aziatische gasten.

Uruguay schoot uit de startblokken en al in de eerste minuut nam Luis Suárez het Japanse doel onder vuur. Hij kreeg de bal rond de middenlijn voor zijn voeten en haalde verwoestend uit. Doelman Eiji Kawashima zag de bal net over de lat over de achterlijn gaan. Toen Uruguay was uitgeraasd kwam Japan beter in de wedstrijd. Na 24 minuten spelen werden de bezoekers beloond met het openingsdoelpunt. Koji Miyoshi ging er op de rechterflank vandoor, werd niet aangepakt en haalde genadeloos uit. Het duurde niet lang voordat Uruguay langszij kwam. De VAR bood de helpende hand toen Edinson Cavani in het strafschopgebied werd neergehaald. Veel was er niet aan de hand, maar volgens de arbitrage voldoende voor een penalty. Suárez wist wel raad met deze kans en bracht de stand op gelijke hoogte.

Uruguay wilde meer en drong aan in Porto Alegre. Cavani was er met een verwoestende uithaal dichtbij. Zijn knal spatte uiteen op de lat. Japan liet zich bij vlagen goed zien en kwam in de tweede helft opnieuw op voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerflank werd slecht verwerkt door Fernando Muslera. Hij schoof de bal in de voeten van Miyoshi, die geheel vrijstaand de 1-2 kon binnentikken. Uiteindelijk was het José Giménez die de eindstand bepaalde. Vanuit een hoekschop van Nicolás Lodeiro werkte de verdediger de 2-2 binnen. Na twee wedstrijden staat Uruguay op vier punten, terwijl Japan op een punt staat. Uruguay sluit de groepsfase op 25 juni (01.00 uur) af tegen Chili. Japan neemt het dan op tegen Ecuador.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is doan ook geselecteerd?

21 juni 2019 om 07:38

Nee

21 juni 2019 om 08:01

Nee, Japan speelt met de selectie die naar de Olympische Spelen zal gaan als voorbereiding meen ik me te herinneren. Doan is daar niet bij omdat hij bij de A-selectie zit.

Blijft toch vreemd... Japan en Qatar op de copa. Haalt toch iets van de charme weg vind ik.

21 juni 2019 om 07:50

Hoe bedoel je charme? Dit gebeurt al jaren als een mexico en costa rica mee deden inplaats qatar en japan dan zal het niet erg zijn, hè?

21 juni 2019 om 08:05

Het feit dat die landen die jij zegt Spaanstalig zijn. Dezelfde cultuur hebben en tegen Zuid-Amerika aanliggen is wel een groot verschil he. Ik snap Litmanen wel

21 juni 2019 om 08:21

Daar heb je zeker een goed punt! Maar de VS, Jamaica en Haïti dan? Wat hebben die precies gemeen? Volgens mij vrij weinig buiten het feit dat ze dicht bij elkaar liggen. Heb ik echter nooit iemand over gehoord.

21 juni 2019 om 11:06

America...dat is van Alaska tot Ushuaia hoor.

21 juni 2019 om 07:54

Een toernooi met 10 landen (in 2 poules?, en dan beste 2 van elke poule, of beste 4?) heeft ook weinig charme. Vaak worden landen uit de CONCACAF uitgenodigd, maar de Copa America valt precies samen met de Gold Cup. Er is zelfs sprake van geweest om 16 landen te doen dit jaar door ook Europese landen uit te nodigen, maar dat ging niet door de Nations League

Dit was tot dusver wellicht de beste wedstrijd van de Copa. Een wedstrijd vol met passie, geschop, maar toch ook over het algemeen fair play ondanks het harde fysiek spel van beide ploegen. Uiteindelijk een geweldig resultaat voor Japan tegen toch wel een van de titelkandidaten omdat ze toch echt goed zijn weggekomen. Helaas wel een zuivere penalty ontnomen na een flitsende actie van Nakajima, bizar dat daar uberhaupt niet eens naar werd gekeken.

Wat een wereld van verschil t.o.v. de partij tegen Chili. Heel andere opstellling, Miyoshi zijn eerste basisplaats en meteen twee goals, Kawashima terug op doel nadat je besluit een 19-jarige te laten debuteren op zo’n groot toernooi, Itakura basis. Toch wel een van de betere aan de kant van Japan. Als je hem zo puik zag spelen vraag ik me af waarom hij bij Groningen nooit heeft gespeeld, wordt zeker een vaste waarde in het nationale elftal van Japan. Tomiyasu ook geweldig, echt de eerste Japanse verdediger die ook nog de subtop ga zie behalen.

Al met al niks te klagen, op naar Ecuador, die toch beduidend minder zijn dan Chile en Uruguay. Laten we hopen op een driepunter en een plek in de volgende ronde.

21 juni 2019 om 10:14

ik kan geen opstellingen vinden,
weet jij of Yuta Nakayama (pec Zwolle) heeft meegespeeld?
De vorige wedstijd heeft hij 90 minuten mogen spelen

21 juni 2019 om 11:28

Nee heeft de hele wedstrijd op de bank gezeten!

21 juni 2019 om 12:06

Ik vond die penalty van Uruguay ook discutabel. Cavani trapt zelf tegen de voet van Ueda.
Voor de rest inderdaad de leukste wedstrijd tot dusver.
Vrij spel voor Chili straks tegen Ecuador!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren