Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Investeerders grijpen de macht bij NEC: 'We varen een nieuwe koers'

Laatste update:

Een groep invloedrijke investeerders heeft de macht gegrepen bij NEC. Volgens de Gelderlander hebben elf ondernemers inmiddels al verschillende belangrijke posten in de organisatie, zoals in de raad van commissarissen en aandeelhoudersvergadering, ingenomen. De investeerders willen een einde maken aan de structurele tekorten bij NEC en duidelijkheid creëren over het stadion.

/

NEC heeft de afgelopen jaren steeds een begrotingstekort van 7,5 ton tot anderhalf miljoen euro gehad. De gaten in de begroting werden gedicht met de miljoeneninkomsten uit transfers van Bjorn Vleminckx (Club Brugge), Jasper Cillessen (Ajax) en Bram Nuytinck (Anderlecht). "Maar dat is geen beleid maken", stelt Ton van Gaalen, ad-interim voorzitter van de raad van commissarissen van NEC en tevens één van de elf belangrijke investeerders van de club. "Daarom varen we een nieuwe koers."

Het gezelschap van elf ondernemers wil de financiële huishouding van NEC binnen twee jaar weer volledig op orde hebben. De investeerdersgroep, die over twintig procent van de aandelen beschikt, wil eerst schoon schip maken: pas daarna zal er zelf nieuw geld in de club worden gestoken. Miljardair en NEC-supporter Marcel Boekhoorn is een van de elf investeerders.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo zo, eerst roepen we
"We zijn de club van de arbeider"
En nu geven we het toch uithanden.
Jammer, maar het word wel eens tijd voor meer spotlights op nijmegen.

14 januari 2013 om 08:12

Dat je een club van de arbeiders bent wil toch niet zeggen dat je daarom maar teveel geld moet uitgeven dat er binnen komt.

Als je structureel in de - komt heb je elke keer investeerder nodig om een gat te dichten. Deze investeerders willen blijkbaar wel geld geven, maar niet geld in een bodemloze put. Dit lijkt mij meer dan logisch.

Goede plannen van deze Nec'ers! Hopelijk kunnen ze bezuinigen op posten binnen de BV en niet dat in de selectie bezuinigd moet gaan worden, want die is nu best leuk en heeft een hoog niveau!

Het klinkt goed, maar meestal is het zo wanneer de investeerders de macht grijpen dat er te veel naar de centjes gekeken wordt en te weinig naar het voetbal.

Ik hoop dat de kwaliteit van het eerste elftal er niet te veel onder gaat lijden.

14 januari 2013 om 08:39

Maar wat is dan het alternatief? Niet op de centen letten maar alleen op het voetbal? Je zou gelijk kunnen hebben wanneer het doel van de investeerders is om winst te maken, maar dat blijkt nergens uit. Wel willen ze het financieel allemaal goed op een rij hebben. Hoe belangrijk dat is bleek afgelopen weer wel in Apeldoorn.

14 januari 2013 om 09:37

Er is denk ik ook geen beter alternatief. Maar wanneer er op de centjes gelet gaat worden lijdt het eerste elftal daar gegarandeerd onder. Als dat lijdt tot het wegblijven van sponsoren en supporters of dat NEC misschien wel zal degraderen dan ben je nog verder van huis omdat de 'vaste' inkomens dan minder worden.

Als je geen geldt hebt moet je inventief zijn. Dat houdt in, spelers halen die transfervrij zijn, goed scouten of de jeugdopleiding verbeteren.

14 januari 2013 om 10:18

Ik heb het idee dat Nederlandse clubs met investeerders er tot op heden alleen nog maar beter op geworden zijn hoor?
Vitesse, Feyenoord? Die doen precies wat je in jouw laatste alinea omschrijft.

14 januari 2013 om 10:21

We moesten al heel erg op de centjes letten. Dat er nu mensen zijn die zelf een bedrijf kunnen runnen en weten wat het is om kwaliteit en de goede financiële situatie te verenigingen, lijkt me zeer positief. Bovendien zijn dit mensen die al eerder in spelers hebben geïnvesteerd, dus helemaal stilstaan zal denk ik niet gebeuren.

14 januari 2013 om 10:48

Voordeel van deze groep investeerders is het feit dat het allemaal NEC supporters zijn. Aangezien ze emotioneel betrokken zijn bij de club, gaat het niet alleen om de centen, maar ook om het belang van de club.

Zo dat is toch wel positief nieuws voor onze buren, vooral menner boekhoorn is natuurlijk erg kapitaal krachtig. De centjes blijven hoe dan ook de belangrijkste factor in het voetbal . Alleen wat problemen zou kunnen opleveren is dat er 11 ondernemers zijn. Als die maar allemaal op een lijn blijven zitten.

Leuk voor de derby en het gelders voetbal

Dit zat er al een tijdje aan te komen met de benoemingen die de afgelopen tijd waren gemaakt. Aan de ene kant goed omdat de investeerders supporters zijn die al jaren lang bij de club zijn betrokken. Hierdoor zal de identiteit van de club ook niet zo snel verloren gaan. Aan de andere kant vind ik het jammer dat steeds meer clubs in de handen van investeerders komen. Maar zo lang er belachelijk hoge salarissen betaald blijven worden in het voetbal lijkt dit onvermijdelijk.

Het belangrijkste is dat er eindelijk na al die jaren eens duidelijkheid komt over het stadion. Want met dit stadion kunnen we al jaren niet meer groeien qua inkomsten. En dan kun je wel blijven bezuinigen op de uitgaven, maar uiteindelijk ga je dan een keer degraderen.

Ben benieuwd naar de plannen?

Misschien een Nec-er die wat meer zou kunnen toelichten of zijn jullie ook nog aan het afwachten?
Willen ze gewoon op safe spelen of willen ze ook de groei inzetten?

Kan natuurlijk nooit kwaad om weer een goede kracht in de middenmoot/ linkrrijtje play offs te zien.
Alleen maar goed voor de Eredivisie.

14 januari 2013 om 09:47

Ze willen nu eerst zorgen dat de jaarlijkse tekorten in de begroting weggewerkt worden, en dan willen ze ook groeien.

Een van de kerntaken is het uitbereiden van het stadion, of een nieuw onderkomen bouwen.

14 januari 2013 om 10:21

Oke, dus eerst de basis en later de groei.

Aan hoeveel plaatsen denken ze dan bij uitbreiden/nieuw onderkomen?
En kan De Goffert uitgebreid worden?

14 januari 2013 om 10:27

Ja inderdaad, ze willen eerst een goede basis hebben, door te reorganiseren, en dan zelf geld in de club steken met een stadion uitbereiding.

Ja het kan uitgebreid worden, maar daar zijn vele discussies over met de gemeente Nijmegen. Ze denken rond de 20 - 25 duizend plaatsen, teminste, zoals de laatste plannen waren.

14 januari 2013 om 10:45

Gaan ze dat wel redden met de achterban?

De Goffert is niet structureel uitverkocht toch?
Niet dat de uitbreiding nu al zal komen natuurlijk maar stel dat Nec financieel en sportief goed zit en ze gaan het uitbreiden dat dan er te wienig zit.
Of het zit vol en dan gaat het achteruit dat het leegloopt.

Het is iig al goed voor het Gelders Voetbal, heuj!!

14 januari 2013 om 10:50

De laatste plannen waren 16.000 stoelen. De 20 tot 25 duizend waren de eeste prognoses uit de test. Dit zou NEC vol moeten kunnen krijgen met betrekking tot onderzoek in een straal van (ik meen) 20km. NEC wil echter safe gaan zitten en voor 16 duizend gaan. Echter wel met de mogelijkheid om dit uit te kunnen breiden naar 20 duizend.

14 januari 2013 om 10:52

Nee, maar zoals we in het succes jaar 2008 gemerkt hebben, als het goed gaat met NEC leeft Nijmegen, en is het uitverkocht. Als wij dit jaar europees voetbal halen, dan is de goffert volgend jaar groot en deels uitverkocht, en leeft Nijmegen weer.

14 januari 2013 om 12:22

16000 is denk ik een realistisch aantal voor nec. Het is wat josh zegt, bij succes ben je die 16000 stoelen zo kwijt, bij tegenslag zit je dan maximaal met 4000 lege stoelen. Dat onderzoek ken ik, wel dient niet vergeten te worden dat in deze 20 tot 25000 ook mensen zitten uit de Betuwe die geen voorkeur voor nec of vitesse hebben en in beide onderzoeken van beide clubs meegerekend worden als 'potentiële supporter' puur omdat ze geïnteresseerd zijn in eredivisievoetbal.
Overigens is Nijmegen qua inwoners inderdaad groter, echter als je de studenten van elders (die waarschijnlijk weinig met nec hebben of in de toekomst zullen hebben) weg haalt is dit verschil niet heel groot. Daarnaast heeft nec het probleem dat er in de directe omgeving weinig echt grote plaatsen zijn (enkel Cuijck en Oss) waar Arnhem mensen uit Ede/wageningen en Apeldoorn kan trekken...

14 januari 2013 om 12:30

Je vergeet de grotere dorpen om Nijmegen heen, je hebt met groesbeek, Malden, Wijchen, Millingen A/D Rijn samen al snel 60 duizend mensen die minimaal 1 keer per week naar nijmegen gaan. als je daar 1/10 van in je stadion kunt krijgen, heb je dat netjes gedaan.

14 januari 2013 om 13:34

Vooruit, die was ik vergeten inderdaad. Maar die kun je ook wegstrepen tegen plaatsen als Westervoort, Duiven, Zevenaar, Oosterbeek, Velp en Elden...

Heel erg mooi nieuws mocht dit allemaal waar zijn. Hier hebben wij als NEC-supporters toch allemaal al jaren naar uitgekeken? We kunnen niet het clubje blijven dat over enkele jaren onderin de middenmoot speelt. Ook wij moeten doorgroeien, bouwen aan de club en ervoor zorgen dat we weer structureel in het linkerrijtje komen. Ik vind dit geweldig nieuws.
Ik had paar maanden geleden zo'n vermoeden dat Boekhoorn NEC weer zou gaan betreden aangezien er diverse mensen, waaronder algemeen directeur Swart op straat werd gezet.

Juist, doorpakken met onze mooie club, een nieuw stadion en meer financiële mogelijkheden! Forza NEC!

tja zo af en toe een spelertje verkopen zal toch bij het beleid blijven horen, het is maar enkele clubs gegeven om geen speler te moeten verkopen, al komt daar door de financial fair play gelukkig ook verandering in
maar zonder gekheid, financieel alles op orde hebben is belangrijk. kijk naar de agovv's, haarlems, rbc's van nederland, en ook nac, mvv, veendam, fortuna, en den bosch hebben nog niet zo heel lang geleden problemen gehad of nog hebben.
ik hoop ook dat deze 11 mensen nec terug gezond maken.

14 januari 2013 om 14:47

Bij een structureel gezonde club is een winstgevende transfer ook daadwerkelijke winst. Nu werd dit gebruikt om gaten te dichten, wat niet 'gezond' is.

Een club in de financiele nood heeft ook geen andere keus dan eerst naar de financien te kijken en dan pas naar het sportieve.
Het alternatief is faillisement en dat willen de heren ook niet.
Lijkt me een goede zet om financiele zwaargewichten neer te zetten.
Na die tijd kan er geinvesteerd worden om sportief verder te bouwen.

14 januari 2013 om 09:30

Financiële nood is er echt niet in Nijmegen. Je leest en ziet dat er een tekort is dat makkelijk weggepoetst kan worden door de macht die alleen Boekhoorn al heeft. De verandering van de naam van het stadion in Het Olympia Goffertstadion heeft ook te maken met het doorvoeren van plannen met de club.
Dat eerst alles financieel op orde moet zijn om sportief te kunnen groeien, ben ik met je eens.

Maar alleen al het feit dat deze plannen nu daadwerkelijk worden ingevoerd zegt wel degelijk wat over de plannen met NEC in de toekomst. Je identiteit blijft teven behouden, omdat het NEC-supporters zelf zijn die het doen. Wordt vervolgd ....

14 januari 2013 om 12:03

Geen financiële nood? Een structureel tekort van tussen de 7,5 ton en 1,5 miljoen zonder spelers te verkopen (waarbij een verkoop het gat moet dekken) noem ik wel degelijk financiele nood. Dat een Boekhoorn als het mis zou dreigen te gaan wel garant staat voor dergelijke tekorten betekent niet dat er sprake is van gezond beleid. Onder Swart had nec weinig keus dan deze optie, wel moet ik nog zien hoe het daadwerkelijk uitgevoerd gaat worden aangezien een bedrijf succesvol runnen niet hetzelfde is als een club succesvol runnen. Vraag dat maar aan onze investeerders uit het verleden die uiteindelijk vooral wanbeleid voerden. Daarnaast is overleg met 11 man gewoon erg veel, al denk ik dat in praktijk Boekhoorn de meeste invloed zal hebben? Overigens erg typerend dat jij nu beweert dat de eigen identiteit niet verloren gaat en zelf blij lijkt te zijn met deze stap terwijl je nog niet zo heel lang terug juist trotst liep te verkondigen dat nec van het volk is en geen (louche) investeerders nodig heeft...

14 januari 2013 om 14:22

Hahaha Yatsemata ga je nu weer onzin verkondigen? Ik heb je al vaker met feiten aangetoond dat je onzin praat. O.a. het tekort van je clubje van 23 miljoen dat volgens jou, voor dat de cijfers bekend waren, nooit meer dan 12 miljoen zou kunnen zijn.
Je gaat Jordania toch niet vergelijken met 11 investeerders met een NEC hart?? Die overigens maar 20 procent van de aandelen hebben! 20 procent!
Over identiteit gesproken, er is nog een mooi artikel verschenen over 10 jaar Chelsea. Dat de supporters nu in zien dat veel van de identiteit verloren is gegaan!

14 januari 2013 om 14:36

Verrek, ben je er weer? En ik maar denken dat we jou niet meer terug zouden zien toen ik jou om onderbouwing vroeg en met feiten aantoonde wel degelijk gelijk te hebben. Maar ach, het zal wel aan mijn dagelijkse werkzaamheden liggen dat ik geen verstand heb van de voetbalwereld, ow wacht...
Lees overigens mijn posts eens inhoudelijk voordat je reageert. Prima dat de 11 investeerders ook supporter zijn, dat betekent echter niet dat ze altijd succesvol worden. Zoals ik al zei, een bedrijf is iets anders dan een voetbalclub. Daarnaast pak ik cancellara simpelweg terug op zijn eigen woorden. Hij beweerde zelf dat nec als club van het volk geen investeerders nodig had, dat blijkt nu dus niet te kloppen.
Het zou mij overigens ook niet verbazen als die 20 procent over een paar jaar ineens 49 procent blijkt te zijn, zo ging het bij ons in het verleden ook. Dat is niet erg, maar ga hier niet hypocriet gedrag vertonen door te beweren dat jullie dit niet nodig hebben. Ik heb al maanden terug voorspeld dat er de komende maanden/jaren nog clubs om zouden gaan vallen en de invloed van investeerders bij veel clubs in de toekomst groot wordt. Nu is Agovv failliet en grijpen investeerders bij jullie de macht (en op korte termijn waarschijnlijk ook bij NAC en Willem 2).

p.s zolang speelstad, clubkleuren, clublied, logo etc niet veranderen en er nog steeds clubmensen in de club zitten (wat zelfs groeiende is) verlies je als club je identiteit niet....

Vitesse had een geldinjectie nodig, NEC dus ook.

Het zal de kwaliteit hopelijk ten goede gaan komen. Krijgen we voortaan ook weer wat meer spannende derby's.....

14 januari 2013 om 09:50

Het is niet gelijk een geldinjectie, NEC komt elk jaar met een tekort van ongeveer 7,5 ton. Dit werd de afgelopen jaren weggewerkt door tranferinkomsten.

Bij vitesse kon men nog na de verkoop van een speler het personeel spelers salaris betalen, bij NEC hebben ze dat probleem niet. Het is bij NEC het tekort wat ons parten kan, en op zijn tijd ook gaat, spelen.

Edit: De investeerders gaan reorganiseren en zorgen dat het jaarlijks tekort van ongeveer 7,5 ton weggewerkt word en dan gaan ze pas zelf geld in de club steken.

14 januari 2013 om 10:18

@josh024

Het is maar net hoe je het betiteld. Bij de ene heet het een geldinjectie en bij de andere heet het de tekorten wegwerken.

Feit blijft, dat de financiele huishouding niet op orde is en dat er externen aan te pas moeten komen.

@cancellara
Als NEC betere spelers weet aan te trekken, zal het voetbal tijdens de derby ten goede komen. Minder 1richtingsverkeer ....

14 januari 2013 om 10:23

Als dit, als dat. Het heeft er helemaal niks mee te maken hoeveel geld je te besteden hebt of hoeveel kwaliteit je in je selectie hebt. Nogmaals, bij zo'n derby komen andere dingen kijken dan alleen kwaliteit en geld meneer Newcastle

14 januari 2013 om 14:37

De derby draait om strijd. Natuurlijk heb je een voordeel als je betere spelers hebt, maar als die maar op 50% (willen) spelen win je niet...

14 januari 2013 om 09:51

Wat een nare opmerking. Omdat Vitesse een geldinjectie nodig had, moet NEC dat ook maar hebben omdat ze anders jaloers zijn op Vitesse? NEC wilde altijd op zuiver water koersen en op een gezonde manier de kar trekken. Dat blijft men nu nog steeds doen.

Die reactie dat de derby's nu aantrekkelijker worden is bullshit! Kijk United-Liverpool. Geld zegt in zulke wedstrijden niks, ook niet in die van Arnhem en Nijmegen...

14 januari 2013 om 13:45

Het gaat dan altijd nog om een investering, en niet kwakkeloos geld in een bodemloze put stoppen.
En het zal niet met zulke schokkende bedragen zijn, eerder een mentaliteitsverandering wat betreft inkomsten/uitgaven. En dat juich ik ten zeerste toe.

Gelukkig duurde deze revolutie iets korter dan die bij Ajax

Uitstekend nieuws dit. Zat er al een tijdje aan te komen, maar toch. Ook goed dat het Nec-supporters zijn die de macht overnemen, geen een of andere onbekende buitenlander. Eerstgenoemde hebben otch veel meer binding met de club.

Wat dit concreet gaat betekenen weet ik nog niet, maar slecht kan het bijna niet zijn. Als de investeerders meer geld beschikbaar gaan stellen, het nieuwe stadion er eindelijk komt en de financien echt helemaal top zijn dan gaat NEC groeien. Potentie is er wel namelijk.

14 januari 2013 om 10:02

Wat gaat het nieuwe stadion brengen dan, bijvoorbeeld hoeveel plaatsen en is dat wel realistisch gezien de terug gang van het aantal supporters in de breedte.

14 januari 2013 om 10:10

Het nieuwe stadion biedt NEC zoveel meer mogelijkheden en inkomsten. Meer sponsors, meer cateringsinkomsten, grotere capaciteit van het stadion des te meer seizoenkaarten er worden verkocht. Als je nu al begint wat realistisch goed voor NEC zou zijn qua stadion grootte doe je het al eigenlijk in je broek. Ze gaan er eerst voor zorgen dat alles goed op de rails komt te liggen en pas dan wordt er geld in de club gestoken.

Maar als je graag een nutteloze discussie aan wilt gaan met me mag dat. Ik zeg 18.000-20.000 man is realistisch gezien een prima capaciteit aangezien Nijmegen een grote stad is en een enorm achterland heeft

14 januari 2013 om 10:44

Het verschil tussen jou en mij is erg groot, jij bent alleen maar aan het provoceren op Vitesse topics terwijl ik hierboven al positief reageer. En dat ik het al in me broek doe zeg meer over jou dan over mij.

Je ziet overal de supporters aantallen dalen, zelfs jullie krijgen de goffert nu al niet uitverkocht terwijl er maar 12.500 plaatsen zijn, en ik zie wekelijks dat me eigen club een stadion niet vol krijgt dat 25000 plaatsen biedt en we weten allemaal dat dit geen gezicht is. Historisch gezien heeft NEC nooit veel supporters gehad dus waarom zou dit in tijden van crisis wel zo zijn ?

14 januari 2013 om 10:52

De laatste plannen van NEC was een uitbreiding naar 16.000 stoelen met optie tot voor eventuele uitbreiding.

14 januari 2013 om 10:54

Ik b en niet aan het provoceren, ik stel me alleen positief op voor NEC en probeer alle positieve mogelijkheden aan het licht te brengen. Dat jij dan weer begint met hoeveel zitplaatsen het nieuwe stadion moet hebben, moet jij weten, maar is nog totaal niet van belang.

Historisch gezien heeft NEC nog nooit zoveel supporters gehad? Wat denk je van de oude Goffert. Een capaciteit van 25.000 mensen die inderdaad niet altijd bezet waren, maar tijdens topwedstrijden tegen Ajax, PSV en Feyenoord waren deze wél bezet.

14 januari 2013 om 10:59

Capaciteit was zelfs 30000 maar zelden uitverkocht, de wedstrijd tegen Barcelona met 25000 man was toch wel een topper. Ik lees van jullie eigen site dat in de jaren 70 gemiddeld 14000 man zaten en in de jaren 80 10000 dus ja je bent aardig positief ingesteld. En hoeveel plaatsen is wel degelijk relevant want dar genereert meer inkomsten, waarom zou je anders gaan uitbreiden. Je medesuporter hierboven kan wel gewoon antwoordt geven en 16000 plaatsen lijk mij ook realistisch

14 januari 2013 om 12:08

18000 is grootheidswaanzin natuurlijk. Al ruim 20 jaar komen er niet meer dan 12000 supporters en in de oude Goffert zelfs nog veel minder. Met het nieuwe stadion hebben ze er destijds wat successupporters bij gekregen.
Nijmegen is welliswaar iets groter als Arnhem maar trekt al decennia minder supporters. Een stadion van 15000 zou goed zijn al zie je de laatste tijd ook veel lege plekken in het stadion ondanks dat er maar 12000 in kunnen.

14 januari 2013 om 12:20

Wat jij nu zegt is klopt maar deels, kijk naar het succes jaar 2008, toen zat de goffert helemaal vol, elke wedstrijd was uitverkocht. als je dat structureel hebt, wat het doel is, dan moet je naar een groter stadion. En dan is 18000 geen grootheidswaazin.

14 januari 2013 om 10:05

Hoe kan je spreken van machtsovername als je maar 20% van de aandelen van de club hebt? Ik ben benieuwd wanneer er verduidelijking komt over dit toch wel grote nieuws voor Nijmegen en en NEC..

14 januari 2013 om 10:53

Vroeg ik me ook af. En hoe zit de verdeling met de overige aandelen precies. Ik meen dat NEC destijds 49% wilde verkopen..... treurig als de investeerders er slechts 20 hebben gekocht.

14 januari 2013 om 11:18

Even navraag gedaan. Frans (van 't forum, zit dicht op 't vuur) zei:

' 80% is niet uitgegeven. Ze kunnen we degelijk alles bepalen aangezien zij alle posities bezetten in de organen (rvc en Stak) die het beleid bepalen en de directie aanstellen....meer aandelen hebben ze daarvoor dus niet nodig. '

Dus door de verdeling van posities binnen NEC is er meer mogelijk dan de 20% aandelen doet vermoeden.

Verwacht er niet te veel van. Het geld zit er grotendeels al in en hiermee gaan ze alleen de eigen zeggenschap daarover wat directer aansturen met eigen mensen ipv via de vorige directie die blijkbaar wat irritaties op afstand opleverde. Maar de problematiek die er is, is nog precies hetzelfde en de enige oplossing zit in het stadion (uitbreiden of nieuw) omdat structureel te regelen.

14 januari 2013 om 10:25

Wat jij nu zegt is dus onzin, de investeerders gaan het tekort wegwerken, om vervolgens geld in de club te steken en het stadion uit te breiden, of een nieuw onderkomen bouwen.
En het geld zit er nog lang niet in, en de problematiek die er is, is binnen 2 jaar weg.

Weet er iemand om welke ondernemers dit gaat? Namen en rugnummers!

14 januari 2013 om 10:34

Onder andere Meneer Boekhoorn met een geschat vermogen van 1,2 miljard euro. Verder zijn de namen van de ondernemers niet vrij gegeven. Nergens te vinden helaas.

on: ik denk dat Meneer Boekhoorn met rugnummer 1 speelt.

14 januari 2013 om 10:38

Die Boekhoorn heeft al 1,2 miljard dus de rest doet er al niet meer toe denk ik
Zou in principe genoeg zijn om Vitesse in te halen

14 januari 2013 om 10:50

Maar de werkwijze van Boekhoorn en zijn vrienden is anders als die van jordania en Vitesse. Boekhoorn wil eerst een goede basis leggen, en dan stap voor stap de groei inzetten en het stadion uitbereiden, hij gaat niet met geld gooien en zoals Jordania spelers halen alsof het eieren zijn.

14 januari 2013 om 11:01

Volgens mij gebeurt dat juist niet bij Vitesse. En wordt er achter de schermen juist aan de basis gewerkt. De enige grote aankoop in bony voor slechts 3,8 miljoen dus ik begrijp je niet helemaal

14 januari 2013 om 11:47

Niet zozeer qua transfersommen, maar wel qua salarissen. Als je kijkt wat Vitesse uitgeeft ten opzichte van de inkomsten is dat een gigantisch verschil, wat afgedekt wordt door Jordania. De investeerders van NEC willen het veel geleidelijker aanpakken door juist het begrotingstekort terug te gaan dringen en dan stapje voor stapje te groeien.

Dus niet een aantal jaren heel hard te groeien door veel meer uit te geven dan er binnenkomt in de hoop dat uiteindelijk de inkomsten wel mee gaan groeien, maar de weg der geleidelijkheid. NEC zal dus echt niet in 2016 of 2017 voor het kampioenschap gaan.

14 januari 2013 om 12:12

Josh, als je niet weet waar je het over hebt is zwijgen soms het beste. Ik weet dat jullie in Nijmegen een blinde vlek hebben t.o.v. Vitesse en graag dingen verdraaien, maar het is de grootste onzin die je hier verkondigd. Vitesse smijt juist niet met geld en is juist met de basis begonnen : nieuw trainingscomplex, beter speelveld in Gelredome, investeringen in jeugdopleiding en scouting, investering in medische staf en innovatieve medische oplossingen voor bepaalde blessures, investering in voedingspatronen etc. Natuurlijk lijkt het alsof er veel in spelers gestoken is mede doordat de eerste twee jaar er elke transferperiode een lading spelers weg ging en weer bij kwam. Echter, de meeste aanwas kwam of uit de eigen jeugd, was gehuurd van een andere club of kwam transfervrij naar Arnhem. De meeste spelers uit jaar 1 onder Jordania waren niveau hoge middenmoot, in jaar 2 werd dat lage subtop en nu gaat het richting hoge subtop. Aangezien deze spelers steeds korte contracten hadden en puur de club omhoog moesten werken zodat betere spelers geinteresseerd werden in een overstap lijkt het of er veel geld in gestoken is. Feit is dat buiten Bony, Ibarra, Pedersen en Aksentijevic er voor geen enkele speler een miljoenensom betaald is...

14 januari 2013 om 13:47

Yatsemata, ga nou alsjeblieft niet zo zielig doen en beginnen over jullie nieuwe trainingscomplex dat er aan zit te komen. Dat weten wij en de rest van Nederland nu wel. En dat jullie 2 jaar zijn gedekt mocht Jordania vertrekken weten we nu ook wel.
Dit is een topic dat gaat dat de investeerders groep van NEC de macht heeft gegrepen en ze NEC naar een hoger niveau willen tillen. Dat jij weer begint te praten en discussiëren of wie er nu wel en niet gekocht zijn door Vitesse, is helemaal niet van belang.
Het gaat nogmaals om Nec, je weet wel, die voetbalclub uit Nijmegen met eigen identiteit.

14 januari 2013 om 14:11

Cancellara, reageer eens niets zo als door een wesp gestoken. Ik reageer puur op de bewering van jouw medesupporter josh024 die gewoon eenvoudigweg niet waar is. Verder prima dat het hier over jullie investeerders gaat, daar zeg ik verder toch ook niets negatiefs over? In tegenstelling tot jou ben ik niet zo van het provoceren, wel wil ik graag dat mensen geen aantoonbare onzin posten, zowel over mijn club als over jouw club...

14 januari 2013 om 14:30

Yatsemata, jij vertelt regelmatig aantoonbare onzin man...hehe
Vorig seizoen had vitesse een tekort van 23 miljoen! Heel veel nieuwe spelers gekomen en Jordania heeft nu hoeveel in je clubje gestoken om de begroting te dichten? 40 miljoen? Vitesse betaalt na Ajax, Twente en PSV het meest aan salarissen man. Niet met geld smijten?? Veel nieuwe spelers gekomen met hoge salarissen.
NEC heeft altijd de begroting gedicht door spelers te verkopen! Structureel tekort van circa 1 miljoen is niets en de investeerders stoppen pas geld erin als NEC dat zelfs oplost.

14 januari 2013 om 14:44

Een structureel tekort van 1 miljoen is niets? Op een begroting van 300 miljoen niet nee, op een begroting van net 11 miljoen is dat toch een flink bedrag beste pieter jan. Misschien moet je eens stoppen met jezelf voor schut zetten en niet proberen mijn teksten onderuit te halen door ofwel onzin te verkondigen, ofwel de verkeerde feiten te gebruiken. Ik heb je eerder al uitgelegd waar dat bedrag vandaan komt en dat het echte tekort een stuk lager is. Maar ja, niet iedereen snap boekhouden of juridische regelingen...

14 januari 2013 om 10:56

Tja en Ton van Gaalen is er natuurlijk zelf ook een.

Tuurlijk de grote broer Vitesse heeft geld en nu wilt het lelijke kleine broertje ook geld..

14 januari 2013 om 12:05

Hahaha prutsertje: Vitesse is hartstikke failliet en heeft geen rode cent. Joradania heeft geld (als dat al zo is...)

Het is wel geprobeerd in Arnhem maar "arnhem is nou eenmaal geen voetbalstad" (quote van Snellenburg; jullie oud-geldschieter).

Zo en nu weer opletten in je klaslokaaltje!

14 januari 2013 om 12:15

Ow, dus die 16 miljoen eigen vermogen is geen rode cent? Of dat nieuwe trainingscomplex of de spelersgroep die allen voor de volle 100% eigendom van de club zijn...

p.s Arnhem is net zozeer een voetbalstad als Nijmegen. In tijden van succes stroomt het stadion vol en is het hosanna, in tijden van nood komt nec niet verder dan rond de 9000 echte supporters en zit vitesse op ongeveer 14500 echte supporters...

14 januari 2013 om 12:17

Net als Nijmegen inderdaad niet echt een voetbalstad. Desondanks in Arnhem al jaren zo'n 6 tot 10 duizend supporters meer als in Nijmegen. Nijmegen heeft dan wel iets meer inwoners maar het voetbal leeft er niet echt.

14 januari 2013 om 12:25

ik kan je vertellen dat voetbal wel degelijk leeft in Nijmegen. Kijk naar het jaar 2008, heel Nijmegen leefde voor Nec. En dat is ook waar de investeerders weer naar toe willen,.

En wat yatsemata zegt klopt voor een deel ook, Arnhem is net zozeer een voetbalstad als Nijmegen, net als iedere stad in Nederland. Als het met een club goed gaat, is het stadion uitverkocht, als het minder gaat, is het niet uitverkocht.

14 januari 2013 om 12:47

Toeschouwersaantallen zijn altijd afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste heb je te maken met het aantal inwoners van de stad/het dorp waarin de club zich bevind. Daarnaast heb je de geografische ligging van deze stad ten opzichte van andere clubs uit steden in de buurt. Als laatste heb je dan nog de factor succes. Gezien de 3 grootste clubs in Nederland ook de meeste prijzen hebben gewonnen lijkt deze factor ook zeer bepalend te zijn voor de toeschouwersaantallen. Helemaal als je ziet dat Psv uit Eindhoven (veel) meer fans hebben dan bijvoorbeeld Ado den Haag en FC Utrecht terwijl die over veel meer inwoners beschikken. Arnhem heeft 150.000 inwoners en Vitesse trekt gemiddeld plusminus16.500 toeschouwers. Dat is dus 11 procent van het aantal inwoners. Nijmegen heeft 165.00 inwoners. 11procent daarvan zou 18.000 toeschouwers betekenen. Toch heeft nec "slechts" 12000 toeschouwers. Beide hebben nog nooit wat gewonnen dus de factor "succes" is bij beide niet aanwezig. Ter vergelijking heeft Amsterdam 800.000 inwoners en zouden zij dus met een opkomst van 11 procent een stadion moeten vullen van 88.000 mensen en dan laten we de factor succes nog even achterwegen....zou je de vergelijking naar Ado trekken met 500.00 inwoners zou dat dus 55.000 toeschouwers moeten inhouden en Utrecht met 320.000 dus 35.000. Feyenoord is wat moeilijker rekenen gezien in Rotterdam meer betaald voetbalclubs zijn. Eindhoven daarentegen zou met 220.000 inwoners op 24.200 toeschouwers komen met 11 procent maar daar zie je dus wat de factor succes met zich meebrengt. Enfin, Arnhem lijkt hiermee dus meer voetbalstad te zijn dan veel andere in genoemd voorbeeld, zeker in vergelijking met nijmegen.

14 januari 2013 om 12:55

Joshua24

Dan leeft het van het succes op dat moment net als dat er in de jaren negentig t/m 2003 bij Vitesse 22000 tot 26000 supporters zaten en toen het daarna minder werd ging het aantal naar 17000 - 18000 duizend.
Een echte voetbalstad is volgens mij Breda. In goede en slechte tijden zit daar altijd veel publiek.

14 januari 2013 om 13:01

En Rotterdam is een echte voetbalstad, teminste bij Feyenoord. En idd, het succes bepaald voor een deel hoeveel supporters er op een wedstrijd afkomen.

14 januari 2013 om 13:10

Wat bazelen jullie nu?

Er kunnen slechts 12500 supporters in de Goffert, waarvan 500 uitsupporters.
Logisch dat er dan maar 12.000 zitten of niet soms? Bezettingsgraad NEC stadion 95%, gelredome 55 %...

Dat er nu bij Vitesse bij uitwedstrijden tegen Ajax en PSV (terwijl je zelfs 2e staat) nog geen 75 man zitten, is wat mij betreft een veel betere indicator over hoe een club leeft...

Laat die provocaties toch achterwege...

14 januari 2013 om 13:11

Klopt, maar Rotterdam heeft dan ook iets van 500.000 inwoners en Feyenoord heeft ook nog eens honderdduizenden fans door heel Nederland. Dus eigenlijk doen Arnhem en Nijmegen het beter Dat Feyenoord altijd maar gezien wordt als club waar de supporters altijd maar komen is ook maar papagaaiengeleuter. Heb tijden meegemaakt dat de kuip maar een halfvolle dooie boel was. Ze hebben zeker een trouw publiek, maar ook daar komt men op succes af en is het echt niet altijd uitverkocht.

14 januari 2013 om 13:15

pavol demitra 38

Hoezo geprovoceer, het zijn gewoon de feiten daar moet je toch tegen kunnen. Nijmegen is net zo min een voetbalstad als Arnhem al komen er in Arnhem meer supporters. Ook toen er in de oude Goffert nog 25000 man konden zaten er regelmatig maar 3000 - 6000 supporters in de jaren negentig. Toen het stadion verbouwd werd kwamen er enkel duizenden supprters bij.

14 januari 2013 om 13:16

klopt, maar waar is het in tijde van crisis wel uitverkocht? Volgens mij helemaal nergens.

14 januari 2013 om 13:25

De ranglijst van aantallen uit supporters uit seizoen 2011-2012 geeft aan dat nec gemiddeld 233 supporters meeneemt en Vitesse gemiddeld 215. Dat is dus een verschil van slechts 18 man. Neem daarbij in ogenschouw dat er veel meer nec supporters mee naar Arnhem mogen reizen dan Arnhemmers naar nijmegen en het verschil is verdampt. Die indicator geldt dus voor beide clubs.....

14 januari 2013 om 13:28

Tja bezettingsgraad ha ha . Als we een stadion voor 18000 man bouwen hebben 100 procent.,...zeg toch niets

14 januari 2013 om 13:31

@pavol : Een bezettingsgraad van 55%? Doe daar nog maar 20% bij. Dit seizoen gemiddeld 17500 toeschouwers op een capaciteit van 23000.
Verder zijn de door jou genoemde getallen onzin. Naar Ajax zijn om precies te zijn via vitesse 231 vitesse-supporters geweest, en waarschijnlijk nog enkele tientallen die buiten het uitvak zaten. PSV was inderdaad minder goed bezocht, maar dat is al jaren onze minst bezochte uitwedstrijd. Dit seizoen waren er overigens 161 supporters naar Eindhoven afgereisd.bij beide wedstrijden betwijfel ik of nec meer supporters meeneemt. Nec kreeg dit jaar zelfs de 'slechts 800 kaarten' voor de derby in Arnhem niet uitverkocht...
Een eerlijkere vergelijking zou een gemiddelde wedstrijd naar een club op ongeveer vergelijkbare reisafstand zijn. Dan denk ik aan een Groningen, een VVV of een Utrecht...

14 januari 2013 om 13:50

Het zegt al dat NEC ook qua uit-supporters een grotere club is dan Vitesse. Als je als NEC met de 12de begroting (nu!) zoveel uit-supporters weet mee te nemen naar uitwedstrijden dan doe je het gewoon hartstikke goed. Dat Vitesse er 'maar' 215 meeneemt waarvan er gemiddeld 18.000 in het stadion zitten is bedroevend, echt triest te noemen. Terwijl NEC het 'maar' met 12.000 supporters moet doen, want uit-kaarten en seizoenskaarten zijn tegenwoordig verplicht bij het bezoeken van uitwedstrijden .

14 januari 2013 om 14:21

Het zegt niets cancellara aangezien het seizoen nog lopende is. Conclusies kun je pas aan het eind van het seizoen trekken. Wij krijgen onze best bezochte uitwedstrijd (naar jullie) immers nog, jullie hebben die al gehad waarbij deze zelfs niet uitverkocht was. Ons cijfer zal dus nog wel iets stijgen aangezien voor de tweede seizoenshelft enkel AZ voor ons een traditioneel slecht bezochte uitwedstrijd is. Tel daar goedbezochte wedstrijden als RKC en de wedstrijd bij jullie bij op en het getal is al vertekend. Wel ben ik het met je eens dat het wel wat hoger mag, maar dat geldt voor vrij veel clubs. Uitbezoek wordt helaas tegenwoordig zwaar ontmoedigd met alle maatregelen.voor ons geldt overigens hetzelfde m.b.t. uitkaarten en seizoenkaarten.

14 januari 2013 om 14:27

Vitesse heeft de afgelopen jaren altijd meer uitsupporters meegenomen dan Nec. Dit seizoen hebben jullie de wedstrijd naar ons al gehad (860) man, en wij die naar jullie nog niet. Sowieso werkt de capaciteit van het uitvak in Gelredome natuurlijk erg in jullie voordeel.

Beter zoek je naar een verklaring waarom er na jaren van ellende nog steeds 18.000 mensen zitten bij Vitesse, terwijl NEC amper een wachtlijst weet aan te leggen na een spectaculair seizoen waarin Europees gehaald wordt. Een wachtlijst die overigens weer snel als sneeuw voor de zon verdween.

14 januari 2013 om 14:39

@diegene : Nec had 'maar' 780 man mee naar Arnhem. De laatste kaarten zijn niet verkocht...

14 januari 2013 om 14:41

Hoezo bezettingsgraad een slechte indicator? (waarbij ik overigens twijfel of 23.000 de echte capaciteit is van Gelredome wat jij beweert, want eerdere posters gaven een bezoekersgemiddelde van 25k aan en websites geven ook minimaal 25k aan... hoe verklaar je dat dan?)

Desalniettemin, zoals gezegd er kunnen slechts 12.500 in de goffert, waarvan 500 a 600 voor uitsupporters. Waar wil je die 5000 man die er bij Vitesse extra zitten dan neerzetten in de Goffert, op het dak?

Overigens ben ik bij Ajax - Vitesse geweest en daar zaten absoluut niet meer dan laat het 100 man zijn.... In de verste verte zaten er geen 231 man in het vak, misschien wel voor betaald maar ze zaten er absoluut niet. Ik zat nota bene naast het vak. Mensen die niet in het vak zitten kan je natuurlijk nooit tellen...

Ben het met iemand anders hierboven eens dat Nijmegen en Arnhem geen echte voetbalsteden zijn, en dat NEC ook niet structureel meer uitsupporters trekt als je het corrigeert voor het uitvak van de onderlinge duels. (wellicht omdat NEC meer verplichte combi's heeft, maar dat daargelaten)

Waar het mij om gaat is, de verwijten en beschimpingen dat het volledig uit de lucht gegrepen is dat er 18 - 20.000 man in een verbouwde Goffert zouden kunnen komen. Met als klap op de vuurpijl vergelijkingen dat in de begin jaren 90 met een compleet verouderd stadion speelde en dat de capaciteit 30.000 was en er maar 5.000 een kaartje kochten. In die tijd speelde Vitesse nog 1e divisie voetbal, maar daar hoor je toch ook nu niemand over? In de jaren '70 zaten er wel 25.000 maar dat is hedentendage toch ook niet representatief?

14 januari 2013 om 15:07

Yatsemata, ik zie jou als een verstandige jongen maar claimen dat er bij NEC maar 9000 supporters zitten in slechte tijden is niet waar. Zelfs in het seizoen 2009/2010 waar tegen degradatie gevochten werd was de Goffert uitverkocht. En dit seizoen zijn er gemiddeld 500 lege plekken te vinden ex. uitvak (11800 betalende toeschouwers). Over de discussie echte supporters ga ik niet beginnen, dat is een te gevoelige discussie.

14 januari 2013 om 15:37

@pavol : De officiele capaciteit van Gelredome is toch echt 'slechts' 23000. De plaatsen voor Oost en West (onderste 6 rijen), naast het uitvak (4 rijen van onder naar boven) en achter enkele palen (in totaal ongeveer 400 plaatsen) mogen niet verkocht worden. Op de plaatsen achter de palen na is dat geen beslissing van Vitesse maar van de brandweer/politie geweest. Dat op internet overal nog 25000 staat betekent niet dat er tijdens wedstrijden ook zoveel plaatsen zijn, enkel dat er zoveel stoelen staan i Gelredome...
Voor wat betreft Ajax - Vitesse, bekijk de foto's van het uitvak en 231 man is toch echt een realistisch cijfer. Vergeet niet dat er 1600 man in het uitvak in de Arena kunnen, dan lijkt 200 man al snel veel minder...
Vitesse heeft overigens net zoveel combi's als nec. Op Feyenoord en Ajax-uit na hebben wij dit jaar geen enkele wedstrijd met eigen vervoer. Wel veel auto-combi's (onder andere naar Vvv, Roda, Rkc, Willem 2, Nac, Groningen, Heerenveen, Psv, Zwolle, Utrecht, Heracles, twente en AZ) en een enkele buscombi (ado en Nec). Het aantal buscombi's neemt gelukkig a
f, het aantal wedstrijden waar eigen vervoer mogelijk is helaas ook...

Opzich goed nieuws, waarbij ik het idee heb dat de media het weer groter maakt dan dat het is. Van een revolutie of machtsovername is niet echt sprake. De investeerders zitten dus verdeeld door alle organen van NEC en kunnen zo sneller beslissingen van de grond krijgen, en hier financieel voor bijspringen. Daarnaast gaan ze de komende 2 jaar gaten dichten, wat ze (meen ik) al vaker gedaan hebben (ze worden niet voor niets investeerders genoemd).
Kortom, fijn dat er plannen zijn om NEC financieel gezond te krijgen en dit structureel vol te houden. Dit zal een signaal afgeven aan de gemeente en inwoners van Nijmegen, waardoor er meer mogelijk moet en kan zijn voor eventuele uitbreiding. Ik denk niet dat wij supporters er iets van zullen merken de eerst komende 2 jaar. Qua uitgaven (spelers) zal er niet veel veranderen denk ik.

Neemt niet weg dat dit zeer positief nieuws is, aangezien alles tegenwoordig draait om financiële gezondheid en waarborging binnen een club.

Ben benieuwd. Volgens mij lopen dit soort dingen vrijwel altijd fout door onderlinge conflicten en machtsspelletjes.

14 januari 2013 om 12:27

Dat zie je idd vaak gebeuren, maar bij deze investeerders staat NEC voorop. Het moet een volksclub blijven, en alle investeerders zijn ook supporters van Nec. Voor hen staat NEC op plek 1, en de macht niet,

Goede zaak. En ik denk dat het doel ook realistisch genoeg is om het binnen 2 jaar uit te voeren.

Over een paar jaar speelt NEC dus mee voor het kampioenschap.

14 januari 2013 om 13:02

Dat beweerd niemand hier, de investeerders willen de financiele problemen oplossen, en groeien. En ze willen elk jaar in het linkerrijtje komen, maar over het kampioenschap hoor je hier in Nijmegen niemand hoor.

14 januari 2013 om 13:28

zou ook niet reëel zijn Europees is het hoogst haalbare en daar streeft NEC ook naar

14 januari 2013 om 14:18

Op dit moment wel, als er de komende jaren veel positief veranderd, kan je nog altijd strijden om een plaats in de top 5, maar wij gaan voor europees voetbal de komende jaren!

14 januari 2013 om 13:33

Niemand in Nijmegen zal zo snel arrogant worden als ze in Arnhem wél zijn geworden. NEC hoeft echt geen kampioen te worden, al staan er wel zinnen in het clublied van NEC dat ze kampioen worden, maar goed.
Europees podium is een mooi streven en om daar jaarlijks aan mee te mogen deelnemen is een prachtig doel voor NEC en consorten.

14 januari 2013 om 13:49

Leuk voor Nec dit kunne ze weer meedoen voor europees. Maar Canacellara Vitesse wil Kampioen worden wat is mooier als dat zijn wij dan arrogant? Ik lees nu bij de reacties van de Nec,ers dat jullie het helemaal geweldig vinden groeien niet onderin meedoen!
Maar wel arrogant reageren op de club Vitesse Jordania wij hebben nu ook een investeerder wij wouden ook weg onderin ??? Dus wat is nou Arrogant?????

14 januari 2013 om 14:17

Het verschil is dat de oud-eigenaar van vitesse, meneer schouten volgens mij, zei dat vitesse in 2013 mee zou doen om het kampioenschap, het heeft niet zo zeer met de supporters te maken, maar die ene zin die werd geroepen toen vitesse werd overgenomen.

En voor velen was dat lachwekkend, aslof vitesse toen al de beste was, en er zat een beetje arrogantie in. Maar de supporters hebben dit nooit geroepen, dus ik vind niet dat je mag zeggen dat er veel arrogantie uit het vitesse kamp komt. Het is eerder de arrogantie van Meneer Schouten.

14 januari 2013 om 14:23

Cancellara,

Als je jezelf minderwaardig voelt zoals veel Neccers en Nijmegenaren ten opzichte van Vitesse en Arnhem dan zie je alles al snel als arrogant. Goedkope en sneue opmerking dus terwijl je zelf een probleem hebt.
Ambities uitspreken in welke vorm dan ook is niet arrogant maar juist positief. Beter iig als nec die altijd maar roepen "we zien het wel" om zogenaamd maar gewoon te blijven. Laf grijze muizen gedrag!

14 januari 2013 om 14:26

De enige die in Arnhem arrogant zijn, zijn veelal supporter van een club die zijn oorsprong kent bij een bevolkingsgroep uit Israel. Vrijwel alle vitesse-supporters die ik ken zijn vrij realistisch beste cancellara. Wij weten heel goed waar we vandaan komen en hoe dankbaar we mogen zijn voor de huidige prestaties. Echter, jij verwart ambitie met arrogantie. Er is niets mis met het uitspreken van het doel om op termijn kampioen te worden, mits je daar ook naar handelt. Het lijkt er sterk op dat dat het geval is. Bij een mogelijke titel ben ik in ieder geval een week volledig van de kaart puur omdat ik het waarschijnlijk niet kan geloven en denk dat ik droom. En ontken nu maar niet dat jij in jouw dromen ook graag een keer een titel bij nec zou zien...

14 januari 2013 om 15:58

Iedere NEC supporter wilt graag een titel zien. Echter, spreken wij de ambitie niet uit dat we kampioen kunnen worden en jullie wel (daar is wat mij betreft niets mis mee) en dat kan nu eenmaal opgevangen worden als arrogantie door Nec'ers. Zo vind ik ajacieden ook helemaal niet arrogant, men schiet nu eenmaal in de aanval wanneer de rivaal iets doet wat de ander niet kan. Dat wordt ook vaak opgevat als calimero of grijze muizen gedrag wat net zo goed een foute conclusie is.

Laat ik dit voorop stellen, ik gun jullie de titel niet en de manier waarop jullie evt. kampioen worden zou ook niet mijn manier zijn maar goed, een titel is een titel. En de ambitie mag wat mij betreft gewoon uitgesproken worden.
@ Cancellara: Doe eens niet zo vreselijk populistisch.

Goed nieuws dat de neuzen van de bepalende mensen weer dezelfde kant op staan, dat is anders geweest.
De investeerders van NEC zijn investeerders die het beste met NEC voor hebben en vaak zelf ook nog tussen de supporters hebben gestaan, en niet alleen denken aan hun eigen portemonnee. Zij willen natuurlijk niet miljoenen in een bodemloze put stoppen, maar de club financieel gezond laten worden, en dat juich ik toe.
Er worden gelukkig ook geen uitspraken gedaan van binnen zoveel jaar kampioen.
Zij willen NEC financieel gezond en van daaruit verder bouwen. Goed streven en nog steeds met beide benen x11 investeerders op de grond.

Ik ben zeer benieuwd hoe dit zich verder ontwikkelt, en zal dit kritisch blijven volgen, al klinken deze plannen goed.

Het lijkt me een prima ontwikkeling voor Nec, al is het afwachten wat nou precies de bedoeling is. Ik vind het namelijk allemaal nog wat vaag en abstract en er staat ook nergens dat er privé geld in NEC gestoken gaat worden. Zonder dat laatste blijf je gewoon onderaan de middenmoot bungelen.

Ook is interessant wat er met het stadion gaat gebeuren. Daar zal Nec, mét of zonder investeerders, echt medewerking van de gemeente bij nodig hebben. Iets dat vooralsnog niet echt lekker liep. Ik krijg de indruk dat Nijmegen niet op een grootschalige uitbreiding op de huidige locatie zit te wachten. De supporters op hun beurt zitten weer niet op een verhuizing te wachten.

Daarnaast moet je ook kijken naar het perspectief. NEC ligt ingeklemd tussen de landsgrens, het marktgebied van Vitesse (boven de Waal) en het noorden van Noord-brabant en Noord-limburg. Daar waar ook respectievelijk PSV en VVV een flinke vinger in de pap hebben. Binnen het bestaande gebied kan NEC nog wel naar 16.000 uitbreiden, maar daarna wordt het lastig.

is de gelderlander wel betrouwbaar? heb nog niets vernomen op de officiële site?

14 januari 2013 om 19:31

De Gelderlander is een betrouwbare website. De fanzines van NEC melden het ook.
Tevens is commercieel Bart van Ingen vanavond op bezoek bij Marcel Boekhoorn om Samenbeternec te bespreken en dergelijke belangrijke zaken.

Eigenlijk wordt er helemaal niks nieuws gebracht .
Als is wel mooie dat het nu als een statement door Ton van Gaalen naar buiten is gerbracht

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren