Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik vind Davy Klaassen nu zelfs onmisbaar in het Nederlands elftal’

Laatste update:

Davy Klaassen maakte woensdag tegen Spanje (1-1) zijn rentree in het Nederlands elftal na een jarenlange afwezigheid. De middenvelder van Ajax kwam na 45 minuten spelen binnen de lijnen bij Oranje en speelde een rol bij de gelijkmaker van Donny van de Beek. Volgens voetbalcommentator Mark van Rijswijk zorgde het inbrengen van Klaassen ervoor dat het beter ging lopen bij het team van bondsoach Frank de Boer, terwijl Kees Kwakman ook andere belangrijke redenen zag.

Volgens Van Rijswijk zorgde het inbrengen van Klaassen voor het grootste verschil in de tweede helft. “Het klinkt heel gek, omdat hij heel lang niet meer in het Nederlands elftal heeft gespeeld. Maar het stond wel op een of andere manier logisch op het middenveld", zegt hij bij Voetbalpraat. "Een speler wel of niet hoort niet zo’n verschil te maken. Bij PAOK - PSV (4-1 nederlaag) deed Pablo Rosario na rust niet mee en ik denk wel dat dat een factor is. Zo bepalend zou Davy Klaassen niet moeten zijn in het Nederlands elftal, dat hij zó’n verschil maakt.”

Tafelgenoot Leo Driessen merkt op dat een goede speler op het middenveld wel ‘voor evenwicht’ zorgt. “Ik vond dat vooral het middenveld veel beter stond met Klaassen. Dumfries kwam goed in zijn kracht te spelen, maar dat komt doordat het middenveld beter stond”, reageert Van Rijswijk bij het voetbalpraatprogramma van FOX Sports. “Er waren wel meerdere spelers die daar voor zorgden: Denzel Dumfries en Stefan de Vrij”, stelt Kwakman. “Ze namen ook wat meer risico met het druk zetten. Dat zei De Boer ook na afloop. Maar dat kwam ook voort uit het tegendoelpunt, waarbij Joël Veltman niet doordekte.”

Klaassen geniet van terugkeer Nederlands Elftal: 'Hoop nooit opgegeven'

Driessen vindt ook dat Klaassen een goede indruk maakte tegen Spanje. De voetbalcommentator is van mening dat de 27-jarige middenvelder onlangs als een completere speler is teruggekeerd bij Ajax. “Klaassen moest in Duitsland tegen zijn natuur in voetballen en daar heeft hij heel veel geleerd. Bij Werder Bremen was hij een heel belangrijke speler in taken die hij bij Ajax veel minder hoefde te doen”, legt hij uit. “Daar moest hij ook verdedigen. Nu is hij sterker en beter geworden doordat hij weet wat het is om ook achterom te kijken. Dat hoef je bij Ajax nooit te doen, in de jeugd zeker niet en in de Nederlandse competitie ook amper. Maar dat heeft hij bij Werder Bremen extra opgepikt. En dat zie je nu. Ik vind hem zelfs onmisbaar nu in het Nederlands elftal.”

Presentator Milan van Dongen vraagt zich af of Klaassen in Oranje een betere optie is dan Marten de Roon. “Want hij heeft meer scorend vermogen dan De Roon. Misschien is zijn basistechniek ook beter”, aldus Van Dongen, die antwoord krijgt van Van Rijswijk: “Je hoort nu veel de vraag waarom hij vorig seizoen niet werd opgeroepen in plaats van De Roon. Als je kijkt naar het succes van Atalanta in de Serie A en de Champions League en de rol die De Roon daarin heeft gespeeld, en als je dat dan vergelijkt met het seizoen van Werder Bremen, dan vind ik het begrijpelijk. Dat geldt nu nog steeds. Als De Roon straks weer basisspeler is bij Atalanta dat meedoet om de Serie A-titel, dan vind ik dat je niet te snel moet zeggen dat een basisspeler in de Eredivisie al veel verder is dan De Roon. Het is gewoon een serieuze optie erbij.”

De beste speler aan de zijde van Oranje was een van de invallers

Davy Klaassen kreeg een 7,5 voor zijn invalbeurt tegen Spanje.Lees artikel

Kwakman denkt dat Klaassen in het Nederlands elftal een andere rol kan vervullen dan De Roon. “Je zag bij een aantal wedstrijden dat Frenkie de Jong echt vastgezet werd en dat de opbouw dan via De Roon moest gaan. Dat was ook het geval bij de uitwedstrijd tegen Bosnië (0-0, red.). Als je dan iemand anders hebt, zoals Klaassen die ook verdedigend zijn mannetje staat en ook de ballen tussen de linies in kan spelen... Je merkte toen echt dat je opbouwend achteruit ging als De Roon daarin de lijnen moet uitzetten.”

Van Dongen merkt op dat De Roon bruikbaarder is tegen grote tegenstanders die Nederland onder druk zetten, omdat hij De Jong kan ontlasten. “Zoals bijvoorbeeld tegen Italië. Toen werd Nederland hoog vastgezet en kon De Jong eronderuit voetballen.” Kwakman: “Daar houdt De Jong ook het meest van. Real Betis deed dat laatst ook, die gingen ook wat hoger druk geven. Toen had hij ook weer een paar geweldige versnellingen. Dus dat moet de bondscoach elke keer weer afwegen.”

Davy Klaassen verdient een basisplaats tegen Bosnië & Herzegovina

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blijkt ook wel dat Klaassen echt een ondergewaardeerde speler is. Echt een fundamentele aankoop geweest afgelopen zomer voor Ajax. Hij is naar mijn gevoel ook wel echt beter geworden in het buitenland! Mensen noemden hem altijd de mindere versie van Donny maar op dit moment vind ik Klaassen gewoon een stuk beter. Ander soort speler dat wel maar toch wel veel met elkaar vergeleken.. Hopelijk mag hij samen met Frenkie en Gini op het middenveld spelen zondag!

13 november 2020 om 13:47

Klaassen is nu ook niet meer te vergelijken met Donny. Klaassen is van een 10 naar een 6/8 gegaan. Doordat hij voeger daar stond kan hij voor een 6 goed voetballen, de vuile meters schuwt hij ook niet. Hij is gewoon enorm compleet zonder daadwerkelijk echt ergens in uit te blinken. Top speler voor Ajax.

13 november 2020 om 14:00

Vind het allebei toppers op hun manier en snap wel dat de vergelijking constant valt. Maar als ik één van beiden moest kiezen had ik toch liever Donny behouden. Neemt niet weg dat Klaassen een topaankoop is.

13 november 2020 om 14:41

ik ben geen Ajax supporter, maar ik vind Davy meerdere klassen beter dan Donny en vind dat Ajax hierdoor veel sterker is geworden. Donny is veel beperkter dan Davy, die op het middenveld op alle posities uit de voeten kan.

13 november 2020 om 15:49

Ik heb Van de Beek en Klaassen beiden bij Ajax op 6/8 zien spelen en ik moet zeggen dat Klaassen mij daar tot nu toe meer bevalt dan Van de Beek. Klaassen is een meester in het "één keer raken en door". Daarnaast blijft Klaassen een hele wedstrijd gefocust en zal hij niet constant in de 16 te vinden zijn. Van de Beek was in dat wat minder. Zelfs als controlerende middenvelder was hij nog vaak in de 16 te vinden. Het is een kracht van hem, maar het laat je ook kwetsbaar achter tijdens een counter. Ik weet niet hoe de huidige Klaassen op 10 is, maar Donny vind ik daar wel weer goed uit de verf komen. Van de Beek is goed in de combinatie en staat vaak op de goede plek. Als het kon dan had ik met beiden gespeeld in Oranje, maar Wijnaldum lijkt mij op het moment beter dan Van de Beek op de 10 positie. Dan heb je controlerend met Frenkie de Jong en Klaassen een geweldig en voetballend blok voor de verdediging.

13 november 2020 om 14:16

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niets van de aankoop van Ajax begreep. Een aankoop voor in de breedte, dat vond ik ervan. Maar ik zit er helemaal naast. Het lijkt er nu al op dat Klaassen Ajax beter maakt en misschien is deze aankoop wel vergelijkbaar met die van Blind. Daar hadden veel mensen ook hun bedenkingen bij (waaronder ik, al vond ik het wel erg leuk dat hij terugkwam) en wat is die belangrijk gebleken zeg...

Voetballend voegt De Roon weinig toe, dat doet Klaassen meer. Verder maken ze allebei wel veel kilometers. Types die niet moeilijk doen om het vuile werk op te knappen voor een ander. Bij Ajax zou ik Klaassen voor geen goud willen ruilen met De Roon. Maar in Oranje is het denk ik lood om oud ijzer wie je opstelt.

13 november 2020 om 13:50

Je krijgt als Ajacied hoon en beschuldigingen van een pimpelpaarse Ajax bril als je dit zegt, maar ook binnen oranje zou je Klaassen voor geen goud moeten willen ruilen met De Roon. Vind het echt geen lood om oud ijzer wie je van die twee op stelt. Klaassen voegt voetballend veel meer toe, is een enorme motor en heeft vrijwel elke 2e bal. Hij zal wellicht in de laatste fase van een tegenaanval defensief wat minder zijn, maar ik ben ervan overtuigd dat je met Klaassen juist weer veel hoger druk kan zetten dan met de Roon. Klaassen heeft mij overigens echt verrast sinds zijn terugkeer. Ik was optimistisch over de transfer, had een speler verwacht die de '8' positie ongeveer op dezelfde wijze, wellicht iets minder goed, zou gaan invullen als v.d. Beek. Maar hij heeft in de afgelopen jaren echt veel bij geleerd op die positie en vult het een heel stuk beter in bij Ajax.

13 november 2020 om 14:37

De Roon is vele malen sterker in duels, veel fysieker, betere kopper.

13 november 2020 om 15:26

Ik heb altijd gevonden dat Klaassen behouden had moeten worden voor Oranje.
Ik pleit voor een Oranje met Klaassen op het middenveld en laten nu eens eindelijk verlost worden van die Depay.
Zie opstelling

13 november 2020 om 15:32

opstelling

Cillissen
de Vrij
de Ligt
van Dijk
Veltman
Klaassen
de Jong
Blind
Wijnaldum
Malen
Boadu/Gakpo
13 november 2020 om 16:35

Ajax is geen Oranje. Nu wil ik niets afdoen aan Klaassen en hij is op dit moment ook de beste optie voor die laatste plek op het middenveld in Oranje, maar Klaassen is bij lange na niet goed genoeg om onmisbaar te zijn voor Oranje. Hij heeft zich goed ontwikkeld als centrale middenvelder, maar uiteindelijk is hij nog steeds verre van een indrukwekkende speler. Men is nu wel heel erg aan het overdrijven. Voor Oranje-begrippen is Klaassen nog steeds pure middelmaat. Hij is nu enkel de beste optie omdat z'n concurrenten of geblesseerd zijn, of nog te onervaren zijn of omdat ze de bank warm houden bij hun (nieuwe) club.

14 november 2020 om 09:49

Wat verwacht je anders in een land als je drie keer een bal recht vooruit speelt je het grootste talent van Nederland bent en dan paar wedstrijden slecht speelt je er geen reet van kan, slechte instelling hebt, de club je niet goed begeleid, etc.

Op dit moment ontlopen de middenvelders ondanks dat ze verschillende types zijn elkaar niet veel. Gewoon altijd opstellen de gene die het meest in vorm is.

14 november 2020 om 13:46

@carlo

Niemand neemt je opstelling serieus, succes met het eruit vliegen in de 1e ronde. Zonder een Depay in vorm scoort niemand.

16 november 2020 om 11:12

@branquinho,

grapje zeker. Depay is al 3 jaar drama. Die jongen heeft hele grote persoonlijke kwaliteiten maar doet er niks mee. Heeft nooit leren voetballen, beseft niet dat dit een teamsport is.
80 % van de mensen die daadwerkelijk bezig zijn met voetbal (coaches / trainers e.d) zij al jaren klaar met dit egocentrische figuur.
Oh ja, ook poule-indeling gezien? 1e ronde halen we nog wel met met Nathan Rutjes in de spits. Als je niet weet waar je het over hebt reageer dan alsjeblieft niet meer.
Groeten

13 november 2020 om 13:54

Ik zou alleen in echte top wedstrijden de Roon verkiezen boven klaassen moet eerlijk zeggen dat ik misschien klaassen verdedigend onderschat maar tegen toplanden is de zekerheid van de roon wel fijn. Daarnaast zou ik als De Boer echt overwegen om wijnaldum op de bank te zetten en Klaassen op zijn plek met frenkie en Van der beek. Wel denk ik dat onmisbaar te ver gaat. Wijnaldum als die zijn vorm terug vindt zoals hij die had onder Koeman zou ik toch voor een middelveld met Wijnaldum Frenkie en Van de beek/roon kiezen. Denk dat je met een middeveld wijnaldum klaasen te veel van hetzelfde hebt.

13 november 2020 om 14:07

Denk zelf eerder dat je met v.d. Beek en Wijnaldum te veel van hetzelfde hebt dan met Klaassen en Wijnaldum. Klaassen is sinds zijn terugkeer bij Ajax een defensief veel stabieler type dan v.d. Beek in ieder geval.

13 november 2020 om 14:43

Mee eens, ik zou nooit voor het duo vd Beek en Wijnaldum spelen. Ik heb bij deze 2 spelers het gevoel dat hun sterkte op het zelfde vlak liggen. Davy heeft wel andere capaciteiten. (meer vanuit de 6 of 8 voetballen).

13 november 2020 om 16:01

Ik zou juist Klaassen opstellen in plaats van De Roon tegen de grote landen, want je zag eergister dat we er helemaal niet uitkwamen in de eerste helft omdat Spanje goed druk aan het zetten was en omdat we een te laag tempo hanteerde. Klaassen liet al gelijk in het begin zien meteen in éã©n keer door te spelen in plaats van een paar meters lopen om daarna de bal terug te spelen. De 1-1 van Nederland liet ook goed zien hoe goed Klaassen hier in is. Je moet van je eigen kracht uitgaan.

13 november 2020 om 16:32

@janssen - Nou ja, eerlijk gezegd zie ik Wijnaldum maar weinig gaten induiken achter de verdediging. Die komt in Oranje toch veel vaker in de bal en speelt in aanvallend opzicht een beetje om Memphis heen.

Een middenveld met De Jong, Klaassen en daar Wijnaldum voor lijkt mij de beste combinatie op dit moment. Ik was optimistisch over zijn transfer naar Ajax, maar hij heeft me tot nog toe enorm verrast.

13 november 2020 om 14:46

Dan was je dus pessimistisch?

13 november 2020 om 14:58

Als ik voor een proefwerk een 6 verwacht en uiteindelijk een 8 krijg ben ik optimistisch maar kan ik toch verrast zijn met het hogere cijfer?

13 november 2020 om 16:30

Maar waarom verwacht je een 6 als je in het verleden voor exact hetzelfde proefwerk een 7,5 hebt gekregen? Klaassen was voorheen ook belangrijk voor Ajax, dus het was vrij logisch dat hij gewoon weer belangrijk zou worden.

13 november 2020 om 17:58

Sirius, toen Klaassen weg ging en werd vervangen door Van de Beek had ik niet het idee dat Ajax er direct veel op inleverde. Nu ruilen we Van de Beek weer in voor diezelfde Klaassen en heb ik dat gevoel weer; sterker nog, misschien is Ajax er wel op vooruit gegaan. Die ontwikkeling is op afstand toch lastiger te peilen. Wat de inschatting op voorhand moeilijker maakt, waardoor je dus gewoon positief verrast kan worden. Zo gek is dat toch niet?

Na 45 minuten vind ik het heftig om te zeggen dat hij ''onmisbaar'' is, alhoewel ik wel denk dat Klaassen de perfecte speler is naast Wijnaldum & De Jong.

13 november 2020 om 14:44

Ik zie naast Wijnaldum en de Jong ook heet liefst graag (of alleen) Klaassen of Propper. Andere opties zijn er (nog niet (misschien over een periode Koopmeiners)

13 november 2020 om 16:56

Inderdaad, we slaan toch weer totaal door? Klaassen hebben we jaren genegeerd. Deels terecht, maar deels ook niet. Nu hij weer meer 'zichtbaar' is, is hij ineens onmisbaar. Wat een onzin.
We vergeten ook een Propper, die het ook prima kan aanvullen op het middenveld.

Wel raar toen die bij Werder goed speelden niemand hem zag en nu bij Ajax opeens onmisbaar bij oranje

13 november 2020 om 13:54

Typisch weer he. Ze mogen kiezen: of ze hebben geen kijk op voetbal, of ze zijn ontzettend beperkt in hun visie, mannetjes als Driessen.

13 november 2020 om 14:04

Ach, die types zien enkel dat hij bij Werder (ofwel laag in de Bundesliga) speelt en dus 'afgegleden is' en daardoor zogenaamd niet meer waarde kan hebben voor Ajax. En 9 van de 10 keer zullen ze niet meer dan 1 wedstrijd hebben gezien of mensen die daar dichterbij staan over hem gesproken hebben.

13 november 2020 om 13:58

Had ik altijd al gezegd, notabene uitgeroepen tot speler van het jaar daar. Mensen waren sceptisch over zijn komst naar Ajax maar zelfs als Feyenoorder kan ik toch niet onderdrukken dat ik blij ben dat hij veel monden hebt gesnoerd inclusief die van veel Ajacieden in mijn sociale cirkel.

13 november 2020 om 16:00

Tsja die hem niet volgden niet nee. Maar hij viel vaker op bij Bremen ondanks het team moeite had om in de Bundesliga te blijven. Denk zelfs dat ze eruit zouden liggen zonder hem. Hij was belangrijk, z'n vechters mentaliteit, doelpunten maken e.d. en dat hij naar Ajax ging vond ik meteen top, brengt de nodige karakter in het Ajax team plus zijn voetballende kwaliteiten en scorendvermogen. Meer dan top en hij verdient dan ook zeker een plek in dit Oranje.

13 november 2020 om 16:28

Er is werkelijk 1 persoon die stelt dat hij onmisbaar is voor Oranje. Natuurlijk is Klaassen niet onmisbaar voor Oranje. Hij is op dit moment gewoon het beste alternatief, omdat al z'n andere concurrenten voor die positie of te onervaren zijn, of geblesseerd zijn, of momenteel de bank warm houden bij hun (nieuwe) club.

14 november 2020 om 13:47

Omdat mensen zich blind staren op de Eredivisie, wat geen goede competitie is. Er zijn spelers in het buitenland die het prima doen in goede competities, maar niemand lijkt het te zien.

13 november 2020 om 13:53

Hypen of neerhalen van spelers zijn mooie termen voor kritiek zowel positief als negatief en dat doen wij in Nederland maar al te graag. Men vergeet de complexiteit van spelers en club en de samenwerking hierbij. Je kunt een topspeler hebben die er bij bepaalde teams er als amateurs eruit zien en andersom. Soms heb je gewoon de verkeerde keuzes gemaakt of pas je niet in het bestaande elftal. Dit is niet zo gek behalve onder de vele voetbalkenners die wij in Nederland rijk zijn. Iedereen kan aardig bepalen of iets goed of slecht was maar daar blijft het ook bij. Klaassen en Ajax is gewoon een goede mix en haalt het beste in hem naar boven.

13 november 2020 om 13:58

Bij Everton inderdaad gefaald, maar mede ook natuurlijk omdat Koeman ontslagen werd. Daarna zich weer terug in de kijker gespeeld als leider bij Werder Bremen. Een aanbieding van Lazio geweigerd om weer terug naar Ajax te gaan en dat bleek de juiste keuze te zijn.

Vrij bizar dat een mening over een speler in zo'n korte tijd zo kan omslaan. Bij het aanstellen van de Boer heb ik veel opmerkingen gelezen van: "zul je zien dat ie straks zelfs Klaassen gaat oproepen". Nu doet hij dat daadwerkelijk (meer dan terecht) en wordt er zelfs gepraat over een permanente basisplaats. Dat had niemand 2 maanden geleden verwacht denk ik zo.

13 november 2020 om 14:01

En terecht, wat de Roon niet heeft een Klaassen wel heeft is slimheid en taktisch inzicht.

Dat een Klaassen onmisbaar wordt genoemd geeft al aan wat de status is van het huidige Nederlands Elftal. Ik had 1,5 jaar geleden veel vertrouwen in de toekomst van oranje, maar eigenlijk is dat helemaal weg. Spelers in Nederland zijn niet substantieel verbeterd en degenen die naar het buitenland zijn gegaan zitten veelal op de bank.

13 november 2020 om 14:08

We misten de Ligt voor een langere tijd achterin en nu gaat van Dijk misschien het EK missen. Dat Koeman tussentijds vertrok heeft ook niet geholpen. Daarnaast heeft de vorm van Depay en Wijnaldum waarschijnlijk te maken met transferperikelen. Het is dus een samenloop van omstandigheden geweest. Gelukkig zijn Dumfries en de Vrij er weer bij en heeft Wijndal laten zien wat hij kan. Dat Klaassen nu in de vorm van zijn leven is moeten we juist als iets positiefs ervaren want een middenveld met Klaassen, de Jong en Wijnaldum acht ik completer als 1 met een de Roon. Nu alleen nog hopen op wat meer schwung van onze aanvallers en dan met name de belangrijkste 2, Depay en Luuk. We hadden gewoon moeten winnen van Spanje als 1 van de 2 net wat scherper was in de afronding.

13 november 2020 om 14:15

Helemaal met je eens, het niveau is niet echt om blij van te worden.
We hebben echt een paar (potentiële) toppers, maar de rest is pure middelmaat.
Leuk om een kwartfinale mee te halen op een EK, maar ik ben bang dat het niet veel meer dan dat gaat worden.

13 november 2020 om 16:24

Klaassen is helemaal niet onmisbaar. Hij is momenteel enkel de beste optie van de pure middelmaat waaruit je kunt kiezen voor die laatste plek op het middenveld. Echter denk ik dat het weinig uitmaakt of je hem er neerzet of Van De Beek er laat spelen. Dat gaat doorgaans het verschil tussen winnen of verliezen niet zijn. Verder is Oranje ook gewoon nog in opbouw, hoe goed de resultaten onder Koeman ook waren. Het is inmiddels beter dan in 2018, maar het is nog steeds puzzelen, passen en meten tot de grote talenten op het middenveld en in de aanval eindelijk doorbreken.

Ik denk dat Klaassen altijd al een enorm stabiele factor was en door zijn avontuur in het buitenland nog volwassener is geworden. Zal dit seizoen absoluut een bepalende factor zijn bij Ajax en ook een speler die qua mentaliteit een enorm verschil kan maken.

Mathijs, Blind met ervoor Klaassen en de Jong heb je een uitstekend voetballend blok.

13 november 2020 om 14:01

Waarom zou je De Vrij op de bank zetten?

13 november 2020 om 16:42

We gaan denk ik zo gewoon met 2 rechtspoten in het centrum spelen, De Ligt en De Vrij. Die 2 zijn zoveel beter dan de rest (van Dijk even daar gelaten omdat hij nu niet kan spelen), dan neem je de 2 rechtspoten gewoon voor lief lijkt me.

13 november 2020 om 17:02

De ligt kan ook niet spelen

13 november 2020 om 17:49

Nog niet, maar 4ever4ajax doelt op de volgende interlandperiode, dan zullen De Ligt en De Vrij logischerwijs het centrum vormen.

13 november 2020 om 18:14

Exact Sander 😉 Nu is hij nog niet klaar om te spelen.

Fijn dat Klaassen bij Ajax weer heeft leren voetballen en nu een basisplaats moet krijgen. Een paar maanden terug zat die nog bij Bremen en was die nog niet van het niveau oranje.

13 november 2020 om 16:27

Het speelt natuurlijk ook wel een rol dat Van De Beek en Propper momenteel niet spelen. Klaassen is op dit moment het beste alternatief voor die laatste plek op het middenveld, maar uiteindelijk is dat rijtje spelers gewoon middelmaat of iets daarboven op die positie, net als Klaassen.

13 november 2020 om 16:42

Ook, maar toch is het al jaren het geval dat spelers, die spelen in het buitenland, minder snel in aanmerking komen voor het Nederlands elftal.

13 november 2020 om 18:26

@sirius, en dat de Roon geblesseerd is. Als Propper daar niet stond, stond de Roon er. Fer werd ook eerder opgeroepen maar is ook geblesseerd

nee volgens velen komt het omdat hij nu weer bij ajax speelt want hij kan er volgens hun he-le-maal niks van

overdrijven is ook een vak. Klaassen doet het uitstekend bij Ajax als hardwerkende nuttige teamkracht maar als dit soort spelers onmisbaar zijn voor Oranje dan zijn we echt heel ver afgegleden. we hebben het niet over een Ziyech ofzo

13 november 2020 om 16:44

Japie, jij zit wel graag ook wel meteen aan de andere kant van de medaille. Ik ben het wel absoluut met je eens dat er wordt overdreven. Klaassen is zeker niet onmisbaar, maar dat zijn er maar heel weinig. Wel denk ik dat een middenveld De Jong, Wijnaldum en Klaassen gewoon ijzersterk is. Daar missta je niet hoor in Europa.

13 november 2020 om 16:55

ik vind dat middenveld niet heel imponerend eerlijk gezegd. daar zit nul creativiteit in. als ik dan zie wat ze bv bij een Portugal, Belgie, Frankrijk of Engeland kunnen selecteren had ik dat toch liever gehad

13 november 2020 om 18:15

Tsja, we zijn nu eenmaal geen voetbal grootheid. Natuurlijk had ik beter gewild, maar dat is er nu niet.

13 november 2020 om 18:36

@japie, als we hadden gehad wat Frankrijk heeft was 90 procent van de selectie nooit een debuut gemaakt in het nationale elftal en hadden jongens als babel en blind die op 70 interlands zitten, geen een interland spelen

Ik hoor heel veel mensen, ook hier, nog roepen dat het een vreselijk slechte zet was van Ajax om deze zwaar overschatte speler terug te halen. Echter kunnen we nu rustig stellen dat Klaassen in die paar weken die criticasters volledig de mond heeft gesnoerd. BAM jonguh!!!

Prima op de plek van de Roon plus je hebt meer scorend vermogen in je Elftal. Scorend vermogen dat niet om over naar huis te schrijven is.

Haha lachwekkend. Ik heb hem nergens gezien hoor tegen Spanje in de tweede helft? Klaassen is naar mijn mening een harde werker meer niet. Maar goed hij zit nu bij Ajax dus het is weer een topspeler en oranje kan niet meer zonder hem. Logisch

Toch wel opmerkelijk, Klaassen is totaal geflopt in Engeland, was een van de betere spelers bij Bremen, dat op een haar na in de 2e Bundesliga had gespeeld. Speelt nu 4 wedstrijden goed bij Ajax en ik zie gebeuren wat er altijd gebeurt. Onmisbaar voor het Nederlands elftal, beter dan de Roon die al 2 jaar in de Italiaanse top speelt en zich laat zien in de CL. Als ik sommige hier moet geloven is het een soort combinatie van Kante en Kevin de Bruyne: scorend vermogen, loopvermogen, kan veel aan de bal, inzicht, techniek, verdedigend slim, goed in druk zetten.

13 november 2020 om 14:49

De Roon heeft niemand overtuigd in 2 jaar tijd. Leuk dat hij bij Atalanta zo goed speelt maar in het Nederlands Elftal heeft hij niet veel laten zien.

13 november 2020 om 14:55

Ik vind de Roon zeker een toevoeging voor Oranje. Alleen op dit moment zou ik Klaassen verkiezen op 6, omdat hij in uitstekende vorm verkeert. Maar als je straks in de 70e minuut de beuk er in moet gooien in de EK-finale bij een 1-0 voorsprong, kan het nooit kwaad om de Roon er in te gooien.

13 november 2020 om 16:17

Ja De Roon als slot op de deur kan zeker. Maar bedoel meer als basisspeler. Hij komt voetballend dan gewoon tekort. En ook de snelheid heeft hij niet. Het Nederlands Elftal speelt ook heel anders dan Atalanta. Meer op balbezit dus dan heb je meer aan Klaassen.

Ik moet zeggen, ik ben zelf niet zo van de superlatieven, maar ik ben zo enorm onder de indruk van Klaassen sinds zn terugkeer. Hij is echt een andere speler geworden. Eerst was het een loper, iemand die achter de spits telkens de 16 in dook. Maar nu is het een volwaardige, hypermoderne nr 6. Geen onnodige rushes naar voren, gebruikt zn fysiek om de bal te pakken, heeft gif in zn spel en zn passing en inzicht is gewoon uitstekend, zeker voor de 6 positie. Wat mij betreft zetten we hem zeker in basis. Hij, Wijnaldum en FDJ zouden een heerlijk modern,dyamisch middenveld kunnen vormen. En om een of andere reden zie ik het ook gewoon goed klikken tussen hun. Dus hopelijk leest Frank dit!

Erg knap om in 1 oefeninteralnd tegen het B team van spanje jezelf onmisbaar maken na ongeveer 3 jaar (misschien wel meer, ik weet de exacte tijd niet) niet in de plannen voor te komen voor het nederlands elftal. Klaasen speelt idd goed en is in voerballend opzicht beter dan de Roon maar is echt niet onmisbaar. Volgens mij zit hier een commentatortje een beetje te overdrijven voor media aandacht.

Zo gaat het in Nederland... je bent jarenlang niet opgeroepen en een invalbeurt later ben je onmisbaar. Eigenlijk zouden ze het soort ontoerekeningsvatbare opportunisten zoals Driessen hier moeten betalen als ze hun mond houden man. Of ben ik de enige die doodmoe wordt van de waan van de dag die bepaald hoe de heren critici en experts zich uitlaten? Speelt-ie kut dan is te dik, maar werkt Ihattaren een week hard dan is de gouden toekomst ineens weer daar. Drie lekkere wedstrijden op rij voor Heerenveen: Joey Veerman moet naar Ajax en wát heeft dat AZ liggen slapen! Vorig jaar definitief door het ijs gezakt als trainer bij Psv, maar heeft FC Utrecht een trainer nodig met wie het wél de top 3 kan aanvallen: Mark van Bommel! Het is toch om je dood te schamen dat je als volwassen kerels zomaar wat ongefundeerd in het wilde weg roept?

Het feit dat Klaassen in Oranje staat zegt voor mij genoeg. We zijn echt een B land. Leuke speler hoor voor Ajax en de Eredivisie maar daar blijft het bij.

Van Rijswijk moet het gewoon lekker bij becommentariëren houden. Die is echt niet goed als hij denkt dat Klaassen onmisbaar is geworden voor Oranje. Terecht dat hij er weer bij zit, maar daar is ook alles mee gezegd. Het laat eigenlijk gewoon zien dat er momenteel een gebrek aan beter-probleem heerst bij Oranje.

Haha, rustig jongens, hij viel leuk in, zullen we even wachten met de zaligverklaring.

Onmisbaar is een te groot woord. Denk dat hij met zijn huidige vorm zeker wat toe kan voegen aan oranje. Daarnaast zeer veel respect hoe hij zich heeft gepresenteerd bij ajax zeker na al die negatieve reacties.

Blijf het een fijne voetballer vinden, altijd 100%. Deed het in het buitenland zeker niet onverdienstelijk, hoewel hij ook wat pech heeft gehad en wellicht voor de echte too tekort komt. Bij Bremen was hij gewoon goed. Vind hem eerlijk gezegt een betere versie van donny vd beek. Scorend vermogen, goede positionering, aanvallend en bemoeid zich nadrukkelijk met het spelletje. Lekker bij het Ned elftal houden wat mij betreft

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren