Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik zat in de Ajax-kleedkamer van 2019, maar deze ploeg is qua sfeer de beste’

Laatste update:

Václav Cerny hoopt komende zomer de volgende stap in zijn carrière te zetten, zo laat de 25-jarige vleugelspeler weten in gesprek met het Algemeen Dagblad. De negenvoudig international van Tsjechië, die in Enschede nog tot medio 2025 vastligt, denkt dat het voor beide partijen het juiste moment is om uit elkaar te gaan. Cerny zou bij clubs uit binnen- en buitenland op de radar staan, maar VfL Wolfsburg lijkt het meest concreet te zijn. Twente lijkt ondertussen in te zetten op een hoge transfersom voor de linkspoot.

Cerny kent een uitstekend seizoen in De Grolsch Veste. De rechtsbuiten was in 39 officiële wedstrijden voor Twente dit seizoen al goed voor vijftien doelpunten en dertien assists. De buitenspeler zelf stelt dan ook dat hij dit seizoen de beste Cerny tot dusver heeft laten zien. “Ja, ik denk het wel. De meest fitte, de meest gevaarlijke en de meest effectieve. En: de Cerny met het meeste zelfvertrouwen. Bij Ajax heb ik ook een goede periode gehad, maar dit voelt lekkerder omdat ik een hele lange weg heb afgelegd met heel veel downs en shit.” Cerny scheurde in zijn eerste seizoen bij Twente voor de tweede keer in zijn loopbaan een kruisband.

Het jeugdproduct van Ajax denkt toe te zijn aan de volgende stap in zijn carrière. “Ik moet nu de kans benutten en gebruik maken van de mogelijkheden. Dit is ook voor de club het juiste moment, denk ik. Je weet nooit wat er gebeurt en misschien lukt het niet om weg te komen, maar het is wel de bedoeling om een stap te maken. Je wilt het beste uit je carrière halen”, aldus Cerny, die zichzelf geen prijskaartje wil geven. “Wat ik waard ben? Dat boeit me helemaal niks. Ik kan me er ook goed van afsluiten. De focus ligt nu volledig op deze twee finales (finale play-offs tegen Sparta, red.).” Twente lijkt te mikken op een transfersom van meer dan tien miljoen euro.

Betere sfeer dan bij Ajax
Cerny concludeert dat het elftal van Twente de mooiste ploeg is waarin hij heeft gespeeld. “Ik heb ook in de kleedkamer gezeten bij het Ajax van 2019. Dat was een fantastisch team. Maar deze ploeg is qua sfeer het beste en het mooiste. We weten ook dat we met dit elftal iets kunnen bereiken. Dat is onze motivatie elke keer weer. Dat het een genot is om hier te spelen, komt ook door ons publiek. Dat vind je niet zomaar bij elke club. Onze fans zijn bijzonder en dat zal ik op het eind van mijn loopbaan nog steeds zeggen over Twente. Het is abnormaal, ongekend.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat gaan we deze man missen, maar wat is het hem gegund zeg. Hele sympathieke kerel die ontzettend in vorm is op het moment. Hopelijk verkopen voor een mooie 12-15 miljoen??

Mooi dat hij dit niveau haalt na die zware blessures. Het zij hem gegund. En ik snap wel dat in zijn beleving de sfeer in deze ploeg beter is. Hij is nu immers een belangrijke basisspeler, ipv een reserve zonder status.

8 juni 2023 om 19:08

Daarbij is de sfeer op de tribune over het algemeen beter / gezelliger dan bij Ajax. Bij Ajax is de sfeer vooral in de CL en in de toppers goed terwijl die in Enschede (bijna) elke thuiswedstrijd goed is.

Maar idd. of je basisspeler of wisselspeler bent zegt ook wel hoe je iets ervaart.

8 juni 2023 om 19:17

@janssen: hoe weet jij dat? Heb je van beide een seizoenskaart? Daarnaast is gezelligheid een subjectief oordeel.

8 juni 2023 om 19:21

@Janssen,

Dit seizoen was het een stuk minder leuk in de Arena, maar zoals altijd geld: zijn de resultaten goed dan is de sfeer veel beter.

Twente heeft een heerlijk seizoen achter de rug, dus is logischerwijs de sfeer ook goed.

8 juni 2023 om 19:34

Niet alleen dat. Ook heeft Twente gewoon veel minder verwachtingen en eisen, dus als je dan 5e staat na een prima seizoen voelt het allemaal wel mooi, terwijl een Ajax dat geen kampioen wordt natuurlijk veel meer grijze wolken boven de lucht dreigen te hangen

8 juni 2023 om 19:37

Ik heb collega's die ook jaren bij de harde kern gezeten hebben die ook toegeven dat ze geen zin hebben om sfeer te maken als ze tegen een kleine club spelen. Daarbij staat ajax publiek toch ook bekend om theater publiek, waarbij ik wel moet zeggen dat in theaters in mijn regio er minder gevloekt wordt dan in de arena. (heb ik van familie dat wel vaker in de arena komt)

8 juni 2023 om 20:35

Ach geloof dat het nergens een kolkend stadion is als je tegen RKC of Volendam thuis moet.
Zou er ook niet aan moeten denken dat ik 90 minuten lawaai moest maken en zingen op de tribune. Ik zing en klap wel een beetje mee op de lange zijde maar kom toch vooral voor het voetbal en de spanning.

Zelfde met concerten, je zal mij niet in de moshpit zien. Aan de bar met een biertje een beetje meezingen is prima.

Een mooie transfer is hem gegund, en ook nog even een positief woordje eruit gegooid over zijn laatste team 😉

Prachtig dit! Vond 'm bij utrecht ook niet altijd gewaardeerd, maar bij Twente komen dat soort gasten tot volle wasdom. De Bundesliga moet ie wel aankunnen, maar bij Feyenoord past ie perfect. Die missen ook de kwaliteit op de vleugels.

8 juni 2023 om 19:23

Hij is te duur voor een binnenlandse transfer gok ik. Twente zal 10+ mil willen hebben (en dat is die denk ik ook waard) maar dat kunnen/willen in ieder geval Psv/feyenoord niet betalen voor een winger die ze niet nog dik kunnen doorverkopen.

Ik vind dat Cerny dit seizoen goed heeft gespeeld. Maar het vergelijken van de sfeer tussen 2 teams, waarin zijn rol totaal anders is, vind ik niet hel relevant. Ik kan me voorstellen dat je beleving van sfeer in de groep heel veel beter is als je een van de smaakmakers bent, dan wanneer je een wisselspeler bent en nauwelijks aan de bak komt.

Echt een leuke speler, na de winterstop goed gespeeld maar 6 a 7 miljoen is echt maximum hoor!

8 juni 2023 om 20:19

Gebaseerd op zijn statistieken kun je veel meer vragen, 6 a 7 is echt totale onzin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren