Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ja, dan moet alles wéér raak zijn, een club als RKC is een schrikbeeld’

Laatste update:

SC Cambuur keerde in 2013 terug in de Eredivisie en handhaafde zich op het hoogste niveau. Waar vaak wordt gesuggereerd dat het tweede seizoen vervolgens het lastigste is, staan de Friezen momenteel op een knappe zevende plaats. Algemeen directeur Gerald van den Belt houdt echter zijn hart vast voor de jaargang die komen gaat en vreest dat veel spelers uit Leeuwarden vertrekken.

/

De van Manchester City gehuurde Albert Rusnák voetbalt na de winterstop waarschijnlijk voor een andere club in de Eredivisie en het is eveneens de vraag of Lucas Bijker, Mohamed El Makrini en Wout Droste nog lang in het shirt van Cambuur te bewonderen zullen zijn. “Er kunnen weleens veel spelers weggaan”, erkent Van den Belt in gesprek met het Algemeen Dagblad.

“En dan, ja, dan moeten we wéér goed inkopen en dan moet alles wéér raak zijn. Miskopen kunnen we ons niet veroorloven. Straks komen Roda JC Kerkrade en NEC terug in de Eredivisie. Die hebben grotere stadions. Het zal moeilijk worden”, voorspelt de beleidsbepaler. “Een club als RKC Waalwijk is een schrikbeeld. Degradatie uit de Eredivisie en nu laatste in de Eerste divisie.”

Denk je dat SC Cambuur de komende jaren in de Eredivisie blijft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik gun het Cambuur van harte maar ik ben bang dat ze volgend seizoen zullen degraderen.
Ja mits goeie aankopen en weer leuke huurspelers maar goed dat moet ook maar gebeuren.

15 december 2014 om 12:42

Knap dat je dat nu al durft te voorspellen..

15 december 2014 om 12:47

Zo knap is dat niet, zeker gezien dit artikel waarin de directeur zegt dat het heel moeilijk zal worden. Gezien het verwachte vertrek van spelers. En de moeilijkheid om (minstens) gelijkwaardige spelers terug te halen.

Dan kan zelfs ik nog zo'n voorspelling doen.

15 december 2014 om 12:55

Het kán moeilijk worden zegt hij. Maar ook V/d Belt weet dat niet. Net als Satestokje het onmogelijk kan weten.

Niemand weet hoe de selectie van volgend jaar eruit ziet en niemand weet welke clubs promoveren/degraderen. Derhalve is het onmogelijk een uitspraak te doen over de degradant van volgend (!) seizoen. We weten immers niet eens wie er dit seizoen degraderen.

15 december 2014 om 13:12

Daarom heet het ook voorspellen, en niet met zekerheid zeggen.
Als je iets weet is het geen voorspellen maar weten.
Voorspellen is niets meer of minder dan een verwachting uitspreken.

15 december 2014 om 13:25

Dan voorspel ik dat Luxemburg het WK in Qatar wint. Doei.

15 december 2014 om 12:48

Cambuur heeft tot op heden bewezen een goed scouting/inkoopbeleid te hebben. Ik vetrouw er daarom wel op dat voor de toekomst ook wel de juiste spelers gehaald worden. Zolang Cambuur geen financieel grote risico's neemt komt het allemaal wel goed. En ja ze zullen vast in de komende jaren wel weer eens degraderen. Cambuur is nou eenmaal nog geen club die structureel in het linker rijtje kan voetballen.

15 december 2014 om 12:51

Vind dat cambuur niet onder doet voor een heracles bijvoorbeeld, inderdaad eerst maar eens zien wie er op de plek van de vertrekkende spelers worden gehaald

Vindt dat clubs als Cambuur en Dordrecht in de Jupilair Ligue horen. Ze zijn te klein en dan heb ik liever NEC, Roda en Sparta in de Eredivisie want dat zijn traditionele Eredivisie clubs.

15 december 2014 om 13:14

NEC en Sparta zijn niet groter dan Cambuur. En de vergelijking met Dordrecht is helemaal onterecht. Cambuur heeft potentie waar dat bij Sparta(qua doorgroeimogelijkheden) veel minder is aangezien zij in dordrecht, feijenoord en excelsior nogal wat concurentie hebben.

15 december 2014 om 13:25

NEC is zeker een grotere club dan Cambuur. NEC speelde afgelopen 50 jaar 38 keer in de eredivisie en Cambuur maar 5 keer Het stadion is groter. NEC heeft meer Europese wedstrijden gespeelt. Kortom: NEC is wél een grotere club dan Cambuur. Ik heb trouwens wel veel respect voor de club zelf.

15 december 2014 om 13:33

Feit is dat NEC nu Jupiler League speelt en Cambuur linkerrijtje eredivisie. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Heerenveen was eerst ook het kleinere clubje in friesland. Twente in het verleden ook een promotie/degradatie kandidaat.

15 december 2014 om 13:58

Klopt, en AZ was een tijdlang dé topclub van Noord-Holland. Dus tijden veranderen en alleen wat er dit seizoen speelt telt. Als Cambuur het laat zien, horen ze op het hoogste niveau.

15 december 2014 om 13:58

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst en daar weten jullie op dit moment helaas alles van. Niet te min voorzie ik ook moeilijke tijden voor mijn club. Spelers zijn vervangbaar want ook na afgelopen seizoen moesten we afscheid nemen van een groot aantal goede spelers als bvb van der Laan, Manu, Leeuwin en Ritzmaier. Ook toen dachten we moeilijk gelijkwaardige spelers terug te kunnen halen, achteraf is het tegendeel bewezen. Wat mij meer zorgen baart is dat er nog (lang)geen zicht op een nieuw stadion is. En zonder nieuw stadion kan Cambuur helaas (financieel) niet doorgroeien.

15 december 2014 om 14:07

Sparta is een club die qua historie in de Ere hoort. Nec hoort in de Eredivisie, ook qua stad. Cambuur heeft een flink achterland en hoort er wat mij betreft ook in. Roda natuurlijk ook. Heracles, Zwolle, Excelsior, Dordrecht en Eagles vind ik dan weer clubs die zeker niet groter zijn dan de eerste 4 die ik noemde.

15 december 2014 om 15:34

Historie, toeschouwers of achterland doen er weinig toe. Zodra je promoveert ben je (rechtmatig) eredivisionist. Ik snap jou sympathie voor bovengenoemde clubs maar dat betekend nog niet of ze wel dan niet in de eredivisie horen.

15 december 2014 om 15:41

Jaa maar het heeft allemaal met de grote van een club te maken. Jij vind dus Paderborn een grotere club dan Dortmund omdat ze hoger staan op de ranglijst? Historie, stadion en achterban tellen ook allemaal mee.

15 december 2014 om 16:05

@ Jtw.

Zwolle heeft een groter achterland dan Cambuur en dat ook zonder een grote club in de buurt zoals Cambuur dat heeft met Heerenveen. Daarnaast is de regio economisch gunstiger dan bijvoorbeeld bij Roda het geval is.

15 december 2014 om 16:58

@malloot, Ik denk dat je je vergist in het achterland van Cambuur. Leeuwarden is echt een voetbalgekke stad. Daarnaast spreekt Cambuur ook steeds meer de provincie aan. De regio Noord-oost Friesland is altijd al erg betrokken geweest bij de club, de rest van de provinsie gaat daar steeds meer achterna. Kijk maar naar de lege plekken bij onze "frienden" 30 kilometer verderop.

Daarnaast denk ik dat Zwolle qua stadioncapaciteit aan z'n max zit. Een stadion van 15-20 duizend is voor de regio zwolle niet haalbaar denk ik. Dat is voor Cambuur anders, daar is 14/15 duizend momenteel eigenlijk wel een must. Dat zou bij betere prestaties nog omhoog kunnen naar 20 duizend.

16 december 2014 om 13:17

@ -NEC- Is toch appels met peren vergelijken. Dan is volgens jou BFC Dynamo, gezien hun geschiedenis, een grotere club dan Paderborn?. Het gaat er om wat een club een speler in het heden te bieden heeft. Ik las laatst een interview in de VI van Kevin van Veen (Fc Oss) die verkoos clubs als Go Ahead en Cambuur boven bvb Heracles en Roda JC. Iets wat je tot nog maar een paar jaar geleden niet voor mogelijk had gehouden en een groot compliment aan clubs die promoveren en het op dit moment goed doen. Btw, heb sympathie voor jou club en vind persoonlijk dat ook die in de eredivisie hoort. Maar door alleen traditie en mijn sympathie zal NEC helaas niet promoveren, daar zijn resultaten op het veld voor nodig waarin jullie overigens goed op weg zijn.

15 december 2014 om 13:58

wat is dit nou weer voor onzin cambuur is veel groter dan dordt bijvoorbeeld word niet voor niets gewerkt aan een stadion voor 15000 man de thuisvakken zijn nagenoeg altijd uitverkocht maar jij bent zeker zn treurig type die het degraderen eigenlijk wil afschaffen kansloze reactie

17 december 2014 om 16:04

Maar als een club als cambuur een paar jaar in de eredivisie blijft , dan kan het zo wezen dat ze een groter stadion krijgen. !!!!!! en dan horen ze dan nog in jupiler leage ? of zijn ze dan in jou ogen gelijk kampioens kandidaat ?

Als mens heb ik van den Belt helaas niet hoog zitten maar eerlijkheid gebied mij te zeggen dat hij goed is in zijn werk. Dat wil zeggen, iemand die erg goed op de centen weet te letten binnen een betaald voetbal organisatie. Het vertrek van van den Belt baart mij dan ook meer zorgen dan het vertrek van een (goede)speler.

15 december 2014 om 18:50

Helemaal mee eens. De grootste aderlatingen zijn als vd Belt en Henk de Jong vertrekken. Vd Belt is al weg, als Henk de Jong ook weg gaat zie ik het komende seizoen niet rooskleurig.

Cambuur is in de basis gewoon de grootste club van friesland. Groot achterland, hoofdstad, volksclub. Heerenveen heeft gewoon jarenlang geprofiteerd van t wanbeleid in leeuwarden. Gelukkig is Cambuur nu in de eredivisie. Cambuur heeft meer potentie dan excelsior,dordrecht en heracles, en zelfs zwolle. Al doen die t nu ook goed.

15 december 2014 om 15:40

Bedankt voor het compliment maar de werkelijkheid is helaas anders. Het ontbreken van een groter stadion en vooral die jaren van wanbeleid is onze achterstand op Heerenveen helaas nog groot. De meeste sponsors zijn nog (te)wantrouwig om met ons in zee te gaan en het zal dan ook nog enige jaren duren om die over de streep te halen sponsor bij ons te worden en te blijven.

15 december 2014 om 16:07

@ hansworst

Cambuur heeft helemaal niet meer potentie dan Zwolle. De economie in Zwolle draait veel beter dan in Leeuwarden en omstreken en bovendien heeft Cambuur de concurrentie van Heerenveen.

15 december 2014 om 17:00

De concurrentie van Heerenveen voelen jullie ook en hebben met clubs als Go Ahead, Heracles en Fc Twente nog wat meer concurrentie in de buurt dan ons.

Voor Cambuur is het van belang dat ze gewoon zo snel mogelijk in het nieuwe stadion kunnen spelen. Daar zullen ze meer aan verdienen, en hoe meer geld er binnenkomt, hoe langer je bepalende spelers kunt binden en kan kopen. Kijk naar Groningen, voordat we in de Euroborg speelden waren we gewoon een degradatiekandidaat, maar sinds de sprong naar het nieuwe stadion spelen we standaar linkerrijtje. Maar ook Groningen moet zich doorontwikkelen, ze zijn de enige profclub in de provincie Groningen en hebben ook veel aanhang in noord-Drenthe. Er zijn meer doorgroeimogelijkheden, alleen de FC pakt ze momenteel niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren