Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Italiaanse clubs geven weer veel geld uit, dat is een goede zaak'

Laatste update:

De Serie A gold tien jaar terug nog als een van de beste competities in Europa, maar die tijden zijn voorbij. Alhoewel Juventus nog wel tot de finale van de Champions League reikte, leggen clubs uit Italië het in de regel af tegen tegenstanders uit rijkere competities als de Premier League, de Bundesliga en de Primera División. Daar gaat echter weer verandering in komen, denkt ex-bondscoach Roberto Donadoni.

/

Een eerste teken ziet de voormalig speler van onder meer AC Milan in het feit dat die club en rivaal Internazionale deze zomer flink hebben uitgepakt op de transfermarkt. Spelers als Geoffrey Kondogbia, Miranda en Stevan Jovetic vertrokken naar Inter, terwijl AC zich versterkte met klasse-aanvallers als Luiz Adriano en Carlos Bacca. “Italiaanse clubs geven weer veel geld uit”, ziet Donadoni. “En dat is een goede zaak.”

Hij hoopt dat het algehele niveau in de Serie A weer zal stijgen. “Topspelers trekken ook andere spelers aan en dat is goed, want de laatste jaren is het wat minder geworden”, vervolgt Donadoni in Corriere dello Sport. Hij waarschuwt wel. “Het moet ook niet te gek worden. AC Milan heeft dertig miljoen euro betaald voor Alessio Romagnoli, dat is vrij veel. Juventus heeft ook topspelers binnengehaald, maar zonder daarbij bepaalde grenzen te overschrijden.”

Gaat de Serie A weer aanhaken bij de top van Europa?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Italiaanse competitie is zeker beter aan het worden.
Juve, Roma, Lazio, Napoli en dan Inter en Milan die nog terug komen!

Er is zeker wat gaande ja.

- Juve bereikte de finale vrij verdiend, ook al viel onze tegenstand telkens mee op Real en Barcelona na dan.
- Italiaanse clubs geven inderdaad weer wat meer geld uit.
- We hebben eindelijk ontdekt wat goede marketing is en dat het buitenland waaronder Azië erg belangrijk zijn om aan je populariteit te werken.
- Er komen een hoop nieuwe stadions aan.
- We sluipen dichter bij Engeland op de coëficientie lijst.
- Veel clubs tonen verantwoord en goed beleid.
- Ook in de EL werd goed gepresteerd door onze subtop.
- Veel van de grootste talenten spelen in Italië en lijken niet zozeer eenvoudig weg te lokken naar bv de Pl.
- Bovendien is en blijft Italië een waar voetballand, de Seria A is een iconische competitie die door een mindere periode is gegaan maar altijd een enorm potentieel herbergt.

Ik ben gelukkig met hoe mijn competitie weer evolueert!

Forza Seria A !!!

15 augustus 2015 om 20:49

Ik maak me een klein beetje zorgen over dit seizoen van Juve. We hebben goed en slim ingekocht. Maar 2 absolute toppers verloren en Pirlo natuurlijk(niet meer zo belangrijk).

We hebben goed gekocht.
Khedira moeten we niet op vertrouwen, hij moet een extra zijn, vanwege zijn blessures.
Rugani is een groot talent achterin.
Dybala gaat denk ik een zeer belangrijke speler worden, zal dit seizoen nog soms wisselvallig zijn.
Mandzukic zal een aantal een keer zeer beslissend zijn, maar is ook soms onzichtbaar.

Ik vertrouw erop dat naast Marchisio en Pogba we genoeg kwaliteit en diepte hebben met Sturaro en Pereyra. Khedira en Asamoah nog. Vooraan hebben we ook genoeg kwaliteit.

Ik hoop dat Juve slim en goed inkoopt.
Op 10 hebben we echt iemand nodig, Gotze, Draxler zou ik geen nee tegen zeggen. Maar een Ramires, Cuardado, Hernanes, Guarin hoef ik niet.
Juve lijkt het nu weer te proberen bij Eriksen en Isco gaan ze bij polsen. Mocht deze jongens onhaalbaar blijken. Vergeet die andere spelers en haal Berardi gewoon terug.

Ik vrees echt dat Juve een Ramires en Guarin gaat halen. Duur onnodig en gaan alleen maar ontwikkelingen van spelers in de weg lopen. Dan liever Berardi terug.

Met Douglas Costa hebben we geslapen en ook Pedro had je denk ik wel kunnen verleiden, bij vroege interesse.

15 augustus 2015 om 20:54

Ben ik het zeker mee eens, dit kan een overgangsjaar worden maar dat is afwachten, sowieso zou het niet onligisch zijn dat we na 4 opeenvolgende Scudetti weer eens naast de hoofdprijs pakken, maar liever niet natuurlijk. Ik hoop ook nog op een goeie 10 en een centrale middenvelder en linksback. Dat is wel nodig denk ik, Berardi is geen optie denk ik, die wou zelf sowieso nog één jaartje bij Sassuolo blijven.

15 augustus 2015 om 20:55

Juve is inderdaad niet echt snel met een 10 halen. Als ze sneller waren waren er meer opties. Maar competities gaan al beginnen en teams willen sterkhouders zo moeilijker laten gaan. Bij Gotze begon het goed maar eindigde het op niks, ook bij Draxler begon het hoopvol maar word het ook steeds lastiger. Leg gewoon 28/30 miljoen neer en haal Draxler. Of betaal desnoods 35 en haal Gotze

15 augustus 2015 om 21:03

Ik denk dat Juve met Dybala al die dure transfer gemaakt heeft, maar dan is het ook onnodig om met minder dan 30 miljoen achter namen als Götze en Isco te gaan, die komeb never nooit voor dat soort bedragen.

15 augustus 2015 om 21:53

Inderdaad, zoals je zegt, kan het een overgangsjaar worden. Nog steeds acht ik ons als titelfavoriet. En hoop ik toch wel minimaal kwartfinale CL. Dan is het gewoon prima en zal het geen gevolgen hebben. Want met Berardi, Dybala, Morata, Coman, Sturaro, Pereyra en Rugani heb je retatief jonge gasten die weer wat volwassener zijn volgend seizoen en dan heb je heel wat kwaliteit erbij. En dan of met Pogba(verwacht dat hij dit seizoen zijn laatste stap maakt naar absolute klasse) of geld dat Pogba gaat opbrengen kun je een bijzonder sterke selectie samenstellen.

15 augustus 2015 om 23:52

Pogba zal in de winterstop wel verkassen naar Barcelona als de geruchten kloppen. Ook zonder Pogba kan Juventus op niveau blijven, mits de juiste spelers worden aangetrokken. Verratti (waarschijnlijkj onhaalbaar) als vervanger van Pirlo en Götze als ''10'' zouden m.i. ideale spelers zijn voor Juventus. Met Khedira heb je de opvolger van Vidal al in huis. Achterin staat het nog steeds erg goed, al zal Buffon op zeker moment ook aan vervanging toe zijn. Er zijn genoeg jonge Italiaanse keepers die talent hebben, dus ook dat mag geen probleem zijn.

Buffon
Lichtsteiner
Bonucci
Chiellini
Evra
Verratti ?!?
Khedira
Pereyra
Götze ?!?
Morata
Dybala/ Zaza
15 augustus 2015 om 23:54

En dat vergeet ik Marchisio nog natuurlijk ... Geweldige speler !

15 augustus 2015 om 20:27

edit: mag weg.

In een tijd waar geld overheerst is het gewoonweg noodzakeliijk om veel uit te geven. Uiteindelijk was het wel nodig om eens flink te investeren. Niet enkel de Milanese clubs maar ook de mindere goden in de serie A versterken zich uitstekend vergeleken met de vorige seizoenen. Komt er nog eens bij dat er nieuwe stadions gebouwd worden. De serie A wordt weer genieten!!

Ik hoop ook dat de Italiaanse top weer terugkomt. Juve, Inter en ac milan. Met roma en lazio als outsiders. Maar ze moeten echt wat aan die stadions gaan doen, lijkt vitesse wel...

15 augustus 2015 om 21:07

Roma en lazio zijn geen outsiders en je vergeet napoli, die zijn ook goed, fiorentina is een outsider

15 augustus 2015 om 22:23

Hij hoopt dat het zo wordt, niet dat het zo is. Maar zoals het er nu uitziet zullen Roma en Lazio niet zomaar meer outsiders worden.

16 augustus 2015 om 00:07

In de periode 1990 - 2000 was de Serie A echt met afstand de sterkste competitie ter wereld. Het mooie aan de Serie A was naar mijn mening dat er zo'n brede top was. In Spanje had / heb je slechts 2/3 clubs die om de titel strijden en in Engeland 3/4. In Italië had je de volgende topclubs in de periode '90-'00 : AC Milan, Juventus, Inter, Lazio, AS Roma, Napoli, Sampdoria, Fiorentina en Parma. Daarnaast waren de selecties van clubs als Torino, Genoa en Udinese ook erg sterk. Al met al dus 12 clubs om rekening mee te houden. Hopelijk komen die tijden weer terug !

Alleen het team van Parma uit 1999 al was heerlijk !!! (nu gedegradeerd en bijna failliet)

Buffon
Thuram
Sensini
F. Cannavaro
Fuser
D. Baggio
Boghossian
Benarrivo
Veron
Crespo
Chiesa
16 augustus 2015 om 00:41

Haal dat bijna maar weg Parma is al Failliet toch . Afgelopen week werden zelfs nog de Europees gewonnen prijzen te koop gezet. Ot Hoop echt dat Serie A weer als vanouds wordt . Al met al de mooiste competitie voor mij . Wat je zegt de top is breed . In engeland en spanje weet je de Top4 eigenlijk al . In Italie waarschijijk Juve 1 . Maar voor de overige CL plaatsen is echt alles mogelijk . Roma Inter Milan Fiorentina Lazio Napoli zie ik daar allemaal wel kans voor maken.

Ach overdreven. Engelse competitie is rijker, maar een Juventus is tegen geen enkele club de mindere. In Spanje is alleen barca en real een maatje te groot en in Duitsland alleen Bayern. Bovendien zijn Italiaanse subtoppers absoluut niet armer dan hun Duitse en Spaanse even knie.

Is er ook meer geld beschikbaar? Meer uitgeven betekend niet dat er ook meer middelen zijn.

15 augustus 2015 om 22:21

De Serie À krijgt na de BPL het meeste televisie geld van de wereld. Meer dan de Spaanse en de Duitse competitie..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren