Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jansen en Verweij eensgezind over dat Knutsen op poleposition ligt

Laatste update:

Kjetil Knutsen is de voornaamste kandidaat om de nieuwe trainer te worden bij Ajax, zo concluderen clubwatchers Freek Jansen en Mike Verweij maandag. De 54-jarige coach ligt nu nog vast bij het Noorse FK Bodø/Glimt, maar de kans is groot dat hij binnenkort in Amsterdam wordt gepresenteerd. Jansen is overigens wel behoorlijk sceptisch over de eventuele komst van 'kunstgras-trainer' Knutsen..

"Als je het hebt over namen die doorsijpelen, dan is het de naam van de Noorse kunstgras-trainer", verwijst Jansen maandag in Voetbalpraat van ESPN naar het feit dat Knutsen klaarblijkelijk in poleposition ligt om Ajax te gaan leiden. "Die ergens tussen de ijsberen een ploeg traint, wat verder prima is. En die nog nooit een team op normaal gras getraind heeft en nog nooit buiten Noorwegen gewerkt heeft. En dat moet dan mogelijk de opvolger zijn van Heitinga." Tafelgenoot Kenneth Perez proeft de nodige scepsis bij Jansen.

"Ik vind gezonde scepsis op zijn plek", antwoordt de Ajax-watcher van Voetbal International. "En wie ik zou willen? Er is een topkandidaat en dat is Peter Bosz. Als je hem om onbeduidende redenen niet neemt, dan is volgens mij iemand als Pascal Jansen een prima trainer om naar Ajax te halen. Dat zou ik een prima alternatief vinden voor Bosz om naar Ajax te halen", schuift Jansen de oefenmeester van AZ naar voren als mogelijke optie.

Verweij
Volgens Verweij is Knutsen inderdaad de voornaamste kandidaat om Heitinga op te volgen bij Ajax deze zomer. "Er wordt gesproken en ik denk dat hij bij Ajax op poleposition ligt", klinkt het maandag in de Kick-Off-podcast van De Telegraaf. Verweij meldde vorige week nog dat Knutsen door een bijzondere constructie in zijn contract bij Bodø/Glimt eigenlijk alleen betaalbaar is voor clubs uit de Premier League.

"Volgens collega's uit Scandinavië heeft Knutsen nogal een bijzonder contract bij Bodø/Glimt. Hij zou vijftien tot twintig procent meedelen bij transfers. Dat is bij Ajax uit den boze. Dat gaat niet gebeuren bij een coach. Door die constructie schijnt hij bijna een Premier League-salaris bij die club op te strijken, dus Ajax zou wel echt in de buidel moeten tasten", toonde Verweij zich sceptisch over de komst van Knutsen naar Nederland.

Moet Ajax voor Kjetil Knutsen gaan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik dacht dat dezelfde Mike Verweij laatst nog zei dat de komst van deze trainer haast onmogelijk was omdat hij een PL-salaris zou verdienen in Noorwegen.

Als ik een euro zou krijgen voor elke opmerking, mening of voorspelling van de 2 clowns van De Telegraaf zou ik niet eens een contract van 100 miljoen per jaar in de zandbak af hoeven te sluiten.

5 juni 2023 om 23:42

Bizar krantje idd telefgraaf, is nooit een kwaliteits krant geweest maar ze gaan weel heel hard richting het rioolputje tegenwoordig. Het moment dat je Pascal Jansen een prima optie vindt voor Ajax zegt genoeg over de kennis en kunde van deze "journalisten".

6 juni 2023 om 10:59

Bodo/glimt werkt met een begroting van maarliefst 7 miljoen euro, hoe kan de trainer dan uberhaupt een PL salaris verdienen? Mike Verweij heeft weer eens iets uit zijn dikke duim gezogen. Want zelfs met die opmerkelijke constructie in zijn contract (naar verluid deelt hij voor 15-20 procent mee in uitgaande transfers van de club) komt hij in de verste verte niet in de buurt van een Premier League salaris. Bodo/glimt verkocht in de afgelopen vier jaargangen bij elkaar opgeteld voor 34 miljoen aan spelers, gemiddeld 8.5 miljoen per jaar, wat Knutsen dus ruwweg 1.5 miljoen hooguit zou opleveren, als bovengenoemde constructie inderdaad zo blijkt te zijn. Basissalaris zal misschien 2-3 ton zijn ga ik vanuit (als je het afzet tegen de begroting) dus zal in zijn beste jaren hooguit 2 miljoen hebben verdiend. Een alleraardigst salaris voor een club van dat kaliber, maar wisselgeld in PL natuurlijk.

6 juni 2023 om 17:04

Ik had laatst ook even op transfermarkt gekeken. Ze hebben 1 seizoen gehad waar de club 12,5 miljoen binnen haalde met transfers. Stel dat hij daar 20% van zou krijgen zou hij dat seizoen 2,5 miljoen hebben bijverdient. Maar dat is dan 1 jaar gebeurd. Al die jaren daarvoor waren de inkomsten beduidend lager.

Ajax is in sneltreinvaart bezig haar identiteit te verliezen. Er staat een vreemdelingenlegioen op het veld en ook op de tribune allemaal buitenstaanders. Erg jammer om te zien.

5 juni 2023 om 21:11

Peter Bosz is ook een vreemdeling, ik ben het met je eens dat er meer ex spelers van ajax in de club verweven mogen worden, al vraag ik me af wie. Hoop ex grote spelers wilden niet, een laag die daar onder zat die hoeft van ajax niet..

6 juni 2023 om 08:46

Flyingm@n1985 dat over een vreemdelingenlegioen vind ik ook wel wat overdreven, maar peter bosz een vreemdeling noemen is het domste dat ik vandaag gelezen heb. Die heeft letterlijk al bij de club gewerkt

5 juni 2023 om 21:19

Dat valt allemaal wel mee en zoiets kun je pas concluderen als dadelijk alle posities binnen Ajax weer gevuld zijn. Momenteel kan er niks goed gedaan worden. Mensen willen Heitinga weg hebben, journalisten zijn eensgezind dat hij de kwaliteiten niet heeft om dit Ajax wel aan de praat te krijgen. Moment dat die wordt ontslagen roept iedereen weer dat het Ajax dna niet genoeg wordt gerespecteerd.

Ik wordt een beetje moe van het constante gebash. Linksom of rechtsom, mensen vinden het momenteel heerlijk om Ajax problemen toe te schrijven.

5 juni 2023 om 21:20

Voor mijn gevoel is Ajax in sneltrein vaart haar identiteit terug aan het winnen. Ik heb meer branie en bravoure gehoord bij Mislintat dan een seizoen lang bij Heitinga, van de Sar en Reiziger. In de afgelopen twee weken hoor en zie je mensen op posities bij Ajax verschijnen die meer Ajax uitstralen dan zo'n zoutzak Hendriks waar een positie voor gecreëerd is. Nee dat gebeurde onder het bewind van de zogenaamde echte Ajacieden. Als de rest op net zo verstandige wijze wordt doorgetrokken als het begin dan hebben daadwerkelijk een stel buitenstaanders Ajax identiteit terug gebracht in de club. En niet dat slap gelul achteraf. We moesten iets want er was geen TD, niet mijn selectie, geen uitleg over keuzes, etcetera.

6 juni 2023 om 08:47

ninjakai "ik heb meer branie en bravoure gehoord" want dat is de identiteit van de club? Ik dacht dat dat toch op zijn minst gepaard moest gaan met goede prestaties? Of is gewoon zomaar wat rond schreeuwen de ajax identiteit?

5 juni 2023 om 21:21

Oh daar hebben we weer zo'n dooddoener. Is het je ooit wel eens opgevallen dat spelers en trainers niet bij de clubs geboren worden? Dat iedere club trainers en spelers uit allerlei windrichtingen haalt? En dat fans dat niks boeit zo lang ze maar succes hebben?

5 juni 2023 om 21:22

Prima dat je kritiek hebt, maar noem eens namen dan? Welke ex-Ajacieden wil jij als trainer, TD en AD zien?

5 juni 2023 om 21:49

Kan je je mening toelichten @gerard Arninkh? Op de tribune?

5 juni 2023 om 23:39

Dit zei men letterlijk ook bij het aanstellen van ten Hag. Dat ging ook over het weggeven van haar identiteit. 5 jaar later zijn de heren een iets andere mening toegedaan.

Lekker denigrerend over de Noorse competitie terwijl Bodo Glimt de Nederlandse teams in EL en Conference de baas was..

5 juni 2023 om 21:11

Zijn allemaal onzin argumenten kijken niet naar trainer opzich.

5 juni 2023 om 21:26

Ik denk dat je niet moet onderschatten dat het anders werken is bij Bodo/ Glimt dan bij Ajax. Ondanks dat het een wat denigrerende opmerking is, is het noorden van Noorwegen wel een andere wereld dan Amsterdam en zal de druk bij Ajax behoorlijk hoger zijn dan bij bodo. Dan kun je nog zo veel verstand hebben van het spelletje, de hele toestand er omheen managen is net zo belangrijk. Wat dat betreft is er wel wat voor te zeggen om vraagtekens te zetten bij zijn ervaring tot dus ver.

5 juni 2023 om 21:14

Het zijn allemaal echt onzin redenen en zoeken naar dingen om de beste man maar af te kraken. Net als met Mislintat. Alles wat niet Nederlands is per definitie al direct minderwaardig, het is wel walgelijk om te zien hoor. Net alsof Nederland de top van de wereld is in het voetbal.

5 juni 2023 om 21:18

Precies helemaal mee eens net doen of alleen uit Nederland goede trainers komen echt grote onzin

5 juni 2023 om 21:32

Dat is niet helemaal waar. PSV won afgelopen seizoen van Bodo en eindigen boven hun in de EL-poule

6 juni 2023 om 00:22

Snap de 'journalisten' niet zo. Willen ze nu al graag karaktermoorden plegen.

Data-Duitser
Noorse kunstgras-trainer

Kom op!

En wees ook concequent. Als je zegt de trainer heeft nooit buiten zijn land gewerkt, pas dit dan ook toe op de NL trainers.

Goed nieuws als hij nummer 1 is alleen al dat kritiek slaat nergens op kijk naar de persoon zijn kwaliteiten en niet over kunstgras wat een onzin argument! En over dat contract is ook een onzin verhaal dat is vanuit de telegraaf verzonnen vanuit telegraaf willen ze graag Bosz kunnen ze altijd wat nieuwtjes krijgen.

Oh jeetje dit is nu ineens weer de 'kunstgras trainer' wat kunnen deze heren toch heerlijk respectloos over mensen praten. Anyway, de beste man heeft het in Noorwegen goed gedaan. Maar daarbuiten nog nooit wat laten zien. En om nu te doen of dat topniveau is... ik ben benieuwd naar deze man maar garantie op succes, no way.

Volgens mij zijn de Ajax-watchers bang voor buitenlanders. Die lekken natuurlijk niet naar de media. Want daar gaat het om.
Helaas voor hun loopt er in Nederland louter troep rond. Knutsen zou een prima keuze zijn, een keer wat anders. Laat maar komen.

5 juni 2023 om 21:20

Juist goed verwoord en zo is het ook daarom hebben ze liever iemand die lekt en met nieuwtjes komt.

De Noorse kunstgras trainer is niets. De beste optie is Bosz, de Hollandse kunstgras trainer..... lachwekkend hoe de media hier blijft vasthouden aan de gedachte dat ze in het buitenland weinig kaas van voetbal hebben gegeten en we het beste Hollandse trainers kunnen aanstellen. Dat vervolgens haast alle Hollandse trainers in het buitenland mislukken ligt vast aan het buitenland......

5 juni 2023 om 21:19

Slot heeft nog nooit wat buiten NL gewonnen. Is dat dan een slechte trainer voor bijv TH. Dacht het niet. Die gasten lullen allemaal maar raak en vind het onbegrijpelijk dat ze allemaal zo graag Bosz willen. Die heeft helemaal niks gewonnen. Zo bekrompen. Als Ajax voor Bosz had gekozen hadden ze ook wat te zeuren gehad. Heeft Nagelsmann wel eens wat buiten D gewonnen? Die Jansen valt me ook vies tegen. Lijkt wel of Bosz wat van hem weet.

5 juni 2023 om 21:25

Slot is geen optie. Dus vrij nutteloos om die aan te dragen. Vervolgens wordt er over de landsgrenzen gekeken. Volstrekt logisch, maar in de media wordt dat alleen maar afgekraakt en Nederlandse opties aangedragen. Tot frank de boer er aan toe.

5 juni 2023 om 21:33

Wie draagt Slot aan?? Ik niet.

Joh, als je niets te melden hebt, houdt dan gewoon je mond. De meest onzin redenen worden opgenoemd om Knutsen niet te nemen en dan komen ze met een Pascal Jansen aan. Want die heeft meer laten zien dan Knutsen natuurlijk.
De media in Nederland is zo bekrompen als wat als het om voetbal gaat. Elke buitenlander wordt per direct afgeschreven en er wordt gedaan dat die nooit de ''nederlandse voetbal'' gaan laten zien.
Maar een persoon als Bosz, die na Ajax overal is gefaald en bij geen enkel van die teams ook maar een klein beetje boven verwachting heeft gepresteerd, wordt overal als nr. 1 gebombardeerd.
De media qua voetbal wordt al zo serieus genomen, maar het wordt er zo echt niet beter op.

Om welke redenen zou Ajax deze trainer moeten halen. Menig VZer was lovend, maar kan me niet voorstellen dat iemand ook die competitie volgt tenzij je een roots hebt met Noorwegen.

5 juni 2023 om 21:26

Je kan je inlezen wat hij heeft bereikt met Bodo, hoe hij speelt, hoeveel jeugd in combinatie met transfers heeft ingepast, wat zijn visie en tactiek is.

5 juni 2023 om 22:39

Nou wat heeft ie bereikt dan? Doen net alsof die super ver in de EL is gekomen en bekende ploegen heeft afgemat. En hoe hij speelt en dat jeugd-verhaal doen me echt weinig. Zo kennen we er nog wel een paar die jeugd laat instromen.

5 juni 2023 om 23:50

"Nou wat heeft ie bereikt dan?" Nou, allereerst is hij achtereenvolgens 2e, 1e, 1e en 2e geworden en staat hij nu wederom ongeslagen bovenaan met een ploeg die voor zijn komst letterlijk een degradatiekandidaat was (waren pas net weer een seizoen terug op het hoogste niveau). Daarnaast kwartfinale in Europa gehaald, met daarin o.a. die 6-1 tegen AS Roma (die ze later in het heenduel in de kwartfinale weer versloegen overigens) en ongeslagen tweeluiken in de knock-out fase tegen Celtic en AZ. Verder ook nipte nederlagen tegen ploegen als AC Milan, Arsenal en PSV (en een gelijkspel in Eindhoven ook) gezien, dat alles met een ploeg die voorheen nooit de groepsfase van een Europees toernooi had gespeeld überhaupt. Hij heeft gewoon erg goede prestaties neergezet met een mini club als Bodo/Glimt, dat lijkt me overduidelijk. Of hij dan ook een succestrainer bij Ajax kan worden zal nog moeten blijken, maar je afvragen wat hij nou eigenlijk gepresteerd heeft is wel onwetendheid mijns inziens. Ik zie deze trainer best graag komen eerlijk gezegd, tijd voor een frisse wind met een nuchtere buitenlandse trainer die verzorgd aanvallend voetbal beoogt.

6 juni 2023 om 00:18

Sander sterke opsomming, van mij mag Knudsen komen. Ik had Bosz graag gezien dat was echt genieten, maar helaas gaat hij naar Psv. Knudsen is een prima alternatief, super nieuwsgierig naar.

5 juni 2023 om 21:53

Als je je inleest over wat Bodø allemaal heeft bereikt onder zijn leiding kan je je wel wat inbeelden. Daarnaast zit een club ter grote van Ajax niet voor Jan-Lul achter hem aan...

5 juni 2023 om 22:35

@NorgeNederland; zegt niets dat laatste. Marcel Keizer is voorbeeld daarvan of Schreuder.

Ik ken de trainer Knutsen niet echt, behalve dat hij met zijn ploeg in Noorwegen goed doet.\

Wat mij betreft was Bosz kandidaat nummer 1 en Ron Jans nummer 2. Nu die het niet gaan worden, is het best wel eens oké om voor een buitenlandse trainer te gaan, die ook aanvallend voetbal hoog in het vaandel heeft.

"En dat moet dan de opvolger zijn van Heitinga" Dat moet vast denigrerend bedoeld zijn, maar legt de lat juist behoorlijk laag toch?

"noorse kunstgrastrainer", "data-Duitser". Is het voor mensen die een full-time salaris krijgen om dagelijks met Ajax bezig te zijn echt zo ingewikkeld om de namen van die mensen gewoon uit te spreken?

Valt mee dat ze hem nog niet trainingspak-Noor hebben genoemd of iets dergelijks.

"op poleposition" .... nieuwe kreet ?

Het zegt genoeg over de 'journalisten' bij de Telegraaf om met termen als 'kunstgras trainer' en 'data manager' te gaan zwaaien. Alles om maar onrust te zwaaien.

Wat een ellende toch allemaal daarzo.
Ga gewoon Bosz halen en knallen met die hap.

Met zulke media partner als de Telegraaf in de persoon van Verweij en Ajax volger voor VI/AD Jansen heb je geen vijanden meer nodig.......en dat is dan ook nog professioneel journalist.

Het spijt me zeer maar als je zegt dat er maar één kandidaat in jouw ogen is, en dat Bosz moet zijn, maar je vervolgens zegt: “als Bosz het niet word, zou Pascal Jansen mijn nummer een zijn” dan zit je daar puur om maar wat namen de rondte in te slingeren… die twee zijn totaal niet vergelijkbaar in hun denkwijze en manier van spelen. Bovendien vind ik het maar wat vreemd om zó denigrerend over die Knutsen te doen terwijl die man voor Bodø Glimt begrippen fantastisch aanvallend spel op de mat legt, een beetje vergelijkbaar met het spel van zijn topkandidaat Bosz…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren