Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik was met net zeventien jaar ook jong toen ik bij de selectie kwam’

Laatste update:

Met acht doelpunten en elf assists was Steven Bergwijn afgelopen seizoen van grote waarde voor PSV. De twintigjarige vleugelaanvaller snapt dat de verwachtingen rond zijn persoon nu alleen maar zullen toenemen. “Ik snap wel wat ermee wordt bedoeld”, zegt Bergwijn in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

“Op het moment dat je iets ouder wordt en in het verleden al een paar keer succes had, gaan mensen meer verwachten. Het hoort er allemaal bij”, stelt de vleugelaanvaller, wiens contract in Eindhoven nog loopt tot medio 2021. “Ik denk dat ik het team met goals en assists heb kunnen helpen, maar dat is niet het enige wat wordt gevraagd. Dat zie je ook hier bij de trainingen in Zwitserland. De nadruk lag vandaag bijvoorbeeld op snel omschakelen.”

“Alles komt op zijn tijd en een nieuw gezicht voor de groep geeft ook weer andere energie. We hebben een goed team, dat straks weer voor de prijzen kan gaan en waarmee we in de Champions League willen spelen”, vervolgt Bergwijn. Phillip Cocu liet PSV onlangs achter zich voor een avontuur bij Fenerbahçe, terwijl hij werd opgevolgd door Mark van Bommel. “Het trainingsschema is wat pittiger dan vorig jaar, denk ik. Er is meer druk vooruit in de oefenvormen en op de organisatie na een omschakeling wordt enorm gehamerd.”

“Het is intensief, maar voelt lekker en ik denk dat we er op de lange termijn veel profijt van gaan hebben”, concludeert de aanvaller. Hij maakt inmiddels al vier jaar deel uit van de selectie van de Eindhovenaren en dat is best een lange tijd, zo stelt hij. “Ik was met net zeventien jaar ook jong toen ik bij de selectie kwam. Een stuk jonger dan de meeste nieuwelingen nu inderdaad. Ik probeer ze te helpen, maar aan de andere kant wil en kan ik ook nog veel leren. Ik ben blij dat de meest ervaren spelers ook mij blijven coachen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hopelijk wordt dit het jaar van Steven, 15 goals en 10 assists zou mooi zijn.

Wat moet het toch heerlijk zijn om bij PSV te voetballen en supporter te zijn. Ik bedoel dit niet provocerend maar de druk ligt toch altijd wel bij de club uit Amsterdam ieder seizoen weer zijn zij de topfavoriet. En ondertussen pakt de club uit Eindhoven toch de laatste 20 jaar vaker de titels dan Ajax.
10 voor PSV en 7 voor Ajax. Als dit zo door gaat dan is PSV straks de record kampioen. Als Ajax dit seizoen niet kampioen wordt dan gaan er koppen rollen dat kan niet anders.

12 juli 2018 om 10:15

@M. Pjanic

Vind ik ook zo grappig iedereen pakt maar altijd de afgelopen 20 jaar, pak je echter de afgelopen 10 dan veranderd het beeld echt heel erg. Kijk je naar het lopende decennium dan staat Ajax zelfs voor en mochten ze dit seizoen de tittel pakken dan zijn ze overal de beste van het lopende decennium, nog voordat het decennium is afgelopen....

Waarom dan dus stelselmatig de afgelopen 20 jaar worden genomen blijf ik vreemd vinden. Vooral omdat PSV juist de heerser was in de periode 2000 - 2010 en juist niet zo sterk de alleenheerser in de periode daarna. Maar die wordt altijd overgeslagen het is of 20 jaar of de afgelopen 4 seizoenen, niet iets ertussen in

12 juli 2018 om 10:33

@ninja.

Daar heb je zeker gelijk in, echter pak ik de laatste 20 jaar omdat ik die bewust heb meegemaakt. En ik begrijp heel goed wat je bedoeld dat als je naar de laatste 10 jaar kijkt dit beeld weer heel erg veranderd. Het enige wat ik er mee probeerde aan te zeggen is dat omdat Ajax met die gigantische druk te maken heeft het voor PSV gemakkelijker is als "underdog". Zelfs met 3 Lozano's bij PSV zou Ajax nog topfavoriet zijn en de druk hoger liggen.

12 juli 2018 om 10:39

Wat betreft landstitels is PSV voor de meeste levende mensen het succesvolst geweest in hun leven tot op heden. Periodes die je pakt blijven natuurlijk cherry picking.

12 juli 2018 om 11:56

2010 - Heden
Ajax - 4
PSV - 3

2000 - Heden
Ajax - 6
PSV - 9

1990 - Heden
Ajax - 10
PSV - 13

1980 - Heden
Ajax - 14
PSV - 17

1970 - Heden
Ajax - 19
PSV - 20

Zo beter? Vind z'n punt nog steeds redelijk staan. Ajax is altijd de beste, behalve dan dat ze niet noemenswaardig beter zijn (qua kampioenschappen)

12 juli 2018 om 10:26

Het is toch alle tijden of niet dan? Het wordt weer spannend dat sowieso.

Vind deze jongen een stuk imposanter dan Kluivert, die het voor een groot gedeelte moet hebben van zijn vaders nalatenschap in het voetbal. Niet dat Kluivert er niets van bakt, maar Bergwijn maakt een veel betere indruk op mij. Verwacht dan ook dat deze jongen het een stuk beter voor elkaar heeft in de toekomst. Maar goed, we zullen het zien over 3-5 jaar wie waar staat.

12 juli 2018 om 11:48

bergwijn is wel wat ouder dan kluivert. Je moet de Bergwijn van 2 jaar geleden vergelijken met Kluivert. 2 jaar op deze leeftijd maakt best verschil

8 doelpunten en 11 assists vind ik prima statistieken voor Bergwijn. En dat terwijl hij pas de 2de helft van het seizoen echt goed ging voetballen. Verwacht dat het dan volgend jaar alleen maar beter wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren