Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jack van Gelder weet in welk stadion Ajax eventuele play-offs wil spelen

Laatste update:

Ajax is van plan om eventuele play-offwedstrijden in eigen huis af te werken op het hoofdveld van Sportcomplex De Toekomst, zo meldt Jack van Gelder op X. De Amsterdammers kunnen vanwege geplande concerten van De Toppers sowieso niet terecht in de eigen Johan Cruijff ArenA, mocht het onverhoopt tot play-offs voor een Conference League-ticket komen.

Ajax werd zondag historisch afgeslacht door Feyenoord, dat de Amsterdammers de grootste nederlaag uit de clubhistorie toebracht (6-0). Door de zege van NEC bij Vitesse (0-3) is Ajax in de Eredivisie afgedaald tot plek zes.

Normaal gesproken spelen de nummers vijf tot en met acht in de play-offs om een tweedevoorrondeticket in de Conference League. Bij bekerwinst van Feyenoord in de finale tegen NEC schuift dat op naar de nummers zes tot en met negen. Met een vijfde plek zou Ajax de play-offs dus nog kunnen ontlopen; die zou dan een Europa League-ticket (voor de derde voorronde) kunnen opleveren.

Nu de Amsterdammers zesde staan in de competitie, moeten de hoofdstedelingen serieus rekening gaan houden met deelname aan die verafschuwde play-offs. Daarvoor wordt al ongeveer een half jaar gezocht naar een nieuwe locatie om een eventueel thuisduel te kunnen spelen.

"Naar alle waarschijnlijkheid wordt er uitgeweken naar De Toekomst", meldt Van Gelder op X. De hoofdtribune op De Toekomst biedt overigens plaats aan 1.250 toeschouwers.

Het hoofdveld van het eigen sportcomplex in Duivendrecht is volledig goedgekeurd voor tv-uitzendingen. ESPN, de uitzendgemachtigde, zal dus geen stokje voor het vermeende plan steken.

Zowel de halve finale als de finale wordt overigens gespeeld over één duel, er zijn geen returns. De hoogst geklasseerde club speelt een thuiswedstrijd.

De halve finales vinden plaats op donderdag 23 mei, terwijl de finale drie dagen later op 26 mei gepland staat.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Veiligheid is daar ook zo goed geregeld. Wederom een onbegrijpelijke beslissing.

8 april 2024 om 00:11

Het is geen officieel bericht maar Jack van Gelder die loopt te muiten.

8 april 2024 om 07:56

Halsema keurt dat nooit goed natuurlijk.

Olympisch stadion was beter geweest, Amsterdam toernooi nieuwe stijl

Utrecht eindstand boven Ajax, Finale in de Galgenwaard.

8 april 2024 om 10:53

Ik ben er ook bang voor, met ons programma zou het me niets verbazen als we 7e eindigen en als ik kijk naar het voetbal is dat ook eigenlijk precies waar we horen haha. Wel grappig om te zien wat voor bizarre piek we 5 jaar geleden hadden en dat het dal dan nu al zo diep is. Wanbeleid.

Kan me dat niet voorstellen dat het daar komt. Beter uitwijken naar een stadion van een club die het financieel goed kunnen gebruiken. Weet niet of RKC of Heerenveen eigenaar zijn van hun club? En als het in de buurt moet Telstar. Ik zie dit Ajax het nog echt zwaar krijgen in de playoffs. Ajax kan wat mij betreft bijna iedereen van de hand doen. Hato, Kaplan, Rensch, Manssverk, Tahirovic, Taylor, Brobbey, Henderson, Hlynsson, Berghuis, Rijkhoff en Godts mogen wat mij betreft blijven. De rest is gewoon overbodig. Helaas kan je ook niet nog eens 16 nieuwe spelers aantrekken en zullen er meer moeten blijven. Daarom pleit ik er voor om de gehele basiself van Twente of AZ aan te trekken en een overgangsjaar te nemen.

8 april 2024 om 03:29

RKC? Heerenveen? Telstar?! Het complex van Telstar stelt niet veel meer voor dan de toekomst en die andere 2 zijn veel te ver. Almere, Volendam of Alkmaar lijken mij logischer dan.

Toch lijkt het me dat deze opties wel zijn onderzocht, evenals het Olympisch stadion. Mocht het de Toekomst worden zal dat echt wel de enige optie zijn. Misschien maar beter ook, kijken of ze zonder de druk van het publiek wel kunnen presteren..

8 april 2024 om 04:25

Natuurlijk kun je wel 16 nieuwe spelers aantrekken. Ze zullen alleen iets creatiever moeten zijn dan de afgelopen jaren.
Feyenoord haalde er vorig seizoen 14 en gaf daarvoor nog geen 40 miljoen uit.
Alleen lijkt bij Ajax de afgelopen jaren elke aanwinst 10 miljoen te moeten kosten.

Voor het bedrag wat Ajax afgelopen zomer heeft uitgegeven hadden ze alle spelers van PSV, Feyenoord, AZ en Twente kunnen halen en nog wissel geld over gehad ook.

Ik denk dat het eerder lastig wordt om 16 spelers kwijt te raken dan om er 16 te halen.

8 april 2024 om 06:11

Die spelers ben je zo kwijt denk ik. Klein verlies wellicht, maar verder ook niet.Er hoeven ook geen 16 spelers weg he.

8 april 2024 om 08:42

Ben je Feyenoord fan?
De spelers die mogen blijven dat zijn 9 van de 10 veldspelers die gisteren begonnen tegen Feyenoord. Dus de spelers die kansloos met 6-0 hebben verloren wil je op Gaaei na allemaal houden en de rest moet juist weg?

8 april 2024 om 08:44

En dan? Je verkoopt die gasten allemaal voor max 120 miljoen en dan reken ik nog ruim. Nou een simpele rekensom zegt mij dan dat je CL inkomen mist en misschien voor Ajax beter volgend jaar geen Europees voetbal. Dan heb je een salarishuis waar nog dure spelers als Forbs, Rulli, Akpom, Sutalo, Medic, Bergwijn, van der Boomen en Steijn in zitten. Dus je moet het verlies van dit seizoen en volgend seizoen goed maken en spelers kopen ? Jij opereert ook nog eens de helft van de selectie te verkopen waarvan geen enkel van de door jou opgenoemde spelers meer dan 25 miljoen op gaat leveren in de huidige vorm. Ik ben bang dat jij niet weet hoe erg Ajax er aan toe is.

8 april 2024 om 09:32

@Jouses
Helemaal met jou eens.
Ajax is helemaal kapot gemaakt.

Als deze 23-25 man weg kunnen worden gedaan:
Rulli, Pasveer, Gorter, Avila, Sutalo, Medic, Gaaei, Sanchez
Sosa, Baas, Wijndal, Mannsverk
Henderson, Tahirovic, Conceicao
Bergwijn, Forbs, Misehouy
Ünüvar, Mikautadze, Akpom, Martha, Banel. Vd Boomen en Ramaj eventueel.

Dan pas zie ik toekomst in Ajax.

Spelers als Godts, Rijkhoff, Van Axel Dongen, Taylor, Vos, Fitz-Jim, Brobbey, Berghuis, Hato, Kaplan, Gooijer, Hlynsson moeten de kern vormen voor de komende jaren.
Ze zijn sowieso niet minder dan die prutsers van dit seizoen.

Ik zou graag Oosterwolde willen zien komen, Bizot wisselkeeper,
Hilgers en Diks binnen halen achterin, Proper voor het middenveld.

Ajax wordt dan zo stabiel.

8 april 2024 om 09:48

Ik hoop dat ze jou TD maken, dan weet ik in ieder geval zeker dat ajax komende paar jaar geen concurent meer is voor de titel als dat je echte kern gaat worden.

8 april 2024 om 10:28

En wie zou ze willen kopen dan voor 120 miljoen met het salaris dat ze hebben?

Ik kan me zo voorstellen dat burgemeester Halsema daar heel anders over denkt ivm de veiligheid. En die beslist uiteindelijk of de wedstrijd door mag gaan.

Overigens denk ik dat Ajax geen play-offs hoeft te spelen als ik de verschillende programma's van de clubs zie. Ze worden denk ik vijfde en Feyenoord wint de beker, dat betekent geen play-offs.

8 april 2024 om 07:20

Altijd nog dat optimisme bij en over Ajax en dan telkens op de neus gaan.

8 april 2024 om 07:33

Ajax krijgt de onderste vier nog in de laatste vier wedstrijden. Lovre zijn analyse is dus helemaal niet zo gek

8 april 2024 om 08:24

Degradatie kandidaten in d'r laatste fase zijn vaak het lastigst

8 april 2024 om 08:29

Ik kan me niet voorstellen dat jij kan weten wat Halsema denkt. Dat zou wel heel knap zijn. Lekker belangrijk 4e, 5e 12e. Niemand zit te wachten op Europaleague

8 april 2024 om 08:30

NEC staat er nu gewoon het beste voor om 5de te worden. Gezien ze ook een veel beter doelsaldo hebben.

8 april 2024 om 08:47

Feyenoord wint inderdaad normaal gesproken de beker. Maar het rest programma van N.e.c is ook niet heel veel zwaarder.
Ze moeten nog tegen AZ, waar Ajax nog tegen Twente moet.
Dan heeft N.e.c Feyenoord nog staan op de een na laatste speeldag, als echter PSV dan al kampioen is en Feyenoord verzekerd is van de 2e plaats is het nog maar de vraag hoe veel energie Feyenoord in de wedstrijd wil leggen.

8 april 2024 om 11:00

Ik verwacht de Feyenoordfans op het trainingsveld met bivakmutsen waarbij ze eisen dat er verloren wordt van NEC ;-) Denk dat we het inderdaad niet gaan redden, voor Ajax is geen enkel potje een zekerheid, dus playoffs zullen het wel worden ja.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren