Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Janssen en El Ahmadi oordelen hard over basisdebuut Ueda bij Feyenoord

Laatste update:

Ayase Ueda heeft bij zijn basisdebuut voor Feyenoord geen indruk weten te maken op het analistengilde in Nederland. De spits van Feyenoord, die door de blessure van Santiago Gimenez een kans kreeg, kwam er nauwelijks aan te pas tegen het zeer defensief ingestelde Sparta Rotterdam (2-0 winst). "Hij was heel matig", oordeelt Theo Janssen bij Studio Voetbal.

Gimenez heeft last van zijn kuit, zo meldde Arne Slot na afloop van het duel met Sparta tegenover de NOS. "Ik kan nog niet met zekerheid zeggen of hij tegen AS Roma kan spelen donderdag", aldus de trainer van Feyenoord.

Volgens Janssen is het meespelen van Gimenez van groot belang. "Zeker als je ziet hoe het vandaag ging met Ueda in de spits", aldus de oud-middenvelder van onder meer Vitesse, FC Twente en Ajax.

“In de combinatie was hij eigenlijk niet betrokken", vervolgt Janssen. "Als hij wel een bal kreeg, verspeelde hij die eigenlijk telkens. Voor het doel hebben we hem niet gezien. Hij was vandaag onzichtbaar, dus dat gaat een groot verschil maken. Giménez speelt de laatste weken ook niet geweldig, maar is wel een jongen die goals kan maken. Feyenoord heeft hem zeker nodig."

Bij de collega's van ESPN zag Karim El Ahmadi vergelijkbare dingen. "Hij had één goede loopactie aan het eind van de wedstrijd. Daarbij schoot hij de bal uit een moeilijke hoek aardig in." Doelman Nick Olij kon redding brengen.

"Maar voor de rest was het niet veel wat hij liet zien vandaag", stelt El Ahmadi in Dit was het Weekend. "Het was ook wel moeilijk voor hem, de manier waarop Sparta speelde. Hij had ook wel een paar momenten, drie of vier keer, dat hij ballen verkeerd kaatste."

Kenneth Perez, die ook aanwezig in het ESPN-programma, vindt het te vroeg om te oordelen over Ueda. "Het was heel compact vandaag", aldus de Deen. "Wat hij niet doet, en dat vind ik een goede eigenschap van een spits, is uitzakken naar links en rechts als hij geen ballen krijgt. Trainers willen in het algemeen dat je gewoon in de as blijft spelen. Dat deed hij wel, alleen dat betekent wel dat je heel erg afhankelijk bent van aanvoer. Als je uitzakt lijk je actiever, maar dat is niet altijd goed voor het elftal."

Presentator Jan Joost van Gangelen vraagt: "Ik had er meer van verwacht in ieder geval, jij niet?" Perez reageert mild: "Ik wil hem beoordelen in een wedstrijd waarin er wat meer ruimte ligt. Dan kun je echt zien hoe zijn aannames zijn en dergelijke. Nu is het heel compact en heeft hij bijna geen bal gehad."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik kan het Ueda niet kwalijk nemen dat hij deze wedstrijd weinig heeft gepresteerd. Als je Zerrouki als spelmaker achter je hebt, hebben je loopacties geen enkel zin. Toen Milambo erin kwam, werd Ueda direct gevaarlijker.
Hopen op een middenveld met Stengs, Milambo en Wieffer tegen Roma, dan maak je nog enigszins kans. Als je niet gaat proberen te voetballen, straffen ze je gewoon af.

12 februari 2024 om 08:28

Tja, dan moet je Zerrouki niet kwalijk kunnen nemen dat hij als spelmaker het spel bij Feyenoord moeten bepalen. Het is een pure 6. Onbegrijpelijk dat je als Feyenoord zijnde die jongen ten koste van alles wil, maar vervolgens nooit in ritme laat komen en heel iets anders van hem verlangt.

Ik zie het dan ook niet zo in Ueda. Vorig jaar toen Danilo basis stond en Gimenez inviel bracht hij steeds erg veel energie en gebeurde er echt wat in een wedstrijd. Tijdens Ueda’s invalbeurten heb ik dat nog weinig gezien. Wat mij betreft blinkt hij ook nergens echt in uit, is niet bijzonder snel, geen goede actie, ook niet al te groot en kopsterk. Ik ben bang dat dit niet naar het niveau basisspeler gaat groeien, als dacht ik dat ook bij Timber en had Kokcu ook een jaar onder Slot nodig om fysiek aan te haken. Nog niet afgeschreven, maar op dit moment lijkt het voor 10m een miskoop.

12 februari 2024 om 00:40

We hebben Danilo gewoon veel te makkelijk laten gaan. Toen hij zijn basisplaats kwijtraakte, was hij als invaller nog enorm belangrijk. Verder altijd uitstekend in het drukzetten. Financieel leek het een mooie deal om zoveel geld te vangen voor een reserve die je transfervrij haalde, maar de vervanger kostte 9 miljoen en kan voorlopig niet mee op dit niveau.

12 februari 2024 om 09:29

Danilo was structurele bankzitter/invaller en kon zijn salaris verdubbelen in Schotland. Hij had zelf aangegeven dat hij niet nog een jaar wilde banken. Had je hem dan tegen zijn zin moeten houden?
Overigens heeft Ueda nog geen potten gebroken, maar met 24 interlands en 11 goals voor Japan denk ik niet dat het aan zijn kwaliteit ligt, maar aan hoe hij gebruikt wordt. Het is geen geweldenaar in de kleine ruimte, dan moeten de vleugels de bal wat vaker voorslingeren. Daar was gisteren alle mogelijkheid toe, maar die hebben duidelijk de opdracht een terugtrekbal te geven vanaf de achterlijn (is doorgaans ook effectiever). Echter denk ik dat Feyenoord moeilijker te verdedigen is wanneer dit wordt afgewisseld.

PSV haalt Pepi, Feyenoord haalt Ueda en Ajax haalt Akpom. Voor forse bedragen en voor dezelfde posities. Van die 3 is Ueda duidelijk de minste. We kunnen het hebben over aanvoer of speeltijd maar Ueda heeft tot nu toe nauwelijks wat laten zien.

12 februari 2024 om 00:44

Ueda was wel veruit de goedkoopste van die 3. Dus dat hij de minste kwaliteit heeft, is eigenlijk niet zo gek. Dat hij minder kwaliteit heeft dan Linssen, Dessers en Danilo zag ik dan van te voren weer niet aankomen.

12 februari 2024 om 12:11

Als je meer kijkt naar speeltijd i.p.v. wedstrijden waren de cijfers van Ueda ook niet echt beter dan die van Danilo.

Maar volgens sommige kenners is Ueda een aantal klasses beter (en volgens eentje was hij ook nog jonger..) en ik hoop nog altijd dat ze gelijk krijgen (alhoewel jonger dan Danilo zal die nooit worden).

12 februari 2024 om 14:59

Ueda, was 8 miljoen, Pepi 11 miljoen en Akpom 12 miljoen. Is inderdaad wel de goedkoopste maar zoveel scheelt het ook weer niet.

Ueda staat op 1 goal, Pepi op 5 goals en Akpom op 6 goals.

Per goal was ie veruit het allerduurst

12 februari 2024 om 00:50

Ik vind dit een beetje makkelijk. Pepi heeft al een seizoen kunnen wennen binnen de Eredivisie toen hij nog voor Groningen uitkwam en speelt voor een goed draaiend PSV. Akpom heeft meer pit ten opzichte van Ueda, maar heeft ook 4 miljoen meer gekost. Ueda moet gewoon wennen aan het spel van Feyenoord. Daarnaast krijgt die gewoon niet veel minuten ten opzichte van een Akpom (bijna 200 minuten meer gespeeld dan Ueda). Jongen komt net pas terug van de Azie cup. Hij heeft gewoon meer tijd nodig dan die twee.

12 februari 2024 om 01:39

Voorlopig kan ik misschien vinden in die rangschikking, maar hoeveel beter gaat Akpom nog worden? Ueda is toch 3 a 4 jaar jonger. In die jaren heeft Akpom ervaring opgedaan in Engeland.
Mij lijkt dat Ueda wel verder gaat komen over 3 jaar dan Akpom nu is.
Pepi zal wel wat verder kunnen komen dan de andere 2, gezien zijn jonge leeftijd en prestaties.
Persoonlijk denk ik dat Ueda veel meer kan dan hij laat zien.

12 februari 2024 om 15:02

@twister

Het is niet 3 tot 4 jaar jonger. Ueda is minder dan drie jaar jonger. Vanaf 24 jaar is er niet zoveel groei meer te verwachten normaliter.

Dat Ueda verder gaat komen dan Akpom is echt helemaal nergens op gebaseerd. Akpom heeft geweldige dingen laten zien in de Chanpionship en is van de drie nu de beste in de eredivisie.

12 februari 2024 om 01:46

Wat een onzin zeg, Ueda komt erin terwijl Feyenoord uit vorm is. Feyenoord worstelt daarbij ook nog eens met de flankspelers. Zerouki werd deze wedstrijd gepositioneerd als spelmaker. Ueda moet goede aanvoer krijgen en dat kreeg hij deze wedstrijd niet. Milambo had misschien wel gewoon moeten starten want die stuurde Ueda gelijk weg.

Giminez zijn vorm komt daar ook vandaan, die zakt veel te veel uit positie om aan de bal te komen. Overigens heeft Giminez ook ongelofelijk veel gespeeld, afgelopen zomer amper een week vakantie gehad.

Pepi en Akpom hebben volgens mij ook 3 a 4 miljoen meer gekost. Pepi is de meest talentvolle en daar betaal je ook voor, jonge gast en international.

12 februari 2024 om 15:04

Akpom kwam in een nog veel slechter Ajax terecht en heeft alweer zes keer gescoord. Terwijl hij maar 100 minuten meer speeltijd had dan Ueda die er pas eentje in gelegd heeft.

Ueda heeft het gewoon niet. Dat is nu wel duidelijk geworden.

12 februari 2024 om 11:16

Hoezo is Ueda van die 3 de minste? Omdat hij tot nu toe in korte invalbeurten niet heeft gescoord? Je kan aan alles zien dat het een uitstekende spits is. Dat heeft hij in België laten zien en ook tijdens zijn interlands voor Japan. Ik zou eigenlijk niet weten waarom Akpom volgens jou veruit beter is.

12 februari 2024 om 15:04

Omdat ie zes keer minder dan Akpom gescoord heeft terwijl Akpom maar 25 procent meer speeltijd heeft gekregen.

Een spits moet scoren, anders heb je er weinig aan.

Ik vind dat er ook wel makkelijk over spelers geoordeeld wordt tegenwoordig. Die jongen heeft 19 keer in mogen vallen. Dit is pas zijn tweede wedstrijd in de basis, de eerste keer was in oktober tegen nota bene Atletico. Speelt gemiddeld 25 minuten per wedstrijd. Dat zijn momenten dat de wedstrijden van Feyenoord al beslist zijn en iedereen op 70% speelt. Of dat je er bij komt en het gewoon niet loopt, en dat gaat zo'n jongen ook niet veranderen.

Laat zo'n speler gewoon eens drie of vier wedstrijden 90 minuten spelen de basis. Dan kan je zo langzamerhand eens een oordeel gaan vellen. Voetballers zijn ook geen tovenaars, helemaal bij zo'n nieuwe club. Die hebben vaak tijd en een beetje vertrouwen nodig.

12 februari 2024 om 09:02

Toch zou hij in de 19 invalbeurten toch ook wel iets van zijn klasse moeten/mogen laten zien? Ik heb nog niks uitzonderlijks aan hem kunnen ontdekken. Gisteren viel hij mij vooral tegen door zijn beperkte deelname aan het spel. Dat hij geen kansen kreeg daar kun je Sparta ook gewoon complimenten voor geven want die stonden verdedigend gewoon prima te ballen.

Speelt een beetje als Van de Beek bij United. Maakt wel af en toe een loipactie, maar niemand weet waarheen en niemand geeft hem de bal en je weet alleen dat ie meedoet omdat het in de statistieken staat.Ben er ook niet stuk van, maar goed, hij kreeg gisteren ook wel echt 0 aanvoer. Ik geef het nog niet op met em. Met Milambo erin werd hij wel direct een keer in stelling gebracht, dus als Timber niet speelt AUB hem op het midden ipv Zerrouki.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren