Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Invaller Boymans bij debuut direct goud waard voor FC Utrecht

Laatste update:

Ruud Boymans werd vorig seizoen als speler van Willem II gekozen tot beste speler van de Jupiler League en ging vervolgens van AZ (dat de spits verhuurd had) naar FC Utrecht. Door een blessure miste hij de eerste wedstrijden van het nieuwe voetbaljaar, maar zondag maakte Boymans als invaller zijn Eredivisiedebuut voor zijn nieuwe club tegen FC Groningen. Met het enige doelpunt van de wedstrijd was hij direct goud waard voor Utrecht: 1-0. Namens Groningen kreeg Tjaronn Chery de grootste kans op de gelijkmaker, maar zijn strafschop werd gekeerd door Robbin Ruiter.

/

Het duel in De Galgenwaard was een wedstrijd met twee gezichten: na rust was het nog wel leuk om naar te kijken, maar voor de thee gebeurde er maar weinig. Utrecht probeerde in eigen huis wel wat te laten zien, maar kwam slechts tot een paar kansen, waarbij de beste kort voor rust voor Ramon Leeuwin was. De verdediger leek de thuisploeg met een kopbal uit een hoekschop op voorsprong te zetten, maar zijn inzet werd bij de paal van de lijn gehaald door Jarchinio Antonia. Een afstandsschot van Nacer Barazite ging hierna nog net naast; voor deze mogelijkheden hadden Barazite en Christiaan Kum nog voor enig gevaar gezorgd, maar veel viel er verder niet te genieten.

De eerste vijf minuten in de tweede helft waren al leuker dan het hele eerste bedrijf. Eerst kreeg Groningen een enorme kans om op voorsprong te komen, toen Danny Hoesen de diepte werd ingestuurd en veel sneller bleek te zijn dan zijn bewaker. Het lobje van Hoesen was echter ver beneden de maat, waardoor Ruiter de bal simpel kon pakken. Nog in dezelfde minuut kreeg Utrecht uit de tegenaanval ook een goede kans, maar Willem Janssen schoot op aangeven van Barazite in het zijnet. Hierna volgde er een grote kans voor Yassin Ayoub, maar na de beste aanval van de wedstrijd schoof hij de bal naast de voor hem verkeerde kant van de paal.

/

De derde Utrechtse kans van de tweede helft was voor Barazite, maar hij schoot op Sergio Padt, waardoor de score in evenwicht bleef. Rob Alflen besloot om Boymans in de ploeg te brengen en hij stond nog maar vijf minuten in het veld, toen hij zijn Eredivisiedebuut voor Utrecht opluisterde met de openingstreffer. Dit doelpunt kwam Utrecht zeker toe, maar de thuisploeg gaf zijn voorsprong bijna op een domme manier weer uit handen. Kum maakte een volslagen onnodige overtreding op Antonia en veroorzaakte daarmee een strafschop, maar de inzet van Chery (helemaal niet zo slecht ingeschoten) werd gepakt door Ruiter.

Het is opvallend hoe moeizaam Groningen scoort in de Domstad: de Trots van het Noorden maakte slechts drie doelpunten in de laatste acht Eredivisiewedstrijden op bezoek bij Utrecht en zondag werd er dus ook weer niet gescoord. In het laatste kwartier probeerde Groningen nog wel om de gelijkmaker te vinden, maar Utrecht bleef de bovenliggende partij en zorgde zelf nog voor opwinding via een schot vanuit de tweede lijn van Barazite. Deze inzet werd echter gekeerd door Padt, waardoor Boymans de matchwinner werd. Utrecht komt nu op tien punten terecht, evenveel als FC Twente. Groningen blijft op negen punten steken.

Welke ploeg gaat dit seizoen hoger eindigen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Groningen had vleugels gekregen in het begin van het seizoen, welkom back op aarde..

21 september 2014 om 19:49

Denk niet dat ze ooit gevlogen hebben. Het verschil tussen thuis en uitwedstrijden is enorm. Groningen speelt uit ontzettend laf zonder enig lef. Geen enkel intentie om te winnen. Na Aberdeen, ADO en Cambuur hebben ze vandaag weer vreselijk defensief en traag gespeeld, zich wederom van hun slechtse kant laten zien.

Als vd Looij, die deze laffe bende in uitwedstrijden niet aan het voetballen krijgt, volgend seizoen nog aan het roer is overweeg ik serieus om mn seizoenkaart in te leveren. Wetende dat elke uitwedstrijd zo aangepakt wordt, of beter wegegeven wordt heb ik geen zin meer om elke keer anderhalf uur te hen en weer te rijden naar de Euroborg.

21 september 2014 om 20:29

Wat heb ik me toch weer vergist in de kwaliteit van onze spelersgroep. BIj aanvang van het seizoen vond ik dat bijna ieder elftal ( en zeker utrecht ) zwakker waren geworden dan vorig seizoen. Groningen vond ik ( wellicht teveel als supporter gedacht ) had zich prima versterkt. Ik vind het een kwelling om te zien hoe lamlendig mijn cluppie in uitwedstrijden voor de dag komt. het is niet om aan te zien! Dat het wel kan laten ze helaas iedere keer weerzien als herschapen al verdronken is. Toch ga ik volgende week wel weer 1,5 uur in de auto zitten om de FC te supporten. Met dit elftal moet je toch bij de eerst zes kunnen spelen? hoesen knal die bal er nu eens in dan zijn we van dat gezeur in ieder geval af. Deze man gewoon laten staan, we hebben geen betere. Tevens hebben we net als vorig jaar kunnen zien dat de Leeuw zeker geen vaste basisspeler is.

Pfff VD Looi wanneer ga je nu eens een wedstrijd in om te winnen, eerst moeten we weer achter komen voordat we wat gaan doen.

Prutsploeg Groningen zonder enig overtuiging laf counter voetbal

Wat een vreselijke wedstrijd. Utrecht uit is altijd om te janken. Groningen was enorm lamlendig, we willen strijd zien. Ook telkens de verkeerde keuzes, Antonia en Chery die altijd zelf gaan. Uiteindelijk krijg je dan een goal tegen uit een stomme counter, Boymans liep tussen de twee verdedigers in. En mist Chery ook nog die penalty. Enige positieve is de rentree van Bos. Van der Looi moet voor volgende week maar een aantal spelers eruit gooien.

Padt
Hateboer
Botteghin
Kappelhof
van Nieff
De leeuw
Lindgren
Chery
Bos
Islamovic
Mahi
21 september 2014 om 18:44

de leeuw mag je er ook wel uit laten, laat niks zien als hij start.
gewoon van nieff naast lindgren of kieftenbeld en hiarej op links back, (wanneer is van der laan fit?)
ik ben het totaal met je eens dat je de hele aanval vervangt
Antonia komt geen pion voorbij en van der velden is weer de oorzaak van een tegengoal
Hoesen tja... idk wat er met hem is

21 september 2014 om 18:51

Als Van der Laan fit is wil ik hem als vervanger van 'tikje terug, tikje breed' Kappelhof, ik erger me zo aan hem. Burnet normaal als linksback, en nu van Nieff maar als vervanger. Helaas is de selectie zo dun.. wat had ik graag Alireza en Tibbling naar Groningen zien komen.

22 september 2014 om 07:13

Ik vind Kappelhof juist 1 van de sterk houders , hij kan nog opbouwen in tegen stelling van bottheging maar die kan weer beter verdedigen

21 september 2014 om 18:54

V/d Velden ipv De Leeuw, komt op het middenveld veel beter uit de verf en voorin Mahi - Islamovic - Antonia, zou Islamovic wel eens de volle 90 minuten willen zien spelen.
Antonia speelt ook prima, zou niet weten waarom je daar Bos zou moeten neer zetten.

21 september 2014 om 18:56

Antonia komt 4 van de 5 keer zijn man niet voorbij, en als hij hem voorbij is maakt hij een verkeerde keuze, dan gaat hij bijvoorbeeld zelf ipv naar een teamgenoot te passen die er beter voor staat. Ik vond Henk Bos heel aardig invallen vandaag, hij speelde beter dan Antonia. En hij verdient het ook, na die blessures.

Ruudje Boymans Tilburgs number nine! Prachtig debuut voor Ruud in Utrecht, hopelijk doet ie het goed en laat ie zien dat ie Eredivisie niveau wel aankan

Penalty trouwens zwaar onterecht. Overtreding was zeker een meter buiten het strafschopgebied.

21 september 2014 om 18:56

Overtreding was er gewoon binnen hoor

21 september 2014 om 18:58

OK, na het zien van de beelden moet ik mijn ongelijk eerlijk toegeven. In het stadion leek het er echt ver buiten.

21 september 2014 om 18:57

Was gewoon terecht. Die Kum was zo dom om daar die onnodige tackle in te zetten. Chery matste Utrecht nog door zo belabberd in te schieten, zodat Ruiter hem goed kon pakken.

21 september 2014 om 19:57

Zo slecht was die ook niet ingeschoten hoor. Ruiter pakt 'm goed!

21 september 2014 om 19:03

ik moet zelfs als utrecht supporter zeggen dat je uit je nek lult.
Het was een terechte dus gewoon goed gefloten van Jansen.
Echter valt het me wel op dat even daarvoor een speler van Groningen met een gestrekt been inkomt en slechts,,,, niets kreeg waar minimaal geel of rood de straf moet zijn.
Dus denk ik dat Groningen zeker niet mag klagen met Jansen vanmiddag.

Al met al een terechte overwinning.

zo triest weer dit, verlies je 3 uitwedstrijden kansloos dit seizoen tegen kwalitatief mindere tegenstanders. Schaam je fc

21 september 2014 om 19:11

Groningen en Utrecht zijn gewoon gelijkwaardige teams.

21 september 2014 om 20:41

ik schat Groningen wel hoger in, Utrecht was tot vandaag in de competitie dramatisch hoor, hopen dat Boymans voor meer balans zorgt en goal's

Peterson vind ik matig
Markiet en vd Maarel ronduit zwak
Kum tegenvallend
Heering komt te kort

alleen Jansen, Ruiter, Boymans, Kali, Leeuwin en Oar zijn voldoende tot goed of soms zeer goed.

Ayoub is nog wisselvallig, net als Barazite

Maar in de eredivisie zijn de verschillen niet groot

21 september 2014 om 21:00

Markiet en vd maarel krijgen wel vaak de zwarte piet toegedeeld in utreg, maar vandaag vond ik ze allebei toch weer erg sterk spelen hoor, net als vorige week tegen ado.
Markiet centraal naast leeuwin is gewoon prima. Vd maarel staat ook weer stuk beter dan vorig seizoen met een sterker centraal duo.

Over de wedstrijd, had van Groningen meer gevaar verwacht uit de counters. Ze hebben op papier gevaarlijke aanvallers met veel snelheid. Tegen een ploeg die het spel maakt en in een uitwedstrijd moeten daar toch kansen liggen voor groningen. Gelukkig viel dat erg mee.

Tot nu toe heeft utreg moeite veel kansen te creëren tegen ploegen die ver inzakken. Dat was vorige week zo, tegen heerenveen toen die na 2 min al voorstonden en vandaag weer.
Toch vind ik ze zelf best goed spelen, het kan en moet nog beter. Maar ze zetten snel druk, geven weinig weg en veroveren vrij snel de bal weer. Kansen creëren gebeurt nog niet genoeg, maar die aanval via kum, oar en ayoub was erg mooi en verdiende een doelpunt.

Al met al terechte overwinning en hopen dat hierdoor het vertrouwen groeit en ze in een flow komen. Nu op naar psv en twente uit in een week

21 september 2014 om 21:03

Wat me overigens het meeste tegenviel was hoezeer utreg achteruit liep na de 1-0.
Je zag echt gelijk de angst in de ploeg kruipen, deels begrijpelijk gezien de noodzaak van de overwinning, maar niet heel verstandig

21 september 2014 om 21:30

Utrecht liep niet achteruit, ik zat op de 2-0 te wachten hoor

21 september 2014 om 21:36

Kum speelde heel behoorlijk hoor, los van die fout. Barazite wordt met de week beter, gaan we nog veel plezier aan beleven.

21 september 2014 om 21:55

Utrecht heeft veel pech gehad met blessures, maar als iedereen weer terug is Groningen niet veel beter dan Utrecht. Ze hebben denk ik wel een betere ingespeelde team,al was dat vandaag er niks van terug te zien.

Tegen PSV zou ik als Alflen zijnde met 5 verdedigers spelen, anders wordt je helemaal overlopen.

Rutier
Markiet
Leeuwin
Heerings
vd Maarel
Kum
Janssen
Ayoub
Oar
Barazite
Boymans
21 september 2014 om 22:57

Ja ze kregen wel veel meer ruimte omdat groningen toen ook moest, maar ze waren niet meer zo dwingend als voor de goal, vond ik iig

22 september 2014 om 08:54

Helemaal eens. Als je de penalty wegdenkt, was kum voor mij man of the match. Barazite is nog steeds niet helemaal scherp, maar vergelijk hem nu eens met de barazite in zwolle. En gelukkig is er weer een echte spits, al werd er te veel direct naar boymans gezocht. Is een kwestie van veel wedstrijden samen spelen.

Mijnheer z-side kan het misschien zijn dat je groningen niet wat overschat. Vertel mij waar precies die duidelijk kwaliteit zit binnen de selectie. Vind de selectie niet overdreven beter als de rest. Maar wacht met spanning op je reactie misschien zie ik iets over het hoofd. Nogmaals zeg niet dat groningen slecht is maar ik zie die kwaliteit niet dat groningen beter moet zijn als andere club,s

zoo ongeloofelijk dom dat AZ hem weg deed wat bezielt AZ toch! ik vind dit 1 van de betere spitsen in de eredivisie ! is nooit eerlijk behandeld bij Az!!

Laat Boymans maar groeien bij Utrecht.
Volgend jaar weer terug naar AZ, waar ze veel plezier van m kunnen hebben.

21 september 2014 om 19:28

je weet dat Ruud Boymans voor 4 seizoenen heeft getekend bij FC Utrecht?

21 september 2014 om 20:31

blijkbaar niet dus

21 september 2014 om 20:38

Misschien bedoelt ie dat AZ hem over een jaar wil kopen

Slechte eerste helft waar bijna geen kansen waren. Utrecht begon beter in de tweede helft en kwam terecht op voorsprong, maar gingen na de goal naar achteren lopen zodat Groningen weer terug kon komen in de wedstrijd.

Al met al een terechte overwinning, alleen heb ik nog niet de "aanvallende Fc Utrecht" gezien die Alflen beloofde. Aanvallend is het gewoon te zwak. Barazite is overduidelijk nog niet fit en speelt eigenlijk omdat de rest slechter is. En ik begrijp nog steeds niet waarom Kali teruggehaald is, voegt helemaal niks toe.

21 september 2014 om 20:37

Kali is 1 van de betere en meest constante bij Utrecht

Barazite speelde vandaag goed
Oar al weken goed
de zwakke schakels bij Utrecht zijn met name vd Maarel, Markiet en in mindere mate Kum

vandaag was Ayoub dramatisch

21 september 2014 om 21:36

Ik vind Barazite een goede speler, alleen hij is nog niet 100 fit. Het laatste kwartier kon hij het eigenlijk al niet belopen. Oar is duidelijk de dragende speler van dit Utrecht ( ook vandaag met zijn bal om Boymans waar de goal uit voort komt). Ayoub is wisselvallig, maar je kan zien dat hij veel talent heeft.

Markiet is een sterke verdediger in de lucht, beter is er op dit moment niet in de selectie. Het aantrekken van Kum is voor mij een raadsel, er moet toch vast een speler in de jeugd zijn die gelijkwaardig is of beter. vd Maarel is een beperkte speler die wel altijd keihard werkt en er vol voor gaat. Het middenveld is slecht gebalanceerd, Kali en Ayoub zijn eigenlijk twee dezelfde spelers. Al is Ayoub normaal veel balvaster.

21 september 2014 om 23:04

Hoe kon je zeggen dat Ayoub dramatisch was vandaag en Kali juist 1 van de betere? De afgelopen 2 wedstrijden vind ik juist dat Kali niet brengt wat hij als speler hoort te brengen in dit team!

Barazite begint beter te worden, maar moet echt nog wel beter kunnen voor een speler die in de jeugd van Arsenal heeft gezeten en bij Monaco heeft getraind. Mooi dat Utrecht de punten thuis heeft gehouden. Nu zien wat er volgende week uit bij Twente kan gebeuren.

Gefeliciteerd Utrecht.... Terechte overwinning.
Wat een dramatisch zaadeltal is mijn club.
Laffe coach die Hoesen maar erin laat , die geen goal heeft gemaakt.
Verkeerde wissels., lamoedige instellingen ......

Ben en blijf Groningen fan..... Maar ik schaam me diep.
Misschien toch maar eens nadenken of deze coach toch wel zo goed is.

21 september 2014 om 19:53

Nee.... Deze coach is zeker niet goed. Kijk eens hoe Groningen zich presenteert in uitwedstrijden... Tenenkrommend... De naam van Fc Groningen wordt tegenwoordig helemaal te grabbel gegooid

21 september 2014 om 21:29

dat geldt voor de meeste clubs, meer dan 10 clubs presteren amper uit

21 september 2014 om 21:06

Haha mooie en eerlijke reacties vanuit het noorden. Kan me er goed in inleven na ons vorige seizoen.
Elke uitwedstrijd wist je van te voren al hoe het gint aflopen. Achteruit lopen, zelf geen idee hebben aan de bal en kansloos verliezen.
Hopelijk voor jullie kan je na een of 2 goede thuiswedstrijden die knop uit ook weer omdraaien

we staan nu nog steviger met onze benen op de grond. de 3e kansloze uitnederlaag op rij met schijtbakkerig angsthazen voetbal! waarom niet van eigen kracht uitgaan, vd looi? zo begin je vanaf de aftrap al aan een verloren wedstrijd. nu maar hopen dat het volgende week tegen willem ii thuis beter gaat en er weer gewonnen wordt. daarna volgen volgens mij weer 2 uitwedstrijden. ik houd mijn hart vast! oh ja, we moeten komende week ook nog voor de beker naar barendrecht. ben benieuwd!

utreg terecht gewonnen heb idee dat de spelers van grunn geen vertrouwen hebben in de tactiek van de looi en dat zie je terug in de voorgaande uitwedstrijden ,jammer en schaam me als fc grunn supp

Utreg gehele wedstrijd boven liggende partij.
Ik zie progressie in het spel het kost tijd maar ik hou vertrouwen.
Verdient gewonnen vanmiddag

1e helft waren beide ploegen dramatisch, 2e helft toen Boymans kwam kon Utrecht de bal kwijt en waren ze veel sterker

Ayoub was slecht, Oar, Barazit en Ruiter beste spelers bij utrecht.

Penalty was terecht en was ook zeer goed ingeschoten, hard en in de hoek echter Ruiter redde geweldig

nu moet Utrecht donderdag uit tegen PSV voor de beker daarna Twente voor de competitie dus wordt heel zwaar

21 september 2014 om 21:56

Mols,

Ik weet niet of jij de wedstrijd hebt gezien maar Ayoub was ongelofelijk goed.
In het stadion terecht uitgeroepen tot man of the match en luidkeels toegezongen door de Bunnikside. Ruiter en Oar speelde inderdaad goed en Barazite bij vlagen ook. Maakt het zichzelf alleen af en toe te moeilijk. Ik vond Kum samen met Ayoub de sterkste man van onze Fcu. En natuurlijk is deze zege ook te danken aan die katachtige redding van Ruiter.

22 september 2014 om 08:56

En zo lang markiet zich beperkt tot verdedigen is hij waardevol. Met letschert in aantocht is de concurrentie achterin eindelijk ook groot en is naief verdedigen geen optie meer. Gelukkig!!

22 september 2014 om 03:38

Gast kijk jij weleens voetbal?
Ayoub dramatisch maar wel uitgeroepen tot man of the match???

Explain

22 september 2014 om 08:30

Je komt iedere keer met dezelfde onzin. Kali is geweldig, Ayoub dramatisch.. Markiet kan er niets van, pfff.

Kijk de wedstrijden en je ziet dat Markiet steeds beter gaat spelen en heerst in de lucht. Ayoub speelde gisteren ook zeer verdienstelijk.

Mols1970

Jesus man wat lul slap zeg!!! Heb je wel een wedstrijd gezien van Utrecht dit seizoen?

Verdedigend doen maarel kum en markiet het prima. Vooral markiet en kum ben ik blij verrast door. Kum vaak de juiste oplossing en goede slidings. Markiet vandaag net als tegen ADO elk duel gewonnen. Maarel begint meer lef te hebben in de opbouw. Ben het wel met je eens dat hij de minste van de vededigers is. Ayoub vandaag altijd naar voren open draaien en als de ruimte klein wordt er nog uitkomen. Kali geen opmerkingen over. Doet veel vuil werk verdedigend. Vindt alleen Janssen en Peterson nog wat onzichtbaar. Vooral Peterson maar dat komt wel. Barazite was zeer goed vandaag en oar is onze beste speler op het moment met Boymans, ruiter, Barazite en ayoub.

Leeuwin ook vandaag net als vorige week nul negatieve momenten.

Tov vorig seizoen zit er meer voetbal in de ploeg en is dit lang nog niet het het best spel wat ze kunnen. Ze kunnen veel dominanter en dreigender spelen. En dat gaat ook komen met deze ploeg. Tov vorig seizoen spelen ze aan de iig meer met het hoofd en is stuk minder dom balverlies.

21 september 2014 om 22:23

Dit precies, snap niet waarom hij en joker Kum afkraken. Kum is een hele nuttige, ervaren en multi inzetbare speler. Vandaag ook goed gespeeld, los van die penalty. Markiet en Van der Maarel afkraken blijft makkelijk, maar de laatste wedstrijden valt er ZEER weinig op hen aan te merken!

21 september 2014 om 23:02

Helemaal met je reactie eens. Leeuwin echt zeer sterke speler. Ben ik heel blij mee. Dat delpierre vorig jaar wegging vond iedereen jammer... maar leeuwin is jonger, ligt voor jaren vast en is minstens zo goed. Erg sterke aankoop!
Verdediging staat verrassend goed, met vd maarel, markiet en kum. Heerings kan wat mij betreft wel even op de bank blijven.

De eerste wedstrijden onder de nieuwe speelstijl kwam er soms wel heel veel ruimte voor de tegenstander en kwam er teveel druk op de verdediging, zoals Heerenveen uit, al stond je toen natuurlijk ook snel achter. Maar dat gaat echt per wedstrijd met stappen vooruit.

Nu kijken waar we staan in een week met psv en twente uit. Wedstrijden waar we weer meer ruimte krijgen dan ado en grun thuis, maar ook 2 sterke tegenstanders met erg goede aanvallers

22 september 2014 om 08:57

Leeuwin straalt rust uit. Vergelijk hem eens met derijck vorig seizoen, die was 1 en al onrust. Leeuwin is een verademing (ik vergelijk leeuwin niet met tussenpaus delpierre, dat zou oneerlijk zijn).

Verdiende overwinning van FC Utrecht. Was er zelf bij en heb Groningen werkelijk niks goed zien doen. De doorgaans zwakke defensie van onze ploeg stond nu sterk met als uitblinker Christian Kum die ongelofelijk sterk stond te spelen. Ook was Ayoub terecht uitgeroepen tot Man of the Match. Speelde heel sterk en wist altijd voetballend op de dingen op te lossen. De zwakkere jongens (markiet en vd Maarel) speelde ook een prima duel. Ik ben tevreden over het vertoonde veldspel al hadden we wel te maken met een extreem slechte tegenstander.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren