Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik was op de pleintjes Ronaldo, nu willen kinderen spelers van FC Straat zijn’

Laatste update:

Het straatvoetbalevenement van Soufiane Touzani, georganiseerd door zijn voetbalclub FC Straat, gaat zondag 2 oktober van start. Het is de eerste ronde van een reeks waarin telkens vier teams gaan strijden voor de dagwinst. De eerste ronde wordt gespeeld door de jongens in de leeftijdscategorie tot dertien jaar. Later dit jaar staan ook andere leeftijdscategorieën op het programma. Tevens is er een competitieronde voor meisjes georganiseerd.

FC Straat werd opgericht in november 2020. Het is een on- en offline straatvoetbalclub, opgericht om kinderen enthousiast te krijgen om buiten te gaan voetballen. Voor Touzani is het organiseren van dit evenement een droom die uitkomt. “Ik werd vroeger altijd enthousiast van georganiseerde toernooitjes. Ik heb het grootste voetbalplatform op YouTube, waardoor we in één keer heel veel kinderen tegelijk enthousiast kunnen maken. We zijn opgericht in 2020, maar dit is vanwege corona de eerste keer dat we zoiets konden organiseren met publiek erbij”, vertelt Touzani in gesprek met Voetbalzone.

Het doel om kinderen enthousiast te krijgen om op pleintjes te voetballen, moet gerealiseerd worden door middel van het ‘Watchtime to Playtime-principe’. Volgens Touzani gaat watchtime niet alleen over wat je op je scherm ziet, maar ook over wat je meemaakt in het echt. “Wanneer je naar ons toernooi bent geweest zondag, moet je elkaar kunnen aankijken en denken: laten we gaan voetballen. Dat is het idee achter ‘Watchtime to Playtime’. Plezier, entertainment en inspiratie, dat is waar al onze diensten en events op zijn gericht”, aldus Touzani.

Watchtime to Playtime focust zich dus niet alleen op schermtijd, maar volgens Touzani is schermtijd wel de reden dat er minder op straat wordt gevoetbald dan vroeger. “Onderzoek wijst uit dat zestig procent van de kinderen de beweegnorm niet haalt, terwijl de schermtijd alleen maar toeneemt. Wij willen niemand van het scherm af halen. Ik ga zelf ook niet van het scherm, maar ik wil met mijn bereik content maken waardoor kinderen gemotiveerd raken en zin krijgen om te voetballen.”

Hit
Onder kinderen is FC Straat een enorme hit. De club telt al meer dan 35.000 leden. Kinderen kijken zelfs op tegen de straatvoetballers van FC Straat. “Op het pleintje was ik vroeger altijd Ronaldo Lima. Tegenwoordig wil iedereen een voetballer van FC Straat zijn.” FC Straat is onder kinderen zo populair, dat ze liever op de foto gaan met FC Straat-ster Ayoub dan met Robin van Persie. “De vrouw van Van Persie vertelde me dat ze wel vijftig man om de dug-out van het trainingsveld van Van Persie zag staan. Toen ze ernaartoe liep om de drukte weg te halen, bleek dat Van Persie tien meter verderop stond, klaar om training te geven. De drukte was voor Ayoub. Dat is de kracht van FC Straat.”

Tickets voor Touzani's FC Straat Event op zondag 2 en 30 oktober zijn te verkrijgen op www.fcstraat.com.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik wordt een beetje moe van die Touzani, het ventje is nogal geil van zichzelf, elk kans aangrijpen hoe meegaand hij is met de jongeren, hoeveel verdiend hij over de rug van al die kinderen en zogenoemde liefdadigheid?

30 september 2022 om 13:10

Straks kom je er nog achter dat mensen die voor goede doelen werken ook een salaris krijgen. Touzani doet niet raars, maar werkt hard in een veld waar dit soort initiatieven hard nodig zijn om zijn boterham te verdienen. Ga zo door Touzani

30 september 2022 om 13:12

Het kan toch ook én en zijn. Zowel geld verdienen aan een medium, waarbij je ook nog eens kinderen aan het sporten krijgt. Lijkt mij niks mis mee. Hij verdient niet aan die kinderen ofzo. Ik vind het ook wat anders dan bijv. de actie van Hummel met de Deense shirts. Zou zeggen, ga zo door Touzani.

30 september 2022 om 13:16

Jeetje zeg hoe kom je hier allemaal op. Zal vast wel geld verdienen ermee, maar voor jongeren is hij gewoon een rolmodel. Iemand waar kinderen echt tegen op kunnen kijken.

30 september 2022 om 13:24

En wat doe jij dan in het leven? Behalve verzuurd achter je toetsenbord zitten en loonslaaf zijn?

30 september 2022 om 13:57

Salaris kan niet hoog genoeg zijn voor mensen die zich inzetten voor de maatschappij. Topwerk Touzani, ga zo door. Ik ken FC Straat nog niet, maar ga het zeker volgen.

30 september 2022 om 14:02

Hij verdiend helemaal geen geld over de rug van die kinderen. Hij biedt ze juist een mooi platform om te sporten. Touzani is een beetje een slijmbal, maar doet gewoon super goede dingen voor een hele hoop kids.

30 september 2022 om 14:30

Het ventje nog wel.. Touzani doet gewoon iets goeds voor de maatschappij en spoort kinderen aan om buiten te sporten ipv in de digitale wereld te hangen zoals jij waarschijnlijk de hele dag doet.

30 september 2022 om 17:00

Niemand verplicht je om hem te volgen natuurlijk. Als je dat dan wel doet, ja...

30 september 2022 om 18:03

Ken je Touzani zijn verhaal uberhaupt? Krijgt respect van de beste voetballers sinds de jaren 2000, omdat hij gewoon extreem technisch begaafd is. Kon helaas geen prof worden vanwege een blessure/beperking (vervorming in zijn rug oid?) maar verdient zijn geld toch door voetbal. Hele bescheiden oprechte vent die de kids entertaint en uitdaagt. Ik vind je comment een beetje achterlijk om eerlijk te zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren