Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Internazionale en AC Milan bevestigen plannen voor sloop van het San Siro

Laatste update:

Internazionale en AC Milan zijn voornemens om het San Siro te verlaten voor een nieuw onderkomen. Paolo Scaroni van AC Milan en Alessandro Antonello van Internazionale hebben aan het Italiaanse persbureau ANSA bevestigd dat het huidige stadion moet worden ingeruild voor een nieuw onderkomen, dat in de buurt van het San Siro moet worden opgetrokken.

“We zullen een nieuw San Siro bouwen naast het huidige stadion, in dezelfde buurt. Het oude stadion zal gesloopt worden en er zal een nieuw onderkomen gebouwd worden om het te vervangen”, laat Scaroni, voorzitter van AC Milan, weten. Zijn collega Antonello, algemeen directeur bij Internazionale, bevestigt kort en krachtig de gezamenlijke plannen van de Milanese clubs voor een nieuw stadion. “Ja, dat zijn we absoluut van plan.”

De bevestiging van de bewindslieden volgt op de berichtgeving in de Italiaanse media. Er werd gemeld dat AC Milan en Internazionale een gezamenlijk plan hadden opgesteld om voor zevenhonderd miljoen euro een nieuw stadion te bouwen, dat in 2022 moet worden geopend. Het betekent overigens nog niet dat de plannen definitief doorgaan, want het stadsbestuur van Milaan moet nog zijn goedkeuring geven. Het is geen geheim dat burgemeester Beppe Sala een voorstander is van het renoveren van het huidige San Siro.

Snap jij deze plannen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou toch jammer zijn. Mooi authentiek stadion waar veel successen zijn behaald in het verleden en wat toch nog behoorlijk wat historie heeft. In het geval van de bouw van een nieuw stadion is het wel handig dat ze de kosten kunnen delen. Scheelt toch weer 350 miljoen. Wat ik me wel afvraag is of beide teams dit geld niet beter in de selecties kunnen steken.

24 juni 2019 om 14:37

Voor de bouw van een stadion krijg je normaal gezien een hypotheek. Voor de aanschaf van spelers niet. Het is dus niet hetzelfde geld. Heg enige dat ze straks gaan missen voor hun selectie zijn rente en aflossing, maar ik neem aan dat ze berekend hebben dat de meeropbrengst van het nieuwe stadion hoger is dan die rente en aflossing.

25 juni 2019 om 08:30

Naast de rente- en aflossingskosten zou er toch ook een deel eigen vermogen inzitten? Het levert natuurlijk ook weer wat op, zeker waar.

Jammer! Ik vind de Serie A niks aan en kijk er nauwelijks wedstrijden van. Echter is de enige wedstrijd die ik wel kijk de Milan-derby in dat machtige San Siro. Hopelijk gaat er nog een keer een CL-finale in gespeeld worden. Heb overigens als Atleti fan niet de beste herinneringen aan dit stadion. Hiermee doel ik op de Champions League finale van 2016 die in dit stadion werd gespeeld.

24 juni 2019 om 14:31

Vind het persoonlijk 1 van de lelijkste stadions met dat gare dak. Alsof een kleuter hem erop heeft geschoven.

Dit zou echt een domme beslissing zijn. Renoveer het dan gewoon, Prachtig stadion waar niks mis mee is

24 juni 2019 om 14:35

Heb je hem in het echt gezien? Snap echt niet dat je prachtig kan zeggen. Wat een onmeunig lelijk stadion. Ben er twee keer geweest. Tis net een bouwval.

24 juni 2019 om 14:40

Ooh jij vind zeker zo een West Ham stadion mooi? Rond en zonder enige style. San Siro is juist prachtig. Hoge tribunes, Aan het veld, Met het open stuk nog. Renoveren kan, Slopen zou echt waanzin zijn

24 juni 2019 om 15:01

San Siro ziet er aan de buitenkant mooi uit, dat is waar. Maar het moet echt vernieuwd worden, en nog steeds is het een geweldig stadion voor iedere sport die niet op een grasmat gespeeld wordt. Maar het gras in San Siro wil gewoon niet goed groeien, zeker niet als je het vergelijkt met andere grote stadiums.

24 juni 2019 om 14:43

Renovatie is in mijn ogen ook het beste, buitenkant is nog steeds erg imposant om te zien. Van binnen wel echt verouderd als je kijkt naar bijvoorbeeld de dakconstructies en zitplaatsen etc.
Las ergens anders dat de capaciteit terug zou gaan naar rond de 60.000, dat is niet genoeg voor de Derby lijkt me...

24 juni 2019 om 14:44

Het is een prachtig stadion, maar wel veel mankementen, klein veld, weinig zonlicht op het veld, van binnen niet echt mooi vindt ik dan. Van buiten een van de mooiste authentieke stadions

Zag gisteren nog een Inter fan op het terras met een sleeve bestaande uit o.a. San Siro en Zanetti. Toen zei ik nog tegen een vriend dat ik San Siro, 1 van de meest karakteristieke en iconische stadions vind in Europa. Nu lees ik dit. Zal toch deels een ander gevoel geven aan de derby. Maar begrijpelijke keuze. Hoop dat Napoli een voorbeeld hieraan neemt en ook is actie onderneemt.

Goed plan. San Siro heeft natuurlijk een rijke historie, maar als clubs moet je ook verder. Met een nieuw stadion kunnen zowel AC Milan als Inter erop vooruit gaan. Misschien dat dat ervoor kan zorgen dat het elke wedstrijd een beetje vol zit, zoals bij Juve.

En hopelijk volgen er meer clubs die een nieuw stadion zullen bouwen. Als bijvoorbeeld naar Napoli kijkt. Mooie club, trouwe aanhang. Alleen het stadion is zo verouderd, dat het niet in staat is om de capaciteit te vullen. Zonde.

24 juni 2019 om 14:45

Qua zitplaatsen zal het niet veel veranderen denk ik meer qua faciliteiten. Zelfde als bij feyenoord

Het is zonde om een stadion met zo veel historie te moeten missen.
Echter zie je bij bijvoorbeeld Juve dat een nieuw, kleiner stadion een postitieve uitwerking heeft.
Vaak uitverkocht en veel meer sfeer.
Een san siro wat half gevuld is afgezien van de topwedstrijden is in mijn ogen ook niet mooi.

24 juni 2019 om 14:41

We hebben nog een optie om hem te gaan uitbreiden, Vraag me af of we dat snel zullen doen. 40 is toch wat klein vind ik

24 juni 2019 om 15:02

Je kan beter een goedkoper stadion hebben wat altijd is uitverkocht dan A la Barcelona je stadion nooit vol krijgen.

24 juni 2019 om 18:00

Bij Barcelona zitten er gemiddeld 70 000 toeschouwers. Dit jaar was het gemiddeld 77 000, dus dat is bijna het dubbele van Juve. Het laagste aantal toeschouwers dit seizoen was tegen Alaves met 50 000 toeschouwers. Nog steeds meer dan een volpakt Juve stadion. Daar teken ik wel voor als ik een stadion heb dat 98000 toeschouwers kan innemen

Ben hier anderhalve maand geleden nog geweest. Zonde als ze het gaan slopen. Zoals maxwell al eens zei: 'Je kan hier het voetbal ruiken'

Jammer als het San Siro er straks echt niet meer zou zijn, is toch een authentiek stadion die ieder graag in stand wil houden. Maar kan me ook nog meermaals wedstrijden herinneren waarbij het halve grasmat uit modder bestond omdat het gras voor geen meter groeit.

De enige manier om een goede grasmat te krijgen is of het gras continu vervangen was gigantisch kost, of het voor eens en altijd op te lossen met een nieuw stadion.

San Siro renoveren zou toch veel mooier zijn, het is een echt voetbalmonument en het zou zonde zijn om dat te slopen. En het zou nog mooier zijn als ze de spelers van Milan konden renoveren zeg...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren