Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jan Boskamp: ‘Beste Feyenoord-middenveld dat ik ooit heb gezien!’

Laatste update:

Voetbal is de belangrijkste bijzaak in het leven. Voor velen, is de sport echter nog veel meer dan dit. In de rubriek ‘Voetbalgek’ gaat Voetbalzone op bezoek bij mensen die op een of andere manier helemaal bezeten zijn van het mooiste spelletje ter wereld. Met in deze aflevering, Jan Boskamp. De ras-Feyenoorder is op 74-jarige leeftijd nog altijd helemaal gek van voetbal. Boskamp kon zelf ook aardig voetballen, zo stond hij vanaf zijn zeventiende al onder contract bij de club uit Rotterdam-Zuid. Tijdens zijn periode bij Feyenoord, kende Boskamp een verhuurperiode bij Holland Sport. Boskamp kijkt in gesprek met documentairemaker Bart Grimbergen beelden terug van zijn periode in Den Haag.

In 1969 won Boskamp zijn eerste landstitel met Feyenoord. Met enige tegenzin werd de middenvelder voor het volgende seizoen echter uitgeleend aan Holland Sport. Achteraf gezien was dit een verstandige keuze. “We hadden bij Feyenoord destijds het beste middenveld dat ik ooit heb gezien met Willem van Hanegem, Wim Janssen en Franz Hasil, ik zat daar alleen maar te wachten. Op een gegeven moment werd ik benaderd door de teammanager van Holland Sport met de vraag of ik bij hen wilde komen spelen. Ik zat toen ook bij het leger, en dit hoofdkwartier bevond zich in Den Haag, dit was dus ideaal. Het enige nadeel was dat Feyenoord hetzelfde seizoen de Europa Cup won. Ik baalde er als een stekker van dat ik daar niet bij was”, vertelt Boskamp glimlachend.

In zijn periode bij Holland Sport, werd er alles aan gedaan om de spelers optimaal te laten presteren. “Door de trainer werd gewoon gezegd: ‘Als je wint, krijg je je premie’”, aldus Boskamp. Ook vanuit het bestuur werden de nodige impulsen gegeven, bijvoorbeeld door bestuurslid Hans Kattenburg. “Kattenburg zat in het goud, dus na elke wedstrijd die we hadden gewonnen kregen we als beloning een klein balletje goud. Dat was echt werelds.” Boskamp geniet met volle teugen als hij de beelden terugziet uit die periode. De blik terug in de tijd werpt echter ook de vraag op of vroeger inderdaad alles beter was: tijdens één duel worden glazen flesjes bier op het veld gegooid door het publiek, uit onvrede met de scheidsrechter.

Johan Boskamp in actie in zijn jonge jaren.

Na de verhuurperiode van één jaar, keerde Boskamp weer terug bij de club waar hij als klein jongetje al fan van was, Feyenoord. Een beslissing waar de Rotterdammer achteraf liever beter over had nagedacht. “Ik was toen heel blij dat ik weer terugkwam, maar achteraf denk ik dat ik niet zo snel al terug had moeten gaan. Omdat ik supporter was wilde ik gewoon graag terug, maar voor mijn eigen carrière had het beter geweest als ik daar nog een paar jaartjes was gebleven.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gouden vent.. Deze man kun je niet haten.

23 juni 2023 om 21:39

Nou sorry…heb echt helemaal niets met deze vent en zap altijd weg als hij er zit

24 juni 2023 om 10:11

Dat is prima, maar haten gaat een stap te ver right? Ik vind Boskamp een mooie vent maar heb ook niet altijd zin in dat soort tv.

Wat was voetbal toch puur en echt in die tijd, altijd mooi om over te lezen.

23 juni 2023 om 12:17

Inderdaad, geweldig!

Geen idiote transfersommen, geen clubs die opgekocht worden. Enkel het mooie spel.

23 juni 2023 om 21:35

Wel transfersommen ondanks dat je contract was afgelopen. Noemen we tegenwoordig slavenhandel - met dank aan Bosman zijn we hier vanaf.

Ik ben niet voor Feyenoord maar mijn favoriete Feyenoord middenveld was met Ono, bosvelt en van Gastel. Wat een team was dat zeg

23 juni 2023 om 14:27

Knap, aangezien Ono en van Gastel nooit samen hebben gespeeld . Bosvelt en Ono controlerend en Tomasson op 10, zo wonnen ze in 2002 de uefa cup.

23 juni 2023 om 21:47

Bedoelde paauwe maar die speelde als verdediger

Middenveld in 1984 met Cruyff, Gullit en Jeliazkov (samen 34 goals) was anders ook niet slecht hoor.

23 juni 2023 om 21:14

Komt het middenveld van afgelopen seizoen nog aardig in de buurt met 25 goals, waarbij Wieffer maar 17 duels heeft gespeeld of zo.

Is de wedstrijd Feyenoord Milan (2-0) niet in full colour terug te zien. Waanzinnig potje totaalvoetbal met een middenveld dat Feyenoord nadien nooit meer heeft kunnen evenaren.

Prachtige vent.. had net zo goed bokser kunnen worden, tikken uitdelen kan hij wel.. stond een keer naast boskamp te zeiken en kreeg me toch een douw..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren