Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jan Vertonghen overweegt zoen met Hazard om statement te maken

Laatste update:

Jan Vertonghen overweegt om Eden Hazard voor de aftrap van België’s WK-ouverture een kus te geven. Omdat het dragen van de OneLove-aanvoerdersband op het WK door de FIFA verboden is, willen zij op een andere manier een statement maken voor gelijkheid en inclusiviteit. Het idee werd geopperd door een Belgische tv-presentatrice.

Het idee kwam uit de koker van de Belgische tv-presentatrice Siska Schoeters, werkzaam voor de publieke omroep VRT. Zij postte een bericht op haar Instagram-account waarin zij opperde dat aanvoerder Hazard medespeler Vertonghen woensdagavond een kus zou moeten geven. “Wat als Eden Hazard en Jan Vertonghen elkaar morgen bij de start van de wedstrijd gewoon één kusje geven? Op de mond? Wat dan? Dan winnen we. Sowieso”, schreef Schoeters.

Zowel Vertonghen als Hazard waren in het bericht getagd en de ex-Ajacied reageerde onder het bericht op het idee. “Deal!”, zo reageerde hij. “Alleen Eden nog overtuigen.” Later verwijderde de 35-jarige routinier zijn reactie wel. Het idee van Schoeters kon op veel bijval rekenen en kreeg ruim 12.000 likes.

Vertonghen liet eerder deze week al weten moeite te hebben met de gang van zaken rondom de OneLove-band en de consequenties. “Als je nu een statement maakt om die armband te dragen, straffen we meer onszelf. Ik voel me helemaal niet comfortabel om hierover te spreken. Dat zegt eigenlijk al genoeg”, zo zei hij. “Ik ben bang dat ik morgen niet op het veld sta als ik hier iets over zeg. Dat is een spijtige situatie die ik nooit heb meegemaakt en hopelijk niet meer zal meemaken. Dat is helemaal niet fijn. Als je nog niets eens 'nee' tegen racisme of discriminatie kan zeggen... Ik ga er niets over zeggen, want ik wil aan de aftrap staan.”

De aanvoerders van Nederland, Engeland, Denemarken, Wales, Zwitserland, Duitsland en België waren voornemens de OneLove-aanvoerdersband op het WK in Qatar te dragen. De captains van de eerste vier bovengenoemde landen deden dit uiteindelijk niet. Afgelopen maandag meldde de FIFA dat het dragen van de band namelijk met een gele kaart zou worden bestraft. De dag daarop werd bekend dat de Duitse voetbalbond DFB serieus overweegt om naar het internationaal sporttribunaal CAS te stappen. Dit om de sancties van de FIFA tegen de OneLove-aanvoerdersband aan te vechten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En dan? Ik vind het prima hoor dat ze dit doen maar wat is hier nu de meerwaarde van? Denk je dat homo’s na dit wk wel ineens rechten hebben? We slaan he-le-maal door met die politieke statements. Laat die gasten zich concentreren op de wedstrijden zeg.

23 november 2022 om 09:45

Meerwaarde is alleen al dat ze de dictatoriale Fifa, die denkt dat ze de absolute macht hebben, eens voor het blok zetten. Wat een enge groep mensen zeg. Het is helemaal geen politieke statement, het is een statement van totale gelijkheid. Wat is daar doorslaan aan? Want eens te meer blijkt dat het nodig is in dat klaarblijkelijk achterlijk deel van de wereld.

23 november 2022 om 09:49

Het politieke aan die statements is dat het arbitrair gebeurd.

23 november 2022 om 09:56

Hoe bedoel je precies Real? Omdat het tijdens een wedstrijd gebeurt die onder leiding staat van een scheidsrechter? Ik weet alleen niet hoe slim het was dit een soort van aan te kondigen nu.

23 november 2022 om 10:07

Omdat je geen statements zag bij het songfestival in israel bijvoorbeeld. Of überhaupt geen maatschappelijke ophef daarover. En dan ga je jezelf toch eens afvragen: hoezo niet eigenlijk? Vind de maatschappij het niet erg als de slachtoffers moslims zijn?

23 november 2022 om 10:11

Songfestival is toch een grote Lhbtq promotieshow? Het gaat nu toch om een totale gelijkheid van iedereen, ik begrijp niet waar je naartoe wil?

23 november 2022 om 10:13

Overigens wat je zegt klopt niet: Hoewel de EBU meerdere malen opriep de politiek neutrale aard van het festival te respecteren, werden in een aantal landen (waaronder Zweden, Ijsland, Ierland en Australië) petities gehouden en oproepen gedaan om deze editie vanwege het Israëlisch-Palestijns conflict te boycotten. Uiteindelijk meldde geen van deze landen zich werkelijk af (lijkt erg op de huidige situatie in Qatar). Tijdens de puntentelling in de finale ontstond enige beroering toen de Ijslandse act Hatari onverwachts de Palestijnse vlag tevoorschijn haalde. Ook Madonna verwerkte in haar intervalact prominent een Palestijnse vlag. De EBU gaf na de show aan dat deze actie vooraf niet besproken was met de organisatie en ook niet tijdens de repetities was uitgevoerd.

23 november 2022 om 10:19

Dus statements tegen een festival die gehouden wordt waar een bezetting plaatsvindt, oorspronkelijke bewoners systematisch zijn gedeporteerd, kindermoorden door de staat worden gepleegd en waar een apartheidsbeleid geldt, vind jij niet logisch? Maar statements tegen qatar wel?

23 november 2022 om 10:21

@realxiiimadrid, ik weet niet wie 'de maatschappij' is maar ophef was er zeker. En ik kan alleen voor mezelf spreken: elk slachtoffer is er één teveel, ook Palestijnse slachtoffers.

23 november 2022 om 10:40

Comokum// hoe ervoer jij die ophef vergeleken met nu? Daar zit toch een enorm verschil in kwa ophef? Vooral vanuit de media (wat heel dubieus is), maar ook vanuit de maatschappij zelf (alhoewel dat vaak volgt waar de media ophef over maakt).

23 november 2022 om 10:58

Nou mijn eigen ervaring is dat het nu intenser is maar dat komt ook omdat dit over voetbal gaat en niet over een zangcompetitie die ik nooit volg. Daarnaast is het WK eens in de vier jaar en concentreert de ophef zich tijdelijk op één land dat anders nooit echt aandacht krijgt terwijl Isreal continue ophef veroorzaakt. Er zijn vaak anti-Israel demonstraties en bij aanvallen heeft elk nieuws- en praatprogramma een item. Overigens, als iets continue gebeurt dan is er niet aan de lopende band aandacht voor, dat is ongeveer met elk topic het geval. Ik vind de media ophef overigens totaal niet dubieus, de vinger wordt op de zere plek gelegd en dat is volgens mij terecht. En de maatschappij volgt volgens mij ook niet vaak de media. Sterker nog, tegenwoordig zijn verslagen en video's van ooggetuigen de eerste bron waaruit men put, de media volgt vervolgens.

23 november 2022 om 11:31

Haha dus je kan als land beter continue ophef maken dan dat incidenteel te doen? Daarnaast zijn de misdaden van israel wel 100 keer zo erg als die van qatar. En over jouw mening over de rol van de media ben ik het zeer oneens. De media heeft een enorme invloed op de maatschappij. Het bepaalt als het ware wat de mening van de ‘maatschappij’ is.

23 november 2022 om 13:43

Nee, dat zeg ik nergens en impliceer ik ook niet. Feit is dat als iets continue is, zoals bijv. de oorlog in Oekraine, dat de aandacht dan afneemt. Kan je vervelend vinden maar zo werkt het met bijna alle topics. En dat bepaald o.a. het verschil tussen Israel en Qatar rondom een WK (dat laatste is hier dus van belang). De media heeft een grote invloed maar wordt steeds vaker overgeslagen. Maar goed, ik zie niet helemaal in wat dat met Qatar te maken heeft want er zijn veel feiten mbt Qatar waar veel mis mee is.

23 november 2022 om 16:12

“Feit is dat als iets continue is, zoals bijv. de oorlog in Oekraine, dat de aandacht dan afneemt.”

Dat is zeer zeker zo. Haha dat is bijvoorbeeld de reden dat israel elke keer ervoor zorgt dat de onderhandelingen (onder leiding van amerika/vn met de palestijnen) klappen of dat er niks van terecht komt door absurde eisen te stellen. Zij hebben gezien dat hoe langer zij dit uitrekken, hoe zwakker de onderhandelingspositie van de palestijnen wordt omdat o.a. de wereld steeds minder geïnteresseerd erin raakt. En ondertussen blijven er bijna geen levende palestijnen over die hebben meegemaakt hoe hun land is afgepakt en die de deportaties hebben meegemaakt. En ondertussen zijn zij enorm succesvol met het beïnvloeden van de media met desinformatie. Vandaar dat je bij oplaaiende schendingen geen echte deskundige ziet aan talkshowtafels. Het zijn voornamelijk wel bespraakte pro-israel figuren tegenover de emotionele niet welbespraakte pro-palestijnen. Pauw had één keer de verkeerde keuze gemaakt door abou djah djah uit te nodigen en ik denk dat ze een hoedje zijn geschrokken (kijktip).

Rusland lijkt deze tactiek ook in te zetten. Die gaat gewoon voor de lange termijn. Zorgen dat het westen oekraine moe wordt.

Maar dan wil ik jou vragen of jij vindt dat het westen met zulke bondgenoten als israel en de vs de morele autoriteit heeft om kritiek op qatar te geven? Vindt jij het niet arbitrair dat zij wel qatar bekritiseren, maar niet israel? En ik snap jouw punt dat de bezetting van israel al heel lang gaande is waardoor het een beetje verslapt is, maar dan had juist zo’n songfestival toch aanleiding moeten zijn om daar weer kritiek op te geven? Daarnaast zijn de mensenrechtenschendingen van israel wel echt buiten alle proporties. Zoek maar eens op hoeveel kindermoorden zij hebben gepleegd of het apartheidsbeleid wat tot op de dag van vandaag gaande is.

Je kan de politieke/maatschappelijke inconsistenties met betrekking tot kritiek op bondgenoten en niet-bondgenoten afdoen hoe je het maar wilt, maar het is gewoon arbitrair en met kilo’s boten op het hoofd. Hoe gegrond de kritiek ook is, moet het westen gewoon even zijn mond houden ofwel één lijn trekken en ook haar bondgenoten van deze kritiek voorzien.

23 november 2022 om 16:36

Wie trouwens geïnteresseerd is over israel/palestina kan mij een pb sturen en dan stuur ik links met een documentaire die een historische duiding geeft. Deze zijn onder andere van al-jazeera en alhoewel ik weet dat de consensus in het westen is dat de rest van de wereld geen objectieve media heeft, komen in die documentaires vooral objectieve deskundige/hoogleraren aan bod. Maar ook westerse documentaires hebben hun licht hierover geschenen.

Voor actuele situaties hebben onder andere zembla ook documentaires die de moeite waard is.

23 november 2022 om 20:57

@real, je vraagt of ik vind dat 'het westen' de morele autoriteit heeft om kritiek te leveren. Ten eerste, over wie heb je het? Nogmaals, ik heb kritiek op Israel én op Qatar. Kan prima allebei. Maar even terug naar de kern, het gaat hier om Vertonghen en Qatar en om jouw opmerking dat 'het politieke aan dit statement is dat het arbitrair is'. Van die stelling klopt niet zoveel en het is een aanleiding om vervolgens een hele verhandeling te houden over een ander onderwerp. Nogmaals, je kan je er beiden tegen uitspreken. Overheden zijn per definitie niet moreel consistent omdat dat in de mondiale diplomatie praktisch onmogelijk is.

23 november 2022 om 10:04

Laten we ook niks meer doen tegen racisme joh. Dat blijft toch wel bestaan na zo een statement. Als we alles maar accepteren zal er nooit wat veranderen

23 november 2022 om 11:46



Zullen we elkaar dan ook gaan pijpen op de middenstip en een elftal bestaande uit Aziaten, gekleurden, Turken en Marokanen de wei insturen, liefst nog een omgebouwde en gehandicapte en ook nog een queer, biseksueel en panseskuseel erbij en oh wacht even nog een vrouw, moslim en katholiek en natuurlijk een atheã¯st. Dan kom je wel uit op meer dan 11 spelers, maar dat maakt niet uit, want het is wel inclusief. Wat een doorgeslagen onzin. Dit draagt allemaal niet bij een de acceptatie van minderheidsgroeperingen. Dat de KNVB en de spelers eerst eens naar hun eigen omgeving kijken en hoe ze daar verandering in kunnen krijgen. Resoluut van het veld stappen bij spreekkoren, stadion / vakken leegvegen, punten aftrek, uitsluiting van de competitie. Gewoon in eigen land starten met keihard optreden in plaats van een zinloze armband of een kusje op de mond. De stupiditeit van deze acties zijn met geen woorden te beschrijven.

-Edit- taal wat mogelijk uitgelegd kan worden als racisme verwijdert

Geniaal idee! Of gewoon een doelpunt vieren met een goede tongzoen. Ben benieuwd wat er dan gebeurt, want dat kunnen ze niet verbieden.

23 november 2022 om 09:45

Uitingen van homofilie zijn toch verboden? Dus ook als hetero's het doen lijkt me dan. Wel benieuwd naar de reacties daar. Edit: Hoe meer je er over nadenkt, hoe raarder het eigenlijk is dat je gewoon niet met iemand van hetzelfde geslacht mag zoenen, hand in hand lopen etc.

23 november 2022 om 09:52

Hand in hand lopen en kussen is daar onder mannen toch heel normaal? Niet op een seksuele manier maar dacht dat het daar heel gangbaar is.

23 november 2022 om 11:06

Kussen en zoenen zijn toch echt twee verschillende dingen Fossen (volgens mijn vrouw 😉)

23 november 2022 om 11:09

Ja dat zeg ik ook altijd als mijn vrouw me weer betrapt met de buurvrouw 😉

Zou dit wel lachen vinden, benieuwd naar de reacties, maar voor de rest een heel apart statement: hetero voetballers die bewust elkaar gaan kussen bij een goal.... Ach, de stap van al dat geknuffel bij het juichen hiernaartoe is eigenlijk niet zo heel groot 😉

Kunne we nie gewoon ‘genieten’ van het WK? We slaan helemaal door met de politieke statements. Laat de ministers en diplomaten hierover oordelen. Maar dat zullen ze, denk ik, nie doen aangezien Nederland Qatar nodig heeft.

23 november 2022 om 09:50

Amen. Krijg steeds meer een hekel aan die tv-figuren die graag in de picture komen door zich uit te spreken over bijvoorbeeld een situatie als deze. Ik neem aan dat dit al met een knipoog is gezegd?

23 november 2022 om 09:56

Je hebt, in Belgie, een overvloed aan tv-figuren (B/C garnituur 'bekende Vlamingen) die menen zich over alles en nog wat te moeten uitspreken.

Deze Siska Schoeters is er eentje van maar de slechtste van al is toch Linde Merkpoel. Ik verwacht ook van haar nog wat 'aandacht trekkerij' (want sorry, meer is dit niet... alles voor de likes, nietwaar?)

23 november 2022 om 10:36

@heide040, het is geen politiek statement. En omdat het voetballers zijn moeten ze dit maar overlaten aan diplomaten? Grote veranderingen komen vaker vanuit het volk dan vanuit de diplomatie.

Ach ze gaan helemaal niets doen, dat weet je nu toch al?

Dat 'onze jongens' zich trouwens maar concentreren op de wedstrijd want dat zal al moeilijk genoeg worden... wat ook de algemene verwachting is in Belgie.

In dat licht was er een interessante poll op Sporza.be gisteren: bijna 60% van 16.500 deelnemers verwachten dat de Rode Duivels maximaal de 1/8 finale halen. Zegt veel over de verwachtingen ( en 16.500 is een enorme grote doelgroep voor een 'marktonderzoek' dus de resultaten kunnen als zeer representatief beschouwd worden)

Ik denk dat Belgie, met hangen en wurgen, de poulefase net zal overleven (2de) en er dan in de 1/8 finale kansloos uitvliegt. Dan kunnen ze onze Spaanse vriend bedanken voor bewezen diensten en kan er écht aan de toekomst van onze nationale ploeg gewerkt worden (exit Hazard, Vertonghen, Witsel,... en meer van dat soort over the top spelers)

wel geinig opzich, maar die onelove band gaat niet alleen om die gemeenschap/groep.
dat maakt het juist zo krom waarom er mensen op tegen zijn.

Het westen slaat weer compleet door zoals altijd.

23 november 2022 om 13:03

Inderdaad. Misschien moeten we eens aan Gordon vragen hoe het is om als Homo in het Midden Oosten te wonen. Ik denk dat je dan toch een heel ander verhaal te horen krijgt wat ze hier in de media vertellen

Wat een helden! Het continu maar bagatelliseren van ''het is de cultuur'' daar blijft idioot. Laten we het niet normaal vinden dat vrouwen geen rechten hebben, mensen uit arme landen daar worden uitgebuit zonder enig vangnet. De mensheid evalueert, geloven blijven het starre uit het verleden.

23 november 2022 om 09:57

Hoe weet je dat vrouwen geen Rechten hebben in Qatar? Heeft Amnesty daar wat over gezegd kwam het terug in een van de Documentaires? Ik snap dat arbeidsmigranten verhaal heel verkeerd is en dat mag vaak benadrukt worden. hoezo gooi je elke keer vrouwen erin?

23 november 2022 om 10:02

4 – Vrouwenrechten
Vrouwen worden nog steeds gediscrimineerd in Qatar, zowel in wet als in de praktijk. Onder het voogdijsysteem hebben vrouwen de toestemming nodig van hun mannelijke voogd – dat is meestal hun echtgenoot, vader, broer, grootvader of oom – om te trouwen of om in het buitenland te studeren met een overheidsbeurs. Ook hebben zij toestemming nodig voor veel overheidsbanen, om naar het buitenland te reizen (als jonger zijn dan 25 jaar) en voor toegang tot reproductieve gezondheidszorg.

Het familierecht discrimineert vrouwen, die meer moeilijkheden ondervinden dan mannen bij het aanvragen van een echtscheiding. De economische nadelen van een scheiding zijn voor vrouwen veel groter in vergelijking met gescheiden mannen. Vrouwen worden ook nog steeds onvoldoende beschermd tegen huiselijk en seksueel geweld.

23 november 2022 om 10:17

Dat systeem van Mannelijk voogd kan je een mening over hebben. Voor de rest hebben wij dat exact hier ook. Vrouwen na een scheiding hebben het economisch heel zwaar vandaar de term "alleenstaande moeder". Verder is er nog steeds een grote Paygap tussen mannen en vrouwen. Zelfs in Ziekenhuizen zijn er medicijnen en ziektebeelden op mannen gebaseerd waardoor vrouwen vaak verkeerd diagnose krijgen. Ik vind de rest vrij ver gezocht eerlijk gezegd.

23 november 2022 om 11:47

Je kan niet dat voogdijschap in 1 zin opzijzetten en dan doen alsof het voor de rest allemaal hetzelfde is.

23 november 2022 om 13:06

Dit kan allemaal wel waar zijn , maar waarom zou Gordon, waarvan we allemaal wel weten dat hij homo is , zich vestigen in het Midden Oosten? Trouwens wel frappant dat je nu weinig van hem hoort hoe anders wat dit toen de Olympische spelen in Rusland werden gehouden. Toen liet hij geen gelegenheid onbenut om zijn ongenoegen te uiten hoe homo's daar behandeld worden....

Verbaasd me eigenlijk niets dat Jan wel van de mannen is. Ben benieuwd hoe Qatar en de FIFA hier op zal reageren. Dit is een stuk krachtiger statement dan een one love bandje dragen.

23 november 2022 om 10:38

Waarom verbaasd je dat niets? Ik heb hem een aantal keer ontmoet en het is, anders dan veel voetballers, een rustige, slimme vent met iets meer doordachte humor. Hij heeft ook geen typische voetbalvrouw bijvoorbeeld en is allesbehalve van het machogedrag. Dan sta je er in de voetballerij al snel als 'anders' op, wat overigens meer zegt over de voetballerij dan over Jan Vertonghen.

23 november 2022 om 11:24

Dat zal best, maar die eigenschappen hebben toch niets te maken met de geaardheid van iemand? Ik weet ook niet waarom precies maar als ik dit zo lees denk ik, ja dat past wel. Maar goed, kan ook gewoon een grap zijn natuurlijk net als Casillas.

23 november 2022 om 13:59

Klopt, maar ik uitte hiermee mijn vermoeden dat het daar iets mee te maken kan hebben. In de voetballerij word je geacht je macho te gedragen, vandaar. Anyway, ik hoop dat ze het doen en het is gek dat mensen dit raar vinden.

Om geforceerd een statement te maken, vind ik dit echt totale onzin. Je ziet trouwens wel vaker in landen als Saudie Arabië of Tunesië (gisteren) mannen elkaar een zoen geven op de wang of voorhoofd. Mij niet gezien.

Gaat natuurlijk nergens over zo'n actie. Met twee hetero mannen die elkaar een kusje geven sla je natuurlijk de plank volledig mis.

Zou mooi zijn als er dit toernooi een paar spelers uit de kast (durven) komen.
En als het dan nog even zou kunnen een aantal spelers uit landen waar homofilie niet voor schijnt te komen.

Ja, kondig het vooral aan ja.

Eens kijken of Jantje z'n achternaam eer aandoet.

Haha en dan opgepakt worden door de politie op het veld :D

Doe normaal en ga toch gewoon voetballen. Als je zo graag een statement wilt maken doe het lekker thuis. O wacht zelf daar wordt het niet geaccepteerd.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren